Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szerząca się idea głupkowatości doprowadza do niechybnego upadku moralnego. Należy odwrócić ten stan rzeczy. W Winkulii wciąż istnieje grupa obywateli, która nie pozwoli na pogrążenie tego pięknego kraju w otchłani chaosu i destrukcji. Wypowiadamy krucjatę antygłupkową i wzywamy elity tego kraju do opamiętania. W głowach wciąż mamy obraz silnego i dumnego narodu. To wcale nie było tak dawno temu. Przywróćmy dawny blask Winkulii, nie podążajmy ścieżką do zatracenia. Usłuchajcie naszego wezwania, inaczej czeka zguba.

Edytowane przez Artur Kardacz
  • Lubię to 1
  • Haha 2
  • Ogień! 1

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Opublikowano

Na czym będzie polegać ta tzw. krucjata?

Opublikowano

101005704499840108.png

• Kocham to! 2
Opublikowano

*antygłupkowata

Know your enemy

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

*antygłupkowata

Know your enemy

bravo misgendering

• Smuteczek 1
Opublikowano

Jeny, tak, po stokroć tak!

Nawet nigdy w ZW nie działałem, ale z tymi słowami nie sposób się nie zgodzić. Zrozumiałbym "głupkowatość" jako dodatek, element lokalnego folkloru, ale pokrycie wszystkiego warstwą niesmacznego absurdu odbiera mi chęci uczestnictwa w całej tej zabawie. Niech żyje krucjata!

• Nie lubię tego! 1
  • Kocham to! 1
  • Cringe 1

piotr@mail.vox

image.png.c1a42a2791c001105e2315f333dc6455.png100464293790614696.png 1021.png 

Opublikowano

ok spk

Opublikowano (edytowane)

w sumie to w ogóle w Winkulii kultura głupkowatości nie jest zbytnio eksponowana, a większość osób z nią związanych w FN tutaj pisze w większości po popraffnie-polsku, więc robienie tu le krucjaty jest no dość... g- absurdlane.

poza tym to nic dziwnego, że na forum kultura głupkowatości jest najbardziej widoczna - bo osoby uczestniczące w niej są po prostu najbardziej aktywne. nikt nie zabrania reszcie realizacji swoich nie-głupkowatych-kultur, to że tego nie robią to nie jest nasza wina.

Edytowane przez Burek
  • Kocham to! 1
Opublikowano
20 minut temu, Burek napisał(a):

w sumie to w ogóle w Winkulii kultura głupkowatości nie jest zbytnio eksponowana, a większość osób z nią związanych w FN tutaj pisze w większości po popraffnie-polsku, więc robienie tu le krucjaty jest no dość... g- absurdlane.

poza tym to nic dziwnego, że na forum kultura głupkowatości jest najbardziej widoczna - bo osoby uczestniczące w niej są po prostu najbardziej aktywne. nikt nie zabrania reszcie realizacji swoich nie-głupkowatych-kultur, to że tego nie robią to nie jest nasza wina.

No ale ty nie rozumiesz, bo Stoliczki chcą żebyśmy my byli aktywni tak jak oni chcą. Kim oni są, żeby sami byli aktywni?!

• Smuteczek 1

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
35 minut temu, Piotr Jankowski napisał(a):

Jeny, tak, po stokroć tak!

Nawet nigdy w ZW nie działałem, ale z tymi słowami nie sposób się nie zgodzić. Zrozumiałbym "głupkowatość" jako dodatek, element lokalnego folkloru, ale pokrycie wszystkiego warstwą niesmacznego absurdu odbiera mi chęci uczestnictwa w całej tej zabawie. Niech żyje krucjata!

Człowieku ty nawet nie żyjesz, a ostatnio jak żyłeś to stałeś na drodze do osądzenia Waksmana, który z tego całego forum chciał zrobić Wielką Muratykę. Nie wiem kto mógłby mieć mniej do powiedzenia w tej kwestii niż ty 😭

99792411588297495.png

Opublikowano
2 minuty temu, Adelaide Radziwiłł-Chojnacka napisał(a):

Ta no yyyy… Dzieci już raz robiły krucjatę… Sprzedano je jako niewolników!

ff tym to byla krucjata noffych a terass jest krrucjata sstarrych

• Kocham to! 2
  • Żaboid 1
Opublikowano
9 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

Człowieku ty nawet nie żyjesz, a ostatnio jak żyłeś to stałeś na drodze do osądzenia Waksmana, który z tego całego forum chciał zrobić Wielką Muratykę. Nie wiem kto mógłby mieć mniej do powiedzenia w tej kwestii niż ty

To prawda, nie żyję, nie mam nic do powiedzenia, ale i tak się wtrącę, bo kocham swój kraj i swojego króla.

• Lubię to 1
  • Nie lubię tego! 1

piotr@mail.vox

Opublikowano

A może i nie na miejscu jest mi się wtrącać? Ostatecznie róbcie co chcecie, ja niezmiennie życzę Wam powodzenia.

piotr@mail.vox

Opublikowano
Teraz, Piotr Jankowski napisał(a):

A może i nie na miejscu jest mi się wtrącać? Ostatecznie róbcie co chcecie, ja niezmiennie życzę Wam powodzenia.

No nwm, imo trochę słabe że się nie odzywałeś przez ten czas żeby coś pochwalić ale jak jest jechanie, zresztą absurdalne, to pierwszy się rwiesz. Uważam to za trochę nieuczciwe intelektualnie.

99792411588297495.png

Opublikowano
Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

No nwm, imo trochę słabe że się nie odzywałeś przez ten czas żeby coś pochwalić ale jak jest jechanie, zresztą absurdalne, to pierwszy się rwiesz. Uważam to za trochę nieuczciwe intelektualnie.

Sam nie wiem. Po prostu wróciłem po dłuższej przerwie i zastałem coś zupełnie innego niż opuszczałem, stąd też chyba frustracja, bo pod moją nieobecność kraj zmienił się w kierunku, który po prostu mi nie siedzi i nie wydaje mi się dobry, ale może to właśnie zmiana na lepsze której nie jestem w stanie dostrzegać...

• Lubię to 1

piotr@mail.vox

Opublikowano (edytowane)

W ogóle - moje gratulacje - wyniku ogłoszenia kruccjaty antygłupkow(at)ej powstał najbardziej głupkoffaty dotychczas wątek w Winkulii. Bravo!

Edytowane przez Burek
  • Kocham to! 2
  • Żaboid 1
Opublikowano

"Co nagle to po diable"

Kiedyś i w innych okolicznościach bym się przyłączył do krucjaty, ale myślę, że należy spojrzeć szerzej na to zjawisko językowe.

Po opuszczeniu struktur II FN przez Muratykę powstała oryginalna forma narracji określana mianem "głupkowatości" lub "głupkoffatości".

Ja najpierw spróbowałbym zrozumieć obywateli II FN, którzy utożsamiają się z tym nurtem, a następnie w wyniku refleksji wyrobić sobie zdanie.

Według mnie to jest interesujące zjawisko, które być może stanowi alternatywę wobec muratyckiej wersji języka nordackiego, jednak na obecną chwilę to to przypuszczenie.

• Lubię to 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tarsycjusz Operar napisał(a):

"Co nagle to po diable"

Kiedyś i w innych okolicznościach bym się przyłączył do krucjaty, ale myślę, że należy spojrzeć szerzej na to zjawisko językowe.

Po opuszczeniu struktur II FN przez Muratykę powstała oryginalna forma narracji określana mianem "głupkowatości" lub "głupkoffatości".

Ja najpierw spróbowałbym zrozumieć obywateli II FN, którzy utożsamiają się z tym nurtem, a następnie w wyniku refleksji wyrobić sobie zdanie.

Według mnie to jest interesujące zjawisko, które być może stanowi alternatywę wobec muratyckiej wersji języka nordackiego, jednak na obecną chwilę to to przypuszczenie.

Zasadniczo rzecz biorąc, głupkowatość/noffonordacki opiera się na założeniu, że po doświadczeniach z Muratyką i brakiem wsparcia ze strony bliskiej i dalekiej zagranicy oficjalnie przestajemy zadowalać innych, udawać poważnych intelektualistów. To po prostu Nordata, gdyby przypomniała sobie, że nie musi być Nową Sarmacją, do czego dążzy m.in. OP tego wątku. 

To jest nasza forma narracji. Nikomu tego nie wciskamy, nie używamy tego przez cały czas (zob. oficjalne dokumenty państwowe w Winkulii, moje artykuły itp.), wymagamy tylko nieco tolerancji. Jeśli my musimy tolerować narzekactwo, bezwstydny i bezpomysłowy ai slop, antywinkulijskość i propozycje zakończenia istnienia ZW (albo anektowania go przez Sarmację) co pół roku, to wy - uczestnicy krucjaty sstarrych - musicie tolerować głupkowatość. Jeśli jest o to aż taki problem, to możemy się umówić, że nie będzie głupkowatości np. na pasku z wiadomościami na forum czy w innych takich "oficjalnych" miejscach, ale no to trzeba powiedzieć jak człowiek. Ale tego się oczywiście nie doczekamy, ponieważ lepiej udawć mądrzejszego od wszystkich, który teraz wymaga Le Poziomu na forum, bo inaczej się nwm, obrazi. Dotychczas dosłownie JEDYNĄ otwartą krytyką głupkowatości była rozmowa z Erikiem, którego główny argument polegał na tym, że źle to wygląda za granicą (xd).

• Lubię to 1
  • Wow 1

99792411588297495.png

Opublikowano

W sumie dalej niedowiedzieliśmy się na czym ma polegać krucjata. To manifestacja, jakiś happening? Coś w stylu krucjaty trzeźwości? A może antygłupkowaci zmienią sobie awatary na forum albo wstawią jakiś baner w stopkę? Będą samospalenia?

• Kocham to! 1