Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Już na parę godzin przed rozpoczęciem referendum przygotowano przed budynkiem Zgromadzenia Ludowego w Los Alexos lokal wyborczy, gdzie, począwszy od godziny 00:01 dnia 17.03.2026 Kiriowie odpowiedzą na następujące pytanie referendalne: Czy jesteś za ogłoszeniem niepodległości przez Monarchię Kiryjską od II Federacji Nordackiej? Możliwymi odpowiedziami będą: TAK/NIE/WSTRZYMUJĘ SIĘ. Już teraz przed lokalem zebrały się całe tłumy, żeby jak najszybciej zagłosować, a następnie wrócić do świętowania na ulicach. Atmosfera jest elektryzująca. (wątek zostanie otworzony wraz z północą) 2 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 16 Marca Autor Opublikowano 16 Marca Otwarto lokale wyborcze. @Mieszkaniec M. Kiryjskiej Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Franciszek Kiarianóo von Hohenburg-Radziwiłł 115 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca (edytowane) Ze względu na sytuacje polityczną, jak najbardziej jestem na: TAK #Plejekdodymisji #NieBaćWaksia #WolnaNordata Edytowane 16 Marca przez Franciszek von Hohenburg-Karandziej 1 Franciszek Kirianóo von Hohenburg-Radziwiłł Były Premier II Federacji Nordackiej Kanonik oraz prezbiter KPP Król Czermnej
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 16 Marca Autor Opublikowano 16 Marca Również głosuję na TAK #PLEJAK1984 #WolnaNordata #NicONasBezNas Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Burek 1 184 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Głosuję: TAK #WolnaNordata #PlejakMusiOdejść #KalkilPrecz 1
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Czekam na oddanie głosu do końca dnia, aby moją decyzję oprzeć o decyzję Kongresu. Rekomenduję to też współobywatelom. 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Henryk Ziemiański-Wieniawa 637 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Głosuję na TAK. 1 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI Arcybiskup achkovski Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin
Tadeusz I Wielki 422 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Głosuję na TAK 😊 1 I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Głosuję PRZECIW. Prawidłową reakcją na decyzję Kongresu jest skarga do Najwyższego Sądu Federalnego. Referendum secesyjne nie jest narzędziem rozwiązywania konfliktów między centralą a prowincją. Mamy prawne instrumenty ochrony naszych praw jako regionu. Wystąpienie z II Federacji Nordackiej NIE jest rozwiązaniem. @August de la Sparasan 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca I jaka decyzja Imperatora? Coś będzie do Dziennika Prawnego wrzucone? Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 18 Marca Autor Opublikowano 18 Marca 32 minuty temu, Kamiljan de Harlin napisał: I jaka decyzja Imperatora? Coś będzie do Dziennika Prawnego wrzucone? Referendum wciąż trwa. Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 1 minutę temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Referendum wciąż trwa. Myślałem, że się skończyło o 23:59 17 marca... Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 18 Marca Autor Opublikowano 18 Marca Teraz, Kamiljan de Harlin napisał: Myślałem, że się skończyło o 23:59 17 marca... Nie, trwa od 00:01 siedemnastego do 23:59 osiemnastego. Jeśli gdzieś tu napisałem inaczej, to się pomyliłem. Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 1 minutę temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Nie, trwa od 00:01 siedemnastego do 23:59 osiemnastego. Jeśli gdzieś tu napisałem inaczej, to się pomyliłem. Tym gdzieś jest Dziennik Prawny, bo na forum nigdy nie napisałeś o dacie zakończenia. 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 18 Marca Autor Opublikowano 18 Marca 1 minutę temu, Kamiljan de Harlin napisał: Tym gdzieś jest Dziennik Prawny, bo na forum nigdy nie napisałeś o dacie zakończenia. Naprawione. Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 20 Marca Autor Opublikowano 20 Marca Nordaciarze (kiryjscy)! Referendum zakończone. 85.71% Kiriów opowiedziało się ZA secesją przy frekwencji na poziomie 58%. Mimo tego jasnego wyniku, a także mimo faktu powrotu rządu Robingrena do swojej starej, błędnej linii narracyjnej już w parę godzin po osiągnięciu porozumienia, ja sam zamierzam go przestrzegać i w związku z tym nie przekładam wyniku referendum Kongresowi i pustemu obecnie Pałacowi Prezydenckiemu. Niniejszym pragnę jeszcze raz podziękować wszystkim Kiriom, którzy okazali gotowość na spełnienie swojego obywatelskiego obowiązku i to w tak krótkim odstępie czasu od mojego wezwania - niech będzie to dla nas test kiryjskiej mobilizacji, a dla szajki w Achkovie ostrzeżenie: spróbujcie choćby ruszyć Monarchię. Spróbujcie. Wyrazy wdzięczności należą się również naszemu zachodniemu sąsiadowi, Ludowej Republice Magnifikatu na czele z jej Prezydentem, Tarsycjuszem Operarem. Jego natychmiastowy akt solidarności z narodami Monarchii świadczy nie tylko o fakcie, że udręczony nasz region ma jeszcze przyjaciół na Nordacie, ale i to, że zawarty w 2022 sojusz magnifikacko-kiriański trwa nadal, silniejszy niż kiedykolwiek. Mam nadzieję, że ten incydent tylko zacieśni nasze obustronne relacje. Dziękujemy! DW: @Mieszkaniec M. Kiryjskiej@Tarsycjusz Operar 2 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Rekomendowane odpowiedzi