Bolesław Kirianóo von Hohenburg 894 Opublikowano 16 Stycznia 2024 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2024 Dzisiaj - już za parędziesiąt minut - Premier, a jednocześnie Minister Spraw Zewnętrznych II Federacji Nordackiej Bolesław Kirianóo von Hohenburg wyląduje swoim samolotem w Los Alexos, stolicy Państwa Westland. Celem dzisiejszego spotkania jest podpisanie od dawna wyczekiwanej i negocjowanej umowy akcesyjnej, dzięki której Westland przystąpi do jednej wielkiej nordackiej rodziny na zasadach wspólnoty autonomicznej. Kolejne informacje zostaną udzielone wkrótce. 2 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 894 Opublikowano 16 Stycznia 2024 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2024 Traktat został podpisany, a Premier jest w drodze powrotnej do Achkov. Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonid Repulijski 366 Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2024 Delegacja II Federacji Nordackiej dzisiaj rano wyruszyła statkiem w podróż do Cesarstwa Niemieckiego. Równo o godzinie 16:00 rządowa delegacja dobiła do portu w Szczecinie. W planach wizyty jest nawiązanie relacji pomiędzy Cesarstwem Niemieckim a II Federacją Nordacką. https://cesarstwoniemieckie.eu/viewtopic.php?p=9389#p9389 Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej Klon należący do@Kamiljan de Harlin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonid Repulijski 366 Opublikowano 17 Lipca 2024 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2024 Podjęliśmy pierwsze kroki w zakresie zmiany kierunku naszej polityki zagranicznej. 15 lipca tekę ministra spraw zagranicznych przejął ode mnie dotychczasowy wiceminister Bolesław Kirianóo von Hohenburg, który już sprawdził się na tym stanowisku za swojej kadencji jako Premier. Jednocześnie powołałem Komitet ds. Polityki Zagranicznej - kolegialny organ koordynujący wysiłki Prezydenta, Premiera i resortu Spraw Zagranicznych w zakresie dyplomacji. Nasza trójka - Pan Prezydent @Albert Fryderyk de Espada, Minister @Bolesław Kirianóo von Hohenburg i ja jako Premier - niedługo wyruszy w pierwszą wspólną wyprawę dyplomatyczną. Odwiedzimy razem kilka państw, mówiąc jednym głosem o interesach Federacji, pomimo różnic w naszych poglądach. 1 1 Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej Klon należący do@Kamiljan de Harlin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 894 Opublikowano 14 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Wczoraj podpisaliśmy z Winkulią umowę o nawiązaniu stosunków dyplomatycznych i stowarzyszeniu, na mocy której już wkrótce Związek Winkulijski rozpocznie użytkowanie nordackich systemów informatycznych, w tym forum. Już teraz jednak wraz z całym Rządem @Tadeusz I Wielki@Markus Wettin@Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan@Kamiljan de Harlin@August de la Sparasan@Piotr Jankowski@Andrzej Ordyński gratulujemy i z niecierpliwością oczekujemy przybycia naszych wschodnich (i nie tylko) sąsiadów! 2 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Jankowski 268 Opublikowano 14 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Ja nie gratuluję. piotr@mail.vox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 574 Opublikowano 14 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2 minuty temu, Piotr Jankowski napisał: Ja nie gratuluję. A czemu? :0 Kaspar Venir Waksman-Dëter Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Jankowski 268 Opublikowano 14 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2 minuty temu, Waksman napisał: A czemu? :0 A czego tu gratulować? Też bym tak potrafił, gdyby nie to, że mi się nie chce. 3 piotr@mail.vox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 329 Opublikowano 25 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) Szanowni Państwo, Drodzy Obywatele, W dzisiejszym dniu desygnowany zostałem przez Jego Ekscelencję Prezydenta Federacji Nordackiej na urząd Premiera Federacji Nordackiej i powołałem rząd. Pierwsze posiedzenie odbędzie się w najbliższym czasie. Pozdrawiam i dziękuję za uwagę. DW: @Bolesław Kirianóo von Hohenburg@Borys Zamycki @Burek @Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan @Piotr Jankowski @Tadeusz I Wielki Edytowane 25 Sierpnia przez August de la Sparasan 1 4 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan 345 Opublikowano 25 Sierpnia NIO: 1609230033 NIO: 1609230033 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia Szanowny Panie Premierze i mój drogi Krewniaku, dziękuję za powierzenie mi tak odpowiedzialnego urzędu jakim jest minister sprawiedliwości. Obiecuję, że będę należycie pełnił swoje obowiązki. 2 Jego Ekscelencja Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI Arcybiskup achkovski Prymas II Federacji Nordackiej Minister sprawiedliwości Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 894 Opublikowano 26 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Stawiam się na służbę. 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Zamycki 114 Opublikowano 26 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Również zgłaszam gotowość 2 (-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud) Baron Hipshangu (Nan Di) Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Jankowski 268 Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Wielce doceniam poinformowanie o zamiarze powierzenia mi stanowiska w rządzie i oczywiście nominację przyjmuję, mając (wciąż jeszcze) zapał do pracy. 1 1 piotr@mail.vox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 329 Opublikowano 1 Września Udostępnij Opublikowano 1 Września Szanowni Państwo, Obywatele, Goście Zagraniczni. W imieniu rządu zawiadamiam, iż w dniu 5 września br. w Achkovie odbędzie się uroczystość złożenia doczesnych szczątków zasłużonego działacza nordackiego Leonida Repulijskiego w Mauzoleum. Zapraszamy wszystkich chcących złożyć hołd v-zmarłemu. 2 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 329 Opublikowano 1 Września Udostępnij Opublikowano 1 Września Ponadto w nadaniem mojej skromnej osobie Orderu Dziedzica chciałbym wystosować oficjalne podziękowania. Nie uważam, aby zasłużył na tak wysokie odznaczenie państwowe Kotliny Edelweiss, jednakowoż pełny wiary w słuszność decyzji Jego Ekscelencji Dziedzica Kotliny Edelweiss @Leszek Ebeprzyjmuję je z wdzięcznością. Dziękuję raz jeszcze. 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 329 Opublikowano 9 Września Udostępnij Opublikowano 9 Września W dniu dzisiejszym nasz rząd otrzymał wotum zaufania od Kongresu! Teraz możemy zacząć działać pełną parą. Dziękujemy za zaufanie! 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi