Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale co ci nie pasuje? Jednym postem możesz odciąć się od głupkoffatości, zdetronizować króla, wystąpić z NUI i przenieść się na darmowefora.pl 

(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Artur Kardacz napisał(a):

Kto podejmuje kurs kolizyjny? Krucjata antygłupkowa powstała, aby zasygnalizować trawiący nasz kraj problem. Wezwałem do dialogu żeby wypracować wspólne rozwiązanie tej sytuacji, aby każdemu z obywateli funkcjonowało się komfortowo. Czy podjęliście taką próbę? Z marszu zdyskredytowaliście sprawę.

Przedstawiłem rozwiązania - opcję zablokowania użytkownika, którego wypowiedzi nam nie pasują. No ale nie o to chodzi, nie? Nie chodzi o to, żebyście nie musieli czytać - tylko o to, żeby ci wam niepasujący nie mogli pisać.

Następnie nieźle kontynuowaliście dialog - usuwając mnie ze stanowiska za...?

Ale wiadomo, że cała ta narracja o tym, że głupkowatość jest jakimś problemem "trawiącym nasz kraj", jest absurdalna. Mamy Ministra Stanu, który od miesięcy praktycznie nic nie robi. I co? No nic - to jest spoko. I to pewnie też wina głupkowatości, nie? Tak samo pewnie głupkowatość odpowiadała za stan aktywności kraju w drugiej połowie 2024 i w pierwszej połowie 2025.

Edytowane przez Burek
Opublikowano

Absurdalna z twojej perspektywy. Może Cię to zdziwić, ale tak, idea głupkowatości wpływa zniechęcająco do aktywności. 

6 minut temu, Burek napisał(a):

Przedstawiłem rozwiązania - opcję zablokowania użytkownika, którego wypowiedzi nam nie pasują. No ale nie o to chodzi, nie? Nie chodzi o to, żebyście nie musieli czytać - tylko o to, żeby ci wam niepasujący nie mogli pisać.

Jest to rozwiązanie, ale czy zasadne? Jak wyobrażasz sobie sytuację, że połowa kraju jest poblokowana, w tym ta z zasady najważniejsza? Jak mielibyśmy funkcjonować?

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano
2 minuty temu, Artur Kardacz napisał(a):

Absurdalna z twojej perspektywy. Może Cię to zdziwić, ale tak, idea głupkowatości wpływa zniechęcająco do aktywności. 

Jest to rozwiązanie, ale czy zasadne? Jak wyobrażasz sobie sytuację, że połowa kraju jest poblokowana, w tym ta z zasady najważniejsza? Jak mielibyśmy funkcjonować?

No to jeśli musisz poblokować połowę kraju żeby mieć komfort psychiczny to może ta poblokowana połowa kraju ma rację 😭

• Lubię to 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Artur Kardacz napisał(a):

0 - 0 = 0

Przed ideą głupkowatości też nie było wiele aktywności. Poza tym nie zauważyłem, żeby moja nie-głupkowata działalność (w czasie pełnienia funkcji premiera i potem) jakoś wybitnie stymulowała aktywność. Tak samo niestymulowała jej działalność Erika w 2025, albo twoja w 2024. Cała ta gadka, że ludzie nie działają, bo ktoś tam na forumie głupkowato działa to oczywiste przedawkowanie copium. I nie powinno być powodem takich akcji jakie wy zamierzacie sobie uskuteczniać.

9 minut temu, Artur Kardacz napisał(a):

A co jest zasadne? Wprowadzenie jakiejś proskrypcji językowej?

Edytowane przez Burek
Opublikowano
9 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

No to jeśli musisz poblokować połowę kraju żeby mieć komfort psychiczny to może ta poblokowana połowa kraju ma rację 😭

Niekoniecznie musi mieć rację. Po prostu środowisko jest zdominowane przez nurt głupkowatości, gdzie tzw. starzy nie znajdują już miejsca. 

7 minut temu, Burek napisał(a):

Przed ideą głupkowatości też nie było wiele aktywności. Poza tym nie zauważyłem, żeby moja nie-głupkowata działalność (w czasie pełnienia funkcji premiera i potem) jakoś wybitnie stymulowała aktywność. Tak samo niestymulowała jej działalność Erika w 2025, albo twoja w 2024. Cała ta gadka, że ludzie nie działają, bo ktoś tam na forumie głupkowato działa to oczywiste przedawkowanie copium. I nie powinno być powodem takich akcji jakie wy zamierzacie sobie uskuteczniać.

Jak zwykle spłycasz i wyciągasz stare sprawy. Skup się może chociaż raz na obecnych problemach, zamiast próbować umniejszać komuś, bo dwa lata temu nie był aktywny. 

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano
6 minut temu, Artur Kardacz napisał(a):

Jak zwykle spłycasz i wyciągasz stare sprawy. Skup się może chociaż raz na obecnych problemach, zamiast próbować umniejszać komuś, bo dwa lata temu nie był aktywny. 

Myślę, że dość wyraźnie wynika z mojej wypowiedzi, że nie w mojej wypowiedzi nie chodziło o zarzucanie komuś nieaktywności tylko o to, że przed rozpowszechnieniem się tzw. głupkowatości wcale nie było aktywniej (a więc i nie było wcale więcej chęci do działania).

Zresztą można spojrzeć w ISM.

101005704499840276.png

https://ism.leocja.org/index_2000.php

Rozkręcenie się na dobre głupkowatości to powiedzmy marzec-kwiecień tego roku. No i właśnie nie wynika z tego, żeby przed tym aktywność była znacznie większa niż teraz. W marcu i kwietniu (i nieco w lutym) mieliśmy większą aktywność co można wytłumaczyć chyba wyborami, akcją z odwoływaniem premierem, a potem ponownymi wyborami. Ale przed tym (a więc i przed głupkowatością) aktywność wynosiła:

w październiku - 62 posty

w listopadzie - 92

w grudniu - 83

w styczniu - 59

Potem w maju i czerwcu aktywność wróciła mniej więcej do tego samego poziomu, wynosząc odpowiednio 62 i 63 posty. Lipiec się jeszcze nie skończył, ale chyba już można przewidzieć, że będziemy mieli tutaj kolejny wzrost jak w marcu-kwietniu.

Te dane sugerują mi, że funkcjonowanie ruchu głupkowatości wcale jakoś negatywnie nie wpływa na tą całą aktywność, co nie?

• Kocham to! 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Burek napisał(a):

Myślę, że dość wyraźnie wynika z mojej wypowiedzi, że nie w mojej wypowiedzi nie chodziło o zarzucanie komuś nieaktywności tylko o to, że przed rozpowszechnieniem się tzw. głupkowatości wcale nie było aktywniej (a więc i nie było wcale więcej chęci do działania).

Zresztą można spojrzeć w ISM.

101005704499840276.png

https://ism.leocja.org/index_2000.php

Rozkręcenie się na dobre głupkowatości to powiedzmy marzec-kwiecień tego roku. No i właśnie nie wynika z tego, żeby przed tym aktywność była znacznie większa niż teraz. W marcu i kwietniu (i nieco w lutym) mieliśmy większą aktywność co można wytłumaczyć chyba wyborami, akcją z odwoływaniem premierem, a potem ponownymi wyborami. Ale przed tym (a więc i przed głupkowatością) aktywność wynosiła:

w październiku - 62 posty

w listopadzie - 92

w grudniu - 83

w styczniu - 59

Potem w maju i czerwcu aktywność wróciła mniej więcej do tego samego poziomu, wynosząc odpowiednio 62 i 63 posty. Lipiec się jeszcze nie skończył, ale chyba już można przewidzieć, że będziemy mieli tutaj kolejny wzrost jak w marcu-kwietniu.

Te dane sugerują mi, że funkcjonowanie ruchu głupkowatości wcale jakoś negatywnie nie wpływa na tą całą aktywność, co nie?

Eh, rozumiem, że nie bierzesz po uwagę, że może ktoś chciałby obecnie zaangażować się bardziej, ale odstrasza/zniechęca/ denerwuje go ta cała głupkowatość? 

Edytowane przez Artur Kardacz

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano

No przecież akurat jak się zaczęła głupkowatość to wszyscy zapragnęli się udzielać, ale no że jest głupkowatość to jednak tego nie zrobili 😭

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

Kto chciałby zaangażować się bardziej? Mogę prosić o nazwiska? Czym wegetujące państwo jest w stanie skłonić ludzi, aby do niego przybywali i udzielali się? 

Opublikowano
2 godziny temu, Burek napisał(a):

Czyli nie jesteś w stanie nawet dopełniać rutynowych czynności (jak dokończenie, niedokończonych od miesięcy, rozpoczętych głosowań w Folkstagu) - ale zjawiasz się tylko po to, żeby bezpodstawnie odwołać w miarę aktywnego Ministra Spraw Wewnętrznych ze stanowiska (w takiej sytuacji w jakiej jesteśmy)? I w jakim kierunku teraz zamierzasz iść?

Konkretnie i bez wykręcania: czy nie zamierzasz zwrócić się bezprawnie przeciwko konstytucyjnemu ustrojowi państwa? i czy nie zamierzasz ograniczać, konstytucyjnie zapewnionego, prawa obywateli do wolności wypowiedzi?

1.Konkretnie jednego głosowania.

2. W kierunku takim jaki sobie wymyślę - kieruje tym rządem więc mam zgodnie z napisaną przez ciebie konstytucją prawo powołać na ministra kogo tylko zechcę, nigdzie nie jest napisane kogo, kiedy i dlaczego mogę powoływać i odwoływać w skład tego rządu.

3. co rozumiesz przez zwrócenie się przeciwko konstytucyjnemu ustrojowi państwa? Nie mam zamiaru robić zamachu stanu ani sprowadzać nowych obywateli by przepchnąć czyjąś kandydaturę, jak co niektórzy.

5. W żadnym wypadku, nie przypominam sobie nawet jednej sytuacji w której ograniczyłem w trakcie moich rządów w Winkulii prawo do czyjejś wypowiedzi.

To tyle co mam do powiedzenia, a teraz idę spać i wam też radzę.

Opublikowano
3 minuty temu, Artur Kardacz napisał(a):

Eh, rozumiem, że nie bierzesz po uwagę, że może ktoś chciałby obecnie zaangażować się bardziej, ale odstrasza/zniechęca/ denerwuje go ta cała głupkowatość? 

Nie, bo nic na to nie wskazuje. Nie jestem w stanie czytać innym w myślach, więc mogę opierać się tylko na tym jak te chęci się na aktywnośc przekładają. I w tym względzie przed-i-po powstaniu tzw. głupkowatości nie ma żadnej widocznej różnicy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

https://spolecznosc.bialenia.re/showthread.php?tid=8&pid=9481#pid9481

A zatem Wasze postępowanie nie wpływa na Winkulię? W imię głupiej idei, igrając tzw. starym na nosie, urządziliście sobie popisówkę z noffolandem. Szkoda tylko, że za wasze działanie nie odpowiada ta cała Wyrtlandia, Noffoland, Monarchia Kiryjska czy nawet II Federacja. Za waszą głupotę płacą winkulijczycy. Ile jeszcze upokorzeń ma znosić ten kraj? I w imię czego ma je zności? Społeczeństwo winkuliskie oddziela się grubą kreską od poczynań swoich elit. Pora złożyć koronę JKM i opuścić Zamek Królewski, pozostawiając temu państwo resztki godności. 

• Lubię to 2

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano
4 godziny temu, Artur Kardacz napisał(a):

A zatem Wasze postępowanie nie wpływa na Winkulię? W imię głupiej idei, igrając tzw. starym na nosie, urządziliście sobie popisówkę z noffolandem. Szkoda tylko, że za wasze działanie nie odpowiada ta cała Wyrtlandia, Noffoland, Monarchia Kiryjska czy nawet II Federacja. Za waszą głupotę płacą winkulijczycy. Ile jeszcze upokorzeń ma znosić ten kraj? I w imię czego ma je zności? Społeczeństwo winkuliskie oddziela się grubą kreską od poczynań swoich elit. Pora złożyć koronę JKM i opuścić Zamek Królewski, pozostawiając temu państwo resztki godności. 

No i dostajesz lajki od tych kręgów, które przygotowały całą tę nagonkę. Czyli ich plan działa znakomicie przez takich pożytecznych głupkuff jak ty, którzy nie są w stanie oddzeilić osobistych złości od realnej oceny sytuacji i uznać że owszem, eskalacja jest winą eskalującego. Myśl, Kardacz, myśl.

99792411588297495.png

Opublikowano

Okej. Dalsze wycieczki personalne zamiast rzeczowej odpowiedzi. Szkoda dalej to ciągnąć. 

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano
5 godzin temu, Artur Kardacz napisał(a):

aLe PrZeCiEż WiNkUlIa JeSt NiEzWiĄzAnA z FeDeRaCjĄ nIeZmIeNnIe Od KtÓrEgOś TaM rOkU. 

Opublikowano (edytowane)

Pamiętajmy, że Noffoland powstał w odpowiedzi na bucówę tego zjeba Melkora w stosunku do Erika. 

Edytowane przez Burek
  • Kocham to! 2
Opublikowano
Godzinę temu, Artur Kardacz napisał(a):

Okej. Dalsze wycieczki personalne zamiast rzeczowej odpowiedzi. Szkoda dalej to ciągnąć. 

Rzeczową odpowiedź dostałeś na discordzie, ale nie byłeś w stanie jej przetrawić. Co bym ci nie udowodnił i nie wykazał to i tak będzie źle, bo przecież nie w tym rzecz, bo przecież obecna wojenka jakichś maciusiów i mcmelkorów z ZW to tylko pretekst. Tak naprawdę masz problem, że ktoś w własnym państwie prowadzi własną narrację, a twoja wspaniałość musi to znosić. Racja, szkoda to ciągnąć. Trzeba w końcu zrobić WSG żeby Artur miał w co grać i nie pierdolił totalnych głupot.

99792411588297495.png

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

Tak naprawdę masz problem, że ktoś w własnym państwie prowadzi własną narrację, a twoja wspaniałość musi to znosić. Racja, szkoda to ciągnąć. Trzeba w końcu zrobić WSG żeby Artur miał w co grać i nie pierdolił totalnych głupot.

No tak, bo ta narracja jest tak piękna, słuszna, jedyna właściwa i nieskazitelna, że nikt nie ma prawa jej krytykować. Jak już to zrobisz, to jesteś: pożytecznym głupkie, przypierdalaczem etc. Cudowny sobie świat wykreowaliście. 

• Smuteczek 1

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano
1 minutę temu, Artur Kardacz napisał(a):

No tak, bo ta narracja jest tak piękna, słuszna, jedyna właściwa i nieskazitelna, że nikt nie ma prawa jej krytykować. Jak już to zrobisz, to jesteś: pożytecznym głupkie, przypierdalaczem etc. Cudowny sobie świat wykreowaliście. 

Lol, ty jej nie krytykujesz, ty ją chcesz zakazać.

• Smuteczek 1

99792411588297495.png

Opublikowano

Najlepiej to zabić noffych i w ogóle. Masz rację. 

• Smuteczek 2

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano
23 godziny temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

Lol, ty jej nie krytykujesz, ty ją chcesz zakazać.

Odpowiadając już nieco poważniej. Nigdy moim zamiarem nie było zakazywanie czegokolwiek komukolwiek. Róbcie sobie, co chcecie i kiedy chcecie. Natomiast bardzo nie chcę, zresztą nie tylko ja, aby osoba o takich poglądach, opierająca swoją aktywność głównie na tym, była głową tego państwa. Niestety wielką krzywdę wyrządzasz Winkulii. Nie było to trudne do rozumienia na podstawie moich wcześniejszych postów. Może gdybyście bardziej skupili się na czytaniu, aniżeli na personalnych atakach, wyzywaniu i tworzeniu głupkowatych wypowiedzi, to nie dorabialibyście drugiego dna. 

• Lubię to 2

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami