• Lubię to 1
  • Kocham to! 5
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
NAP
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Posiedzenie inauguracyjne Kongresu IX kadencji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

Wysoka Izbo, Szanowni @Członek Kongresu,

niniejszym dzisiaj pragnę rozpocząć posiedzenie inauguracyjne kongresu IX Kadencji. Z całego serca gratuluje również kongresmenom debiutantom, czyli @Elisa Kirianóo von Hohenburgi @Damiano Robingren.  Mam nadzieję że ta kadencja będzie spokojna, ale również pracowita, i że podczas jej trwania uda nam się dokonać jak najlepszych owocnych zmian. 

Pierwszym punktem obrad jest złożenie przez Kongresmenów przysięgi o treści:

Ja, [imię i nazwisko], z woli narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję.

Do przysięgi można oczywiście dołączyć formułę religijną.

• Lubię to 1
    • Kocham to! 4

I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

1213.png

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Opublikowano

Ja, Tadeusz Henrykowski, z woli narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję. Tak mi dopomóż Jahwe!

• Kocham to! 5

I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

1213.png

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Gość Elisa Mitchell

Ja, Elisa Kirianóo von Hohenburg, z woli narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję. Tak dopóź wiara Kiryzm Wolnomularski! #ZaHohenburgiz! #Niech Żyje Federacja Nordacka i Wolna Beatudzia!

Edytowane przez Elisa Mitchell

Opublikowano

Ja, Damiano Robingren, z woli narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję.

• Lubię to 2
    • Kocham to! 2

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za złożenie przysięgi.

Przechodzimy do kolejnego punktu obrad, jakim jest wybór Spikera. Proszę osoby chętne o zgłaszanie swoich kandydatur, czas na to wynosi 24 godziny, tj. do czwartku, do godz. 11:00. 

DW: @Damiano Robingren@Elisa Kirianóo von Hohenburg

• Lubię to 1
    • Kocham to! 2

1213.png

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

Elo elo 320, zgłaszam @Damiano Robingren

• Kocham to! 3

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

• NIO: 2709210001

19 minut temu, Kamiljan de Harlin napisał:

Elo elo 320, zgłaszam @Damiano Robingren

Obywatelsko podpisuję pod tym zgłoszeniem. Damiano na Spikera!!!

• Kocham to! 2

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    Minister Spraw Państwowych w Rządzie Damiano Robingrena
    były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png

Opublikowano

Wysoka Izbo,

niniejszym zgłaszam swoją kandydaturę na stanowisko Spikera Kongresu.

Jednocześnie też wnoszę o skrócenie terminu zgłaszania kandydatur oraz o przejście do głosowania.

• Kocham to! 3

Opublikowano

54 minuty temu, Damiano Robingren napisał:

Wysoka Izbo,

niniejszym zgłaszam swoją kandydaturę na stanowisko Spikera Kongresu.

Jednocześnie też wnoszę o skrócenie terminu zgłaszania kandydatur oraz o przejście do głosowania.

Jestem przychylny ku skróceniu terminu, ale potrzebuje jednoznacznej deklaracji pani @Elisa Kirianóo von Hohenburg, że nie planuje zgłosić swojej kandydatury na stanowisko Spikera. Ze swojej strony mogę jednoznacznie potwierdzić, że nie planuje i nie chce być aktualnie Spikerem 🤭

• Lubię to 2
    • Smuteczek 1

1213.png

Opublikowano

Teraz, Tadeusz I Wielki napisał:

[...] ale potrzebuje jednoznacznej deklaracji pani @Elisa Kirianóo von Hohenburg, że nie planuje zgłosić swojej kandydatury na stanowisko Spikera.

Na jakiej postawie Szanowny Panie Spikerze-Seniorze? Zgodnie z obowiązującym Regulaminem Kongresu nie wymaga się deklaracji od osób, które nie kandydują. W dodatku zgodnie z art. 4 ust. 2, jeśli w przewidzianym czasie zgłosi się tylko jeden kandydat, obejmuje on urząd Spikera bez przeprowadzania głosowania.

Opublikowano

2 minuty temu, Damiano Robingren napisał:

Na jakiej postawie Szanowny Panie Spikerze-Seniorze? Zgodnie z obowiązującym Regulaminem Kongresu nie wymaga się deklaracji od osób, które nie kandydują. W dodatku zgodnie z art. 4 ust. 2, jeśli w przewidzianym czasie zgłosi się tylko jeden kandydat, obejmuje on urząd Spikera bez przeprowadzania głosowania.

⬇️

6 minut temu, Tadeusz I Wielki napisał:

Jestem przychylny ku skróceniu termin

• Lubię to 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
  •   Zaimki: nijakie

•   Zaimki: nijakie
    3 minuty temu, Damiano Robingren napisał:

Bo... czas nie minął? Chodzi o skrócenie terminu.

Edit: Boleslaw napisal to samo. Bravo opozniacz!

Edytowane przez Burek
    • Lubię to 1
    • Kocham to! 2

Opublikowano

9 minut temu, Damiano Robingren napisał:

Nie wymaga się deklaracji, ale ja takiej oczekuje żeby skrócić czas zgłaszania się kandydatów, i żeby zgodzić się na pana wniosek, bo czas jeszcze nie minął. Zostało jeszcze ok. 14 godzin do końca zgłaszania kandydatur, i w ciągu tylu godzin pani @Elisa Kirianóo von Hohenburg może jeszcze podjąć ostateczną decyzję na temat tego czy chce kandydować.

edit: aha bravo opozniacz

Edytowane przez Tadeusz I Wielki
    • Lubię to 2

1213.png

Gość Elisa Mitchell
    21 minut temu, Tadeusz I Wielki napisał:

Nie wymaga się deklaracji, ale ja takiej oczekuje żeby skrócić czas zgłaszania się kandydatów, i żeby zgodzić się na pana wniosek, bo czas jeszcze nie minął. Zostało jeszcze ok. 14 godzin do końca zgłaszania kandydatur, i w ciągu tylu godzin pani @Elisa Kirianóo von Hohenburg może jeszcze podjąć ostateczną decyzję na temat tego czy chce kandydować.

edit: aha bravo opozniacz

Ja zgłaszam moją kandydaturę na Spikera, ale ja będę w nowym rządzie tym Ministerką spraw Wewnętrznych to nie można mieć dwóch funkcji na raz? - W tym mam dylemat

Edytowane przez Elisa Mitchell

Gość Elisa Mitchell
    1 minutę temu, Elisa Kirianóo von Hohenburg napisał:

Ja zgłaszam moją kandydaturę na Spikera, ale ja będę w nowym rządzie tym Ministerką spraw Wewnętrznych to nie można mieć dwóch funkcji na raz? - W tym mam dylemat

Powiedzcie mi to jest zgodnie z prawem mieć te dwie funkcje na raz

Opublikowano

Teraz, Elisa Kirianóo von Hohenburg napisał:

Powiedzcie mi to jest zgodnie z prawem mieć te dwie funkcje na raz

Kochana Pani Kongresmen, to jest II Federacja, tutaj jest to wręcz wymagane  do prawidłowego funkcjonowania naszego państwa.

• Kocham to! 1

Gość Elisa Mitchell
    3 minuty temu, Damiano Robingren napisał:

Kochana Pani Kongresmen, to jest II Federacja, tutaj jest to wręcz wymagane  do prawidłowego funkcjonowania naszego państwa.

Ja wiem, ale pan kongresmen @Bolesław Kirianóo von Hohenburg ma coś na ten temat do powiedzenia w tej sprawie

Opublikowano

1 minutę temu, Elisa Kirianóo von Hohenburg napisał:

Ja wiem, ale pan kongresmen @Bolesław Kirianóo von Hohenburg ma coś na ten temat do powiedzenia w tej sprawie

Pan Bolesław nie jest Kongresmenem i zapewniam, że nie ma w tej sprawie nic znaczącego do powiedzenia, bo jest tylko Prezydentem. Pozdrawiam. Nieźle ją sobie wytresowałeś XD

• Haha 2

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    Minister Spraw Państwowych w Rządzie Damiano Robingrena
    były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png

Opublikowano

Kongresmen(ka) nie może być sędzią, ale ministrem jak najbardziej może być. 

• Lubię to 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Gość Elisa Mitchell
    8 minut temu, Waksman napisał:

Pan Bolesław nie jest Kongresmenem i zapewniam, że nie ma w tej sprawie nic znaczącego do powiedzenia, bo jest tylko Prezydentem. Pozdrawiam. Nieźle ją sobie wytresowałeś XD

Ja na telefonie jestem bo mam ograniczone ruchy narzędzia, a na PC mam większe narzędzia do wglądu. Wersja mobilna jest inna niż od PC. Dzięki za info w tej sprawie

Opublikowano

10 minut temu, Elisa Kirianóo von Hohenburg napisał:

Nie jestem kongresmanem, a do powiedzenia mam tylko tyle, że trochę true, chociaż mam nadzieję że kiedyś będziemy mogli normalnie funkcjonować i nie mieć urzędników-od-wszystkiego

• Lubię to 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Gość Elisa Mitchell
    2 minuty temu, Elisa Kirianóo von Hohenburg napisał:

Ja na telefonie jestem bo mam ograniczone ruchy narzędzia, a na PC mam większe narzędzia do wglądu. Wersja mobilna jest inna niż od PC. Dzięki za info w tej sprawie

Ja będę pojutrze w domu, ale od jutra kończy się mój urlop w Egipcie, i to w tedy u mnie wróci do normy. Pozdro

Opublikowano

Niniejszym pragnę skrócić czas zgłaszania swoich kandydatur, ponieważ zgłosiło się 2 kongresmenów - @Damiano Robingren i @Elisa Kirianóo von Hohenburg, a trzeci, skromny, uczciwy, przepiękny kongresmen i filantrop, walczący o prawa rozumu i godności mikronauty (ja) oświadczył że nie planuje zgłaszać swojej kandydatury.

Przechodzimy niniejszym do wyboru Spikera, zastanawiałem się trochę w jakiej formie to robić, ale narazie zrobię to głosowanie normalnie na forum, a z kolejnymi głosowaniami albo tutaj, albo na stronie II FN (https://nordata.org/kongres/) niech się męczy przyszły Spiker. Powodzenia! Rozpoczynam głosowanie. Przy swoim nazwisku zamiast "X" proszę wskazać wybranego przez siebie kandydata na Spikera.

Głosowanie potrwa 48 godzin, do 20 lutego, godz. 22:00. Może zostać zakończone wcześniej, jeśli wszyscy kongresmeni oddadzą swój cenny jakże głos.

Cytat

Głosowanie nr. 1 - Wybór Spikera Kongresu

@Damiano Robingren- X

@Elisa Kirianóo von Hohenburg- X

@Tadeusz I Wielki- X

Edytowane przez Tadeusz I Wielki
    • Kocham to! 1

1213.png

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
     Udostępnij