Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Burek napisał(a):

Czy nasza postawa rzutuje na reputację Winkulii? Szczerze - nie wydaje mi się. 

Bardzo bym się zdziwił, gdybyś uważał inaczej. Kijem rzeki nie da się zawrócić, więc nie mam zamiaru wyciągać ciebie z tego przekonania. Zasygnalizowałem  problem, który wpływa na odczucia innych. I tak jak napisałeś, możecie przyjąć krytykę do siebie, albo nie. 

Zresztą trochę prowokacji zrobiło robotę. Zaprezentowaliście na jakim poziomie absurdu obecnie funkcjonujemy. Niektórych postów nie idzie w ogóle przeczytać. Nawet głupkowatość musi mieć jakieś granice, a do tych już się zbliżamy. 

Edytowane przez Artur Kardacz

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano
3 minuty temu, Artur Kardacz napisał(a):

Bardzo bym się zdziwił, gdybyś uważał inaczej. Kijem rzeki nie da się zawrócić, więc nie mam zamiaru wyciągać ciebie z tego przekonania. Zasygnalizowałem  problem, który wpływa na odczucia innych. I tak jak napisałeś, możecie przyjąć krytykę do siebie, albo nie. 

Dalej nie odpowiedziałeś czego oczekujesz. No chyba że chodzi wprost o odrzucenie pisania po swojemu, bo trzeba pisać po twojemu. Jeśli tak to bravo zulu za przemyślność.

Also, jacy oni? Kto należy do tej krucjaty? Ty i Jankowski Piotrek (który przyszedł tu chyba po darmowe orzeszki)?

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
6 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

Dalej nie odpowiedziałeś czego oczekujesz. 

Na obecnym etapie refleksji. Być może jakieś ciekawe rozwiązanie nasunie się samo, o ile głupkowatość nie wżarła się zbyt mocno. Jak nie dasz rady, zawsze możesz posłużyć się znienawidzonym ai, który tak chętnie wciskacie innym. W ostateczności możesz potraktować problem trochę poważniej i wtedy dać znać. 

• Nie lubię tego! 1

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano
12 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

Jankowski Piotrek (który przyszedł tu chyba po darmowe orzeszki)

Orzeszki? Bardzo chętnie, choć szczerze mówiąc wolałbym wyśmienity kiriański gulasz.

• Ogień! 1

piotr@mail.vox

image.png.c1a42a2791c001105e2315f333dc6455.png100464293790614696.png 1021.png 

Opublikowano
1 godzinę temu, Artur Kardacz napisał(a):

Najzwyklej w świecie nie podoba nam się to, co prezentuje sobą wasza idea. Nie podobają nam się głupie spamy, głupie artykuły, głupie reklamy i głupie zachowanie za granicą. Nie piszcie, że nie ma to żadnego wpływu na Winkulię. Burek jest obywatelem tego państwa. Ty jesteś Królem. Wasza postawa rzutuje bardziej niż myślicie. Nie bez powodu zebrała się grupa obywateli, której to się nie podoba. Możecie spróbować problem rozwiązać albo go olać. 

Zapachniało detronizacją, procesem, krwią i gilotyną. 

• Ogień! 1

(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

Opublikowano

Hail to the king!!! Dagobert III powróci? W sensie nic mi do tego, ale jak masz znów po kilku miesiącach zrezygnować to lepiej Franka wsadźcie na tron. Poziom idealny… 

Opublikowano

Rządziłem 10 miesięcy, to troszeczkę więcej niż kilka. Natomiast znajdą się lepsi kandydaci obecnie.  

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano

Z mojego punktu widzenia, jako pół-gościa stojącego nieustannie w szpagacie między FN a Hasselandem: jeśli już to problem jest w tym, że taka zabawa jest zbyt hermetyczna. Tzn. choćbym chciał, to nie włączę się do niej, bo nie rozumiem o co chodzi, nie rozumiem większości wątków ani postów, więc przelatuję je wzrokiem i idę gdzieś indziej. 

Możnaby pomyśleć o ideach na Winkulię zupełnie innych niż typowe układy w mikronacjach, na przykład wyobraźcie sobie model, w którym wszyscy startują jako szeregowi mieszkańcy kraju, którym zarządza fabularny rząd, którego decyzje są generowane w oparciu o AI. Jak rozumiem, zastosowanie AI inne niż do grafik powinno być tu spoko. Każdy z mieszkańców ma przed sobą określone poziomy funkcji i stanowisk, które musi przebyć, jeśli chce przejąć władzę w Winkulii, przy czym próba ich przyspieszonego przejścia może się skończyć spadkiem o kilka stopni w tej "drabinie społecznej". Jeśli ktoś grał kiedyś w taką planszówkę Węże i drabiny, to coś nią inspirowane. Domyślnym celem "gry w Winkulię" jest przejęcie władzy z rąk fabularnego rządu, czy to demokratycznie, czy przewrotem.

Takich idei może być wiele, a Winkulia brzmi jak całkiem niezła piaskownica do ich testowania.

• Wow 1
  • Smuteczek 1
Opublikowano
8 minut temu, Artur Kardacz napisał(a):

Rządziłem 10 miesięcy, to troszeczkę więcej niż kilka. Natomiast znajdą się lepsi kandydaci obecnie.  

To będą musieli sobie jeszcze trochę poczekać, bo obecny Król nigdzie się nie wybiera.

• Kocham to! 2
  • Smuteczek 1
Opublikowano
14 minut temu, Artur Kardacz napisał(a):

Mój szwagier-kuzyn Książe Sarmacji!! 😻😻😻😻

Opublikowano
48 minut temu, Vilarte napisał(a):

Z mojego punktu widzenia, jako pół-gościa stojącego nieustannie w szpagacie między FN a Hasselandem: jeśli już to problem jest w tym, że taka zabawa jest zbyt hermetyczna. Tzn. choćbym chciał, to nie włączę się do niej, bo nie rozumiem o co chodzi, nie rozumiem większości wątków ani postów, więc przelatuję je wzrokiem i idę gdzieś indziej. 

Możnaby pomyśleć o ideach na Winkulię zupełnie innych niż typowe układy w mikronacjach, na przykład wyobraźcie sobie model, w którym wszyscy startują jako szeregowi mieszkańcy kraju, którym zarządza fabularny rząd, którego decyzje są generowane w oparciu o AI. Jak rozumiem, zastosowanie AI inne niż do grafik powinno być tu spoko. Każdy z mieszkańców ma przed sobą określone poziomy funkcji i stanowisk, które musi przebyć, jeśli chce przejąć władzę w Winkulii, przy czym próba ich przyspieszonego przejścia może się skończyć spadkiem o kilka stopni w tej "drabinie społecznej". Jeśli ktoś grał kiedyś w taką planszówkę Węże i drabiny, to coś nią inspirowane. Domyślnym celem "gry w Winkulię" jest przejęcie władzy z rąk fabularnego rządu, czy to demokratycznie, czy przewrotem.

Takich idei może być wiele, a Winkulia brzmi jak całkiem niezła piaskownica do ich testowania.

Pozbawienie wspólnoty podmiotowości politycznej w ramach jakiegoś eksperymentu nie jest czymś co byłoby dla mnie do przyjęcie. Zresztą takie gry, jak ktoś chce, można wprowadzić np. na poziomie regionalnym, gdzie nie ma faktycznych obywateli, których można w taki sposób poszkodować. Objęcie w zarząd jakiegoś regionu nie jest trudne. Ale z doświadczenia (bo podobne rzeczy były już robione) takie gierki pseudopolityczne generalnie nie wypalają. Ludkom nie zależy raczej na pozornej walce o władze.

Opublikowano

Dziś w nocy doświadczyłem zdarzenia które dokonało całkowitej transformacji duchowej mojego jestestwa - otóż ten tego obajwił mi się duch głupkoffatości w jego własnej niepokalanej osobie i podyktował mi do przekazania ludowi winkulijskiemu, iż zasmucony jest wielce że na jego ziemi wielu jest bluźnierców i fałszywych proroków głupkoffatości i dlatego polecił mi abym mianował Ministrem Spraw Wewnętrznych jego proroka Artura Kardacza von Hohenburga, który otrzymał od niego dwie kamienne tablice na górze Izbor i polecenie aby objawił nam prawdę.

Dziękuję za dotychczasową służbę dotychczasowemu Ministrowi Spraw Wewnętrznych - Burkowi von Trintz za dotychczasową współpracę.

Opublikowano
20 minut temu, Erik Otton von Hohenburg napisał(a):

Dziękuję za dotychczasową służbę dotychczasowemu Ministrowi Spraw Wewnętrznych - Burkowi von Trintz za dotychczasową współpracę.

Czyli nie jesteś w stanie nawet dopełniać rutynowych czynności (jak dokończenie, niedokończonych od miesięcy, rozpoczętych głosowań w Folkstagu) - ale zjawiasz się tylko po to, żeby bezpodstawnie odwołać w miarę aktywnego Ministra Spraw Wewnętrznych ze stanowiska (w takiej sytuacji w jakiej jesteśmy)? I w jakim kierunku teraz zamierzasz iść?

Konkretnie i bez wykręcania: czy nie zamierzasz zwrócić się bezprawnie przeciwko konstytucyjnemu ustrojowi państwa? i czy nie zamierzasz ograniczać, konstytucyjnie zapewnionego, prawa obywateli do wolności wypowiedzi?

Opublikowano

Krucjata ma moje całkowite poparcie. 

• Haha 1
  • Smuteczek 1

Alfarun_kalifat_godlo.webp.9b5ffe1969ba860ea76ebffe4cb30508.webpYasmin an Zentawi-Emre Sułtanka Wielkiego Sułtanatu Siyah, Wezyrka Al-Faradon, Pani wszystkich karków, służka Wielkiego Meczetu, Imperatorka Wschodu i Zachodu, prawowita władczyni Nordaty Muzułmańskiej. Druga żona Barhira. Córka Aymana Zentawi. Dziedziczka Al-Rajn i Al-Farun. 

Flaga-1561116550.webp.1aff4cfae15ed391da37c4d50f58c68a.webpFAR-1.webp.73ac1a5b5bea98d3b370c56acf66b2a7.webpAlfarun_kalifat_flag.webp.fc9bb6067061a2d8ed876f155bd2cc93.webp

Opublikowano
20 minut temu, Burek napisał(a):

Czyli nie jesteś w stanie nawet dopełniać rutynowych czynności (jak dokończenie, niedokończonych od miesięcy, rozpoczętych głosowań w Folkstagu) - ale zjawiasz się tylko po to, żeby bezpodstawnie odwołać w miarę aktywnego Ministra Spraw Wewnętrznych ze stanowiska (w takiej sytuacji w jakiej jesteśmy)? I w jakim kierunku teraz zamierzasz iść?

Konkretnie i bez wykręcania: czy nie zamierzasz zwrócić się bezprawnie przeciwko konstytucyjnemu ustrojowi państwa? i czy nie zamierzasz ograniczać, konstytucyjnie zapewnionego, prawa obywateli do wolności wypowiedzi?

Nie zamierzam nikomu odbierać prawa do wypowiedzi, ani ustawą ani w żaden inny sposób.

Opublikowano
1 minutę temu, Erik Otton von Hohenburg napisał(a):

Nie zamierzam nikomu odbierać prawa do wypowiedzi, ani ustawą ani w żaden inny sposób.

Brak odpowiedzi na resztę pytań nie zwiastuje dobrze.

Opublikowano
35 minut temu, Burek napisał(a):

Straciłeś dostęp do stoliczka i już panika? Nie obawiaj się. Nikt nie ma zamiaru ograniczać wolności słowa. Takie insynuację godzą w dobre imię urzędu Premiera. Sytuacja z września się nie powtórzy, pod moim kierownictwem panują inne standardy. 

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano

Znowu brak odpowiedzi na inne pytania. Ewidentnie dążycie do kursu kolizyjnego - i w imię czego? Bo nie podoba wam się, że część ludzi pisze w sposób jaki wam się nie podoba?

Opublikowano

Na jakie pytanie chciałbyś znać odpowiedź? 

46 minut temu, Burek napisał(a):

Czyli nie jesteś w stanie nawet dopełniać rutynowych czynności (jak dokończenie, niedokończonych od miesięcy, rozpoczętych głosowań w Folkstagu) - ale zjawiasz się tylko po to, żeby bezpodstawnie odwołać w miarę aktywnego Ministra Spraw Wewnętrznych ze stanowiska (w takiej sytuacji w jakiej jesteśmy)?

Nie jestem Erikiem. Nie odpowiem na to.

46 minut temu, Burek napisał(a):

I w jakim kierunku teraz zamierzasz iść?

Jak wyżej.

47 minut temu, Burek napisał(a):

To też nie jest bezpośrednio do mnie, ale już odpowiedziałem wcześniej.

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano
6 minut temu, Artur Kardacz napisał(a):

Straciłeś dostęp do stoliczka i już panika? Nie obawiaj się. Nikt nie ma zamiaru ograniczać wolności słowa. Takie insynuację godzą w dobre imię urzędu Premiera. Sytuacja z września się nie powtórzy, pod moim kierownictwem panują inne standardy. 

Ten tzw. „stoliczek” to raczej rozlatujący się rupieć trzymający się na jednym gwoździu, czyli forum FN. O jakich standardach mówisz? Ah no tak wait o takich.: 

spacer.png

Opublikowano

Polecam przeszukać jeszcze forum. Z trzy lata temu pisałem jeszcze większe głupoty, może coś znajdziesz w temacie. 

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano
15 minut temu, Burek napisał(a):

Znowu brak odpowiedzi na inne pytania. Ewidentnie dążycie do kursu kolizyjnego - i w imię czego? Bo nie podoba wam się, że część ludzi pisze w sposób jaki wam się nie podoba?

Kto podejmuje kurs kolizyjny? Krucjata antygłupkowa powstała, aby zasygnalizować trawiący nasz kraj problem. Wezwałem do dialogu żeby wypracować wspólne rozwiązanie tej sytuacji, aby każdemu z obywateli funkcjonowało się komfortowo. Czy podjęliście taką próbę? Z marszu zdyskredytowaliście sprawę.

3 minuty temu, Adelaide Radziwiłł-Chojnacka napisał(a):

Mordeczko ty się prujesz, a to ty stoisz pod sceną

Skoro tak sądzisz. 

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami