Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dyskusja z tego wątku 

Zresztą ogólny obraz rozkładu i beznadziei można zauważyć nie tylko w armii. Narracja jest istotna ze względu na budowę naszego świata i powinna ona nieść za sobą jakieś skutki. W przeciwnym wypadku jaki jest jej sens? 

Edytowane przez Artur Kardacz

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano

No narracja beznadziei generalnie rozwinęła się jako odbicie sytuacji w państwie, gdzie większość obywateli przestała być aktywna. Teraz jest lepiej, ale nie uważam, żeby to miało sens od tak kończyć już rozpoczęte wątki. Zresztą w każdej historii generalnie najciekawiej jest jak jest jakiś konflikt, trudna sytuacja do rozwiązania. Oczywiście teraz można już pójść w stopniowe polepszanie się sytuacji w państwie.

Opublikowano

W ogóle pod koniec zeszłego roku miałem nawet w planach zacząć pisać narrację o pandemii, która by zmniejszyła populację. Coś tam sobie napisałem już w wordzie, ale niedokończyłem. Terass już nie wiem czy to dawać, bo znowu będzie, że niszczę tenkraj 😭

Opublikowano
4 minuty temu, Burek napisał:

W ogóle pod koniec zeszłego roku miałem nawet w planach zacząć pisać narrację o pandemii, która by zmniejszyła populację. Coś tam sobie napisałem już w wordzie, ale niedokończyłem. Terass już nie wiem czy to dawać, bo znowu będzie, że niszczę tenkraj 😭

Zawsze można zrobić narracje o tym, że wirus został przywieziony z Tanequitil.

• Lubię to 1
  • Wow 1
Opublikowano
6 minut temu, Erik Otton von Hohenburg napisał:

Zawsze można zrobić narracje o tym, że wirus został przywieziony z Tanequitil.

generalnie chciałem użyć zmian demograficznych, żeby trochę unormować sytuację rozkładu ludnosći. Na wschodzie (który w narracji wcale nie zajmuje centralnego miejsca) miasta są baardzo ludne w porównaniu do - w zasadzie - małych miasteczek (we warunkach współczesnych) na zachodzie. Myslałem, żeby przyjąć tu też jakąś narrację, żeby trochę się to wyrównało. Może część ludności uda się na kolonizację Tanequitil, Wyrtlandii albo zamorskich terenów Związku?

Opublikowano

A ja uważam, że narracja o nędzy, biedzie i rozpaczy winkulijskiej (czyli wsm realny stan państwa od czasu premierostwa Erika albo mojego) to coś pożądanego. Nie powinniśmy się wstydzić, że jest nędznie.

Może to być forma budowania państwa po kryzysie. Ja bym tak to widział.

• Lubię to 2
Opublikowano
23 minuty temu, Burek napisał:

No będzie, skoro podejmiesz się takich narracyjnych działań to oczekuj również krytyki w tej sferze. 

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano
Teraz, Artur Kardacz napisał:

No będzie, skoro podejmiesz się takich narracyjnych działań to oczekuj również krytyki w tej sferze. 

No ale jak ktoś opisuje jakąś narracyjną sytuację to przecież nie znaczy, że ją jako postać wywołuje... nie? Jak ktoś napisze, że jest pandemia to nie znaczy, że ją rozpętał...

Opublikowano (edytowane)

W tym kontekście masz słuszność. Należy wyszczególnić, że krytyka nie spływa za podejmowanie takiej narracji, ale za zamiasznie władzy w niektóre wydarzenia bądź brak reakcji na nie.

Edytowane przez Artur Kardacz
  • Lubię to 1

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano

Imo, co innego kręcić narrację, że jest źle, a co innego ją koordynować. Jak robimy krzywe akcje, "rozkradamy" wojsko, czy robimy pandemię, to weźcie napiszcie na privie, czy na obywatelskim, że to akcja narracyjna i fajnie byłoby, jakby reszta się włączyła. Po co mamy sobie robić na złość, kiedy można wszystko zarysować (już nie mówię o planowaniu, bo znowu się zlecą z Muratyki czy coś, że wszystko ustawione - chociaż sam uważam, że to jest w takiej sytuacji najlepsze rozwiązanie).

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ciekawe towarzystwo zwzajemnej zympatii powstało z tem no Antoś na wyniesieniu siem niektoorych stond

Cytat

kolejni tak zwani "zdalnie sterowni" z pilota książęcego? 😉 

• Smuteczek 1
Opublikowano

popaczcie na naszego kartografa, jusch nie vświatowego, ale jednego z kartografów mikro, on brzydzi się efenami, ale u wakssmana, który mu te obrzydzenie skonkretyzował, w poczwórnej republice siedzi i jakoś mu tam rogacizną bialeńską nie pachnie? 😉 (swojom drogom, czy wakssman faktycznie ma prawa do muratyki? w rmach 2fn to taa, ale bezz? wonpliwe moccno)

• Wow 1
Opublikowano
5 minut temu, karol flibustier keane napisał(a):

popaczcie na naszego kartografa, jusch nie vświatowego, ale jednego z kartografów mikro, on brzydzi się efenami, ale u wakssmana, który mu te obrzydzenie skonkretyzował, w poczwórnej republice siedzi i jakoś mu tam rogacizną bialeńską nie pachnie? 😉 (swojom drogom, czy wakssman faktycznie ma prawa do muratyki? w rmach 2fn to taa, ale bezz? wonpliwe moccno)

ronon to nawet na forum Sułtanek siedzi i z nimi omawia kwestie (trzymam kciuki, iżo w przyszłuści matrymonialne ruwnież, niech mu siem wiedzie i może lekko wyluzuje mając żonkę + na islam przejdzie) wiec mu po prostu personalnie obrzydliwe imię samej FN siem wydaje.

ja ssanuje, że jak Waksssman opuścił FN to Muratyke mugł zabrać. Jego cyrk, jego maupy. Robienie jakiejś innej Mułatyki bez niego byłoby na siłę. 

• Kocham to! 1

photo_2026-07-23_19-50-46.jpg.df2689b20790e7eccc7090f5cd9547a1.jpg
(-) Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lihtenštán
Nie ważne gdzie jestem, pamiętam kim jestem - Teutonką!
Imāmka Rafānu - Serdecznie zapraszam!

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Waksssman opuścił FN to Muratyke mugł zabrać.

zapis tamtych zdarzeń zupełnie cop innego mówi. On był przekonany, że zabrał efen, a tu okazało się, że NUI je ma włapach, stąd cała œsciekłość z jego strony i organizowanie nagonek. Od tego mu nawet rogacizna bialeńska przestała śmierdizeć, czemu dawał wyraz będąc przekonanym, ze tu ma włapakch efeny 😄 Taki ordyński, płemieł, wtedy był jasno okreslany, jako bialński roog do odstrzału, co dzisiaj pomagając nagonce, jest cennem sojusznikiem. Dlatego Adeleide mówiąc o standardach KD, zapomniała dodać, ze są wiecznie vżywe w mikro u mirków.

Kwestia, coz treści i jakie prawa do muratyki są, jest z tego tytułu nie ugruntowana.

Edytowane przez karol flibustier keane
Opublikowano

nie zagłaskujmy zdarzeń, bo są w mikro ludzie, którzy są w stanie określić i zapamiętać postawy, czy to dippera, czy też bolusia, bo sytuacja była bardzo dynamiczna i mogła faktycznie źle skończyć się dla efenów, których chciano anihilować

Opublikowano

ni no (imie dobrej tsundere waifu) pisońc 'mugł' myslalam, że no pozwolono mu. czy pławnie mógł to inna kwestia i nie mam pojęcia. Prawo w mikro to i tak śmiech śmiechem pogania. Dla mnie po prostu dobrze, iz kazdy ma swoj kawalek podłogi a nie, ze jakas spolecznosc danego terenu chce sie odlaczyc od czegos wiekszego i tamta potem mowi, ze HA ALE TEN TEREN TO NASZ JEST sclavinia  i no spk moim zdaniem tak.

• Sigma 2

Opublikowano
4 minuty temu, karol flibustier keane napisał(a):

o rposzę bardzo, co robi gwiazda https://forum.bastionpollin.pl/viewtopic.php?p=12120#p12120 to zwyczajny hamski atak z jej strony

cusz, aktualnie od wielu lat panuje jednolitość mikroświata - jak się jednak nikturni uprą to nię zachwiejom. Bencie wieksza motywacja do alternatyfnych map, alternatyfnych uznan, alternatywnej duplomacji, alternatwnych sportuff

• Sigma 1

Opublikowano
18 minut temu, karol flibustier keane napisał(a):

o rposzę bardzo, co robi gwiazda https://forum.bastionpollin.pl/viewtopic.php?p=12120#p12120 to zwyczajny hamski atak z jej strony

Ale to nie do mnie tak, świń z Tobą nie pasłam.

(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

Opublikowano

Mamy legalne procedury występowanie regionów z II FN. Muratyka uruchomiła tę procedurę, ale faktycznego wyjścia dokonała kilka dni przed wynikiem referendum niepodleglosciowego. Nikt się u nas do tego nie sapał i nie claimował ziemi Muratyki. Uznaliśmy secesję za fakt. 

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

a to nie tak, że Lumeria... obie Lumerie odrodzone... nigdy nie obejmowały więcej niż 2 OG Lumeryjczyków? Czyli no chyba Lumeria ma mniejsze prawo do tej nazwy niż Nordata do Nordaty ig...

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

Skarbie co ty teraz porównujesz? Lumeria leży na wyspie, którą specjalnie dla niej stworzono. Zarówno Alfred, Guy i ja mieliśmy i nadal mamy legitne roszczenia do jego odtworzenia. Ja nie uzurpowałam sobie nazwy kontynentu na którym leży 6 państw + FN z Winkulią, Magnifikatem i pozostałymi narracyjnymi tworami zajmującymi piksele. XDDDD

(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

Opublikowano
1 minutę temu, Adelaide Radziwiłł-Chojnacka napisał(a):

Skarbie co ty teraz porównujesz? Lumeria leży na wyspie, którą specjalnie dla niej stworzono. Zarówno Alfred, Guy i ja mieliśmy i nadal mamy legitne roszczenia do jego odtworzenia. Ja nie uzurpowałam sobie nazwy kontynentu na którym leży 6 państw + FN z Winkulią, Magnifikatem i pozostałymi narracyjnymi tworami zajmującymi piksele. XDDDD

Ale to jest Federacja Nordacka, położona na Nordacie, a nie Federacja Nordaty, co by sugerowało że no federuje całą Nordatę. Jak z Rep. Irlandzką i Rep. Irlandii w realu. Już rozumiess?

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"