• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Wow 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Chan poszukuje wasala!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

101005704499822633_t.jpg

Chan Nowej Ordy poszukuje wasala, który zaangażuje się w rozwój państwa. Oferuję: lenno w postaci wybranej części państwa, prestiżowy tytuł, wysokie stanowisko we władzach (w zależności od umiejętności i zainteresowań) oraz istotny wpływ na podejmowanie decyzji.

Mapa na której można rozejrzeć się za terenem na lenno: https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100365773012206714.png

Oczekuję tylko zaangażowania i niepodejmowania działalności separatystycznej. 😉 Podwójne obywatelstwo nie stanowi przeszkody.

Zapraszam do przedstawiania swoich propozycji i pomysłów - bezkresne stepy czekają na nowych bohaterów!

• Kocham to! 3

• 3 tygodnie później...
    Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

Nie mam pomysłu, ale może mógłbyś Chanie zaproponować mi coś do roboty w Doriapolu albo Niżnym Kamieńsku?

• Lubię to 1

Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny .

Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem.

101005704499822879.png

Opublikowano

Niżnyj Kamieńsk to najbardziej brodryjskie ze wszystkich miast w Nowej Ordzie. Jego specyfika została opisana w creepypaście "Dewastator z Komsomolskiej": https://kustosz.stempel.org.pl/1022/100753405353394349.pdf

Myślę, że to fajne miejsce, jeśli odpowiada Ci postradziecki klimat wielkich blokowisk.

Z kolei Doriapol dotychczas pozostaje prawie nieopisany, więc jego klimat możesz ukształtować całkiem swobodnie.

• Lubię to 2

Opublikowano

Doriapol otwiera przed sobą nieskończone możliwości... Tylko wciąż nie wiem, co mógłbym robić jako wasal.

• Lubię to 1

Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny .

Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem.

101005704499822879.png

Opublikowano

Moim zdaniem jest wiele ciekawych możliwości. W Doriapolu można by na przykład otworzyć zoo albo ogród botaniczny specjalizujący się w grzybach charakterystycznych dla Nordaty.

• Lubię to 1

(-) Maarik Vettari

Opublikowano

16 minut temu, Markus Wettin napisał:

Moim zdaniem jest wiele ciekawych możliwości. W Doriapolu można by na przykład otworzyć zoo albo ogród botaniczny specjalizujący się w grzybach charakterystycznych dla Nordaty.

Ogród mykologiczny brzmi ciekawie. Ale żeby go otworzyć, nie trzeba mieć miasta na własność 😅.

• Haha 2

101005704499822879.png

Opublikowano

Znalazłem pomysła. Mogę tam zrobić miasto buddystów, jeśli w Nowej Ordzie jacyś są. @Andrzej Ordyński

• Lubię to 1

101005704499822879.png

Opublikowano

5 godzin temu, Kamiljan de Harlin napisał:

Znalazłem pomysła. Mogę tam zrobić miasto buddystów, jeśli w Nowej Ordzie jacyś są. @Andrzej Ordyński

Można, jak najbardziej, jeszcze jak!

Wprawdzie nie wymieniłem buddyzmu jako jednej z religii ordyjskich, ale może kryć się pod hasłem "Inne".

Demografia Nowej Ordy: https://forum.bastionpollin.pl/viewtopic.php?p=95

Zachęcam też do poczytania o Szuud-Zam:

- na forum Bastionu: https://forum.bastionpollin.pl/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=Szuud-Zam

- w pierwszym numerze "Ordy": https://kustosz.stempel.org.pl/1022/100365773012207011.pdf

I pewnie jakieś informacje znalazłyby się w innych numerach "Ordy" i może "Tajemniczego Pollinu".

• Kocham to! 2

Opublikowano

@Kamiljan de Harlin jeżeli chcesz iść fabularnie w stronę buddyzmu, to polecam przeczytać również akapit o filozofii erkteadizmu. Erkteadizm jest wzorowany na buddyzmie. Choć jest to filozofia typowa dla Nan Di, to jednak przenikała się ona z ordyjskim Szuud-Zam - zwłaszcza na pograniczu ordyjsko-nandyjskim.

• Kocham to! 3

(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipshangu (Nan Di)

Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski

spacer.png

• 3 tygodnie później...

Witam serdecznie, Biały Chanie @Andrzej OrdyńskiTo się fajnie składa, bo szukam seniora. Zgłaszam chęć zostania wasalem. Mam rangę bagaturaa. btw Chyba mamy pierwszą nową osobę z zaciągu Azjatów, który prowadzę wśród znajomych! Został zaakceptowany przez rejestrację i wkrótce dołączy do nas w Gospodzie pod Czerwonym Smokiem! 

Edytowane przez Reza I Pahlavi
    • Kocham to! 2

Opublikowano

7 godzin temu, Reza I Pahlavi napisał:

Witam serdecznie, Biały Chanie @Andrzej OrdyńskiTo się fajnie składa, bo szukam seniora. Zgłaszam chęć zostania wasalem. Mam rangę bagaturaa. btw Chyba mamy pierwszą nową osobę z zaciągu Azjatów, który prowadzę wśród znajomych! Został zaakceptowany przez rejestrację i wkrótce dołączy do nas w Gospodzie pod Czerwonym Smokiem! 

Jeśli nasz nowy Szanowny Gość lubi narrację, to moglibyśmy mu dać jakieś miasto czy coś faktycznie do rozwoju. Ciężko wymagać od niego, aby pisał z nami jak rodowity Polak, dlatego jeśli zapewnimy mu przestrzeń gdzie będzie mógł się wdrażać w swoim tempie, to może coś z tego będzie. 😄 

• Kocham to! 1

(-) Maarik Vettari

14 godzin temu, Markus Wettin napisał:

Jeśli nasz nowy Szanowny Gość lubi narrację, to moglibyśmy mu dać jakieś miasto czy coś faktycznie do rozwoju. Ciężko wymagać od niego, aby pisał z nami jak rodowity Polak, dlatego jeśli zapewnimy mu przestrzeń gdzie będzie mógł się wdrażać w swoim tempie, to może coś z tego będzie. 😄 

Witam serdecznie w Święto Konstytucji 3 maja 1791 roku! :))

Nasz Szanowny Gość @Xongkoro Baturuświetnie sobie radzi z automatycznym tłumaczeniem.

Oczywiście, byłem skłonny zezwolić mu na używanie angielskiego przynajmniej, ale Niebiański Cesarz miał inny pomysł i jest jak jest. Częściowo, nasz Niebiański Cesarz ma rację, bo jednak nie chcemy tu treści typu Only Fans 😉

Nasz nowy przyjaciel zna oprócz angielskiego kilka azjatyckich języków, w tym chiński, japoński czy mongolski i ujgurski :)) Jest zainteresowany nomadami typu Dżurdżeni czy Mandżurowie, więc będzie dla nas cennym nabytkiem, jeśli damy mu możliwość działania. 

Tak sobie myślę, @Andrzej Ordyński, że nadanie mu rangi baturaa Nowej Ordy i hrabiego Imperium będzie dobrym pomysłem na początku. Mogę wziąć go pod swoje skrzydła, ale będę też potrzebował pomocy innych, na przykład przy wyrobieniu mu paszportu w Stemplu, bo moja wiedza jest w temacie mikronacyjnej biurokracji mała i sam nie wiem, czy mam nandyjski paszport 🤔

Jedno jest pewne, że era mojego Anxi dobiega końca i z woli cesarskiej będę zmuszony albo osiedlić się w Nowej Ordzie lub w Baronii Hipshang @Borys Zamycki. Chętnie zobaczę, który z szlachetnych panów przedstawi mnie i naszemu gościowi lepsze warunki osiedlenia, hihi! 

Opublikowano

Drogi Bagaturze @Reza I Pahlavi, bardzo cieszę się z Twojej chęci dołączenia do Nowej Ordy!

Ze swojej strony mogę zaproponować:

- tytuł arbana dla @Reza I Pahlavi(z możliwością awansu w przypadku aktywnej działalności),

- tytuł bagatura dla @Xongkoro Baturu(j.w.)

- utworzenie samorządu w wybranej przez Was części Nowej Ordy.

• Kocham to! 1

15 godzin temu, Andrzej Ordyński napisał:

Drogi Bagaturze @Reza I Pahlavi, bardzo cieszę się z Twojej chęci dołączenia do Nowej Ordy!

Ze swojej strony mogę zaproponować:

- tytuł arbana dla @Reza I Pahlavi(z możliwością awansu w przypadku aktywnej działalności),

- tytuł bagatura dla @Xongkoro Baturu(j.w.)

- utworzenie samorządu w wybranej przez Was części Nowej Ordy.

Dziękuję bardzo, Biały Chanie! 🙏🙏🙏

Będę się starał służyć jak najlepiej Nowej Ordzie! 🗡️🏹🐎 

Powiadomiłem już naszego przyjaciela Xongkoro 👍

btw Myślę o stworzeniu prometejskiej internetowej gazety Wolnej Azji i pomoc będzie bardzo przydatna, przynajmniej Białego Chana 😉

Opublikowano

W jakim regionie Nowej Ordy chcielibyście utworzyć swój samorząd? Mapa: https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100365773012206714.png

Zachęcam też do zapisania się do Kurułtaju. Dzięki temu będziecie mieli realny wpływ na funkcjonowanie Nowej Ordy! https://forum.nordata.org/topic/2369-lista-członków-kurułtaju-ewidencja-zgłoszenia/

26 minut temu, Andrzej Ordyński napisał:

W jakim regionie Nowej Ordy chcielibyście utworzyć swój samorząd? Mapa: https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100365773012206714.png

Zachęcam też do zapisania się do Kurułtaju. Dzięki temu będziecie mieli realny wpływ na funkcjonowanie Nowej Ordy! https://forum.nordata.org/topic/2369-lista-członków-kurułtaju-ewidencja-zgłoszenia/

@Xongkoro Baturu

Dziękujemy za szczodrą propozycję, Biały Chanie! 🙏 Obaj wybieramy jako miejsce naszego osiedlenia Banszaj, bo zapewnia wielkie możliwości rozwoju 😁 Dołączymy również do Kurułtaju, tak jak sobie życzysz, Biały Chanie! :))

English translation:

We want to thank you, White Khan for your generous preposition! 🙏 We both choosed to settle in Banshai (Banszaj), cause it provide us great opportunity of development 😁

We will also join to Kurultai, as you wish, White Khan! :))

2 godziny temu, Andrzej Ordyński napisał:

Świetnie! Jak duży teren potrzebujecie do rozwoju regionu? Macie pomysł na nazwę swojego samorządu?

Szybko Biały Chan działa!

Xongkoro, czy masz może jakiś pomysł, jak nazwać nasz samorząd lokalny i ile potrzebujemy ziemi? 😉

English translation:

Bright Khan acts really quickly! 🙂

@Xongkoro Baturu Do you have some idea, how to call our local government and how much land we need? ;)

Edytowane przez Reza I Pahlavi
    Nie została oznaczona wymieniona osobą w poście.
    • Lubię to 1

18 minut temu, Andrzej Ordyński napisał:

Możecie też nanieść na mapę swoją propozycję. Będziemy musieli znaleźć jakiegoś kartografa. 🙂

No cóż... 

Nic nie wiem o kartografii, ale obaj z Białym Chanem znamy pewnego człowieka 😉

Mam nowy pomysł na działaność przedsiębiorstwa oraz na pewną narrację.

English translation:

Oh, well...

I know nothing about it, but we know with Bright Khan certain man 😉

I've got some new idea for my enterprise and some narration.

Opublikowano

15 godzin temu, Reza I Pahlavi napisał:

Mam nowy pomysł na działaność przedsiębiorstwa oraz na pewną narrację.

Czekamy z niecierpliwością na więcej szczegółów. Nie kojarzę w mikroświecie zbyt wielu podobnych sytuacji, dlatego kibicuję bardzo mocno. Ciekaw jestem jak się rozwinie dalej ta współpraca. 😀

• Wow 1

(-) Maarik Vettari

4 godziny temu, Markus Wettin napisał:

Czekamy z niecierpliwością na więcej szczegółów. Nie kojarzę w mikroświecie zbyt wielu podobnych sytuacji, dlatego kibicuję bardzo mocno. Ciekaw jestem jak się rozwinie dalej ta współpraca. 😀

@Markus WettinDziękuję i ciekawe możliwości stają się faktem 🙂 Jesteśmy pierwsi pod względem takiej współpracy euroazjatyckiej w polskich mikronacjach, z tego co wiem.

Yellowstone i 1923 - wersja nowoordyjska,hihi! 

English translation:

Thank you and really interesting possibilities become a fact 🙂

We are first in such Euroasian cooperation among Polish micronations, as far as I know. 

Yellowstone and 1923, version from the New Horde.

• Lubię to 1