Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wieczne Miasto, stolica Imperium Nandyjskiego, stało się dziś sceną spontanicznego zgromadzenia obywatelskiego, które wyraziło solidarność z Królestwem Voxlandu. Setki mieszkańców i przyjezdnych zebrały się w centrum miasta, by zamanifestować poparcie dla bratniego nordackiego kraju, który — jak podkreślano — stawia opór wobec presji międzynarodowych podżegaczy i destabilizatorów.

Uczestnicy, niosąc flagi Voxlandu, Nad Ni i Pannordaty, skandowali hasła jedności i suwerenności. Wśród przemówień dominowały głosy wzywające do poszanowania prawa narodów do samostanowienia oraz potępiające ingerencje obcych mocarstw w wewnętrzne sprawy Voxlandu.

Manifestacja miała charakter pokojowy i obywatelski, bez formalnych struktur organizacyjnych. Jak zaznaczyli uczestnicy, był to gest serca — wyraz braterstwa, który wpisuje się w nandyjską tradycję popierania prawa narodów do samostanowienia i zwalczania obcych wpływów na Nordacie.

• Kocham to! 2
  • Wow 1

/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej

Opublikowano

Są na Nordacie rachunki krzywd,
obca dłoń ich też nie przekreśli,
ale krwi nie odmówi nikt:
wysączymy ją z piersi i z pieśni.
Cóż, że nieraz smakował gorzko
na tej ziemi więzienny chleb?
Za tę dłoń podniesioną nad Nordatą-
kula w łeb! 

Opublikowano

Ale wiesz że germańskie Państwo Voxland przeprowadza ludobójstwo na Kiriach rn?

• Smuteczek 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

Zostawcie! To nordacki spór,
domowe, stare powaśnienie,
obce mordowi edlowskiemu...

Oddawna z sobą te plemiona
zaciekłe boje toczą już...
Nieraz to ich to nasza strona
chyliła się śród groźnych burz.

Kto z nas zwycięży w tym nierównym sporze
czy hardy Vox, czy wierny Kir?
Rzeki nordackie wpadną w wspólne morze,
czy ono wyschnie — to rozsądzi los.

Opublikowano

Sarmocotaingowie i Teutończycy z Voxlandu dokonują czystek etnicznych na ludności kiryjskiej, a opinia międzynarodowa ma to gdzieś!

• Smuteczek 2

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano
30 minut temu, Andrzej Ordyński napisał:

Są na Nordacie rachunki krzywd,
obca dłoń ich też nie przekreśli,
ale krwi nie odmówi nikt:
wysączymy ją z piersi i z pieśni.
Cóż, że nieraz smakował gorzko
na tej ziemi więzienny chleb?
Za tę dłoń podniesioną nad Nordatą-
kula w łeb! 

Na górze róże,
Na dole pranie,
Voxland jebać,
to nasze przykazanie.

Opublikowano

Szacunek do Voxlandu tak zostałem wychowany,

kto kradnie i napada ten na zawsze jest przegrany,

współpraca z Voxlandem, by donosić ja mam plany!

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kamiljan de Harlin napisał:

Sarmocotaingowie i Teutończycy z Voxlandu dokonują czystek etnicznych na ludności kiryjskiej, a opinia międzynarodowa ma to gdzieś!

Voxland to zarazem północna i południowa flanka naszej cywilizacji nordackiej. Są spadkobiercami wielkiego Zjednocznego Państwa, wielkiego Voxlandu Joahima Wielkiego, tego Królestwa Voxlandzkiego, wielkiego i oświeconego, o wielkiej kulturze i historii. Należy wznowić dialog z naszymi voxlandzkimi braćmi i siostrami, aby wspólnie naprostować błędy i wypaczenia. 

6 minut temu, Waksman napisał:

Na górze róże,
Na dole pranie,
Voxland jebać,
to nasze przykazanie.

Wszyscy Nordaciarze to jedna rodzina, starszy i młodszy, chłopak i transdziewczyna.

Edytowane przez Andrzej Ordyński

Opublikowano

Jak powiedział stary góral, Kiriów będzie aż po Mura, za Murem będą Nandyny, was nie będzie skurwysyny.

• Wow 1

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

Za ocenem, za oceanem,
jest domek Ebe-Grunera.
Ludzie tacy jak Robingren oraz inni oszuści mogą go odwiedzać,
w tym Augentrostowie, Cargalhowie i oszuści z NSF.
Nie Ebe-Grunerze, nie Ebe-Grunerze
Mówisz więcej kłamstw niż Jessica i Linda

• Haha 1

Opublikowano
6 minut temu, Andrzej Ordyński napisał:

spadkobiercami wielkiego Zjednocznego Państwa

Zaraz, od kiedy Monarchia Kiryjska nie jest wyłącznym spadkobiercą Zjednoczonego Państwa?

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Opublikowano
Teraz, Andrzej Ordyński napisał:

Są spadkobiercami wielkiego Zjednocznego Państwa

champoy-el-risitas.gifimage.png

https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/insulia/forum/viewtopic.php@t=496.html

• Kocham to! 1

Opublikowano (edytowane)

Słyszałem też, że demonstrujący skandowali następujące słowa:

Edelwajs - kurwa szajs!

Czy to prawda?

Edytowane przez Burek
Opublikowano

Ja z kolei słyszałem, że wnoszono okrzyk o treści:

Ana - siła, my - Voxima!

• Kocham to! 1

Opublikowano
16 minut temu, August de la Sparasan napisał:

Zaraz, od kiedy Monarchia Kiryjska nie jest wyłącznym spadkobiercą Zjednoczonego Państwa?

14 minut temu, Kamiljan de Harlin napisał:

W historii Kiriów było ok. 5-6 języków, a Bracia w Jahwe postanowili użyć akurat języka faktów.

• Kocham to! 2

99792411588297495.png

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Andrzej Ordyński napisał:

Ja z kolei słyszałem, że wnoszono okrzyk o treści:

Ana - siła, my - Voxima!

Do skandujących przyłączył się duch zmarłego króla Fokslandu: Ana nadepnij na mnie proszę.

Edytowane przez Burek
Opublikowano

Krążą plotki, że Teutończycy z Voxlandu od 3 dni śpiewają bez przerwy tę piosenkę i nie mogą przestać. Pogotowie ratunkowe próbowało ich uśpić już wszystkimi znanymi pollińskości narkotykami - nieskutecznie.

Auf der Heide blüht ein kleines Blümelein
Und das heißt: "Windsachen"
Eins von hunderttausend kleinen Bienelein
Wird umschwärmt
Windsachen!

Opublikowano
13 godzin temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

Ale wiesz że germańskie Państwo Voxland przeprowadza ludobójstwo na Kiriach rn?

Ma Pan dowód? Nie ma dowodów na to, że Voxland robił cokolwiek

• Kocham to! 3
  • Haha 1

(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland, Generalissima Palatynatu Leocji

image.png.8bfd42ea9e61813f47dadd4e789e99e5.png

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com

Opublikowano

Niech żyje Królowa Anastasia i jej przyszły mąż Imperator Bolesław!

• Haha 2