August de la Sparasan 498 Opublikowano 16 Stycznia Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia Jakiś czas temu w "kuluarach" poruszono temat podziału administracyjnego, gdzie granice guberni okazały się nadal dość płynne - co jest naturalne z racji braku mapy. Myślę, że możnaby przedstawić tą kwestię publicznie i, choćby, ogłosić chęć zlecenia komuś wykonanie takowej. Osobiście, niestety, się do tego nie kwalifikuję, z racji, że moje zdolności kartograficzne kończą się na bazgraniu kredkami po mapach, a to donikąd nie prowadzi. Mam natomiast jeszcze trochę nordów i chętnie pokryłbym z własnego konta MBP choć część kosztów wykonania takowej mapy. Niemniej to wszystko ot taki koncept, na który wpadłem chwilę temu, stąd też chętnie bym to tutaj przedyskutował. Sprawa może nie jest najpilniejsza, ale też myślę, że lepiej ją tu poruszyć. 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 136 Opublikowano 16 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia Mam roboczą mapę Kirianii, a starsze mapy Westlandu są ogólnodostępne. Kiedyś @Piotr Jankowski deklarował chyba że mógłby coś ogarnąć, nie wiem, w ostateczności można kogoś wynająć (myślicie że Ronon się zgodzi zrobić coś dla Waksmanlandu?). Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 498 Opublikowano 16 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 11 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: myślicie że Ronon się zgodzi zrobić coś dla Waksmanlandu? O, czuję się obrażony. Od kiedy Kirym to Waksmanland? Z takimi oskarżeniami to na południe. 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 136 Opublikowano 16 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 11 minut temu, August de la Sparasan napisał: O, czuję się obrażony. Od kiedy Kirym to Waksmanland? Z takimi oskarżeniami to na południe. Obawiam się, że Ronon jest niewrażliwy na takie niuanse wewnątrzefeńskie... Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 498 Opublikowano 17 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Oby nie. Tak czy owak, mogę dać na to tak do 3 tysięcy nordów MBP. Może będzie to dla ewentualnych kartografów dobrym argumentem. W sumie może powinniśmy rozesłać ogłoszenia z taką ofertą w innych państwach Pollinu? NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol flibustier keane 69 Opublikowano 17 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Ale Ronon wydaje sie najlepszą alternatywą do tego zadania. Jest jeszcze Ana kreśląca mapy, może jak nie pasuje uderzyć do niej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 651 Opublikowano 17 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Ogólnie MIM dalej przyjmuje zlecenia. Nie wspomnę już, że na pierwszą mapę danego regionu przysługuje zniżka -100%. Informatycznie mogę się ociągać, ale kartograficznie zapierdalam jak katarynka xd 1 2 Kaspar Venir Waksman-Dëter Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 498 Opublikowano 17 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia A więc mamy już kilka opcji - najrozsądniej byłoby, aby Jego Imperatorska Mość @Bolesław Kirianóo von Hohenburg, jako władca tych ziem, zadecydował. Ja, oprócz ewentualnie funduszy, mogę spróbować odkopać przeszłe mapy choćby Westlandu, aczkolwiek tutaj nie liczyłbym na wiele, niestety. NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 136 Opublikowano 18 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 16 godzin temu, August de la Sparasan napisał: A więc mamy już kilka opcji - najrozsądniej byłoby, aby Jego Imperatorska Mość @Bolesław Kirianóo von Hohenburg, jako władca tych ziem, zadecydował. Ja, oprócz ewentualnie funduszy, mogę spróbować odkopać przeszłe mapy choćby Westlandu, aczkolwiek tutaj nie liczyłbym na wiele, niestety. Dajmy szansę kol. Waksmanowi skoro i tak mamy za darmo pierwszą mapę, najwyżej potem zamówimy u Any czy innego Ronona. Plus trzeba wspierać nordackie biznesy. @Waksman jest możliwość zrobienia oprócz w pełni wyrenderowanej wersji również roboczej, łatwej do edytowania, najlepiej w .pdn? 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 782 Opublikowano 18 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Hej chat, zrób mapę administracyjną Monarchii Kiryjskiej. A jeśli coś nie będzie zgadzało się z dotychczasowymi ustaleniami, to tym gorzej dla dotychczasowych ustaleń. 1 /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 651 Opublikowano 18 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 54 minuty temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: @Waksman jest możliwość zrobienia oprócz w pełni wyrenderowanej wersji również roboczej, łatwej do edytowania, najlepiej w .pdn? Nevim czy moja Fotoszopa do takiego formatu zapisuje, ale pewnie tak, więc wstępnie mówię, że nie będzie z tym problemu (raczej). Jak już robimy taką mapę to ja proponuję zapoznać się z taką oto podstawą: Jak już mamy okazję do zrobienia całościowej mapy II Federacji to ją wykorzystajmy. Powyższy obraz proponuję przyjąć jako podstawę. 17 godzin temu, August de la Sparasan napisał: Ja, oprócz ewentualnie funduszy, mogę spróbować odkopać przeszłe mapy choćby Westlandu, aczkolwiek tutaj nie liczyłbym na wiele, niestety. Ja bym wybitnie poprosił, przyda się jak nigdy. W Westlandzie jakieś miasta są wstępnie zaznaczone, ale nazw niestety nie pamiętam. @Bolesław Kirianóo von Hohenburg czy jakieś stare mapy Kirianii istnieją? Cokolwiek? Kaspar Venir Waksman-Dëter Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 498 Opublikowano 18 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Godzinę temu, Waksman napisał: Ja bym wybitnie poprosił, przyda się jak nigdy. W Westlandzie jakieś miasta są wstępnie zaznaczone, ale nazw niestety nie pamiętam. Mamy dziś szczęście w tej kwestii, odnalazłem pewną ilość map autorstwa @Kamiljan de Harlin, znacznie większą, niż się spodziewałem (choć według mnie tylko jedna może być tu przydatna). Tu mapa kolejowa, moim zdaniem - najprzydatniejsza. A dalej mapy z czasów wojen domowych (je daję raczej z dokładności, z racji podziału na heksy to bardziej ciekawostki). Generalnie mapy nie są idealne, nazwy miast w Amatorii są zniekształcone, nie wiem, jak w innych rejonach, a podział administracyjny jest nieaktualny (mamy tu stan na 2022/2023). Nie będę się tu rozpisywał, bo ten post jest dostatecznie długi. Postaram się poszperać jeszcze w archiwach z nadzieją, że znajdę więcej i lepsze mapy. 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 498 Opublikowano 19 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Dobre wieści, odnalazłem zbiory Novakowe! Tak, wiem, rewelacji nie ma, ale przynajmniej coś ocalało. NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 651 Opublikowano Piątek o 12:45 Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano Piątek o 12:45 Damy radę coś ogarnąć w większej rozdzielczości? Bo jak granicę poprawię na podstawie podesłanych grafik, tak nazw miast wszystkich nie odczytam. @Bolesław Kirianóo von Hohenburg mapy Kirianii mamy? Kaspar Venir Waksman-Dëter Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 498 Opublikowano Piątek o 13:24 Autor Udostępnij Opublikowano Piątek o 13:24 37 minut temu, Waksman napisał: Damy radę coś ogarnąć w większej rozdzielczości? No niestety, map Westlandu w wyższej rozdzielczości raczej nie ma, może coś jeszcze znajdę, ale niestety teraz to już wątpię. NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 136 Opublikowano Piątek o 13:27 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano Piątek o 13:27 33 minuty temu, Waksman napisał: Damy radę coś ogarnąć w większej rozdzielczości? Bo jak granicę poprawię na podstawie podesłanych grafik, tak nazw miast wszystkich nie odczytam. @Bolesław Kirianóo von Hohenburg mapy Kirianii mamy? Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi