Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

Jeśli jest o to aż taki problem, to możemy się umówić, że nie będzie głupkowatości np. na pasku z wiadomościami na forum czy w innych takich "oficjalnych" miejscach, ale no to trzeba powiedzieć jak człowiek. Ale tego się oczywiście nie doczekamy, ponieważ lepiej udawć mądrzejszego od wszystkich, który teraz wymaga Le Poziomu na forum, bo inaczej się nwm, obrazi. Dotychczas dosłownie JEDYNĄ otwartą krytyką głupkowatości była rozmowa z Erikiem, którego główny argument polegał na tym, że źle to wygląda za granicą (xd).

Nie wiem, czy należy to rozpatrywać w kategorii problemu, ale na mój gust źle to wygląda również w kraju. Oczywiście, każdy ma prawo do wyboru takiej estetyki, jaka mu się podoba, a mi ani estetyka "głupkowatości", ani popularna ostatnimi czasy chociażby w Bialenii, czy Sarmacji estetyka ścieku SI (czy z angielka "AI-slopu") nie przypadła do gustu. Nie mówię, że takiej estetyki należy zakazać (choć, przynajmniej do niedawna, pewne regulacje dotyczące ścieku SI istniały), tylko, że mi osobiście ona nie odpowiada i uważam, że szkodzi wspólnej zabawie. Oczywiście narzekanie, że ktoś nie traktuje śmiesznej zabawy w Internecie dostatecznie poważnie może wyglądać z boku co najmniej śmiesznie, ale takie już mam do tego podejście... Dalej też, z jednej strony rozumiem i szanuję brak pogoni za uznaniem mitycznej zagranicy, ale równocześnie pewne zaangażowanie w międzymikronacyjne sprawy i unikanie sporów z obcymi też może mieć swoje zalety.

• Lubię to 1

piotr@mail.vox

image.png.c1a42a2791c001105e2315f333dc6455.png100464293790614696.png 1021.png 

Opublikowano
6 minut temu, Burek napisał(a):

W sumie dalej niedowiedzieliśmy się na czym ma polegać krucjata.

A nie wiem, na dobry początek można przegadać sprawę w naszym nordackim gronie na przykład 🙂

• Lubię to 1

piotr@mail.vox

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

Zasadniczo rzecz biorąc, głupkowatość/noffonordacki opiera się na założeniu, że po doświadczeniach z Muratyką i brakiem wsparcia ze strony bliskiej i dalekiej zagranicy oficjalnie przestajemy zadowalać innych, udawać poważnych intelektualistów. To po prostu Nordata, gdyby przypomniała sobie, że nie musi być Nową Sarmacją, do czego dążzy m.in. OP tego wątku. 

To jest nasza forma narracji. Nikomu tego nie wciskamy, nie używamy tego przez cały czas (zob. oficjalne dokumenty państwowe w Winkulii, moje artykuły itp.), wymagamy tylko nieco tolerancji. Jeśli my musimy tolerować narzekactwo, bezwstydny i bezpomysłowy ai slop, antywinkulijskość i propozycje zakończenia istnienia ZW (albo anektowania go przez Sarmację) co pół roku, to wy - uczestnicy krucjaty sstarrych - musicie tolerować głupkowatość. Jeśli jest o to aż taki problem, to możemy się umówić, że nie będzie głupkowatości np. na pasku z wiadomościami na forum czy w innych takich "oficjalnych" miejscach, ale no to trzeba powiedzieć jak człowiek. Ale tego się oczywiście nie doczekamy, ponieważ lepiej udawć mądrzejszego od wszystkich, który teraz wymaga Le Poziomu na forum, bo inaczej się nwm, obrazi. Dotychczas dosłownie JEDYNĄ otwartą krytyką głupkowatości była rozmowa z Erikiem, którego główny argument polegał na tym, że źle to wygląda za granicą (xd).

Która część tej wypowiedzi jest do mnie skierowana? Pierwsza czy całość?

Swoją drogą - na prawdę jest się o co tak denerwować?

