Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawe, czy się zezłości.

Jego Eminencja mgr. net Henryk  Tymoteusz  książę  kardynał  Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

101005704499835679_t.png.bc071a3c5ce1755f8295c1aadb75cf4c.png

1260.png

Opublikowano
8 godzin temu, Albert Fryderyk de Espada napisał:

Sytuacja FN-Arcadia by like:

8s7r41.png.018dcbed0be6fb86bd82ec22c439960b.png

// Memówa jak najbardziej trafna. Niebywale śmieszy mnie to jak bardzo społeczeństwo bastionu uwzięło się na nas przez to, że gościliśmy u nas jednego przygłupa, który odwalił manianę i, Bogu dzięki, sam się zawinął. Tym bardziej rozwala mnie to, że moja próba obrony dobrego wizerunku Waksmana przed pomówieniami na ich forum jest, jak to karlik powiedział - "zbiorowym nalotem na forum bastionu" - to fajny ten zbiorowy nalot jednej osoby XD. Smutne w sumie, że tak się zachowują, ale cóż, ich wybór. Nie chcą się z nami bawić - ich strata, a nasz zysk, bo nie będziemy musieli użerać się z niedojrzałymi osobami, którzy zabawę w mikronacje traktują nazbyt poważnie. Szczerze? Profit. Pozdrawiam z tego miejsca wszystkich bastionowców, andrzejków, naziokarlików i innych rononów, którzy czytają tę wiadomość. Tak skarby - świat idzie naprzód, wy też powinniście.

Opublikowano

Skończ Waść, wstydu oszczędź. Krytykując niepoważne zachowanie danej grupy społecznej, nie zniżaj się do poziomu, o który sam ją oskarżasz.

Przychodzę do mikronacji w ramach rozrywki, a nie żeby się złościć na ludzi i uczestniczyć w jałowych sporach. Mam pewne nieśmiałe podejrzenie, że większość osób w tym kraju podziela ten pogląd. Wiemy na przykładzie I Federacji Nordackiej, jak kończy się budowanie aktywności na sporach personalnych, a nawet realowych - ludzie się stresują i kręcą gównoburze, zamiast odpoczywać od realiozy. Potem człowiek się wypala i odchodzi z mikroświata.

Są pewne rzeczy, które mnie bolą w zachowaniu APO, np. że dwukrotnie o 180 stopni zmienił swoje poglądy co do Zanika. Najpierw krytykował Cesarstwo Insulii, że trzymamy trolla na swoim forum dla kręcenia postów. Potem zarzucał II Federacji Nordackiej, że jeśli zbanujemy wyzywającego wszystkich dookoła Zanika to ograniczymy wolność słowa i zamienimy się w hermetyczną, nietolerancyjną grupkę. A na sam koniec nie widział problemu, kiedy administracja Bastionu Pollin zbanowała Zanika szybciej, niż zrobiła to u siebie II Federacja Nordacka, którą krytykował za tego bana.

Boli mnie również, że człowiek na Bastionie Pollin każe mi "wypierdalać" z ich forum. To już się stał klasyk.

Nie widzę jednak powodu, by "odwdzięczać się" ludziom z Bastionu obniżając swoje własne loty. Spory można toczyć na gruncie merytorycznym, a nie obrzucając się niezrozumiałymi dla osoby trzeciej wyzwiskami.

Nikt Ci @Waksman nie każe zaglądać na te przeklęte forum bastionu. Nie wszyscy muszą się ze wszystkimi przyjaźnić i to jest OK. Wybrali drogę osobną od nas i to w sumie dobrze. Nie jesteśmy zmuszeni do tłoczenia się na jednym forum. Nakręcanie spirali nienawiści to jedna z głupszych rzeczy, jaką można zrobić w reakcji na nieprawidłowe zachowanie drugiego człowieka. Nie rozwiązujemy w ten sposób żadnych problemów, a tylko tworzymy nowe punkty zapalne.

Mam szczerze dość tych najazdów na bastion pollin. Nic złego się nie stanie, jeśli zaczniecie ignorować ich prowokacje zamiast dostarczać im więcej contentu.

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 2.06.2024 o 20:18, Waksman napisał:

Podoba mi się depikcja Ordyńskiego jako starego dziada. Pasuje do niego.

Dziękuję. To niestety prawda. 

• Smuteczek 1

/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej