Waksman 1 340 Opublikowano 9 Maja 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2024 1 minutę temu, Kamiljan de Harlin napisał: Cóż mogę dodać... Spodziewałom się, że społeczność Bastionu, której członkowie dojrzali są zarówno w świecie realnym jak i w mikronacjach od dawna, będzie jednak prezentować wyższy poziom. Ale to podobny my piszemy "wypociny, po których przeczytaniu spada IQ"... Czytanie takich rzeczy mnie wybitnie zasmuca, bo myślałem, że takie personalne ujadanie na tym kontynencie mamy dawno za sobą... Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano 10 Maja 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 Ja tak tylko słowem zakończenia tej chorej historii, bo na forum Bastionu czułem się tak, jakby mnie zamknęli z chorymi psychicznie ludźmi w zakładzie odosobnienia: Cytat autor: Waksman ? 10 maja 2024, 16:14 Przepraszam mości Panów za tak niekulturalne wtrącenie, ale z tego co wiem to Cytat Cytat Ronon Dex pisze: 27 kwie 2024, 22:22Niech mi ktoś wyjaśni, co ma jakaś Federacja Nordacka czy inny waksmanopodobny twór - do ziemi dawnej Bialenii? fobie i inne Cytat Cytat 27 kwie 2024, 22:50 Na pewno nie będziemy zabraniać Bialeńczykowi zabawy w Bialenii z powodu jęków waksmaniątek, które poza trollingiem i gadaniem głupot na discordzie niewiele potrafią. choroby psychiczne się leczy. Mam dobrego specjalistę, jeśli panowie mają problem ze sobą, a ewidentnie coś jest nie tak, to mogę polecić - będzie dobrze ?? autor: Andżej-chan ? 10 maja 2024, 16:21 Bardzo proszę o zaprzestanie trollowania na forum Bastionu Pollin. Proszę to potraktować jako pierwsze ostrzeżenie w rozumieniu Regulaminu forum. autor: Waksman ? 10 maja 2024, 16:25 Cytat Cytat 10 maja 2024, 16:21 Bardzo proszę o zaprzestanie trollowania na forum Bastionu Pollin. Proszę to potraktować jako pierwsze ostrzeżenie w rozumieniu Regulaminu forum. Nie wiedziałem, że obrona swojego dobrostanu i dobrego imienia jest trollowaniem i łamaniem regulaminu. Smutna sprawa, bo zarzucacie nam brak kreatywności, przez który "atakujemy sąsiadów", a wy... Nawet nie będę mówił bo szkoda śliny. Kreujcie się dalej na poważnych i dojrzałych ludzi chłopaki - może kiedyś wam wyjdzie. Powodzenia! autor: Andżej-chan ? 10 maja 2024, 16:25 Drugie ostrzeżenie. I zakończenie: Cytat Usunięcie konta autor: Waksman ? 10 maja 2024, 16:27 Z wielką radością i przyjemnością zwracam się o usunięcie mojego konta z pozostawieniem postów z tej toksycznej strony. Pozdrawiam. autor: Andżej-chan ? 10 maja 2024, 16:28 Dobranoc. To taki szybki przedruk z kubła pomyj, bo Andrzejek już modzi, przenosi i zmienia. Nie skłamię jeśli powiem, że Andrzej, Ronon i cała bastiońska świta to taki Zanik/Karbiak mikroświata, który ma własne forum. Pozdrawiam. 1 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano 24 Października 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 24 Października 2024 Cesarstwo Nan Di zmienia się w Najjaśniejsze Imperium Nandyjskie. Po tekście traktatu nie można zbyt wiele wywnioskować, jednak kontekst jest taki, że Nowa Orda zamierza dołączyć do Imperium a całość ma być utrzymana na wzór Świętego Cesarstwa Rzymskiego, przynajmniej w sprawie dużej autonomii poszczególnych terytoriów w ramach wolnego związku lennego. Całkowicie bez złośliwości, ale jestem ciekaw czy powtórzenie słowa "dobrowolne" dwa razy w Ukazie I to omyłka czy celowy zabieg. Tak czy inaczej, trochę kłuje w oczy. https://forum.bastionpollin.pl/viewtopic.php?t=847 Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 347 Opublikowano 24 Października 2024 Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 24 Października 2024 59 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Cesarstwo Nan Di zmienia się w Najjaśniejsze Imperium Nandyjskie. Po tekście traktatu nie można zbyt wiele wywnioskować, jednak kontekst jest taki, że Nowa Orda zamierza dołączyć do Imperium a całość ma być utrzymana na wzór Świętego Cesarstwa Rzymskiego, przynajmniej w sprawie dużej autonomii poszczególnych terytoriów w ramach wolnego związku lennego. Całkowicie bez złośliwości, ale jestem ciekaw czy powtórzenie słowa "dobrowolne" dwa razy w Ukazie I to omyłka czy celowy zabieg. Tak czy inaczej, trochę kłuje w oczy. https://forum.bastionpollin.pl/viewtopic.php?t=847 Niemcy wchodzą mocno. Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 24 Października 2024 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2024 Hybryda HRE z Chinami dynastii Ming albo Quing.... to może być ciekawe. Tak sobie myślę że gdyby mieli więcej aktywnych obywateli mogliby się pokusić o stworzenie systemu elektorów podobnego do tego z HRE. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 347 Opublikowano 24 Października 2024 Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 24 Października 2024 7 minut temu, Albert Fryderyk de Espada napisał: Hybryda HRE z Chinami dynastii Ming albo Quing.... to może być ciekawe. Tak sobie myślę że gdyby mieli więcej aktywnych obywateli mogliby się pokusić o stworzenie systemu elektorów podobnego do tego z HRE. Czego my byśmy mogli nie zrobić mając więcej obywateli... Zabawa byłaby lepsza we większym gronie, ale przez że jest nas mało, to jest nas jeszcze mniej. Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 24 Października 2024 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2024 Teraz, Kamiljan de Harlin napisał: Czego my byśmy mogli nie zrobić mając więcej obywateli... Zabawa byłaby lepsza we większym gronie, ale przez że jest nas mało, to jest nas jeszcze mniej. Jak się nie ma co się lubi to się kradnie co popadnie. 🤷♂️ AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 347 Opublikowano Sobota o 18:37 Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano Sobota o 18:37 Winkulijska prokuratura oskarżyła Burka o wyprowadzenie środków z budżetu i wnosi o pozbawienie podejrzanego wolności na 4 miesiące. http://forum.winkulia.eu/showthread.php?tid=5807 1 Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano Sobota o 20:10 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:10 Państwo z kartonu. Mam nadzieję, że nowy Minister Stanu zrobi coś, żeby obronić barona von Trinitz. To byłoby ironicznie, gdyby winkulijski sąd skazał człowieka, który realizował akt nieposłuszeństwa obywatelskiego jako protest przeciwko niesłusznym skazaniom winkulijskiego sądu. Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano Sobota o 22:12 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano Sobota o 22:12 2 godziny temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Państwo z kartonu. Mam nadzieję, że nowy Minister Stanu zrobi coś, żeby obronić barona von Trinitz. To byłoby ironicznie, gdyby winkulijski sąd skazał człowieka, który realizował akt nieposłuszeństwa obywatelskiego jako protest przeciwko niesłusznym skazaniom winkulijskiego sądu. A podobno to II FN takie złe i niesprawiedliwe. Ah ta Winkulia, ale oni tak od zawsze chyba, wszystkim wypomnieć, u siebie nie patrzeć 🙊 🙈 🙉 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erik Otton von Hohenburg 8 Opublikowano Sobota o 22:42 Udostępnij Opublikowano Sobota o 22:42 2 godziny temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Państwo z kartonu. Mam nadzieję, że nowy Minister Stanu zrobi coś, żeby obronić barona von Trinitz. To byłoby ironicznie, gdyby winkulijski sąd skazał człowieka, który realizował akt nieposłuszeństwa obywatelskiego jako protest przeciwko niesłusznym skazaniom winkulijskiego sądu. Premier w naszym obecnym ustroju politycznym nie może wiele zrobić w tej materii, bo to w końcu król wydaje u nas wyroki, teoretycznie mógłby on conajwyżej odwołać MŻ ze stanowiska prokuratora generalnego, tyle że to i tak by to nic nie zmieniło. W akcie oskarżenia zażądano i tak najniższego przewidzianego przez kodeks karny wymiaru kary czyli 4 miesięcy pozbawienia wolności, jak dla mnie i ten wymiar jest za surowy, ale kto cztery lata temu gdy tworzony był ten kodeks mógł przewidzieć, że dojdzie do takiego właśnie precedensu? Niemniej jednak nadal istnieje możliwość ułaskawienia przez Króla, tudzież ułaskawienia przez Folkstag, do czego jak mam nadzieje dojdzie z resztą sam będę szczególnie o to drugie zabiegał jak jeśli będzie trzeba. 18 minut temu, Waksman napisał: A podobno to II FN takie złe i niesprawiedliwe. Ah ta Winkulia, ale oni tak od zawsze chyba, wszystkim wypomnieć, u siebie nie patrzeć 🙊 🙈 🙉 Możesz mi wskazać w którym punkcie czynimy niezgodnie z własnym ustawodastwem? Staramy się tylko egzekwować własne prawo. TK nawet nie rozpoczął postępowania nie mówiąc już o jakimkolwiek wyroku, ale ty już wiesz, że będzie on zły i niesprawiedliwy 🤣. Kontrowersyjne jest jak dla mnie zasadniczo tylko to, że obecny kodeks karny ZW jest przestarzały i poddać go będzie trzeba stosownej nowelizacji (złagodzić kary za niektóre przestępstwa). Na marginesie wspomnę, że obecna ustawa o TK przewiduje możliwość kasacji wyroków jakie zapadły wsp. rodziny Emre i U. v. D. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano Sobota o 22:49 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano Sobota o 22:49 8 minut temu, Erik Otton von Hohenburg napisał: Niemniej jednak nadal istnieje możliwość ułaskawienia przez Króla, tudzież ułaskawienia przez Folkstag, do czego jak mam nadzieje dojdzie z resztą sam będę szczególnie o to drugie zabiegał jak jeśli będzie trzeba. W takim razie na to też liczę. Nie dajcie się post-alfredańskiej bezpiece! Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 340 Opublikowano Sobota o 22:49 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano Sobota o 22:49 1 minutę temu, Erik Otton von Hohenburg napisał: Możesz mi wskazać w którym punkcie czynimy niezgodnie z własnym ustawodastwem? Staramy się tylko egzekwować własne prawo. TK nawet nie rozpoczął postępowania nie mówiąc już o jakimkolwiek wyroku, ale ty już wiesz, że będzie on zły i niesprawiedliwy 🤣. Kontrowersyjne jest jak dla mnie zasadniczo tylko to, że obecny kodeks karny ZW jest przestarzały i poddać go będzie trzeba stosownej nowelizacji (złagodzić kary za niektóre przestępstwa). Nie mogę, ale w którymś na pewno, skoro współobywatel w formie protestu ogołocił skarb państwa do zera. Nie wiem też, w jakim miejscu wskazałem, że chodzi mi o wyrok w sprawie szanownego Pana Burka, to już ewidentne objawy schizofrenii, takie bezpodstawne dopowiadanie. Poza tym, zgodnie czy niezgodne - podstawą demokracji jest sprawiedliwe traktowanie każdej jednostki (chyba, że jednostka atakuje systemy informatyczne kraju, jak to u nas raz było xd), jaka by ona nie była. Brak równego i sprawiedliwego procesu wobec wyżej wspomnianych dwóch delikwentów jest, jak kulega Bolesław wspomniał, objawem państwa z kartonu. A taki był ładny, amerykanski, szkoda, jak to mawiał klasyk. Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erik Otton von Hohenburg 8 Opublikowano Sobota o 23:20 Udostępnij Opublikowano Sobota o 23:20 19 minut temu, Waksman napisał: Nie mogę, ale w którymś na pewno, skoro współobywatel w formie protestu ogołocił skarb państwa do zera. Nie wiem też, w jakim miejscu wskazałem, że chodzi mi o wyrok w sprawie szanownego Pana Burka, to już ewidentne objawy schizofrenii, takie bezpodstawne dopowiadanie. Poza tym, zgodnie czy niezgodne - podstawą demokracji jest sprawiedliwe traktowanie każdej jednostki (chyba, że jednostka atakuje systemy informatyczne kraju, jak to u nas raz było xd), jaka by ona nie była. Brak równego i sprawiedliwego procesu wobec wyżej wspomnianych dwóch delikwentów jest, jak kulega Bolesław wspomniał, objawem państwa z kartonu. A taki był ładny, amerykanski, szkoda, jak to mawiał klasyk. brak procesu był wynikiem ówczesnego prawodastwa - w czasach alfrediańskich obowiązywała u nas monarchia absolutna więc król mógł sobie w latach 2021-2023 wyrzucać ludzi z kraju na mocy dekretów, ten system uległ zmianie wraz z wejściem w zycie nowej konstytucji w 2023 roku i przywróceniem trójpodziału władzy, obecne niedawno uchwalone prawo wprowadziło właśnie możliwość kasacji wyroków zarówno Burka, von Deena i Emrego, tak więc ten zarzut nijak się ma do obecnej sytuacji prawnej w Winkulii. Proszę mieć swiadomość, że sugerowanie jakobym przejawiał objawy schizofrenii podchodzi pod zniesławienie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi