Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, czy robimy coś na dzień powstania Koribi i dzień powstania Muratyki?

A czy w tym roku odbywa się gala rozdania Yobla?

grafik.png.39c13c302741a148b5716df81908615e.png

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 19.11.2024 o 22:52, Waksman napisał:

I tak, Yoble się odbędą 😛

Yoble się odbędą? Najwyższa pora!

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

Może ustalimy jakiś "kalendarz liturgiczny" Federacji? 

Nowa Orda ma dwa święta:

1/ Święto Ordy 4 czerwca - na pamiątkę uzyskania tego dnia w 2023 r. niepodległości przez Nową Ordę.

2/ Święto Chana 7 lipca - na pamiątkę powstania tego dnia w 2021 r. Nowej Ordy ze mną jako chanem, w ramach Carstwa Brodryjskiego.

Do tego, ze względu na obecność diaspory bialeńskiej i znaczenie Bialenii dla dziejów Nordaty można dodać :

- 21 marca - Święto Powstania Marcowego 

• Lubię to 2

/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej

Opublikowano
1 godzinę temu, Andrzej Ordyński napisał:

Do tego, ze względu na obecność diaspory bialeńskiej i znaczenie Bialenii dla dziejów Nordaty można dodać :

A także 6 listopada, czyli dzień rejestracji Aleksandry na forum Bialenii.

• Kocham to! 1
  • Haha 1

(-) Maarik Vettari

Opublikowano
5 minut temu, Markus Wettin napisał:

A także 6 listopada, czyli dzień rejestracji Aleksandry na forum Bialenii.

I takich neoaleksandrystów to ja rozumiem. 😉 

• Kocham to! 1

Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 7.04.2025 o 20:42, Andrzej Ordyński napisał:

Może ustalimy jakiś "kalendarz liturgiczny" Federacji? 

Nowa Orda ma dwa święta:

1/ Święto Ordy 4 czerwca - na pamiątkę uzyskania tego dnia w 2023 r. niepodległości przez Nową Ordę.

2/ Święto Chana 7 lipca - na pamiątkę powstania tego dnia w 2021 r. Nowej Ordy ze mną jako chanem, w ramach Carstwa Brodryjskiego.

Mamy na poziomie centralnym ustawę o świętach państowych i pododawane wydarzenia w kalendarzu. Kiriowie i Muratyka też swoje wydarzenia wspisały w kalendarz. Nandyjczycy mogą dodać wpisy w swojej kategorii kalendarza.

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

Jak już gdzieś wspominałem w rozmowach prywatnych, można by jeszcze ustanowić święto powstania Kontynentu Nordackiego. Swego czasu dość ciekawa dyskusja odbywała się na ten temat na forum Bastionu - https://forum.bastionpollin.pl/viewtopic.php?t=288. Tam ostatecznie stanęło, że za symboliczną datę można przyjąć 26.05.2010, czyli kiedy Nordata pojawiła się pierwszy raz na mapach. 

• Kocham to! 2

(-) Maarik Vettari

Opublikowano

@Markus WettinTo w takim razie, jeśli każdy człon Federacji ma sobie sam ustalić i wstawić, trzeba będzie na spokojnie usiąść i przygotować nasz kalendarz. Tylko uprzedzam, że nie na sucho.

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1

Opublikowano
2 godziny temu, Andrzej Ordyński napisał:

@Markus WettinTo w takim razie, jeśli każdy człon Federacji ma sobie sam ustalić i wstawić, trzeba będzie na spokojnie usiąść i przygotować nasz kalendarz. Tylko uprzedzam, że nie na sucho.

Osobiście również nie rozmawiam na takie tematy na sucho. Trzeba tylko zwołać resztę sąsiadów ( @Borys Zamycki @Peetri Romanaav). Jakaś piwnica, kuchnia albo dach na takie dyskusje zawsze się znajdzie. 😆

• Kocham to! 1

(-) Maarik Vettari

Opublikowano
12 godzin temu, Markus Wettin napisał:

Osobiście również nie rozmawiam na takie tematy na sucho. Trzeba tylko zwołać resztę sąsiadów ( @Borys Zamycki @Peetri Romanaav). Jakaś piwnica, kuchnia albo dach na takie dyskusje zawsze się znajdzie. 😆

Ja proponuję zrobić zjazd Nandyjczyków w lipcowy weekend i przedyskutować dalsze plany na nasz kraj na żywo. Co sądzicie? 😉

Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan

Opublikowano
8 godzin temu, Peetri Romanaav napisał:

Ja proponuję zrobić zjazd Nandyjczyków w lipcowy weekend i przedyskutować dalsze plany na nasz kraj na żywo. Co sądzicie? 😉

Bardzo chętnie! Przydałoby się w końcu spotkać, Ciebie i Borysa znam już 10 lat, Markusa jeszcze dłużej, a jeszcze nigdy nie trafiła się okazja. 😅

• Kocham to! 2

Opublikowano
16 godzin temu, Andrzej Ordyński napisał:

Bardzo chętnie! Przydałoby się w końcu spotkać, Ciebie i Borysa znam już 10 lat, Markusa jeszcze dłużej, a jeszcze nigdy nie trafiła się okazja. 😅

Cieszy mnie ten optymizm, a co na to @Markus Wettin, @Borys Zamycki. 😉

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Opublikowano
3 godziny temu, Peetri Romanaav napisał:

Cieszy mnie ten optymizm, a co na to @Markus Wettin, @Borys Zamycki. 😉

Byłoby świetnie, jak najbardziej coś można pomyśleć. 😀 Tylko błagam, żadnych obrad w Izbie Wytrzeźwień!

(-) Maarik Vettari

Opublikowano
1 minutę temu, Markus Wettin napisał:

Byłoby świetnie, jak najbardziej coś można pomyśleć. 😀 Tylko błagam, żadnych obrad w Izbie Wytrzeźwień!

Co to, to nie Panie Kochany. XD 

• Haha 1

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Opublikowano
W dniu 20.04.2025 o 11:10, Peetri Romanaav napisał:

Jak najbardziej jestem za. Choć biorąc pod uwagę z jak różnych regionów Polski pochodzimy, to spotkanie trzeba będzie chyba zrobić w Łodzi - najsprawiedliwiej, bo na środku kraju. 😅

• Kocham to! 1

(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipșangu (Nan Di)

Gubernator Arctiq

Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski

Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

spacer.png

Opublikowano
15 godzin temu, Borys Zamycki napisał:

Jak najbardziej jestem za. Choć biorąc pod uwagę z jak różnych regionów Polski pochodzimy, to spotkanie trzeba będzie chyba zrobić w Łodzi - najsprawiedliwiej, bo na środku kraju. 😅

Jak dla mnie bez problemu. Ze stolicy mam około godziny drogi. 😜

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan