Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Antoni Moskwicz to wszystko oczywiście prawda. Ale wiem, że nie przekonam w ten sposób dumnego użytkownika gen AI. Mój argument jest czysto pragmatyczny i nie wymaga zgadzania się z ze mną z tym, jak nieuczciwe było trenowanie modeli. 

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano
2 godziny temu, Erik Otton von Hohenburg napisał(a):

zgłaszam to zdjęcie jako propozycję, jako że chyba najlepiej podsumowuje klimat tego forum:

spacer.png

Baddie 💅

(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

Opublikowano

Powód do hejtowania AI (nieironicznie) :

5 godzin temu, Antoni Moskwicz napisał(a):

To nie tak, że tylko po prostu "triggerują". Głównym punktem krucjaty antyslopowej przewodzonej przez prawdziwych artystów jest to, że do tworzenia modeli generatywnych w "laboratoriach" (duże słowo jak na sale z komputerami na uczelniach czy gdzie tam xD) brano obrazy do trenowania jak leci, bez patrzenia na licencje i uznanie autorstwa. I tak tylko do testów, "nikt nie zauważy".

Gdy to wyszło z laboratoriów do "ludu", to tak zostało, bo model bez wytrenowania jest bezużyteczny, a samo trenowanie wymaga znacznie większej mocy obliczeniowej niż samo uruchomienie modelu. Mało tego, więksi ej-ajowcy każą sobie płacić abonament za dostęp do modelu. Nadal bez uznania autorstwa (bo teraz wytoczyliby procesy sądowe - słusznie zresztą) i bez tantiem ani innej formy rekompensaty za wykorzystanie komercyjne. Oczywiście co rusz muszą dokładać nowe utwory do bazy treningowej, bo "wyścig zbrojeń" i słupki na giełdzie. Ale gdy Chińczycy "wydestylowali" modele OpenAI na potrzeby Deepseeka, to pretensje, bo "ich model".

Powód do hejtowania AI (ironicznie) : BEATKA

Powód do hejtowania AI (postironicznie)

Obraz

• Kocham to! 1
  • Smuteczek 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
9 godzin temu, Erik Otton von Hohenburg napisał(a):

zgłaszam to zdjęcie jako propozycję, jako że chyba najlepiej podsumowuje klimat tego forum:

spacer.png

w tym powiem: fajne maupy

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1
Opublikowano
W dniu 30.06.2026 o 13:02, Erik Otton von Hohenburg napisał(a):

spacer.png

Nie zgadzam się. Bracie Eriku... Zawsze byłeś w moich oczach człowiekiem wysokiej kultury osobistej. Nazwał bym Cię ostatnim Gentlemanem Federacji Nordackiej. 

Ten post nie przystoi takiej personie. 

Te małpy, biegające z dupą na wierzchu mogą poczuć się urażone zrównaniem ich z zachowaniem jakie prezentuje się na tym forum. 

• Kocham to! 1

Barhir az Ruzmari-Zentawi-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Tyran pikseli. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila. Mąż swojej pierwszej żony Eliny i drugiej żony Yasminy. Ojciec syna Salima, dziedzica i przyszłego władcy mikroświata. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ej może @Piotr Jankowski ma jakiś pomysł?

• Wow 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

Dobra ale czesci tych państw już chyba nie ma w NUI

• Wow 1
Opublikowano
7 minut temu, Burek napisał(a):

tzw no OPÓŹNIENIE

• Wow 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
W dniu 26.06.2026 o 19:30, Alfred Fabian von Tehen-Dżek napisał(a):

> Nie może być wygenerowany przez AI ani zawierać elementów wygenerowanych w AI.

Jakiś powód? 

Jak głosi słynny slogan z tzw. reala, z okresu okupacji

Tylko świnie siedzą w kinie.

• Ogień! 2
Opublikowano
14 godzin temu, Burek napisał(a):

Na spokojnie, to tylko tzw. szkic, troszkę mi jeszcze zajmie dodanie wszystkich poprawnych herbów i dobranie fajnych kolorków.

• Lubię to 2

piotr@mail.vox

image.png.c1a42a2791c001105e2315f333dc6455.png100464293790614696.png 1021.png