Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

w związku z nadchodzącą zmianą forum podjąłem oddolną decyzję o przeprowadzeniu konkursiku na wygląd nowego forum. Sponsorem może zostać każdy ten, kto sobie tego życzy - osoba prywatna, firmy, państwa, samorządy. Nagrody mogą być dowolnego typu. Natomiast wziąć udział też może dowolna osoba wysyłając zgłoszenie w tym wątku.

Ogólnie wymagania:

• Nie może być wygenerowany przez AI ani zawierać elementów wygenerowanych w AI.

Obrazek tła

No to będzie nieruchomy obrazek w tle forum.

• Minimum 1920 px szerokości i min. 900 px wysokości.
  • Można dostarczyć alternatywne wymiary grafiki poza wyżej wymienionymi dopasowane do różnych rozmiarów ekranów.
  • Grafika może być autorstwa innego człowieka, byleby prawa autorskie zezwalały na jej niekomercyjnie wykorzystanie.

image.png
Na przykładzie archiwalnego forum Winkulii zaznaczam, o co konkretnie chodzi.

Logo forum

NUI_.png.c6c508efdecc673a9bc06d5e516cb8b

Obecne logo wygląda jak wyżej. Jeśli uważasz, że można wymyśleć coś lepszego, to możesz zaproponować lepsze logo. Generalnie ma być szerokie i niskie.

Elementy loga mogą być tworami innych osób, pod warunkiem, że prawa autorskie zezwalają na ich niekomercyjne wykorzystanie. 

Tło loga

image.png

Chodzi o obrazek w tle loga podczas przeglądania forum na motywie Zeina. Obecnie wygląda tak:

1680198164_forumto.png.eb74d0c3934861e1e

Przydatne do stworzenia czegoś będzie przeczytanie tej dyskusji: 

@Obywatel Winkulii @Obywatel Magnifikatu @Obywatel Federacji

SPONSORZY

Harlin sposnor.png

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

W folderze na kustoszu mam symbole państw NUI w png, a poniżej dwa pliki xcf z GIMPa z logiem NUI i niektórymi herbami.

NUI.xcfflagi_nordaty_tło.xcf

• Lubię to 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Opublikowano
7 minut temu, Alfred Fabian von Tehen-Dżek napisał(a):

> Nie może być wygenerowany przez AI ani zawierać elementów wygenerowanych w AI.

Jakiś powód? 

Praffa autorskie… Idź już do księcia 

Opublikowano
Godzinę temu, Alfred Fabian von Tehen-Dżek napisał(a):

> Nie może być wygenerowany przez AI ani zawierać elementów wygenerowanych w AI.

Jakiś powód? 

AI SLOP PRECZ BRAVO PAINT

• Kocham to! 2

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

The Worst Person You Know Just Made A Great Point Memes - Imgflip

Edytowane przez Damiano Robingren
  • Sigma 2
Opublikowano
16 godzin temu, Adelajda Radziwiłłówna napisał(a):

Praffa autorskie… Idź już do księcia 

Do wszystkich grafik wygenerowanych przez AI mam pełne prawa autorskie.

15 godzin temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

Nuuuuuudaaaa

Opublikowano
7 minut temu, Alfred Fabian von Tehen-Dżek napisał(a):

Do wszystkich grafik wygenerowanych przez AI mam pełne prawa autorskie.

Nuuuuuudaaaa

Generowane grafiki triggerują wiele osób, głównie te najbardziej kreatywne i twórcze, które stanowią jeden z ważnych target audience zabawy w mirkonacje. Nie chcemy odpychać od siebie ludzi na start, kiedy już i tak prawie nikt nowy nie przychodzi do mirkonacji. 

• Kocham to! 2

Opublikowano

Dlaczego miałoby kogokolwiek obchodzić co sobie ktoś wygenerował z AI, skoro kupując odpowiedni abonament BEATKI można osiągnąć podobny rezultat? AI slop zabija unikalność, sprowadza koncept tworzenia do poziomu podania odpowiedniego zestawu słów jakiemuś no tzw bocikowi.

• Kocham to! 1

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

A są jacyś potencjalni sponsorzy chętni?

Zwycięskie grafiki wybierzemy w głosowaniu dostępnym dla każdego użytkownika forum.

Opublikowano
9 godzin temu, Alfred Fabian von Tehen-Dżek napisał(a):

Nuuuuuudaaaa

jeśli nudą nazywamy realną pracę ludzi w mikro (co ma miejsce od samego początku tego community) to ja chyba już serio nie wiem co ja robię w mikro i dlaczego ktokolwiek chciałby się tutaj jakkolwiek angażować skoro wszystko można wpierdolić do pierwszego lepszego chatbota 💀

• Kocham to! 1
  • Ogień! 3
Opublikowano

O dziwo w tej kwestii zgadzam się z przedmóffcą. Kto by pomyślał, że do tego dojdzie.

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Damiano Robingren napisał(a):

jeśli nudą nazywamy realną pracę ludzi w mikro (co ma miejsce od samego początku tego community) to ja chyba już serio nie wiem co ja robię w mikro i dlaczego ktokolwiek chciałby się tutaj jakkolwiek angażować skoro wszystko można wpierdolić do pierwszego lepszego chatbota 💀

Kompletnie nie rozumiem czym różni się grafika wzięta z internetu od tej wygenerowanej przez AI? Czym różni się wygenerowanie elementu logo do złożenia w GIMPie od skopiowania gotowego z Wikimedia Commons?  

Edytowane przez Alfred Fabian von Tehen-Dżek
  • Smuteczek 1
Opublikowano
1 minutę temu, Alfred Fabian von Tehen-Dżek napisał(a):

Kompletnie nie rozumiem czym różni się grafika wzięta z internetu od tej wygenerowanej przez AI? Czym różni się wygenerowanie elementu logo do złożenia w GIMPie od skopiowania gotowego z Wikimedia Commons?  

ff tym jesteś jeszcze no za malutki i no masz crusha na BEATCE

• Haha 1
  • Sigma 1

99792411588297495.png

Opublikowano
W dniu 27.06.2026 o 12:31, Kamiljan de Harlin napisał(a):

Generowane grafiki triggerują wiele osób, głównie te najbardziej kreatywne i twórcze, które stanowią jeden z ważnych target audience zabawy w mirkonacje. Nie chcemy odpychać od siebie ludzi na start, kiedy już i tak prawie nikt nowy nie przychodzi do mirkonacji. 

Na pewno wszedłbym chętniej na stronę z ładną grafiką wygenerowaną przez AI niż na stronę z rysunkiem przedszkolaka zrobionym w paincie. Jeżeli mamy artystów, którzy zrobią porządną robotę, to jak najbardziej, jestem za tym, żeby wybrać ich propozycję, zamiast tej wygenerowanej, ale jeżeli mam wybierać pomiędzy ładnym sztucznym ujęciem, a grafiką czymś takim:  

spacer.png

Ale skoro Wam to pasuje, to śmiało proszę to potraktować jako moją propozycję zgłoszeniową. 

• Kocham to! 5
Opublikowano
3 minuty temu, Alfred Fabian von Tehen-Dżek napisał(a):

spacer.png

finn venture time GIF

• Sigma 1

99792411588297495.png

Opublikowano

Mamy już jedną propozycję.

To ja zasponsoruję konkursa swoimi prywatnymi pieniędzmi.

1. Miejsce 300 nordów

2. Miejsce 100 nordów

3. miejsce 50 nordów

w każdej kategorii. Pula nagród to 1 350 Ꞥ na ten moment.

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1

Opublikowano

Obrazek tła:

proponuję TAPETĘ GŁUPKOWATOŚCI (2700x900 px)

https://kustosz.stempel.org.pl/1174/101005704499839944.png

• Kocham to! 1

99792411588297495.png

Opublikowano
33 minuty temu, Kamiljan de Harlin napisał(a):

Mamy już jedną propozycję.

To ja zasponsoruję konkursa swoimi prywatnymi pieniędzmi.

1. Miejsce 300 nordów

2. Miejsce 100 nordów

3. miejsce 50 nordów

w każdej kategorii. Pula nagród to 1 350 Ꞥ na ten moment.

Dorzucę się ze swoich prywatnych pieniążków do sponsoringu, jeśli mogę, podwajam! 👉🏻👈🏻♥️

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1
  • Ogień! 1

Opublikowano
9 minut temu, Adelajda Radziwiłłówna napisał(a):

Dorzucę się ze swoich prywatnych pieniążków do sponsoringu, jeśli mogę, podwajam! 👉🏻👈🏻♥️

Można, można. To szczytny cel i szlachetny gest. 

Zapomniałem napisać, że chodzi oczywiście o nordy z MBP, nie te endobankowe. Rozumiem, że u Ciebie też ta waluta będzie ofiarowana? 

• Lubię to 1

Opublikowano
Teraz, Kamiljan de Harlin napisał(a):

Można, można. To szczytny cel i szlachetny gest. 

Zapomniałem napisać, że chodzi oczywiście o nordy z MBP, nie te endobankowe. Rozumiem, że u Ciebie też ta waluta będzie ofiarowana? 

Tak oczywiście przeleję Nordy z MBP!!!! (Zapomniałam w ogóle że macie tutaj bank 😭😭😭

• Lubię to 1
  • Smuteczek 1
  • Ogień! 1

Opublikowano

W dniu 27.06.2026 o 12:31, Kamiljan de Harlin napisał(a):

To nie tak, że tylko po prostu "triggerują". Głównym punktem krucjaty antyslopowej przewodzonej przez prawdziwych artystów jest to, że do tworzenia modeli generatywnych w "laboratoriach" (duże słowo jak na sale z komputerami na uczelniach czy gdzie tam xD) brano obrazy do trenowania jak leci, bez patrzenia na licencje i uznanie autorstwa. I tak tylko do testów, "nikt nie zauważy".

Gdy to wyszło z laboratoriów do "ludu", to tak zostało, bo model bez wytrenowania jest bezużyteczny, a samo trenowanie wymaga znacznie większej mocy obliczeniowej niż samo uruchomienie modelu. Mało tego, więksi ej-ajowcy każą sobie płacić abonament za dostęp do modelu. Nadal bez uznania autorstwa (bo teraz wytoczyliby procesy sądowe - słusznie zresztą) i bez tantiem ani innej formy rekompensaty za wykorzystanie komercyjne. Oczywiście co rusz muszą dokładać nowe utwory do bazy treningowej, bo "wyścig zbrojeń" i słupki na giełdzie. Ale gdy Chińczycy "wydestylowali" modele OpenAI na potrzeby Deepseeka, to pretensje, bo "ich model".

• Kocham to! 1
  • Sigma 1

Antoni Moskwicz van der Pohl

prefekt Małej Furii w Królestwie Dreamlandu

ノーフォランドだめ!