Erik Otton von Hohenburg 181 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Szanowni, uznałem ze nie ma sensu dalej ukrywać ze jednym z celów istnienia Tanequetil był program rekolonizacji wyspy Fardon i odbudowy jednego z najstarszych polskich państw wirtualnych jakim jest Krolestwo Elderlandu. Jako, ze odtworzenie blisko 20-letniej panstwowosci Tanequetil nie spotkalo się jak dotychczas ze sprzeciwem ani Dreamlandu ani samych zainteresowanych Elderlandczyków uważam, że można poruszyć w naszej debacie publicznej kwestie odbudowy panstwowosci elderlandzkiej. Jak dotąd nie udało mi się pozyskać materiałów archiwalnych starego królestwa ani wzbudzić zainteresowania dawnych władców tej krainy, wobec czego nalezaloby bazować na dość skąpym materiale zrodlowym z micropedii, forum dreamlandzkiego i facebooka, niemniej wydaje mi się to az nadto by odtworzyć starozytna tradycje i nadac jej nowy wymiar. W Winkulii poruszana była już kwestia powolania do zycia nowej ustawy zasadniczej, która wprowadzalaby gruntowna zmiane ustroju państwa - korzystając wiec z tej okazji warto zadac pytanie czy chcemy aby nowa konstytucja obejmowala również obszar dawnego Krolestwa Elderlandu jako trzeciego członu Wspólnotowego Królestwa Winkulii (tak roboczo nasze państwo nazwijmy) obok Volkianu i Korony sw. Szymona, czy wolelibyśmy aby Elderland pozostał związany z Winkulią w ramach państwa stowarzyszonego, ale na nieco innych zasadach, tudzież wogóle? W obu wypadkach widzę zarówno plusy jak i minusy tego rozwiązania - po pierwsze Winkulia choć nie zyskałaby jakiegoś zawrotnego zastrzyku nowych mieszkańców, to jednak zyskałaby szanse dla swojej aktywności - nowe terytorium to większe możliwości rozwoju narracji, impuls dla kultury i polityki zagranicznej - możliwości budowy wizerunku państwa transkontynentalnego na pograniczu Nordaty i ''starego'' mikroświata, umożliwilibyśmy przetrwanie i rozwój tradycji która lada chwila będzie liczyć ćwierć wieku, już nie wspominając o możliwości poszerzenia zakresu naszej współpracy z innymi państwami np. Nowalem czy Dreamlandem. Z drugiej jednak strony zdaję sobie sprawę, ze będzie to w znacznej mierze mój własny projekt jednoosobowy o ile dojdzie on do skutku wiec nie chciałbym (jeśli miałoby się to odbyć wbrew woli większości mieszkańców) aby Związek Winkulijski miał brać odpowiedzialność za ewentualne niepowodzenie projektu. Zdaje się, ze choć samemu jestem jednym z największych zwolenników winkulijskiego ekspansjonizmu w świecie pozanordackim, to zdaje sobie tez sprawę z tego, ze takim działaniem potencjalnie odebralibyśmy szanse innym projektom rozwinąć się w tym obszarze (mam tu na myśli nowe mikronacje), a i też nie wiem jak mogłaby na to zareagować społeczność międzynarodowa - z drugiej jednak strony skoro przez aż 7 lat nikt na poważnie nie myślał prócz mnie o zagospodarowaniu tych ziem, to może jest to znak, ze los tych ziem powinien być ściślej związany z żywiołem winkulijskim? zapraszam do dyskusji. 2 1 1
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 972 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Pomysł dobry. Niestety, jak wszystkie dobre pomysły, od razu ściągnął na siebie uwagę tych no tzw. grabarzy mikronacji, którzy siedzą na kupie tego no gruzu i wyrywają wszelkie formy życia które tam wyrosną. Jakiś typo już się pruje ponoć 😭 Plz nie zamykaj teraz sprawy tylko właśnie zróbmy to. 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Erik Otton von Hohenburg 181 Opublikowano 6 Czerwca Autor Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic.php?p=96142#p96142 - niniejszym zamykam projekt. EDIT: Proszę o archiwizację działu. Edytowane 6 Czerwca przez Erik Otton von Hohenburg 2
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 972 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Odmawiam. Przejmuję władzę i ustanawiam Newgeńskie Królestwo Elderlandu. Koronę proponuję @Erik Otton von Hohenburg, kanclerstwo @Burek. Ja będę strażnikiem tych no kluczy. 2 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Burek 1 153 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca ff tym proponuje kandydaturę @Elisa von Rozmarinowa na jakies no te tzw sstanoffissko 1
Burek 1 153 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca ff tym no ja bede straznikiem no tego mango a elissa no strazniczka tej no musztardy 67 1
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 972 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Nie no ale na poważnie @Erik Otton von Hohenburg nie możemy się tak dawać jakimś traumlandczykom 😭 2 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Burek 1 153 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca >Zabraniam używania nazwy "Tanequetil" i "Elderland" przez osoby z państwami tymi nigdy nie związane. Jeśli będzie trzeba, będę dochodził swoich praw na drodze prawnej. ff tym no widzimy się w sadzie no za użycie nazffy której nie wymyślił i nazwy zerżniętej od Tolkiena xDDDDDDD BRAFFO STARZY 1 1
Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 222 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 15 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a): Odmawiam. Przejmuję władzę i ustanawiam Newgeńskie Królestwo Elderlandu. Koronę proponuję @Erik Otton von Hohenburg, kanclerstwo @Burek. Ja będę strażnikiem tych no kluczy. Ukochany nie nadajesz się… Alfred jest najlepszym samozwańczym klucznikiem… 1
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 972 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Teraz, Adelajda Radziwiłłówna napisał(a): Ukochany nie nadajesz się… Alfred jest najlepszym samozwańczym klucznikiem… Też umiem ukraść 660 tyś. lt, gdyby tylko ten no Noffoland tyle miał. Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Erik Otton von Hohenburg 181 Opublikowano 6 Czerwca Autor Opublikowano 6 Czerwca Przyjąłem założenie, że skoro osoby związane z Elderlandem są przeciwne, to nie mam powodu by się przy tym upierać - ja wam zakazywać nie będę, ale w tej inicjatywie nie zamierzam brać już udziału. 3 1
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 972 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Teraz, Erik Otton von Hohenburg napisał(a): Przyjąłem założenie, że skoro osoby związane z Elderlandem są przeciwne, to nie mam powodu by się przy tym upierać - ja wam zakazywać nie będę, ale w tej inicjatywie nie zamierzam brać już udziału. Nawet gdyby skargę złożył nasz kolega w czasie (nie złożył, miał czas od kwietnia) to sama forma odrzucenia pomysłu sprawia, że autora nie powinno się traktować serio. No ale okej. 2 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 222 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 6 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a): Też umiem ukraść 660 tyś. lt, gdyby tylko ten no Noffoland tyle miał. RABUŚ NIE KRADNIJ RABUŚ NIE KRADNIJ!!! 1 1
karol flibustier keane 116 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca A bardzo dziękuję za próbę i szkoda, że tak łatwo rezygnacja nastąpiła, bo hochsztapler Simon to typowy wnadejski zbój i nie jest wcale tym, za kogo podaje się, to oszust mikronacyjny. Do tego frustrat... W związku z tą sytuacją wniosłem do kartografa wniosek: Cytat W związku z dwoma przypadkami prób osiedlania na terenach opuszczonych i zablokowaniem tych inicjatyw przez tak zwanych psich strażników dawnych cieni mikro, Królestwo Nowal wnioskuje do kartografii vświatowej o wymazywanie opuszczonych terytoriów nieaktywnych ludnościowo przez ostatnie pięc lat! Zapobiegnie to zniechęcaniu nowych mikronautów do działania w mikro, gdyż nie są oni winni tego, że obrazuje się jakieś fantasmagorie zamiast realnych faktów do wykorzystania przez chętnych do działania. pozdrawaim i życzę powodzenia na innej inicjatywie, no wielka szkoda, że ustąpiono szkodnikowi. 4
Erik Otton von Hohenburg 181 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca Wydaję mi się, że byłoby to najrozsądniejsze rozwiązanie, aby ziemię których niemożliwe jest ponowne wykorzystanie zostały wymazane z mapy. Być może z perspektywy niektórych moja rezygnacja nastąpiła zbyt szybko, niemniej od początku takie właśnie założenie przyjąłem - tj. nic wbrew woli Elderlandczykow, choć istotnie mój błąd polegał na tym, że uprzednio powinienem był się skontaktować z kimś ze starego Elderlandu, bo jak widać błędnie założyłem, że kwestie projektu upadłego 7 lat temu nie mają większego znaczenia dla jego twórców, no ale sed lex dura lex zostało to odczytane jako złamanie prawa autorskiego pomimo, że nigdzie nie przypisałem sobie ani autorstwa Królestwa Elderlandu, ani też nie odniosłem z tego tytułu żadnej korzyści majątkowej czy jakichkolwiek innych pożytków osobistych, ani też nie widze za bardzo szkody wyrządzonej moim postępowaniem komukolwiek, o ile nie uznamy za to konieczności napisania kilkuzdaniowego posta na forum KD, co w mojej opinii można uznać za zmieszczenie się w granicach prawa cytatu. Niezależnie jednak od interpretacji tego co wczoraj w nocy zaszło (w tym również skierowanie pod moim adresem oskarżeń, które w moim odczuciu są dyplomatycznie mówiąc nieproporcjonalne do wyrządzonej szkody, jeśli można tak to ująć (K.K art.212.)) nie zamierzam wchodzić z nikim na drogę sądową, i bynajmniej nie jest to moja zasadnicza motywacja, aby zarzucić projekt odbudowy tego państwa - równie dobrze wystarczyłoby napisać "nie wyrażam zgody na rekatywacje Królestwa Elderlandu. Do widzenia" i skutek w obu przypadkach byłby identyczny - zrezygnowałbym z próby jego reaktywacji. Co zaś się tyczy tzw. Królestwa Nofflandu, to całkowicie odcinam się od działalności tego Królestwa i będąc szczery potępiam szerzący się tutaj shitposting, który uważam za szkodzący pokojowemu rozwiązaniu sprawy, niemniej nie jest w mojej mocy jego zatrzymanie. Ze swojej strony nie zamierzam ani teraz ani w przyszłości reaktywować Elderlandu ani jego części składowych. 1 3
Burek 1 153 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) ff tym no ukryffam się no przed tzw. pozffem Edytowane 7 Czerwca przez Burek 2
Burek 1 153 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca ff tym no pozeff od tego no tzw tokena ale on chyba juss umarł 2
Elina az Ruzmari-Emre 64 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) W tym powiem że przeczytałam w tej nieaktualnej i tej także aktualnej micropedii w tym Królestwo Elderlandu w tym nie miało brak spisanej konstytucji, w tym powiem że w tym ja z tego bekę. W tym powiem że prawa autorskie muszą być zlikwidowane tak powiem z mojego punktu doświadczenia. W tym chcem się zapytać będzie też pozem w realu i w mikronacji i przez jakie sądy będą w jakim kraju będzie no ten gość tzw. nieporządany. W tym naszczęście ja spałamw tej nocy to się działo. W tym ja odrzucam propozycję na te stanowisko na jakiegoś strażnika, mam inne zadania w tej IV Rep. Muratyki jako Południowych Kiriańczyków. Od jutra mam 8 czerwca urlop do 16 czerwca w realu to będziecie musieli to sami zdziałać ja w tym nie wspomogę bo ja będę na tym urlopie. Ktoś chce do mnie nt. stanowiska to proszę na priva na discordzie to zgłosić do mnie tam załatwiam swoje sprawy na discordzie a nie na forum. Edytowane 7 Czerwca przez Elisa von Rozmarinowa 1 1
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 972 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca 58 minut temu, Erik Otton von Hohenburg napisał(a): Co zaś się tyczy tzw. Królestwa Nofflandu, to całkowicie odcinam się od działalności tego Królestwa i będąc szczery potępiam szerzący się tutaj shitposting, który uważam za szkodzący pokojowemu rozwiązaniu sprawy, niemniej nie jest w mojej mocy jego zatrzymanie. Ze swojej strony nie zamierzam ani teraz ani w przyszłości reaktywować Elderlandu ani jego części składowych. Jakiego pokojowego rozwiązania sprawy? Przecież sprawa już rozwiązana, mcmelkor dostał co chciał. Nie no ale ogólnie luzik, przecież to tylko nasz dosyć głupkowaty happening. Za parę dni nam się znudzi. Jak będę mógł to oderwę ten dział od kategorii Winkulii. 1 2 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Burek 1 153 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a): Jakiego pokojowego rozwiązania sprawy? Przecież sprawa już rozwiązana, mcmelkor dostał co chciał. Nie no ale ogólnie luzik, przecież to tylko nasz dosyć głupkowaty happening. Za parę dni nam się znudzi. Jak będę mógł to oderwę ten dział od kategorii Winkulii. more like za 6-7 dni... znaczy ja planuje zrobic no podboj tego tzw. noffolandy gdzies za tydzien, moze jak cos juz bedzie w lumerii 2
Artur Kardacz 141 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca Niech się tam nie posrają. Podobny kazus jak w przypadku Wurstlandii. Przyjdzie jakiś trup, pogorączkuje trochę, tupnie nóżką i równie szybko zniknie z mikroświata. Swoją obecność zaznaczy tylko i wyłącznie po to, żeby nikt nie uraził jego ego, działając na terenie jego dawnego państwa. 1 3
Rekomendowane odpowiedzi