Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No, najpierw musi być w III klasie, żeby być w II, według dekretu ustanawiającego order. A tak w ogóle, no to może być - ale napiszcie, że za działalność posrtową (też tą wcześniejszą, bo coś tam kiedyś - jakoś 2022 - było), a nie w ramach rekompensaty za dostanie manta 😭

Edytowane przez Burek
  • Lubię to 1
  • Smuteczek 1
Opublikowano

Wasze Ekscelencje,

rozpatrzywszy zarówno wniosek JE @Erik Otton von Hohenburg, jak i mając na względzie uwagi JE @Burek, postanowiłem o przyznaniu Leszkowi Ebe-Grünerowi Orderem Korony Klasy Trzeciej i przelaniu mu stosownego honorarium.

@Leszek Ebe - Bravo!

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Obywatelstwo nadane: https://nordata.org/dp/akt.php?id=375

Bravo!

• Lubię to 2
  • Kocham to! 1

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wasza Królewska Mość,

Zwracam się z wnioskiem o uhonoroffanie tego no Kamiljana de Harlina III klasą Orderu Korony, ze względu na jego pracę w ramach systemów informatycznych NUI, z których korzysta Winkulia.

Z wyrazami szacunku,

Trinitz

Minister Spraw Wewnętrznych

DW: @Bolesław Kirianóo von Hohenburg

• Kocham to! 2
Opublikowano

Wasza no Ekscelencjo,

wniosek rozpatruję pozytywnie i nadaję Kamiljanowi Order Korony III Klasy. 

https://nordata.org/dp/akt.php?id=383

https://bank.leocja.org/operacja/148995

Pozdrawiam,

Mikołaj III

• Lubię to 2

99792411588297495.png

Opublikowano

W tym no wpisałem Harlina na tą tzw. listę (Leszka też)

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja przypominam o swojej gotowości do bycia ambasadorem Winkulii wszędzie. 

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano
2 godziny temu, Erik Otton von Hohenburg napisał(a):

Mogę zaproponować funkcję ambasadora w Sarmacji, chyba że WE ma wybraną inną placówkę którą chciałby objąć.

Funkcję ambasadora w Sarmacji przygarnę. Mogę wziąć nawet kilka na raz, np. jeszcze w Edelweiss lub Bialenii.

• Lubię to 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

Żeby nie było wątpliwości - na podstawie art. XIV Małej Karty Związku Winkulijskiego przedstawiam kandydaturę Kamlijana de Harlina na ambasadora nadzwyczajnego i pełnomocnego Związku Winkulijskiego w Księstwie Sarmacji, Kotlinie Edelweiss i Republice Bialeńskiej.

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Niniejszym składam na ręce Waszej Królewskiej Mości @Bolesław Kirianóo von Hohenburg wniosek o zgodę na tranzyt kolejowy przez terytorium Winkulii

Kanugard, dn. 22.06.2026 r.

Wnisokodawcy:

Borys Zamycki

Prezes firmy Wrașistan Nandaf

C̦ensiang Nan Di

Kaspar Venir Waksman-Dëter

Prezes firmy Muratyckie Koleje Państwowe Cargo

Prezydent IV Republiki Muratyki

Adresat wniosku:

Jego Królewska Mość Mikołaj III

Król Związku Winkulijskiego

Wasza Królewska Mość!

Niniejszym zwracamy się z uprzejmą prośbą o zgodę na regularny tranzyt kolejowy przez terytorium Związku Winkulijskiego. Poniżej opisane zostały szczegóły dotyczące wnioskowanego zakresu tranzytu:

1. Podmioty uprawnione do tranzytu

Wrașistan Nandaf (WNAN) - nandyjski państwowy przewoźnik kolejowy

Muratyckie Koleje Państwowe Cargo (MKP Cargo) - muratycki państwowy przewoźnik kolejowy

2. Trasa tranzytu

Tranzyt biegłby od kolejowej granicy winkulisko-drackiej w Batyksie do kolejowej granicy winkulisko-muratyckiej w Żmigrodzie.

3. Zakres tranzytu

Tranzyt odbywałby się w relacji Nan Di - Muratyka, Nan Di - Bialenia, Muratyka - Nan Di oraz Bialenia - Nan Di.

Tranzyt byłby wykorzystywany do kolejowych przewozów towarowych.

4. Deklaracja wnioskodawców

Wnioskodawcy deklarują, że tranzyt będzie wykorzystywany wyłącznie w celach pokojowych.

Podpisy:

/-/ Borys Zamycki

/-/ KVW-D

(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipșangu (Nan Di)

Gubernator Arctiq

Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski

Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

spacer.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 15.10.2025 o 17:50, Burek napisał(a):

Wasza Królewska Mość,

W imieniu obywateli winkulijskich zwracam się z petycją o jak najszybsze zawarcie przez Miłościwego Pana małżeństwa (z kobietą) i spłodzenie potomstwa (też szybko), w celu zapewnienia królestwu stabilnej sukcesji.

Z wyrazami estymy,

Trinitz Minister Stanu

Szanowny Burku,

informuję, że wniosek został rozpatrzony POZYTYWNIE i w połowie już zrealizowany.

Mikołaj III

• Lubię to 2

99792411588297495.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wniosek do Króla Winkulii, 

Ja Yasmin an Zentawi-Emre uprzejmie proszę o zgodę na przebywanie na terenie Winkulii. 

• Lubię to 2

Alfarun_kalifat_godlo.webp.9b5ffe1969ba860ea76ebffe4cb30508.webpYasmin an Zentawi-Emre Sułtanka Wielkiego Sułtanatu Siyah, Wezyrka Al-Faradon, Pani wszystkich karków, służka Wielkiego Meczetu, Imperatorka Wschodu i Zachodu, prawowita władczyni Nordaty Muzułmańskiej. Druga żona Barhira. Córka Aymana Zentawi. Dziedziczka Al-Rajn i Al-Farun. 

Flaga-1561116550.webp.1aff4cfae15ed391da37c4d50f58c68a.webpFAR-1.webp.73ac1a5b5bea98d3b370c56acf66b2a7.webpAlfarun_kalifat_flag.webp.fc9bb6067061a2d8ed876f155bd2cc93.webp

Opublikowano
W dniu 30.06.2026 o 21:15, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

Szanowny Burku,

informuję, że wniosek został rozpatrzony POZYTYWNIE i w połowie już zrealizowany.

Mikołaj III

Szanowny @Burek,

wniosek zrealizowany. Sorki, że tyle zajęło.

W dniu 10.07.2026 o 15:59, Yasmin an Zentawi-Emre napisał(a):

Wniosek do Króla Winkulii, 

Ja Yasmin an Zentawi-Emre uprzejmie proszę o zgodę na przebywanie na terenie Winkulii. 

Udzielam. Proszę powoływać się na mnie.

99792411588297495.png

• 2 tygodnie później...