Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chciałbym wiedzieć na jakiej podstawie w dniach 26.02 i 27.02. 2026 z konta bankowego skarbu państwa, na zlecenie JKM, wyprowadzone zostały znaczne środki pieniężne. Skarb państwa stracił ponad 13 tysięcy renów, a pieniądze trafiły na prywatne konto JKM w Edelweiss. Ren choć nie jest oficjalną walutą Związku Winkulijskiego, to jednak w dalszym ciągu środki zgromadzone w tej walucie na koncie budżetu państwa pozostają jego własnością, a  więc z jakiego tytułu miałyby niby trafić do prywatnej kieszeni króla i zostać wyprowadzone za granice kraju? Być może umknęło to mojej uwadze, ale nie przypominam sobie aby dwór królewski ani rząd poinformowali opinie publiczną na forum o podjętych operacjach bankowych. 

Zbaczając nieco z tematu w obecnej rzekomo "demokratycznej" konstytucji nie znajdziemy zapisu o możliwosci pociągnięcia króla do odpowiedzialności karnej, ani też procedury usunięcia go z tronu za popełnione przestępstwa - nie chce sugerować, że JKM w tym konkretnym przypadku popełnił przestępstwo, ale zauważyć że obecne prawodastwo jest w tym przypadku wadliwe, o ile nie umyślnie  autorytarne.

https://bank.leocja.org/operacja/141611

https://bank.leocja.org/operacja/141612

https://bank.leocja.org/operacja/141726

Edytowane przez Erik Otton von Hohenburg
pop
  • Kocham to! 1
Opublikowano

Pieniądze zostały przelane w celu inwestycji i użycia ich do pomnożenia skarbu państwa

• Lubię to 1
Opublikowano

Dlaczego więc rząd nie powoła do tego celu funduszy celowych czy instytucji państwowej, a musi się posiłkować prywatnymi kontami, gdzie jest demokratyczna kontrola wydatków państwa? 

Opublikowano
1 minutę temu, Erik Otton von Hohenburg napisał:

Dlaczego więc rząd nie powoła do tego celu funduszy celowych czy instytucji państwowej, a musi się posiłkować prywatnymi kontami, gdzie jest demokratyczna kontrola wydatków państwa? 

Bo do tego chyba się trzeba prosić obsługi banku w Leocji, a tak jest prościej

• Lubię to 1
Opublikowano
1 minutę temu, Erik Otton von Hohenburg napisał:

Chciałbym wiedzieć na jakiej podstawie w dniach 26.02 i 27.02. 2026 z konta bankowego skarbu państwa, na zlecenie JKM, wyprowadzone zostały znaczne środki pieniężne. Skarb państwa stracił ponad 13 tysięcy renów. Pieniądze trafiły na prywatne konto JKM w Edelweiss. Ren choć nie jest oficjalną walutą Związku Winkulijskiego, to jednak w dalszym ciągu środki zgromadzone na koncie budżetu państwa pozostają jego własnością więc z jakiego tytułu miałyby trafić do prywatnej kieszeni króla i zostać wyprowadzone za granice kraju? Być może umknęło to mojej uwadzę, ale nie przypominam sobie aby dwór królewski ani rząd poinformowali opinie publiczną na forum o podjętych operacjach. 

WE!

Moje transkacje były częścią planu obliczonego na wzbogacenie Związku Winkulijskiego w związku z różnicą kursów walut. Jako potwierdzenie moich czystych od początku intencji załączam screena:

obraz.png

Pieniądze oczywiście już są od dawna na koncie Skarbu Państwa ZW wraz z całym zyskiem jaki uzyskałem. Utworzyłem konto specjalnie do tych operacji w nordach (https://bank.leocja.org/rachunek/NO703696), w klubekach i edelweiss już mi się nie chciało (opłata jest za każde takie konto).

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano (edytowane)

lenistwo (mam tu na myśli nie tworzenie odrębnego funduszu inwestycyjnego) nie jest usprawiedliwieniem dla podjecia tego typu działań, jeśli już jest to absolutnie konieczne to niech jaśnie rząd rozpocznie informować celach i sposobie wydatkowania pieniedzy z budżetu na forum. Poza tym nawet nie wiemy na jak dlugo pieniadze znalazly sie na koncie osoby prywatnej i kiedy wrócą do budżetu państwa.

Edytowane przez Erik Otton von Hohenburg
dodanie nawiasu
  • Smuteczek 2
Opublikowano (edytowane)

To trochę nadreakcja i robienie z igieł śmigieł, ale może faktycznie na przyszłość wypadałoby komunikować takie rzeczy publicznie. Postaram się w tej kadencji o większą transparentność

Edytowane przez Burek
  • Lubię to 3
  • 2 miesiące temu...