Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z wydarzeniem, które miały dziś miejsce, oświadczam, iż zrzekam się obywatelstwa II Federacji Nordackiej, Monarchii Kiryjskiej oraz Związku Winkulijskiego. 

Powodem tej decyzji jest moje głębokie oburzenie sytuacją, w której z pewnością przy wykorzystaniu AI doszło do stworzenia zmanipulowanego przekazu wypowiedzi Ronona Dexa, Andrzeja Ordyńskiego oraz McMelkora w kontekście sprawy dotyczącej funkcjonowania Noffolandu. Zaistniałe wydarzenie nie jest żartem czy nieszkodliwą zabawą. Fałszowanie wypowiedzi poprzez nadawanie im treści, których dane osoby nigdy nie napisały, jest manipulacją. Wobec tej sytuacji, nie widzę innej możliwości dalszego pozostawania obywatelem państw, których najwyżsi przedstawiciele dokonują takich praktyk, bądź je tolerują. Nie chcę utożsamiać się ze społecznością, w której dochodzi do takich działań. Jest to zwyczajne przekroczenie wszelkich granic. Opuszczam więc forum z nadzieją, że taki kubeł zimnej wody pobudzi was do przywrócenia normalności, a konsekwencje wywołanego kryzysu staną się impulsem do refleksji nad dalszą egzystencją II Federacji Nordackiej. 

Pozdrawiam

• Lubię to 2
  • Kocham to! 1
  • Haha 1
  • Smuteczek 1
  • Sigma 1

(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

Opublikowano

@Adelaide Radziwiłł-Chojnacka dostałem informację, że zabawa w edytowanie postów nie będzie już kontynuowana. Rzeczony wątek zamknąłem i zarchiwizowałem.

I muszę o tym poinformować, aby być uczciwym:

• Sprostowanie: treść postów nie była zmieniana przy użyciu AI, tylko przez edycję HTMLa w przeglądarce. Klikasz prawym przyciskiem myszy na tekst posta i wybierasz "Zbadaj element". Potem robisz zrzut ekranu i masz "sfałszowaną" wypowiedź.
  • II Federacja Nordacka ani tym bardziej Związek Winkulijski nie mają żadnego związku z tym żartem. Wielu Winkulijczyków potępiło tę zabawę. 
  • Bolek ani Burek nie używali tych screenów jako żaden dowód w żadnej sprawie, aby cokolwiek udowodnić lub kogoś przekonać. W ogóle do niczego ich nie używali, poza żartami w swoim gronie.
  • Autorzy screenów nigdy nie mówili, że wypowiedzi są prawdziwe. Nie były one także robione w takim tonie: wystarczy przeanalizować styl wypowiedzi z postów. Styl wcale nie naśladuje podrabianych osób, tylko jest satyryczny. Łatwo sobie uświadomić, że te osoby tak nie piszą. 

Rzeczywiście zabrakło jawnej informacji, że przedstawione zrzuty ekranu nie są prawdziwymi wypowiedziami. Jednak ludzie podczas żartowania nie mają w zwyczaju za każdym razem podkreślać, że to jest żart. 

Kiedy mikroświat znalazł się w analogicznej sytuacji i po forach latał screen z Discorda, gdzie mieliśmy podszywanie się pod inną osobę, to nikt nie reagował tak głośno, jak teraz. Możemy przypuszczać, że problemem nie jest sama sytuacja, tylko to, że wydarzyła się ona na tym forum.

• Kocham to! 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

giphy.gif

• Wow 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Opublikowano

Przedstawione wyjaśnienia w żaden sposób nikogo nie usprawiedliwiają oraz nie wpływają na zmianę mojego stanowiska. Nie jest ważne to, czym posłużono się przy spreparowaniu treści, a sam jej wydźwięk. Działanie Burka nadal pozostaje manipulacją treści przekazu. To nie jest akceptowalne. 

• Lubię to 1

(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

Opublikowano

Polecam wszystkim wyczillować. Wdeeeeech-wyyyydech.

PS. Widzę, że Harlinutanus dodał tzw. tone indicator, żeby mirkusy ogarnęły, że to tzw. ziajcik. No dobra.

• Ogień! 1
Opublikowano

No słabo to wyszło. Przy każdej takiej okazji do FN zniechęcają się normalni lub relatywnie normalni ludzie, zaniedługo większość aktywności będzie tu generował ten klonistan sułtański.

Opublikowano
3 godziny temu, Kamiljan de Harlin napisał(a):

Kiedy mikroświat znalazł się w analogicznej sytuacji i po forach latał screen z Discorda, gdzie mieliśmy podszywanie się pod inną osobę, to nikt nie reagował tak głośno, jak teraz. Możemy przypuszczać, że problemem nie jest sama sytuacja, tylko to, że wydarzyła się ona na tym forum.

EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY I TROLLOWAĆ BĘDZIE MOŻNA TYLKO Z LICENCJĄ BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD SPOWODUJĄ SKANDAL MIĘDZYNARODOWY.
hehe pamiętacie aluś pupka jak siedzieliśmy w '20 przy okrągłym stole w Novotelu? XD Co tam się działo to głowa mała!!! Całe życie z wariatami XDDD KTO MA WIEDZIEĆ TEN WIE XD

• Ogień! 2
Opublikowano
7 minut temu, Maciej Hergemon napisał(a):

EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY I TROLLOWAĆ BĘDZIE MOŻNA TYLKO Z LICENCJĄ BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD SPOWODUJĄ SKANDAL MIĘDZYNARODOWY.

Nie mam żadnego problemu do tych skrineczków - dobry content. Problem jest z dwulicowymi moralizatorami, którzy wyłącznie reagują na screeny Burka, a jak widzą cokolwiek innego, to morda w kubeł

Rust Cohle (@Rust33Cohle) / Posts / X

• Wow 1
  • Sigma 1

Opublikowano (edytowane)

Z tego co kojarzę, to na discordziku karol wygrał talon na balon, więc chyba nie było w tamtej sytuacji poszkodowanych *poza mną, który przegrałem, bo zostałem karolem*.

Edytowane przez Maciej Hergemon
  • Wow 1
  • Smuteczek 1
Opublikowano

Przynajmniej pościki nabite?

Opublikowano
4 minuty temu, Maciej Hergemon napisał(a):

Wbijam rangę SUPER SUM na tym waszym wynalazku, proszę o licki i suby. 

O, czyli jednak nasz system rang rpg przyciąga noffych. Znaczy takich sstarrych-noffych, ale jednak. Bravo!

• Wow 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

Z mądrości starych SUMów na rozwagę opowiem wam dzieciaczki, że jakoś w 20. gdy stężenie ironii przekroczyło ilość chęci tworzenia rzeczy i w Dreamopolis siedzieliśmy z Alusiem i Wawrzyniakiem i SUMiennie postowaliśmy kupę, piękne to były czasy i oświadczam, że nie zapomnę ich nigdy, natomiast SUMarycznie mirko to jest poważny biznes, więc zróbcie sobie może rachunek SUMienia czy nie warto wstrzymać się z inbowaniem i mirkonauceniem, aż powróci kreatywność na robienie czegoś świeżego.

• Wow 2
Opublikowano
5 minut temu, Maciej Hergemon napisał(a):

Z mądrości starych SUMów na rozwagę opowiem wam dzieciaczki, że jakoś w 20. gdy stężenie ironii przekroczyło ilość chęci tworzenia rzeczy i w Dreamopolis siedzieliśmy z Alusiem i Wawrzyniakiem i SUMiennie postowaliśmy kupę, piękne to były czasy i oświadczam, że nie zapomnę ich nigdy, natomiast SUMarycznie mirko to jest poważny biznes, więc zróbcie sobie może rachunek SUMienia czy nie warto wstrzymać się z inbowaniem i mirkonauceniem, aż powróci kreatywność na robienie czegoś świeżego.

No ale ff tym no my jesteśmy noffi noffostrady tak mówią o nass sstarrzy. Nie chcielibyśmy ich no zawodzić poprzez zakończenie produkowania tego no kontentu który ich tak no angażuje tzw emocjonalnie.

• Wow 2

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano (edytowane)

thanos-explaining-alcoholic.gif

generalnie powiem, że ja jestem za balansem. A to ze w tym roku tak wyjebalo

Edit jak wstawic gifa pomocy

Edytowane przez Burek
  • Smuteczek 1
Opublikowano

No to pa. 

• Lubię to 1

Alfarun_kalifat_godlo.webp.9b5ffe1969ba860ea76ebffe4cb30508.webpYasmin an Zentawi-Emre Sułtanka Wielkiego Sułtanatu Siyah, Wezyrka Al-Faradon, Pani wszystkich karków, służka Wielkiego Meczetu, Imperatorka Wschodu i Zachodu, prawowita władczyni Nordaty Muzułmańskiej. Druga żona Barhira. Córka Aymana Zentawi. Dziedziczka Al-Rajn i Al-Farun. 

Flaga-1561116550.webp.1aff4cfae15ed391da37c4d50f58c68a.webpFAR-1.webp.73ac1a5b5bea98d3b370c56acf66b2a7.webpAlfarun_kalifat_flag.webp.fc9bb6067061a2d8ed876f155bd2cc93.webp

Opublikowano

Z kim ja będę teraz prowadził te inteligentne rozmowy na najwyższym poziomie? Zrobiło mi się smutno. 

• Lubię to 1
  • Smuteczek 1

Barhir az Ruzmari-Zentawi-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Tyran pikseli. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila. Mąż swojej pierwszej żony Eliny i drugiej żony Yasminy. Ojciec syna Salima, dziedzica i przyszłego władcy mikroświata. 

Opublikowano
Teraz, Piotr Jankowski napisał(a):

Offszem. Każdy Amator więcej to krok ku świetlanej (od płomieni rewolucji) przyszłości.

• Ogień! 2
x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego