Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szanowni Przywódcy Państw Nordaty,

  jako Wiceprezydent Republiki Bialeńskiej pragnę zaprosić Państwa do otwartego dialogu i wspólnej dyskusji nad możliwością opracowania oraz zawarcia Traktatu Nordackiego.

  Uważam, że nadszedł odpowiedni moment, aby zastanowić się, czy państwa naszego kontynentu są gotowe do zacieśnienia współpracy i stworzenia wspólnych zasad regulujących najważniejsze kwestie dotyczące Nordaty. Nie chodzi o ograniczanie suwerenności któregokolwiek z państw, lecz o wypracowanie przejrzystych reguł opartych na wzajemnym szacunku, partnerstwie i dobrej woli.

Proponowany Traktat ma stworzyć przejrzyste ramy współpracy w zakresie między innymi:

• lokacji nowych państw na Kontynencie Nordaty,
  • zmian granic oraz gospodarowania ziemiami niczyimi,
  • pokojowego rozwiązywania sporów,
  • współpracy dyplomatycznej, gospodarczej, kulturalnej i naukowej,
  • konsultacji w sprawach bezpieczeństwa oraz wspólnych inicjatyw służących rozwojowi Nordaty np. Dni Nordaty.

  Na obecnym etapie nie przedstawiam gotowych rozwiązań. Chciałbym przede wszystkim poznać opinie, oczekiwania i propozycje wszystkich zainteresowanych państw. Jestem przekonany, że tylko otwarta dyskusja i wspólna praca pozwolą stworzyć dokument, który będzie służył całej Nordacie.

  Serdecznie zapraszam do udziału w rozmowach oraz przedstawienia swoich stanowisk. Mam nadzieję, że wspólnie uda nam się odpowiedzieć na pytanie, czy istnieje szansa na stworzenie Traktatu Nordackiego i rozpoczęcie nowego etapu współpracy na naszym kontynencie.

Edytowane przez Kamiljan de Harlin
poprawa formatowania
  • Lubię to 3
  • Kocham to! 4

/-/Thomas von Lisendorff 

Wiceprezydent oraz Minister Kultury i Sportu Republiki Bialeńskiej, Cesarz Imperium Rusowii 

100505667931999078.png

Opublikowano

Szanowny,

przepraszam że tak bezceremonialnie i bez wstępów, ale chciałbym od razu coś zaznaczyć, żeby potem nie było złudzeń. Abstrahując od samej kwestii takiego Traktatu, dwa pierwsze punkty tematów, które proponuje się, by on regulował, są dla nas nieakceptowalne - lokowanie noffych państw i zmiany granic regulowane jakąś Radą to absurd. Plz, nie zróbmy sobie tego kuku który zrobił sobie Vaarland. Kto rozdziera szaty w kwestii braku wolnego miejsca na Nordacie, niech sam rzuci własne piksele - na pewno każdy z nas znalazłby parę takich, których nie musimy koniecznie posiadać.

Co do reszty propozycji, oddaję głos pozostałym Nordaciarzom.

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

Ostateczną decyzję podejmie mój ojciec ale jestem przekonany, że Wielki Sułtanat Siyah jest gotowy do podpisania takiego traktatu. 

Jesteśmy zwolennikami aby decyzję geograficzne odnośnie mapy były zatwierdzane wewnątrz Rady Nordaty. 

• Lubię to 1

Salim Emre, syn Barhira az Ruzmari-Zentawi-Emre i Yasmin an Zentawi-Emre. Dziedzic Siyah, Al-Faradon, Al-Rajn i Al-Farun. 

Flaga-1561116550.png.203d18081bd41bf9b4270e0176fc7143.png

Opublikowano
3 minuty temu, Salim Emre napisał(a):

Ostateczną decyzję podejmie mój ojciec ale jestem przekonany, że Wielki Sułtanat Siyah jest gotowy do podpisania takiego traktatu. 

Jesteśmy zwolennikami aby decyzję geograficzne odnośnie mapy były zatwierdzane wewnątrz Rady Nordaty. 

Eee… Najpierw by go trzeba było spisać, żeby go podpisać. 

• Smuteczek 1

(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

Kto rozdziera szaty w kwestii braku wolnego miejsca na Nordacie, niech sam rzuci własne piksele - na pewno każdy z nas znalazłby parę takich, których nie musimy koniecznie posiadać.

A ktoś to robi?

Edytowane przez Burek
Opublikowano
Teraz, Burek napisał(a):

A ktoś tak twierdzi?

Pies kolegi podobno coś takiego usłyszał. Nie będę rzucać nazwisskami, niech te osoby same się ujawnią przez szlachetne oddawanie pikseli dla potrzebujących.

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
33 minuty temu, Thomas von Lisendorff napisał(a):

Szanowni Przywódcy Państw Nordaty,
jako Wiceprezydent Republiki Bialeńskiej pragnę zaprosić Państwa do otwartego dialogu i wspólnej dyskusji nad możliwością opracowania oraz zawarcia Traktatu Nordackiego.
Uważam, że nadszedł odpowiedni moment, aby zastanowić się, czy państwa naszego kontynentu są gotowe do zacieśnienia współpracy i stworzenia wspólnych zasad regulujących najważniejsze kwestie dotyczące Nordaty. Nie chodzi o ograniczanie suwerenności któregokolwiek z państw, lecz o wypracowanie przejrzystych reguł opartych na wzajemnym szacunku, partnerstwie i dobrej woli.

Proponowany Traktat ma stworzyć przejrzyste ramy współpracy w zakresie między innymi:
* lokacji nowych państw na Kontynencie Nordaty,
* zmian granic oraz gospodarowania ziemiami niczyimi,
* pokojowego rozwiązywania sporów,
* współpracy dyplomatycznej, gospodarczej, kulturalnej i naukowej,
* konsultacji w sprawach bezpieczeństwa oraz wspólnych inicjatyw służących rozwojowi Nordaty np. Dni Nordaty.

Na obecnym etapie nie przedstawiam gotowych rozwiązań. Chciałbym przede wszystkim poznać opinie, oczekiwania i propozycje wszystkich zainteresowanych państw. Jestem przekonany, że tylko otwarta dyskusja i wspólna praca pozwolą stworzyć dokument, który będzie służył całej Nordacie.
Serdecznie zapraszam do udziału w rozmowach oraz przedstawienia swoich stanowisk. Mam nadzieję, że wspólnie uda nam się odpowiedzieć na pytanie, czy istnieje szansa na stworzenie Traktatu Nordackiego i rozpoczęcie nowego etapu współpracy na naszym kontynencie.

Bravo Zulu. 

• Lubię to 3
Opublikowano

Wielki Sułtanat Siyah jest gotowy do rozmów, do wspólnego dialogu. 

• Lubię to 1

Alfarun_kalifat_godlo.webp.9b5ffe1969ba860ea76ebffe4cb30508.webpYasmin an Zentawi-Emre Sułtanka Wielkiego Sułtanatu Siyah, Wezyrka Al-Faradon, Pani wszystkich karków, służka Wielkiego Meczetu, Imperatorka Wschodu i Zachodu, prawowita władczyni Nordaty Muzułmańskiej. Druga żona Barhira. Córka Aymana Zentawi. Dziedziczka Al-Rajn i Al-Farun. 

Flaga-1561116550.webp.1aff4cfae15ed391da37c4d50f58c68a.webpFAR-1.webp.73ac1a5b5bea98d3b370c56acf66b2a7.webpAlfarun_kalifat_flag.webp.fc9bb6067061a2d8ed876f155bd2cc93.webp

Opublikowano
Godzinę temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

Pies kolegi podobno coś takiego usłyszał. Nie będę rzucać nazwisskami, niech te osoby same się ujawnią przez szlachetne oddawanie pikseli dla potrzebujących.

To byłem ja, oddałem Klindię i Noklezję. Część już została nawet skonsumowana przez Drację dzięki nordackiej myśli dyplomatycznej. 

• Lubię to 3
  • Kocham to! 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano
2 minuty temu, Kamiljan de Harlin napisał(a):

To byłem ja, oddałem Klindię i Noklezję. Część już została nawet skonsumowana przez Drację dzięki nordackiej myśli dyplomatycznej. 

No dosłownie, to Harlin i Repulijski najbardziej dbali o przestrzeń życiową rasy Nordaciarzy.

99792411588297495.png

Opublikowano
15 minut temu, Kamiljan de Harlin napisał(a):

Dracja potwierdza i bardzo dziękuje

Opublikowano

Wielki Sułtanat Siyah jest otwarty na wszelką współpracę. Potwierdzam gotowość do podjęcia decyzji na szczeblu międzynarodowym antypixeloimperialistycznym. 

• Lubię to 3

Barhir az Ruzmari-Zentawi-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Tyran pikseli. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila. Mąż swojej pierwszej żony Eliny i drugiej żony Yasminy. Ojciec syna Salima, dziedzica i przyszłego władcy mikroświata. 

Opublikowano

@Bolesław Kirianóo von Hohenburg

Każdy zna wasze wzajemne stosunki z Muratykat.

Nie mniej w realu w takich organizacjach jak Unia czyli ONZ również zdążają się kłótnie i właśnie.

Mimo wszystko wszyscy w twych organizacjach trwają i są. Warto rozmawiać, spróbować stworzyć coś mimo podziałami.

@Barhir az R-Z-Emre Dziękuję Suktanie za chęć przystąpienia do negocjacji o Traktacie.

@Tarsycjusz Operar Chciałbym również zaprosić do rozmów Magnifikat i poznać jego zdanie.

• Lubię to 1

/-/Thomas von Lisendorff 

Wiceprezydent oraz Minister Kultury i Sportu Republiki Bialeńskiej, Cesarz Imperium Rusowii 

100505667931999078.png

Opublikowano

Skoro stosunki z Muratyką są napięte to właśnie taką rozmowa może być dobrym rozwiązaniem by złagodzić spory. 

• Lubię to 2

Salim Emre, syn Barhira az Ruzmari-Zentawi-Emre i Yasmin an Zentawi-Emre. Dziedzic Siyah, Al-Faradon, Al-Rajn i Al-Farun. 

Opublikowano (edytowane)

Zaproponuje aby spotkanie przywódców państw Nordaty odbyło się w Siyah. Będzie to przyjazny gest ze strony Sułtana. 

Edytowane przez Derya Öztürk
  • Lubię to 3
Opublikowano
2 godziny temu, Thomas von Lisendorff napisał(a):

@Bolesław Kirianóo von Hohenburg

Każdy zna wasze wzajemne stosunki z Muratykat.

Nie mniej w realu w takich organizacjach jak Unia czyli ONZ również zdążają się kłótnie i właśnie.

Mimo wszystko wszyscy w twych organizacjach trwają i są. Warto rozmawiać, spróbować stworzyć coś mimo podziałami.

No spoko, ale nasze wzajemne stosunki z Muratykat nawet nie dotyczą naszych czy ich pikseli. Nie powiedziałem że nie ma całkiem sensu taka Unia/ONZ, tylko że sensu nie ma by autorytatywnie ustalała ona rzeczy, o których pisałem wyżej.

99792411588297495.png

Opublikowano

Ja też jestem przeciwko regulowaniu lokacji państw na kontynencie. Nie widzę potrzeby. A jest to zaprzeczenie zwyczaju jakim kontynent rządził się od początku. I chyba tak źle na tym nie wyszliśmy?

• Sigma 2
Opublikowano

Skoro nie ma już miejsca na nowe państwa na Nordacie to czemu przeszkadza wam wprowadzenie takiego zapisu o kontroli na obszarami? 

Opublikowano (edytowane)

Idealnym przykładem jest Elderland, gdzie zapisy powodują niestabilną sytuację, która daleka jest od normalizacji, o czym przekonacie się niebawem, to taka tylko uwaga o krępowaniu zapisami to moje, a to twoje, czyli moje, ale mojego to nie rusz!

Edytowane przez karol flibustier keane
  • Lubię to 1
Opublikowano
21 minut temu, Salim Emre napisał(a):

Skoro nie ma już miejsca na nowe państwa na Nordacie to czemu przeszkadza wam wprowadzenie takiego zapisu o kontroli na obszarami? 

no przecież jest lol

• Kocham to! 1

99792411588297495.png

Opublikowano
55 minut temu, Salim Emre napisał(a):

Bo to fałszywa przesłanka. Wciąż jest sporo miejsca na conajmniej z 2-3 sporawe państwa. Pamiętajmy, że na terenie Klindii może powstać tzw. noffe państwo. Miejsce jest, gorzej z tymi tzw. noffymi.

• Sigma 1
Opublikowano

Utworzymy Islamską Republikę Klindii w tym miejscu. 

Alfarun_kalifat_godlo.webp.9b5ffe1969ba860ea76ebffe4cb30508.webpYasmin an Zentawi-Emre Sułtanka Wielkiego Sułtanatu Siyah, Wezyrka Al-Faradon, Pani wszystkich karków, służka Wielkiego Meczetu, Imperatorka Wschodu i Zachodu, prawowita władczyni Nordaty Muzułmańskiej. Druga żona Barhira. Córka Aymana Zentawi. Dziedziczka Al-Rajn i Al-Farun. 

Flaga-1561116550.webp.1aff4cfae15ed391da37c4d50f58c68a.webpFAR-1.webp.73ac1a5b5bea98d3b370c56acf66b2a7.webpAlfarun_kalifat_flag.webp.fc9bb6067061a2d8ed876f155bd2cc93.webp

Opublikowano
1 minutę temu, Yasmin an Zentawi-Emre napisał(a):

Utworzymy Islamską Republikę Klindii w tym miejscu. 

Klindia jest tylko dla noffych którzy chcą założyć noffe państwo a nie dla no kolonji islamskiej

99792411588297495.png

Opublikowano

Niech żyje.