• Lubię to 1
  • Kocham to! 5
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
NAP
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Wnioski do Króla Winkulii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: nijakie

Wasza Miłość,

Zwracam się z wnioskiem o uhonorowanie następujących osób w związku z ich zasługami na rzecz infrastruktury informatycznej kraju.

W pierwszym rzędzie proszę wynagrodzić Jego Wysokość Alfreda Fabiana króla-seniora, oraz Jaśnie Wielmożnego Pana Damiana Robingrena mar. Samosiei za udział w dziele archiwizacji starych systemów, a przy tym biorąc pod uwagę ich inne zasługi na tym polu. Proszę o włączenie ich do Orderu Korony w trzeciej jego klasie.

Proszę także o uhonorowanie Jaśnie Oświeconego księcia Orjona Surmy za archiwizację systemów Związku w Galerii von Thorn przez wliczenie go również w trzecią klasę Orderu Korony.

A ponadto, by i dawne zasługi nie pozostały bez nagrody, pragnę by i Jego Ekscelencja Henryk Wespucci pan Izborgradu, Prezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu został włączony w trzecią klasę Orderu Korony w uznaniu jego wieloletniego zarządu nad systemami Naszego Państwa, A TAKŻE by Jego Wysokość Dagobert król-senior, który zaginiony jest, został za swoją pracę i zasługi informatyczne wyniesiony, jak jest w prawie, do drugiej klasy Orderu Korony.

Z wyrazami estymu,

TRINITZ MC

Norrington, 14 II 2026

• Lubię to 1

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

Szanowny Burku,

wniosek rozpatrzony pozytywnie, wykonano.

Wypłacono również należne fundusze odznaczonym:

https://bank.leocja.org/operacja/140930
    https://bank.leocja.org/operacja/140931
    https://bank.leocja.org/operacja/140932
    https://bank.leocja.org/operacja/140934
    https://bank.leocja.org/operacja/140935

Alfredowi przelałem kapkę za dużo, ale zwróciłem do Skarbu z własnej kieszeni.

Bravo @Damiano Robingren@Alfred Fabian von Tehen-Dżek@Orjon@Henryk Wespucci@Artur Kardacz

Pozdrawiam,
    Mikołaj III

• Lubię to 1
    • Kocham to! 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

Szanowny Burku,

wniosek rozpatrzony pozytywnie, wykonano.

Wypłacono również należne fundusze odznaczonym:

https://bank.leocja.org/operacja/140930
    https://bank.leocja.org/operacja/140931
    https://bank.leocja.org/operacja/140932
    https://bank.leocja.org/operacja/140934
    https://bank.leocja.org/operacja/140935

Alfredowi przelałem kapkę za dużo, ale zwróciłem do Skarbu z własnej kieszeni.

Bravo @Damiano Robingren@Alfred Fabian von Tehen-Dżek@Orjon@Henryk Wespucci@Artur Kardacz

Pozdrawiam,
    Mikołaj III

U Kardacza błąd jest, bo ma byc drugs a nie trzeciq

• Lubię to 1

Opublikowano

6 minut temu, Burek napisał:

U Kardacza błąd jest, bo ma byc drugs a nie trzeciq

Już poprawione. W przelewie była i tak już ilość dla drugiego więc git

• Lubię to 1

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

• 3 tygodnie później...
    Opublikowano

Wasza Królewska Mość,

Składam wniosek o przyznanie mi obywatelstwa winkulijskiego.

Z góry dziękuję,

August van Hagsen de la Sparasan de Harlin 

• Kocham to! 2
    NordNET:
    augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:
    August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego

Opublikowano

W dniu 10.03.2026 o 16:03, August de la Sparasan napisał:

Wasza Królewska Mość,

Składam wniosek o przyznanie mi obywatelstwa winkulijskiego.

Z góry dziękuję,

August van Hagsen de la Sparasan de Harlin 

Szanowny Auguście,

nadano!

Mikołaj III

• Kocham to! 1

99792411588297495.png

Opublikowano
  • NIO: 1609230033

• NIO: 1609230033

Wasza Królewska Mość,

pokornie proszę o nadanie mojej osobie obywatelstwa Związku Winkulijskiego.

Z wyrazami szacunku, 

abp. Henryk Ziemiański-Wieniawa OSI 

• Wow 1

Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski 

Spiker Kongresu II Federacji Nordackiej 

Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

101005704499835679_t.png.bc071a3c5ce1755f8295c1aadb75cf4c.png

1260.png

Opublikowano

53 minuty temu, Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał:

Wasza Królewska Mość,

pokornie proszę o nadanie mojej osobie obywatelstwa Związku Winkulijskiego.

Z wyrazami szacunku, 

abp. Henryk Ziemiański-Wieniawa OSI 

Szanowny Henryku,

nadano!

Mikołaj III

15 minut temu, Erik Otton von Hohenburg napisał:

Życzę pozytywnego rozpatrzenia wniosku po wyborach.

#RobimyNieGadamy

99792411588297495.png

Opublikowano

1 minutę temu, Erik Otton von Hohenburg napisał:

To jest jawna próba wpłynięcia na wynik wyborów, nic nie sugeruje, ale też nie wierzę w przypadki - na jedno nadane obywatelstwo można przymknąć oko, ale dwa w dniu wyborów to już teatr absurdu.

Dwa? Jedyne obywatelstwo jakie przyznałem w dniu wyborów to właśnie to.

99792411588297495.png

Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

Dwa? Jedyne obywatelstwo jakie przyznałem w dniu wyborów to właśnie to.

August de La Sprasana otrzymał na dzień przed, co w praktyce nie wiele zmienia, ale nawet jeśli przyjąć że tylko to jedno przed chwilą wydane obywatelstwo może budzić kontrowersje, to jest w moim odczuciu wystarczający powód aby nie przyznać obywatelstwa szczególnie, że nie jesteśmy Sarmacją ani nawet FN, że jedna osoba wte czy wewte nie zmienia obrazu sytuacji. To bardzo zabawne, że to mi się przyprawia mordę zdrajcy Winkulii choć to nie ja zwołuje ludzi z zagranicy by wygrać wybory.

• Smuteczek 1

Opublikowano

3 minuty temu, Erik Otton von Hohenburg napisał:

August de La Sprasana otrzymał na dzień przed, co w praktyce nie wiele zmienia, ale nawet jeśli przyjąć że tylko to jedno przed chwilą wydane obywatelstwo może budzić kontrowersje, to jest w moim odczuciu wystarczający powód aby nie przyznać obywatelstwa szczególnie, że nie jesteśmy Sarmacją ani nawet FN, że jedna osoba wte czy wewte nie zmienia obrazu sytuacji. To bardzo zabawne, że to mi się przyprawia mordę zdrajcy Winkulii choć to nie ja zwołuje ludzi z zagranicy by wygrać wybory.

*Sparasan

• Kocham to! 1

99792411588297495.png

Opublikowano

1 minutę temu, Erik Otton von Hohenburg napisał:

Dziękuję za zwrócenie uwagi, ale byłbym jeszcze bardziej rad gdyby WKM raczył odnieść się do merytoryki.

Nie ma tu wiele do odnoszenia się - oczywiście, mógłbym specjalnie nadawać obki parę dni po kiedy są akurat wybory, ale wtedy w praktyce zacząłbym stosować prawo które jest tylko w mojej głowie. Stąd oczywiście dobrze, że wyszedł od WE projekt oficjalnego tego uregulowania, jednak do czasu uchwalenia owego projektu będę spełniał swoje obowiązki najszybciej jak jestem w danej chwili w stanie. To w ogóle są dziwne wybory, wielomiesięcznie nieaktywni wstają z grobów, noffi wykazują nagłe zainteresowanie... Jak WE napisał, nie mieliśmy takich wyborów od Uchastoka.

99792411588297495.png

Opublikowano

Chodźcie wszyscy, obywatelstwa w Winkulii rozdają. Pospieszcie się tylko to jeszcze w wyborach weźmiecie udział! 

• Wow 1

Opublikowano

1 minutę temu, Artur Kardacz napisał:

Chodźcie wszyscy, obywatelstwa w Winkulii rozdają. Pospieszcie się tylko to jeszcze w wyborach weźmiecie udział! 

Podbijam ofertę: obywatelstwa rozdajemy także po wyborach. Tak, dobrze słyszycie! Zawnioskujcie, a nadam wam obywatelstwo!

99792411588297495.png

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

•   Zaimki: dowolne

Zwracam się z wnioskiem o ustalenie mojego statusu jako Obywatela Związku Winkulijskiego. Jeśli w trakcie mojego zaginięcia wygasło moje obywatelstwo winkulijskie, to pragnę ponownie się o nie ubiegać.

DW: @Bolesław Kirianóo von Hohenburg

• Kocham to! 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

47 minut temu, Kamiljan de Harlin napisał:

Zwracam się z wnioskiem o ustalenie mojego statusu jako Obywatela Związku Winkulijskiego. Jeśli w trakcie mojego zaginięcia wygasło moje obywatelstwo winkulijskie, to pragnę ponownie się o nie ubiegać.

DW: @Bolesław Kirianóo von Hohenburg

Drogi Kamiljanie,

nadano!

Mikołaj III

• Kocham to! 1

99792411588297495.png

Opublikowano

Wasza Królewska Mość,

Dlaczego Korona mlicząco przyzwalała na rekwizycje majątków na wyspie Ramandia-Lotrygania, podczas zorganizowanej przez Premiera Burka wyprawy?

Dlaczego Korona nie reaguje na potęgujący kryzys gospodarczy w państwie?

Dlaczego Korona nie reaguje, jako zwierzchnik sił zbrojnych, na rzekomy proces rozkładu KSZ i przyzwala na defraudację wojskowego sprzętu, w co zamieszany jest szef Rządu Królewskiego? 

• 4 tygodnie później...

Wasza Królewska Mość,

Składam wniosek o uhonorowanie Leszka Ebe-Grünera, lub przynajmniej tego rozważenie Orderem Korony klasy drugiej za prowadzoną w Winkulii działalność sportową, oraz przyznanie Jego Ekscelencji honorarium w wysokości 300 renów winkulijskich lub ich równoważności w walucie obcej. Przyznanie tego odznaczenia w mojej opinii nie tylko stanowi godne uhonorowanie jego zasług w dziedzinie rozwoju kultury sportowej w Związku Winkulijskim, ale jest również formą (i tak z resztą symbolicznej) rekompensaty ze strony państwa winkulijskiego za szkody poniesione w wyniku aresztowania i przerwania organizowanego przez niego eventu sportowego. Nie chcę aby złożony przez mnie wniosek stał się ponownie zarzewiem sporu o słuszność samego aresztowania, ani tym bardziej sporu o bieżącą politykę - niemniej uważam, że dojrzałe państwo za jakie pragniemy uchodzić powinno brać również ten aspekt pod rozwagę w przypadku przyznawania swoich zaszczytów państwowych, nie zależnie co kto myśli samym zainteresowanym.

Z poważaniem 

E. O. v. H

• Lubię to 1