Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

aPzjbNc.png

Do Władz II Federacji Nordackiej,

Zwracamy się do Was z głębokim niepokojem i stanowczym sprzeciwem w związku z niedawnymi wydarzeniami, które miały miejsce na Waszym forum. Dotarły do nas dowody świadczące o bezprecedensowym fałszowaniu wypowiedzi oraz kradzieży wizerunków obywateli innych państw wirtualnych tj. Andrzeja Ordyńskiego, Ronona Dexa oraz Simona McMelkoraNiezależnie od prowadzonych narracji czy istniejących antypatii, bądź po prostu nudy, takiej formy zabawy, trollingu, luźnego podejścia do tematu, to jako społeczność mikronacyjna dzielimy wspólną przestrzeń, która musi opierać się na elementarnym szacunku i zaufaniu. Podszywanie się pod inne osoby i fabrykowanie ich słów w celu tworzenia fałszywej narracji przekracza wszelkie granice dopuszczalnej symulacji dyplomacji, polityki, dobrego smaku i podstawowej przyzwoitości. Tego typu haniebne praktyki splugawiły ideę wspólnej zabawy i niszczą fundamenty, na których wszyscy budujemy nasze relacje prywatne czy państwoweDlatego też, jako Patriarcha, stanowczo potępiamy te dziecinne i niedojrzałe zachowania. Zwracamy się do Władz II Federacji Nordackiej z gorącym apelem o natychmiastową interwencję. Oczekujemy oficjalnego odcięcia się od tych działań, niezwłocznego usunięcia sfałszowanych materiałów oraz wyciągnięcia odpowiednich konsekwencji wobec autorów tej manipulacjiBrak reakcji z Waszej strony będzie musiał zostać odebrany jako ciche przyzwolenie na patologię i trolling i to na wyższym już poziomie (jeśli chodzi o skalę i powagę tego aktu, bo merytorycznie to jednak słaba akcja i niskich lotów żarty), na które nie ma zgody w żadnym cywilizowanym społeczeństwie mikronacyjnym. Ufamy jednak, że postąpicie słusznie, stawiając wyraźną granicę dla takich wybryków i dbając o wizerunek Waszego państwa, który sporo na tym ucierpiał, a przez który Nordata otrzymała sporo słów potępienia, wyrażanych choćby w notach dyplomatycznych, lub w wypowiedziach na wielu forach. 

Z należytym poważaniem,

/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Edytowane przez Fryderyk Orański
  • Lubię to 1
  • Nie lubię tego! 1
  • Sigma 1

Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae

aPzjbNc.png

Opublikowano

37 Nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni; nie potępiajcie, a nie będziecie potępieni; odpuszczajcie, a będzie wam odpuszczone. 38 Dawajcie, a będzie wam dane; miarę dobrą, natłoczoną, utrzęsioną i opływającą wsypią w zanadrza wasze. Odmierzą wam bowiem taką miarą, jaką wy mierzycie». Łk 6,36-38

32 Bądźcie dla siebie nawzajem dobrzy i miłosierni! Przebaczajcie sobie, tak jak i Bóg nam przebaczył w Chrystusie. Ef 4, 32

Jahwe uczy przebaczania, dlatego wybaczam Waszej Świątobliwości tę okropną pomyłkę, jaką stanowi powyższa nota.

• Kocham to! 2
  • Żaboid 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano
4 minuty temu, Kamiljan de Harlin napisał(a):

37 Nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni; nie potępiajcie, a nie będziecie potępieni; odpuszczajcie, a będzie wam odpuszczone. 38 Dawajcie, a będzie wam dane; miarę dobrą, natłoczoną, utrzęsioną i opływającą wsypią w zanadrza wasze. Odmierzą wam bowiem taką miarą, jaką wy mierzycie». Łk 6,36-38

32 Bądźcie dla siebie nawzajem dobrzy i miłosierni! Przebaczajcie sobie, tak jak i Bóg nam przebaczył w Chrystusie. Ef 4, 32

Jahwe uczy przebaczania, dlatego wybaczam Waszej Świątobliwości tę okropną pomyłkę, jaką stanowi powyższa nota.

Trve. Ja jeszcze dodam cytat z Shullkinatu: 

A teraz przewodnictwa dla dzieci twoich: będziecie żyć ze sobą jak bracia i siostry, a z innymi ludami –  jak z dobrym kuzynostwem. Nie będziesz, Synu Kirymu, ani ty, Córo jego, sprzeczać się o błahostki, przywłaszczać rzeczy czy idei cudzych, nie będziesz złorzeczyć, nie będziesz nieżyczliwy, opryskliwy, zapalczywy, nie będziesz uchylać się do prac koniecznych, nie będziesz okłamywać innych, ale też nie będziesz zasmucać niepotrzebnie ich oblicz. Chociaż prawda to rzecz święta, ale twoja jej świadomość nie musi być niby krucjata rozprzestrzeniona na wszystkie lądy, albo choćby na sąsiadów twoich. I zastanów się zawsze, zanim otworzysz usta: czy to prawdziwe, czy to odkrywcze i czy to konieczne. 

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
4 minuty temu, Kamiljan de Harlin napisał(a):

FRZdzse.png

• Sigma 1
  • Podejrzane 1

aPzjbNc.png

Opublikowano
Teraz, Fryderyk Orański napisał(a):

FRZdzse.png

Czyli rotryści wierzą w papieża (pozwolę sobie użyć tego określenia, bo Patriarcha to jest w Marsylii) miast w Boga - confirmed?

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
11 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

Czyli rotryści wierzą w papieża (pozwolę sobie użyć tego określenia, bo Patriarcha to jest w Marsylii) miast w Boga - confirmed?

XbyqqUL.png

fPQhdUf.png

• Sigma 1
  • Podejrzane 1

aPzjbNc.png

Opublikowano

Ten na gurze to ja muj kolega z tejno sambany

• Sigma 2
Opublikowano (edytowane)

Well… Nie popieram działań Burka i osób przyzwalających mu na to, jednakże Kościół Rotyjski, którego jesteś teraz głową powinien milczeć o kloningu, trollingu i innych takich. Taka przypomnieniowa lista kont z takim samym adresem IP. spacer.png

Edytowane przez Adelaide Radziwiłł-Chojnacka
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Sigma 1

(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

Opublikowano (edytowane)

Po pierwsze to Kościół Rotryjski którego jestem głową w sprawie kloningu milczeć nie może bo na to nie pozwala i to potępia. Nie mniej tutaj nie mieliśmy w ogóle do czynienia z kloningiem, więc jakby po co mi to wypominać, po co o tym wspominać...?

Trolling to trolling, akcje typu ta co ostatnio to coś innego niż robienie kilku postaci/kont.

Poza tym tak już w kwestii dokładności to nie wiem jakim cudem na liście jest poczciwy Tymoteusz Piechota który przecież był całkowicie inną osobą i jak się znalazł w tym gronie to ja nie wiem. I że tam jeszcze Gagik trafił to też absurd. Wyjdzie że zaraz połową mikroświata Potocki sterował. Bez komentarza. 😐 

Edytowane przez Fryderyk Orański

aPzjbNc.png

Opublikowano
38 minut temu, Adelaide Radziwiłł-Chojnacka napisał(a):

Well… Nie popieram działań Burka i osób przyzwalających mu na to, jednakże Kościół Rotyjski, którego jesteś teraz głową powinien milczeć o kloningu, trollingu i innych takich. Taka przypomnieniowa lista kont z takim samym adresem IP. spacer.png

84e2cb65-e610-427b-b8e8-44eace94bfa3.jpg.3dbe9cb690e6ff0777da7618cd092c3a.jpg

😈 (żarcik ofc)

• Haha 2

/-/ Mikołaj Radziwiłł
Hrabia Mondolfo

HerbRadziwi.png.c39aac0873cd9752a5faf14f6b9c5dd0.png

antipixel_ron.png.522dc36b911a49ce02f9983a34afef30.pngantipixel_urbino.png.44cece8fa1ea2cbdf0d02bad43d22462.png

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Kamiljan de Harlin napisał(a):

IMG_20260725_065123_196.jpg.26ee514ae43a8d725ccbd77c26a62a6a.jpg

Moja najszczersza reakcja to słowa Świętego Koranu:

Cytat

42.40. Uczciwą zapłatą za zło jest takie samo zło, ale ci, którzy wybaczają i wprowadzają zgodę, są wynagradzani przez Boga. On nie miłuje niesprawiedliwych.

42.41. Jednak w przypadku tych, którzy biorą odwet za krzywdę, nie można ich za to winić.

42.42. Winić można tych, którzy wyrządzają krzywdę i ci, którzy bez powodu są agresorami. Ich czeka bolesna kara.

42.43. Jeśli jednak ktoś okazuje cierpliwość i wybacza, podejmuje dobrą decyzję.

42.44. Nie będzie żadnego obrońcy dla tego, kogo Bóg sprowadzi z drogi (prostej). Ci, którzy ujrzą nadchodzącą karę, powiedzą: „Czy jest jakaś droga powrotu?”.

42.45. Zobaczysz, jak staną przed Piekłem upokorzeni, spuszczając wzrok i ukradkiem będą spoglądać w jego kierunku. Wierzący powiedzą: „Zgubieni w Dniu Zmartwychwstania są ci, którzy zgubili samych siebie i swoich najbliższych”. Karą dla niesprawiedliwych będzie wieczne cierpienie.

Zaprawdę warto kroczyć drogą prostą. Nazwa tej sury to Rada - ja mam zatem radę do Rotryjczyków:

Porzućcie swoje pogańskie nawyki i kult złotego cielca. Nawróćcie się na Islam! Allah jest litościwy, przyjmie was z otwartymi ramionami. Ukożcie cię póki jest cierpliwy! 

Zaprawdę nie znamy dnia sądu! Może on być już jutro! Nawróćcie się z bałwochwalstwa na drogę prostą jak najszybciej!

Edytowane przez Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein
  • Haha 1
  • Sigma 1

photo_2026-07-23_19-50-46.jpg.df2689b20790e7eccc7090f5cd9547a1.jpg
(-) Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lihtenštán
Nie ważne gdzie jestem, pamiętam kim jestem - Teutonką!
Imāmka Rafānu - Serdecznie zapraszam!

Opublikowano (edytowane)

Muszę tutaj poprzeć Jego Świątobliwość. Takie zachowanie jest ogólnie rzecz biorąc głupie, dziecinne i niedojrzałe.  To jest jeszcze gorsze niż włamanie na czyjeś konto. A  na wypominanie obecnemu Patriarsze jego dawnego procederu chciałbym przypomnieć taką zasadę "co było, a nie jest, nie pisze się w rejestr". Co zaś do mojej osoby, jeszcze jako Tymoteusz, to było chyba niedopatrzenie i pomyłka ze strony JKM Norberta. 

Edytowane przez Henryk Ziemiański-Wieniawa
  • Lubię to 2
  • Nie lubię tego! 1
  • Smuteczek 1
  • Podejrzane 1

Jego Eminencja mgr. net Henryk  Tymoteusz  książę  kardynał  Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

101005704499835679_t.png.bc071a3c5ce1755f8295c1aadb75cf4c.png

1260.png

Opublikowano
41 minut temu, Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał(a):

To jest jeszcze gorsze niż włamanie na czyjeś konto.

???

• Smuteczek 1
Opublikowano
Godzinę temu, Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał(a):

Muszę tutaj poprzeć Jego Świątobliwość. Takie zachowanie jest ogólnie rzecz biorąc głupie, dziecinne i niedojrzałe.  To jest jeszcze gorsze niż włamanie na czyjeś konto. A  na wypominanie obecnemu Patriarsze jego dawnego procederu chciałbym przypomnieć taką zasadę "co było, a nie jest, nie pisze się w rejestr". Co zaś do mojej osoby, jeszcze jako Tymoteusz, to było chyba niedopatrzenie i pomyłka ze strony JKM Norberta. 

Skoro konto dzieliło identyczne IP to z kosmosu się chyba nie wzięło. Powinieneś być oburzony tym, że Patriarcha ukradł Ci tożsamość Piechoty. 

Opublikowano

Ja mam pytanie Wasza Ekscelencjo! Słyszał Pan kawał o szafie i czwartkowych dyżurach w seminarium?

Barhir az Ruzmari-Zentawi-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Tyran pikseli. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila. Mąż swojej pierwszej żony Eliny i drugiej żony Yasminy. Ojciec syna Salima, dziedzica i przyszłego władcy mikroświata. 

Opublikowano
19 minut temu, Barhir az R-Z-Emre napisał(a):

Ja mam pytanie Wasza Ekscelencjo! Słyszał Pan kawał o szafie i czwartkowych dyżurach w seminarium?

Barhir opowiedz! Opowiedz! XDDDD

Opublikowano

Młodego kleryka po seminarium oprowadza biskup. Pierwszym obiektem wyjaśnień jego ekscelencji jest kaplica:
- Widzisz synu, tu jest kaplica. Możesz modlić się w niej kiedy tylko chcesz przez cały tydzień, oprócz czwartku.
Następnie dochodzą do świetlicy, a biskup zaczyna objaśnienia.
- Widzisz synu, tu jest świetlica. Mamy wspaniały zestaw kina domowego, bilard, stół do ping - ponga. Możesz tu przychodzić w każdy dzień tygodnia oprócz czwartku.
Kleryk trochę zdziwiony, ale idą nadal. Dochodzą do sali gimnastycznej.
- Widzisz synu, tu jest sala gimnastyczna. Możesz sobie w niej trenować w każdy dzień tygodnia oprócz czwartku.
Kleryk prawie umiera z ciekawości, ale nie odzywa się słowem. Po kilku minutach marszu dochodzą do małego pomieszczenia, gdzie zasłony są zasłonięte, a jedynym meblem jest szafa. Duża szafa. Biskup podchodzi do tejże szafy i otwiera. Młody kleryk patrzy, a w szafie goły tyłek. Biskup mówi:
- Widzisz synu, to jest dupa. Możesz ją je*ać kiedy chcesz, w każdy dzień tygodnia, oprócz czwartku.
Kleryk nie wytrzymuje i mówi:
- Ojcze, proszę mi coś wyjaśnić. Dlaczego mogę robić wszystko w każdy dzień tygodnia oprócz czwartku?
- Bo widzisz synu, w czwartek to Ty masz dyżur w szafie.

• Haha 1
  • Wow 1
  • Smuteczek 1
  • Cringe 2

Barhir az Ruzmari-Zentawi-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Tyran pikseli. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila. Mąż swojej pierwszej żony Eliny i drugiej żony Yasminy. Ojciec syna Salima, dziedzica i przyszłego władcy mikroświata. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Burek napisał(a):

???

Być może koledze Ziemiańskiemu chodzi o najsłynniejszego nordackiego 'aktywistę LGBT' Dymarskiego, który zakończył swoją niedługą karierę włamem do panelu admina tegoż forum, a potem porobił jakieś randomowe przelewy w MBP, korzystając z przyznanych mu dostępów. Ktoś tu wtedy chyba zgłaszał że prawie wyzerowało mu konto

Edytowane przez Vilarte
  • Lubię to 1
Opublikowano
4 minuty temu, Vilarte napisał(a):

Być może koledze Ziemiańskiemu chodzi o najsłynniejszego nordackiego 'aktywistę LGBT' Dymarskiego, który zakończył swoją niedługą karierę włamem do panelu admina tegoż forum, a potem porobił jakieś randomowe przelewy w MBP, korzystając z przyznanych mu dostępów. Ktoś tu wtedy chyba zgłaszał że prawie wyzerowało mu konto

No to chyba lekko grubsza sprawa niż publikacja zmienionych pościków na forumiku.

• Smuteczek 1
Opublikowano
41 minut temu, Burek napisał(a):

No to chyba lekko grubsza sprawa niż publikacja zmienionych pościków na forumiku.

Ff tym no rotryści to protestanci i oni no uważają że nie ma większych i mniejszych no grzechuff

• Smuteczek 1

99792411588297495.png

Opublikowano

przeciez heniu napisał, że to gorsze niz włamanie na konto

Opublikowano
10 godzin temu, Barhir az R-Z-Emre napisał(a):

Młodego kleryka po seminarium oprowadza biskup. Pierwszym obiektem wyjaśnień jego ekscelencji jest kaplica:
- Widzisz synu, tu jest kaplica. Możesz modlić się w niej kiedy tylko chcesz przez cały tydzień, oprócz czwartku.
Następnie dochodzą do świetlicy, a biskup zaczyna objaśnienia.
- Widzisz synu, tu jest świetlica. Mamy wspaniały zestaw kina domowego, bilard, stół do ping - ponga. Możesz tu przychodzić w każdy dzień tygodnia oprócz czwartku.
Kleryk trochę zdziwiony, ale idą nadal. Dochodzą do sali gimnastycznej.
- Widzisz synu, tu jest sala gimnastyczna. Możesz sobie w niej trenować w każdy dzień tygodnia oprócz czwartku.
Kleryk prawie umiera z ciekawości, ale nie odzywa się słowem. Po kilku minutach marszu dochodzą do małego pomieszczenia, gdzie zasłony są zasłonięte, a jedynym meblem jest szafa. Duża szafa. Biskup podchodzi do tejże szafy i otwiera. Młody kleryk patrzy, a w szafie goły tyłek. Biskup mówi:
- Widzisz synu, to jest dupa. Możesz ją je*ać kiedy chcesz, w każdy dzień tygodnia, oprócz czwartku.
Kleryk nie wytrzymuje i mówi:
- Ojcze, proszę mi coś wyjaśnić. Dlaczego mogę robić wszystko w każdy dzień tygodnia oprócz czwartku?
- Bo widzisz synu, w czwartek to Ty masz dyżur w szafie.

LAUR.png.9749cabdf29c841f85b0dad0493deefb.png

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1
  • Haha 1
  • Wow 1

photo_2026-07-23_19-50-46.jpg.df2689b20790e7eccc7090f5cd9547a1.jpg
(-) Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lihtenštán
Nie ważne gdzie jestem, pamiętam kim jestem - Teutonką!
Imāmka Rafānu - Serdecznie zapraszam!