• Lubię to 1
  • Kocham to! 5
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
NAP
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Aktywność Premiera IIFN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

101005704499833063.png

Drodzy Obywatele!

W dniu dzisiejszym, dosłownie kilka minut temu opublikowano wyniki wyborów prezydenckich w II Federacji Nordackiej. Jak już Wam zapewne wiadomo, nowym Prezydentem został Jego Ekscelencja @Bolesław Kirianóo von Hohenburg. Serdecznie gratuluję Prezydentowi - Elektowi w imieniu swoim i rządu. Jestem nadto przekonany, iż jest to początek nowej nordackiej epoki wyniesienia współpracy na linii Rząd - Prezydent na zupełnie nowy poziom.

August de la Sparasan, premier

• Lubię to 1
    • Kocham to! 1
    NordNET:
    augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:
    August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego

Opublikowano

Kurwa!!! Jak to przegrał przecież było że wygra!!! Chuj wam w dupę!!! Gdzie tu demokracja? Kurwa!!!!!!!!!!! Kto na to pozwolił? Uzgodniłam, że waksmanujemy, wy suki syny, parszywe jebańce!!!!!!!!. Kurwa mać!!!!!, to jakiś spisek!!!!!!? Chuj wam wszystkim w wasze zdradzieckie pizdy, wy skurwysyny!!!! ZAPIERDOLE WAS albo nie, jebać was, i te hohenburgi

• Lubię to 1
    • Kocham to! 2
    • Haha 1

/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej

Opublikowano

101005704499833063.png

My, to jest Prezydent II Federacji Nordackiej Bolesław Kiranóo von Hohenburg oraz Premier II Federacji Nordackiej August de la Sparasan zapraszamy wszystkich obywateli Nordaty na obchody Święta Zjednoczenia Unii i Federacji, które odbędą się w dniu 24 listopada br. w Wielkim Mieście Achkov (Komarchia Nordacka) oraz w Mieście Wydzielonym Los Alexos. Częścią obchodów 7. rocznicy połączenia I Federacji Nordackiej z Unią Nordaty Północnej będzie złożenie doczesnych szczątków v-śp. Kamiljana Harlina w Krypcie Imperialnej pod Cerkwią Kiryjską pw. Pionierów Westlandzkich w centrum dzielnicy Central Palace w Los Alexos. Zapraszamy również obywateli państw sąsiednich, sojuszniczych i zaprzyjaźnionych, w szczególności natomiast Jego Wieliczestwo Niebiańskiego Cesarza Imperium Nandyjskiego Petri Romanaava oraz Jego Ekscelencję Ministra Stanu Związku Winkulijskiego Burka von Trinitz. Liczymy, że uroczystość ta doprowadzi do umocnienia wszechnordackiej przyjaźni i wspólnoty, jak też będzie okazją do refleksji nad upamiętnianymi wydarzeniami.

August de la Sparasan, premier

Edytowane przez August de la Sparasan
    • Kocham to! 1
    NordNET:

Discord:

Opublikowano

(-) Bolesław Kirianóo von Hohenburg
    VI Prezydent II Federacji Nordackiej

• Lubię to 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

• 3 tygodnie później...
    Opublikowano

101005704499832869.png

Drodzy Obywatele!

Właśnie zakończyła się rejestracja komitetów w wyborach do Kongresu II Federacji Nordackiej. Za mniej niż siedem godzin rozpocznie się proces wyborczy do tej szacownej instytucji. Uznałem, że warto wykorzystać ten czas na podziękowanie i pożegnanie. Oczywiście do zaprzysiężenia następnego Rządu upłynie jeszcze kilka dni, jednak warto spróbować ustanowić nową dobrą tradycję wcześniej niż za późno. Nie wiem, kto będzie następnym Premierem Nordaty, mogę jedynie założyć, że nie będę to ja, jako, że od miesięcy deklarowałem już niejednokrotnie, w tym publicznie, iż chciałbym po zakończeniu (mimo trudności udanej) służby dla obywateli II Federacji zacząć stopniowo wycofywać się z życia politycznego. Tym samym teraz, gdy jest ku temu okazja, dziękuję Wam, Obywatele, za powierzone mi zaufanie i wsparcie. Dziękuję również Rządowi za pełną sukcesów pracę. Jestem pewien, że z jej efektów korzystać będą Rządy kolejne przez dalszy, oby jak najdłuższy, żywot II Federacji Nordackiej. Nie jest to, jak już wspominałem, równoznaczne z natychmiastowym zaprzestaniem wykonywania naszych obowiązków - wywiązywać się z nich będziemy zgodnie z konstytucją: aż do wybrania nowego rządu. Rzecz jasna będziemy też, jak zwykle, czujnie obserwować przebieg wyborów, do czego - również jak zwykle - zachęcamy też każdego z Obywateli. A tymczasem - dziękujemy raz jeszcze. Nasze triumfy są Waszymi triumfami.

August de la Sparasan, (jeszcze) premier

• Kocham to! 3
    NordNET:

Discord:

• 2 tygodnie później...
    Cytat

101005704499833063.png.4e9b041949260f1e23eadee33eef1bff.png

KOMUNIKAT PREMIERA II FEDERACJI NORDACKIEJ Z DNIA 23 GRUDNIA 2025

Premier II Federacji Nordackiej informuje, że w dniu jutrzejszym wygłosi orędzie świąteczno-noworoczne o godz. 12:00.

(-) abp. Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan

Premier II Federacji Nordackiej 

Edytowane przez Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan
    • Lubię to 1

Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski 

Spiker Kongresu II Federacji Nordackiej 

Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

101005704499835679_t.png.bc071a3c5ce1755f8295c1aadb75cf4c.png

1260.png

• 2 miesiące temu...
    Opublikowano

101005704499832869.png

Drodzy Obywatele!

No to mamy to! Wczoraj Nordata wyraźnie powiedziała, czego chce. Wybory do Kongresu X kadencji są rozstrzygnięte, a mandaty rozdane. Gratuluję wszystkim, którzy je dostali, a szczególnie moim kolegom z Ligi Innowacji Strategicznych i WiR. Pan Prezydent wynik zaakceptował, desygnował mnie na Premiera i dał nam zielone światło do działania. Bardzo dziękuję!

Chciałem poinformować Was, że udało nam się przec chwilą uporządkować kanały na naszym Discordzie oraz uczynić go nieco prostym i przyjaźniejszym dla Was. Od dzisiaj każdy z Was będzie wiedział, gdzie co jest.

W dodatku chciałem poinformować Was, że dzisiaj rano skończyłem formalizować skład rządu. Jest on konkretny, zwięzły i jest gotowy do ciężkiej pracy. Wiadomo, że dla niektórych nie będzie to nigdy rząd marzeń, jednak jest to rząd na teraz. Przed nami burzliwa koabitacja.

Nie oszukujmy się, Prezydent i ja patrzymy na wiele spraw inaczej ale Nordata jest jedna. I właśnie dlatego będziemy musieli znaleźć sposób, żeby mimo wszystko pracować razem dla Was, a nie przeciwko sobie. Liczę, że Pan Prezydent też tak to widzi.

Nordata zasługuje na rząd, który zamiast gadać, zacznie robić!

/-/ Damiano Robingren

• Kocham to! 2

• 2 tygodnie później...
    Opublikowano

101005704499832869.png

Drodzy Obywatele!

Ostatnie tygodnie były... no cóż. Powód jest dość przyziemny, choć pewnie wielu z Was go zna, otóż (nie)zwykła realioza. Trochę mnie ona przygniotła, trochę mnie też ona wyhamowała. Nie zniknąłem i nic nie odpuściłem i kiedy było to możliwe, śledziłem to, co się działo w kraju.

Czytałem wypowiedzi i widziałem niektóre dość odważne komentarze mówiące o jakimś "końcu", nawet o jakimś symbolicznym upadku. Szczerze mówiąc, brzmi to znajomo, bo już parę razy coś takiego słyszałem i za każdym razem kończyło się to zupełnie inaczej.

Dobra, nie ma sensu tego specjalnie rozciągać, po prostu wracamy.

Jeszcze w tym tygodniu tempo mojego działania się zmieni. Wracamy do działania, do realizacji konkretów i do robienia rzeczy, które realnie przesuwają nas do przodu.

Dziękuję.

/-/ Damiano Robingren

• Lubię to 1

• 3 tygodnie później...
    Opublikowano
  •   Zaimki: nijakie

•   Zaimki: nijakie

Szanowni Obywatele,

W toku konsultacji rządowych postanowiłem o wpisaniu Kalkilistycznej Partii Federacji na Listę Organizacji Wspierających Terroryzm. Kalkilistyczna Partia Federacji nie tylko odwołuje się do ideologii zbrodniczych, totalitarnych (co stoi w sprzeczności z wartościami i konstytucją Federacji), jej lider był zamieszany w kampanię szerzenia nienawiści w Muratyce wobec mniejszości kiryjskiej czy groźby zamachu terror-informatycznego. Ale jak ostatnio mogliśmy zobaczyć - dążył on również to zniszczenia nordackiej państwowości.

Zbrodnicza ideologia kalkilizmu musi zostać wypleniona. Dlatego podjąłem taką właśnie decyzję.

Trinitz

Premier II Federacji

• Kocham to! 2

Opublikowano

• NIO: 2709210001

pov zbawienne rządy kwietników:

Walka z wiatrakami - Menedżer Zdrowia – Termedia

• Smuteczek 1

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    Minister Spraw Państwowych w Rządzie Damiano Robingrena
    były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png

Weź już przestań człowieku publikować swoje nic nie znaczące głupoty. Zajmij się swoją yoyonacją. 

Edytowane przez Henryk Ziemiański-Wieniawa
    • Kocham to! 2

Arcybiskup achkovski 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

1260.png

Opublikowano

10 minut temu, Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał:

Weź już przestań człowieku publikować swoje nic nie znaczące głupoty. Zajmij się swoją yoyonacją. 

słyszał pingwin o wolności słowa? czy dalej będziecie się upierać w stosowaniu myśli neokalkilistyczno-kwietnikowej i będziecie próbowali ograniczyć moją wolność słowa? XD

były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Opublikowano

11 minut temu, Burek napisał:

Rozumiem, że działalnośc niepodległej Mauretyki będzie polegała na wchodzeniu na to forum i spamowaniu? Bravo niepodległość?

no nie moja wina, że stworzyliście tu dosłownie miejski szalet. gdzieś się trzeba wysrać

4 minuty temu, Waksman napisał:

no nie moja wina, że stworzyliście tu dosłownie miejski szalet. gdzieś się trzeba wysrać

To się prosi o zawiadomienie do NSF. 

• Lubię to 1

Arcybiskup achkovski 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

1260.png

Opublikowano

4 minuty temu, Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał:

To się prosi o zawiadomienie do NSF. 

nie zapomnij zapytać czy od razu zajmą się stronniczym sądownictwem, neokalkilizmem wśród obecnych władz i zapędami dyktatorskimi, na które właściwie sąd sam przywolił. to nie, ja od razu proponuję zanieść sprawę do Babci Klozetowej, ona jest bardziej obiektywna