Skocz do zawartości

Ratyfikacja umowy o nawiązaniu stosunków międzynarodowych między Dracką Republiką Ludowo-Demokratyczną a II Federacją Nordacką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

101005704499838760_t.png

Zgodnie z art. 38 Konstytucji podpisane umowy międzynarodowe musi ratyfikować kongres. Tak więc ogłaszam debatę nad podpisaną przez Prezydenta Umową o nawiązaniu stosunków międzynarodowych między Dracką Republiką Ludowo-Demokratyczną a II Federacją Nordacką z 24 maja 2026. Debata potrwa do 3 czerwca włącznie.

DW: @Członek Kongresu

• Kocham to! 1
Opublikowano

Bravo Dracja, Bravo Nordata!

• Lubię to 2
  • Sigma 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano (edytowane)

Debata dobiegłą końca. Wyznaczam głosowanie do 7 czerwca włącznie, chyba że wcześniej zostanie osiągnięta wymagana większość.

KARTA DO GŁOSOWANIA

Czy jesteś za ratyfikacją przez Kongres Umowy o nawiązaniu stosunków międzynarodowych między Dracką Republiką Ludowo-Demokratyczną a II Federacją Nordacką?

ZA [ ]
PRZECIW [ ]
WSTRZYMUJĘ SIĘ [ ]

DW: @Henryk Ziemiański-Wieniawa, @Franciszek von Hohenburg-Karandziej

Edytowane przez Burek
  • Kocham to! 1
Opublikowano

Czy jesteś za ratyfikacją przez Kongres Umowy o nawiązaniu stosunków międzynarodowych między Dracką Republiką Ludowo-Demokratyczną a II Federacją Nordacką?

ZA [X ]

PRZECIW [ ]

WSTRZYMUJĘ SIĘ [ ]

• Kocham to! 1

Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

101005704499835679_t.png.bc071a3c5ce1755f8295c1aadb75cf4c.png

1260.png

Opublikowano

Moim zdaniem traktaty uznaniowe nie powinny podlegać ratyfikacji przez Kongres, bo to zbędna biurokracja. Chyba ani razu się nie zdarzyło, żeby ktokolwiek kiedykolwiek zagłosował przeciw takiemu traktatowi w Kongresie. Jedynie spowalnia to wejście owego traktatu w życie.

• Lubię to 2

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano
20 minut temu, Kamiljan de Harlin napisał(a):

Moim zdaniem traktaty uznaniowe nie powinny podlegać ratyfikacji przez Kongres, bo to zbędna biurokracja. Chyba ani razu się nie zdarzyło, żeby ktokolwiek kiedykolwiek zagłosował przeciw takiemu traktatowi w Kongresie. Jedynie spowalnia to wejście owego traktatu w życie.

W zasadzie prawda, ale wychodzę z założenia, że dodatkowy środek ostrożności się przyda.

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Opublikowano
1 godzinę temu, Kamiljan de Harlin napisał(a):

No to by wymagało zmiany konstytucji.

oslo:

ZA [X ]

PRZECIW [ ]

WSTRZYMUJĘ SIĘ [ ]

• Lubię to 1
Opublikowano
4 minuty temu, Burek napisał(a):

No to by wymagało zmiany konstytucji.

Może trzeba będzie, ale to raczej w przyszłości.

• Lubię to 1
x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Opublikowano

Dwóch z trzech kongresmenów zagłosowało za ratyfikacją Umowy. Zgodnie z art. 8 - 5 Regulaminu Kongresu: "Spiker może przedstawić wynik głosowania przed jego zakończeniem, jeśli dodatkowe głosy nie wpłyną na decyzję podjętą przez Kongres, tj. głosowanie jest przesądzone." stwierdzam, że kongres postanowił o ratyfikacji Umowy.

• Kocham to! 1