Edytowane przez Tarsycjusz Operar
Opublikowano
1 minutę temu, Tarsycjusz Operar napisał(a):

Która część tej wypowiedzi jest do mnie skierowana? Pierwsza czy całość?

Pierwszy akapit.

1 minutę temu, Tarsycjusz Operar napisał(a):

Swoją drogą - na prawdę jest się o co tak denerwować?

Pewnie nie, ale tak samo cały ten wątek jest wyssany z palca.

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
5 minut temu, Piotr Jankowski napisał(a):

A nie wiem, na dobry początek można przegadać sprawę w naszym nordackim gronie na przykład 🙂

No można. No więc - każdy może sobie pisać jak chce? Chyba co do tego można się zgodzić? Jak komuś się to nie podoba to może tego nie czytać. O czym jeszcze możemy rozmawiać?

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1
Opublikowano

Niedawno całkiem miałem zawody w głupkowatości z dreamlandczykami wandejskimi na oich discordzie i tam poziom był włanściwy dla dreamlandzkiego stanu głupkowatości aktualnego, czyli mułłu nad głowami sto metruff 😉 Jesli ktoś uffaża, ze taka zabawa jest zabroniona, bo... to niech sypie argumentami. DZisiaj nie mam dyżuru w sokn i Edd tam rządzi, wienc sobie na notatniku zająłem się szufladkami dla mikro i co okazało się, zie nasz profesorek niedawny płemieł tu, bajki serwuje ucząc, co potem się z całom powagą powtarza, jako praffdy obajawione 😉 DAwać te kłucjatem, bendiem pisiać o niej, jak to fajnie zamotane zdiest 😉

• Lubię to 1
  • Wow 1
Opublikowano
1 minutę temu, Burek napisał(a):

No można. No więc - każdy może sobie pisać jak chce? Chyba co do tego można się zgodzić? Jak komuś się to nie podoba to może tego nie czytać. O czym jeszcze możemy rozmawiać?

Ja chcę pogłębić i lepiej zrozumieć ten temat, jeśli przedstawiciele nurtu głupkoffatości będą chętni i otwarci na rozmowę

Opublikowano (edytowane)

Powyższe oświadczenie jest wezwaniem do podjęcia dialogu. Dotychczas sprawa była niezwykle bagatelizowana, a wołania do zmiany puszczane w niepamięć. Wszak po cóż ma nam zależeć? Nie zgadzamy się z tym. Sytuacja eskalowała do takiego stopnia, a idea głupkowatości tak się rozprzestrzeniła, że należy powiedzieć dość. Ruch krucjaty wzywa do podjęcia dialogu i wypracowania korzystnego dla obu stron rozwiązania. 

Edytowane przez Artur Kardacz
  • Haha 2

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano
7 minut temu, Tarsycjusz Operar napisał(a):

Ja chcę pogłębić i lepiej zrozumieć ten temat, jeśli przedstawiciele nurtu głupkoffatości będą chętni i otwarci na rozmowę

Myślę, że są. I jeżeli padną jakieś pytania to udzielą na nie odpowiedzi.

5 minut temu, Artur Kardacz napisał(a):

Powyższe oświadczenie jest wezwaniem do podjęcia dialogu. Dotychczas sprawa była niezwykle bagatelizowana, a wołania do zmiany puszczane w niepamięć. Wszak po cóż ma nam zależeć? Nie zgadzamy się z tym. Sytuacja eskalowała do takiego stopnia, a idea głupkowatości tak się rozprzestrzeniła, że należy powiedzieć dość. Ruch krucjaty wzywa do podjęcia dialogu i wypracowania korzystnego dla obu stron rozwiązania. 

Była bagatelizowane? A jakich działań oczekiwano? Rozumiem, że poruszamy się dalej w kontekście Winkulii, tak? Przecież działalność głupkowata tutaj miała bardzo ograniczony wymiar, więc jak można mówić tu o jakiejś niezwykłej eskalacji?

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1
Opublikowano
17 minut temu, Artur Kardacz napisał(a):

No to ten… Bailando, bailando Amigos adiós, adiós

• Wow 1

(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

Opublikowano
14 minut temu, Burek napisał(a):

Była bagatelizowane? A jakich działań oczekiwano? Rozumiem, że poruszamy się dalej w kontekście Winkulii, tak? Przecież działalność głupkowata tutaj miała bardzo ograniczony wymiar, więc jak można mówić tu o jakiejś niezwykłej eskalacji?

umm beatkagpt napisz mi no dialogowo brzmiący post dlaczego mój styl pisania Poffażnego Mirkonauty jest lepszy od tej ich głupkowatości. Pamiętaj żeby używać trudnych słów takich jak eskalacja i idea, bo oni ich pewnie nie znają.

• Wow 1

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
13 minut temu, Burek napisał(a):

Super. Czy oprócz Ciebie i Bolesława ktoś jeszcze wspiera nurt głupkoffatości? Nie chcę kogoś urazić pomięciem.

Opublikowano
Teraz, Tarsycjusz Operar napisał(a):

Super. Czy oprócz Ciebie i Bolesława ktoś jeszcze wspiera nurt głupkoffatości? Nie chcę kogoś urazić pomięciem.

@August de la Sparasan@Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

(Wielka Czwórca)

• Lubię to 1

99792411588297495.png

Opublikowano

Wpływy nie są ograniczone. Dostrzec to można nawet przy okazji tej dyskusji. Co chociaż trochę pocieszające, wciąż można normalnie podyskutować. Idea głupkowatości może być dla niektórych kusząca. Potrafię to zrozumieć (nawet docenić za twórczość). Niestety nie każdemu to się podoba, co chcemy zasygnalizować. Możecie mieć to gdzieś, wszak kto wam zabroni tak pisać, możecie zarzekać się, że Wasza aktywność nie ma żadnego wpływu, ale problem jest i staje się coraz bardziej dostrzegalny. 

• Lubię to 1

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano
Teraz, Artur Kardacz napisał(a):

Wpływy nie są ograniczone. Dostrzec to można nawet przy okazji tej dyskusji. Co chociaż trochę pocieszające, wciąż można normalnie podyskutować. Idea głupkowatości może być dla niektórych kusząca. Potrafię to zrozumieć (nawet docenić za twórczość). Niestety nie każdemu to się podoba, co chcemy zasygnalizować. Możecie mieć to gdzieś, wszak kto wam zabroni tak pisać, możecie zarzekać się, że Wasza aktywność nie ma żadnego wpływu, ale problem jest i staje się coraz bardziej dostrzegalny. 

Super, ale wiesz że w powyższym poście jest dosłownie 0% istotnej treści? Zaczynam podejrzewać że dosłownie używa się teraz chatagpt do postów. Plz zedytuj go żeby zawrzeć chociaż jeden konkret, żądanie, coś, przykład tego nieograniczonego wpływu itp.

99792411588297495.png

Opublikowano
2 minuty temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

W tym i w wypowiedziach innych można zauważyć inspiracje stylem głupkowatości. I oczywiście trzeba wspomnieć o prekursorach, takich jak @karol flibustier keane, @Elina az Ruzmari-Emre czy @Ewe Novak

• Kocham to! 2
Opublikowano

Protestuję, prelurdsorem jest ten, którego immkienia się tu nie wymawaia! To łon szidericon podstempnie napisaiał,  kuda fftedy był arturro? 

• Wow 1
Opublikowano

Dyskusja być może miałaby więcej sensu, gdyby KRZYŻOWCY zadali jakieś konkretne pytanie LUB wystawili konkretne żądanie LUB jednoznacznie wskazały proponowane rozwiązane. A przedstawicie głupkoffatości mogą wtedy wyzbyć się złośliwości i udzielić rzeczowej odpowiedzi bez wycieczek personalnych. 

Mniej tekstu, więcej treści. 

• Lubię to 2
  • Sigma 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

Nie mniej jednak, jest to pewien klimat typowo nordacki, bo wspomniany Sziderikon jest dziełem v-kultury 2FN, którego nikt nie jest w stanie podrobić i Kaspar może nawet na księzyc do Twardowskiego się udać, ale tego mu sie nie zapomni nigdy!

• Kocham to! 1
  • Wow 1
Opublikowano

Nie wiem. Sam może sobie to wklej. Z góry sądzenie, że ktoś ciągle używa chata też już jest męczące. Postaram się jak mogę, użyć języka głupkowatości. 

Najzwyklej w świecie nie podoba nam się to, co prezentuje sobą wasza idea. Nie podobają nam się głupie spamy, głupie artykuły, głupie reklamy i głupie zachowanie za granicą. Nie piszcie, że nie ma to żadnego wpływu na Winkulię. Burek jest obywatelem tego państwa. Ty jesteś Królem. Wasza postawa rzutuje bardziej niż myślicie. Nie bez powodu zebrała się grupa obywateli, której to się nie podoba. Możecie spróbować problem rozwiązać albo go olać. 

• Lubię to 1
  • Smuteczek 1

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano

12 minut temu, Burek napisał(a):

W tym i w wypowiedziach innych można zauważyć inspiracje stylem głupkowatości. I oczywiście trzeba wspomnieć o prekursorach, takich jak @karol flibustier keane, @Elina az Ruzmari-Emre czy @Ewe Novak

Super, dziękuję za polecenie innych potencjalnie chętnych osób.

Wkrótce odezwę się do każdej osoby indywidualnie w sprawie przeprowadzenia krótkiego prostego wywiadu, częściowo ustrukturyzowanego.

• Lubię to 1
Opublikowano
1 minutę temu, Artur Kardacz napisał(a):

Nie wiem. Sam może sobie to wklej. Z góry sądzenie, że ktoś ciągle używa chata też już jest męczące. Postaram się jak mogę, użyć języka głupkowatości. 

Najzwyklej w świecie nie podoba nam się to, co prezentuje sobą wasza idea. Nie podobają nam się głupie spamy, głupie artykuły, głupie reklamy i głupie zachowanie za granicą. Nie piszcie, że nie ma to żadnego wpływu na Winkulię. Burek jest obywatelem tego państwa. Ty jesteś Królem. Wasza postawa rzutuje bardziej niż myślicie. Nie bez powodu zebrała się grupa obywateli, której to się nie podoba. Możecie spróbować problem rozwiązać albo go olać. 

W zasadzie to (póki co) pod szyldem krucjaty zebrał się jeden obywatel (Winkulii), Ty. Czy nasza postawa rzutuje na reputację Winkulii? Szczerze - nie wydaje mi się. Gdzieś z zagranicy można było odebrać takie sygnały (że głupkowatość w FN rzutuje negatywnie na Winkulię)?

Ja widzę bardzo proste rozwiązanie problemu. Mamy wolność wypowiedzi (również tutaj), każdy może pisac co chce. Oczywiście inni mogą pisać, że im sie to nie podoba. Skrytykowani mogą wziąść tą krytykę do siebie, albo nie. W systemach NUI istnieją również inne sposoby wyrażania dezaprobaty (na przykłąd reakcja łapki w dół, które nie wymagają praktycznie żadnego wysiłku. Jeżeli komuś treści danego użytszkodnika nie podobają się aż tak bardzo, że nie może wytrzymać to jest również (chyba tak to działa - nigdy nie korzystałem) opcja zablokowania danego użytkownika.

Opublikowano
6 minut temu, Kamiljan de Harlin napisał(a):

Dyskusja być może miałaby więcej sensu, gdyby KRZYŻOWCY zadali jakieś konkretne pytanie LUB wystawili konkretne żądanie LUB jednoznacznie wskazały proponowane rozwiązane.

Ja nie wiem, czy tu są w ogóle jakieś rozwiązania, albo problem. Nie pasuje mi estetyka wszech-o-be-cna na forum i wolałbym, żeby była inna, ale jak chcecie się tak bawić to spoko, daję tylko znać, że mnie to dołączenia nie zachęca.

piotr@mail.vox