Burek 1 184 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) U P O W A Ż N I E N I E 20 lutego 2022 roku Port Ramandia Na mocy powierzonych w Rządzie Królewskim uprawnień niniejszym upoważniam barona von Trinitz do rekwizycji i swobodnego użycia, w jaki sposób przysłuży się to jego wyprawie, wszelkiej własności państwowej na wyspie Ramandia-Lotrygania. T R I N I T Z MINISTER STANU I SPRAW WEWNĘTRZNYCH Edytowane 22 Lutego przez Burek 1
Burek 1 184 Opublikowano 23 Lutego Autor Opublikowano 23 Lutego (edytowane) KONTYNUACJA Z TEGO WĄTKU RAPORT Z WYPRAWY MAUPONAUTÓW W Y B R Z E Ż E R A M A N D I I 22 II 2022, godz. 19:32:31 Przedwczoraj dopłynęliśmy do Lotryganii-Ramandii na naszych kutrach. Dobiliśmy do portu, użytkowanego przez Królewską Marynarkę Wojenną, miejsce stacjonowania V Floty Ochrony Wybrzeża Winkulii. Sama Ramandia (zwana też Lotryganią-Lotaryngią-wyspą Lotar) jest dość peryferyjną częścią Związku Winkulijskiego, która to peryferyjność zdaje się potęgować z czasem. Kilka lat temu była przedmiotem osadnictwa kolonialnego. W najbliższych latach jednak zainteresowanie tym terenem spadło. Najważniejszym obiektem jest wspomniany Port. Oprócz rdzennych mieszkańców, pewnej ilości kolonistów (którzy jednak w większości opuścili wyspę) oraz członków Sił Zbrojnych, na wyspę napłynęła dość znaczna liczba uchodźców z wybrzeży Batawii - zalanych w wyniku kataklizmu ponad trzy lata temu. Siły Zbrojne (w tym i Marynarka Wojenna) znajdują się od dłuższego czasu w dość dużym zaniedbaniu. Zaległości w płaceniu żołdu i w wysyłaniu zapasów doprowadziły do całkowitego upadku dyscypliny i uniezależnieniu się poszczególnych jednostek od władz państwowych. Taką sytuację znaleźliśmy w Porcie, który znajdował się pod samorządnym władaniem marynarzy V Floty. Znaczna część sprzętu wojskowego została rozsprzedana. Część jednostek zaczęła parać się piractwem. Na mocy nadanych sobie upoważnień, które wzmocnione musiały zostać jednak brzęczącym argumentem, udało mi się pozyskać dla naszej wyprawy trzy patrolowce projektu Honest(OPF-ZZZ-04): Honest-39, Honest-33, Honest-34, będące na wyposażeniu V Floty. To wydaje mi się całkowicie wystarczające na nasze dotychczasowe potrzeby. Kutry rybackie nie będą nam już potrzebne. Honest-39 został ochrzczony nowym mianem - EVA DOMICELLA, Honest-33 - ZEMSTA KARDACZA, Honest-34 - INNAVUORI. Do naszej wyprawy udało mi się zwerbować 113 marynarzy z Królewskiej Marynarki Wojennej, a także 39 innych - kolonistów, tubylców, przedstawicieli administracji i Batawów. W większości stawili się oni już ze swoim uzbrojeniem. Udało nam się również pozyskać pewne zapasy paliwa, prowiantu i amunicji pozostałe w magazynach. W roku 2020 na wyspie budowano kosmodrom, prace ostatecznie przerwano, a samo miejsce popadło w nieużytek. Udało nam się jednak pozsykać tam pewne dalsze zapasy. Otrzymałem wiadomość o tym wydarzeniach na Wurstlandii i o tym, że otrzymałem tam stanowisko MINISTRA DS. OGÓLNYCH. Tak więc wkrótce wypłynęliśmy. P O D S U M O W A N I E Środki transportu: 3 patrolowce (wcześniej: trzy kutry rybackie) Załoga: 167 ludzi (wcześniej: 15) /-/ T R I N I T Z Edytowane 23 Lutego przez Burek 1 1
Burek 1 184 Opublikowano 26 Lutego Autor Opublikowano 26 Lutego (edytowane) Z Ramandii Mała wyspa Ramandia-Lotrygania leży między Voxlandem, Batawią a Nowym Kucelgradem. Jednak oglądając stare mapy autorstwa Pel Nandera można zobaczyć, że znajduje się ona dalej na zachód, bliżej wybrzeży abachasko-kiriańskich.Znajdować się tam też miało miasto R A M A, o którym jednak nie mogłem uzyskać informacji podczas pobytu na wyspie. Nie wiem jak można wytłumaczyć ten fenomen. Dość kuriozalnie Ramandia nie ucierpiała wcale w wyniku kataklizmu, który zatopił znaczną część dawnej Batawii. Nie wiaodmo wiele o pochodzeniu rdzennych mieszkańców wyspy. Spotkałem opinię, że są spokrewnieni z ludami zamieszkającymi kontynentalną Batawię, ale nie mogę powiedzieć ile jest w tym prawdy. Na wyspie najwyższa górą jest Innavuori.Otoczona kultem przez lokalną ludność, zdaje się stanowić tutejsze axis mundi. W XIX wieku miała była obiektem winkulijskiej wyprawy. Przed naszym odpływem udałem się to podnóż góry razem z przewodnikiem pochodzącym z wyspy. Weszliśmy wyżej, ale zabroniono mi wchodzić na sam szczyt. Z rąk Ramandczyka otrzymałem, przechowywany w jednej z jaskiń, obdarty sztandar królewski Winkulii sprzed półtora wieku, który jakimś cudem uchował się przez te wszystkie lata. T. KONTYNUACJA W TYM WĄTKU Edytowane 7 Marca przez Burek 2
Burek 1 184 Opublikowano 9 Czerwca Autor Opublikowano 9 Czerwca (edytowane) KONTYNUACJA Z TEGO WĄTKU RAPORT Z WYPRAWY MAUPONAUTÓW PORT RAMANDIA 10 VI 2026, godz. 05:06:07 EVA DOMICELLA, ZEMSTA KARDACZA i INNAVUORI dotarły do Portu w Ramandii, który opuściły ponad cztery miesiące temu. Tu powitała ich załoga portu. Załoga opuściła pokład, chociaż peffnych jej (noffych) członków trzeba było mieć pod czujnym okiem. Przydzielono część ludzi i oficerów do opieki nad tymi noffymi, czyli tzw. wurststandczykami. Dla wielu - zaciągniętych przecież z Ramandii - była to okazja do zobaczenia się ze swoimi rodzinami, znajomymi i innymi bliskimi im osobami. Dla innych - po prostu szansa na chwilę spokojniejszego odpoczynku przed rozpoczęciem noffej wypraffy ku brzegom Lumerii. Morale ludzi są dobre. Wyruszymy najpraffdobodobniej następnego dnia. Dowódca wypraffy odpoczyffa po peffnych tzw. perturbacjach. P O D S U M O W A N I E Środki transportu: 3 patrolowce Załoga: 376 ludzi (uprzednio: 357) /-/ ADELMUS Edytowane 11 Czerwca przez Burek 2
Artur Kardacz 149 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca ŻĄDAM ZAPRZESTANIA UŻYWANIA MOICH (BYŁYCH) STATECZKÓW. 3 #PrzywróćmyNormalność #PreczZGłupkami
Burek 1 184 Opublikowano 10 Czerwca Autor Opublikowano 10 Czerwca (edytowane) EVA DOMICELLA - wody między Wyrtlandią a Ramandią - godzina 20:37 Baron von Trinitz, wyznaczywszy jednego ze swoich powierników do doglądania spraw, udał się do swojej kajuty w celu zażycia krótkiego odpoczynku. Usiadł przy biurku, wyciągnął z szuflady biurka swój przenośny komputer, połączył się z satelitarną siecią NordNet i wkrótce zaczął stukać w klawiaturę. s p o l e c z n o s c . b i e Ughh... BACKSPACE a Resztę roboty zrobiło już za niego autouzupełnienie. [Forum Republiki Bialeńskiej] spolecznosc.bialenia.net.bl Trinitz wyszczerzył się zobaczywszy swoją najnoffszą ulubioną stronę. Oczy śledziły napływającą falę bodźców graficznych. HOROSKOP - ŚRODKI NA REALIOZĘ - BUKHMACHER Wreszcie pojawił się odnośnik: BEATKA AI Burek rozejrzał się w około. Zamknął przecież drzwi na klucz? Czy jesteś NOFFY? NIE Kategorie: PSY - SAMUDA - NOFFI - PATRIARCHA ROTRII Jest. DEGLOVING Podróż morska bywa stresująca. Można przeciez pozwolić sobie na chwilę relaksu? KLIK Był już gotowy, żeby zacząć oglądać transmisję swojej wygenerowanej Beatki. KLIK-KLIK-KLIK TRZASK Z kabiny Trinitza doszedł stuk. A potem wiązanka głośnych i demoralizujących słów. Na szczęście nie było w pobliżu żadnych noffych. Kurwa!!! Jak to zostałem zablokowany przecież było że oglądam beatke!!! Na monitorze nie wyświetlała się już BeatkaAI, tylko morda jakiegoś ważniaka w garniturze. Kto to jest? Piotr Suworow Zostało zgłoszone przestępstwo przez Prezydenta Piotra Suworowa Proszę o zaprzestanie Trollingu, inaczej zostaną wyciągnięte dalsze konsekwencje. Burek trzasnął pięścią w monitor. Nerwowo rozejrzał się wokół siebie. Kurwa mać!!!!!, to jakiś spisek!!!!!!? Westchnął, patrząc na uszkodzony monitor. Już napadła go kolejna fala gniewu. Chuj wam wszystkim w wasze zdradzieckie pizdy, wy skurwysyny!!!! ZAPIERDOLE WAS albo nie, jebać was, i te beatki Znowu westchnął, ocierając twarz dłońmi. to chyba suworow i waksman się zmówili przeciwko mnie, okazali się większymi kurwami od innych, nie spodziewalbym się tego... Westchnął, wstanął od biurka, i poszedł otworzyć drzwi. Technik! Komputer mi nie działa. Wyświetla się jakiś tzw. opuźniacz. Edytowane 10 Czerwca przez Burek 2
Burek 1 184 Opublikowano 11 Czerwca Autor Opublikowano 11 Czerwca Trinitz: Teraz płace za to bólem dupy. Poza tym miałem już jeden zawał i kurwice level 200 1 1
Burek 1 184 Opublikowano 11 Czerwca Autor Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) RAPORT Z WYPRAWY MAUPONAUTÓW Wody Terytorialne Kirymu 10 VI 2026, godz. 12:41:32 W porcie w Ramandii nasza wyprawa uzupełniła (w pełni legalnie!) zapasy i pozyskała dodatkowo (z w pełni legalnych źródeł!) wyposażenie. Do wyprawy zaciągnęło się dodatkowe 17 osób. Udało się powstrzymać mniej cywilizowanych członków wyprawy od zbyt niekorzystnych zachowań. Po uzupełnieniu zapasów i zażyciu odpoczynku dość prędko postanowiliśmy o wyruszeniu dalej, w związku z niepokojącymi głosami jakie doszły niektórych kompanów z interioru wyspy. P O D S U M O W A N I E Środki transportu: 3 patrolowce Załoga: 393 ludzi (uprzednio: 376) /-/ ADELMUS KONTYNUACJA W TYM WĄTKU Edytowane 12 Czerwca przez Burek 3
Rekomendowane odpowiedzi