Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, Burek napisał:

2020 był sześć lat temu btw...

Właśnie się zorientowałem. Ech, myślami ciągle żyję w 2023 w Insulii...

29 minut temu, Waksman napisał:

. Cud kreacjonizmu w napadzie myśli narracyjnej to najpiękniejsza rzecz jaka może się przydarzyć mikronaucie. Zamiast więc sprawiać tej osobie poczucie bycia debilem zalecam jednak okazanie wsparcia i włączenie się w ciekawą narrację, którą ktoś kreuje. Dziękuję.

O, i tu mamy problem Nordaty. Że zamiast coś robić dla zabawy, robimy to na złość bliźniemu. Bo wszyscy się znamy, znamy swoje brudy i nieustannie je pierzemy i tracimy na to czas. I potem ludzie odchodzą albo nie przychodzą. I tak w kółko obwiniamy jednych o to, a drudzy nas o tamto. I tak to się toczy.

Kurde, ale swobodny strumień świadomości poleciał w próżnię. Po co ja się tak wysilam to ja naprawdę nie wiem. Chyba się novakizuję. Albo mądrzeję. Albo głupieję.

• Lubię to 1
  • Smuteczek 2
x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Opublikowano
2 minuty temu, August de la Sparasan napisał:

O, i tu mamy problem Nordaty. Że zamiast coś robić dla zabawy, robimy to na złość bliźniemu. Bo wszyscy się znamy, znamy swoje brudy i nieustannie je pierzemy i tracimy na to czas. I potem ludzie odchodzą albo nie przychodzą. I tak w kółko obwiniamy jednych o to, a drudzy nas o tamto. I tak to się toczy.

Jeśli twierdzisz, że ktoś nie umie się bawić, bo nagle tworzy wątek o tamie (które może istnieje, może nie istnieje, kto wie), to wydaje mi się, ale to tylko moje subiektywne odczucie, że to ty nie umiesz się bawić. "Zabawa sprawia mi przyjemność tylko wtedy, kiedy wszyscy robią tak jak ja chcę" - i żeby nie było, że wątek z tamą to takie zachowanie. Nie, bo każda narracja to wydarzenie, do którego możesz aktywnie dołączyć, albo któremu możesz się biernie przyglądać. Nie ma w tym opcji pod nazwą "zrobię wszystkim na złość i krzyknę  - nie uznaję!". Daj się ludziom bawić, bo przecież sam tak bardzo chcesz, żebyśmy się bawili.

Opublikowano

No okej, jeśli dla kogoś kwintesencją zabawy jest obwinianie innych o marnowanie funduszy. Ale fakt. Racja, trafiłeś w punkt, ja się bawić w mikro nie umiem już od dłuższego czasu.  Działanie dla zabawy dawno zastąpiło działanie z wymyślonego poczucia obowiązku wobec wirtualnego państwa/idei. I chyba nie tylko ja. To chyba wypalenie mikroświatem.

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza

Discord:

Opublikowano
1 minutę temu, August de la Sparasan napisał:

No okej, jeśli dla kogoś kwintesencją zabawy jest obwinianie innych o marnowanie funduszy. Ale fakt. Racja, trafiłeś w punkt, ja się bawić w mikro nie umiem już od dłuższego czasu.  Działanie dla zabawy dawno zastąpiło działanie z wymyślonego poczucia obowiązku wobec wirtualnego państwa/idei. I chyba nie tylko ja. To chyba wypalenie mikroświatem.

To zdecydowanie wypalenie. Jeśli zarzuty wobec twojej mikronacyjnej postaci o defraudację funduszy tak bardzo bierzesz do siebie, to pora na przerwę albo zmianę percepcji odczuwania uczuć w Mikroświecie xd

Opublikowano

UWAGA na tamie są zakłocenia cenzurujące i wydzielające wypowiedzi. MOJE possty są cenzurowane przez nadajniki na tamie. poza tym mysle ze ze tama działa jako opóźniacz postów i trzeba ją zlikwidować.

• Wow 1
Opublikowano
Teraz, Burek napisał:

UWAGA na tamie są zakłocenia cenzurujące i wydzielające wypowiedzi. MOJE possty są cenzurowane przez nadajniki na tamie. poza tym mysle ze ze tama działa jako opóźniacz postów i trzeba ją zlikwidować.

No widzisz, jak chcesz to potrafisz. Zgłoszę projekt ustawy o instalacji takich zakłócaczy wszędzie, może w końcu zaczniesz gadać z sensem XD

Opublikowano
2 godziny temu, Waksman napisał:

Jeśli zarzuty wobec twojej mikronacyjnej postaci o defraudację funduszy tak bardzo bierzesz do siebie

Eeee co? Czyli teraz to ja zdefraudowałem fundusze? Dobra, nie, nieźle, nieźle poczynacie sobie.

2 godziny temu, Waksman napisał:

pora na przerwę

Ahhh, nawet nie wiesz, jak kusi...

Discord:

Opublikowano
4 minuty temu, August de la Sparasan napisał:

Eeee co? Czyli teraz to ja zdefraudowałem fundusze? Dobra, nie, nieźle, nieźle poczynacie sobie.

Nie wiem czy defraudowałeś, bo to nie ja rzuciłem to oskarżenie. Właśnie, słowo klucz Auguście - oskarżenie, tak powinieneś to potraktować. Oskarżenia mają to do siebie, że można je odpierać, a obaj dobrze wiemy, że to umiesz robić. Czemu więc tego nie wykorzystać? Wtedy tworzysz dyskusję w ciągu narracyjnym, i jakoś to się kręci, i każdy się bawi.

Opublikowano
11 minut temu, Waksman napisał:

Nie wiem czy defraudowałeś, bo to nie ja rzuciłem to oskarżenie.

Eee... jakby dosłownie jako pierwszy wspomniałeś o jakiś "oskarżeniach wobec mojej mikronacyjnej postaci", więc...?

11 minut temu, Waksman napisał:

Wtedy tworzysz dyskusję w ciągu narracyjnym, i jakoś to się kręci, i każdy się bawi.

Nie, dziękuję, już widzę, że ta dyskusja zmienia się w cyrk. A może była nim od początku. Ja mówię A, Wy B i tak to się kręci, pościki się nabijają. No more.

Discord:

Opublikowano

Może potrzebujemy jakiegoś Mistrza Gry albo uosobienie Boga na forum, żeby nuke'ować powerplaying, metagaming i godmodding w narracji. Nikomu się nie chce czytać dwóch alternatywnych wersji rzeczywistości w jednym wątku. 

http://gardeln.weebly.com/explanation-of-godmodding-metagaming-and-powerplaying.html

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano
Teraz, Kamiljan de Harlin napisał:

Może potrzebujemy jakiegoś Mistrza Gry albo uosobienie Boga na forum, żeby nuke'ować powerplaying, metagaming i godmodding w narracji. Nikomu się nie chce czytać dwóch alternatywnych wersji rzeczywistości w jednym wątku. 

http://gardeln.weebly.com/explanation-of-godmodding-metagaming-and-powerplaying.html

tak zrobili chyba w niemieckich mikronacjach

• Wow 1
Opublikowano
Teraz, Kamiljan de Harlin napisał:

Może potrzebujemy jakiegoś Mistrza Gry albo uosobienie Boga na forum, żeby nuke'ować powerplaying, metagaming i godmodding w narracji.

Przecież mamy administratora, który to może, ale tego nie zrobi, bo ludzie by sobie poszli i bawiłby się w swoim towarzystwie.

Discord:

Opublikowano
1 minutę temu, August de la Sparasan napisał:

Przecież mamy administratora, który to może, ale tego nie zrobi, bo ludzie by sobie poszli i bawiłby się w swoim towarzystwie.

No właśnie Auguścik, i ty byłbyś pierwszy, który by się o to spłakał i poszedł, nawet pomimo wiedzy i akceptacji faktu, że istotnie administrator może tak zrobić. Szkoda w sumie, nie wiedziałem, że ci odbija na starość.

Opublikowano
Teraz, Waksman napisał:

No właśnie Auguścik, i ty byłbyś pierwszy, który by się o to spłakał i poszedł

Dokładnie tak.

Teraz, Waksman napisał:

nawet pomimo wiedzy i akceptacji faktu, że istotnie administrator może tak zrobić.

I to mnie bardzo smuci. Może zaczynam iść ku anarchizmowi?

Discord:

Opublikowano
3 minuty temu, August de la Sparasan napisał:

Sarkazm? 

Ale na poważnie - administrator nie zajmuje się ustaleniem reguł tworzenia narracji. 

• Kocham to! 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano
2 minuty temu, Kamiljan de Harlin napisał:

Sarkazm? 

Szczera prawda.

Discord: