• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

ZRZUTKA NA HOSTING I DOMENĘ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

•   Zaimki: dowolne

Szanowni @Obywatel Federacji oraz @Mieszkaniec!

Zwracam się z uprzejmą prośbą o wsparcie nas w tych trudnych finansowo czasach. 

Systemy informatyczne Nordaty, zarządzane przez dotychczas przez Nordackie Konsorcjum Informatyczne (prywatną firmę), a już niedługo przez Nordacką Unię Informatyczną (organizację międzynarodową), stanowią fundament funkcjonowania II Federacji Nordackiej, Związku Winkulijskiego, Imperium Nandyjskiego oraz szeregu innych mniejszych wirtualnych państw. Te systemy stanowią infrastrukturę niezbedną do prowadzenia działalności politycznej, kulturalnej i społecznej całej wspólnoty nordackiej - forum, bank, system do głosowania, dziennik prawny, ewidencja instytucji, Biblioteka Wszechnordacka.

Przez wiele miesięcy koszt utrzymania tej przestrzeni cyfrowej (domeny i hostingu) był ponoszony wyłącznie przez wąskie grono administratorów NKI. Wyczerpanie ich zasobów finansowych skłoniło jednak społeczność do przejęcia odpowiedzialności za wspólne dobro.

Narody i etnosy Nordaty chcą samodzielnie sfinansować przestrzeń informatyczną, z której korzystają, by zagwarantować sobie społeczną kontrolę nad systemami, demokratyczny wpływ na zarządzanie oraz stabilność infrastruktury. To krok w stronę realnego współdecydowania i ochrony niezależności cyfrowej Kontynentu Nordackiego.

Zebrane środki zostaną przeznaczone na zakup nowego hostingu i nowej domeny, które w świetle prawa realnego zostaną zarejestrowane na Orjona Surmę, zaufanego i znanego na Pollinie mirkonautę.

Z góry dziękujemy za każdą wpłatę!

https://zrzutka.pl/bemjkb

Edytowane przez Kamiljan de Harlin
    literówka
    • Lubię to 3

Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny .

Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem.

101005704499822879.png

• 1 miesiąc temu...
    • 1 miesiąc temu...
    Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

• NIO: 2611220030

Czy sprawa tej zrzutki nigdy nie zostanie zakończona? Ktoś zna realowo, prywatnie Harlina? Czy musimy użyć innych kanałów żeby dowidzieć się co z pieniędzmi? 

Peetri Romanaav
    Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan

Opublikowano

• NIO: 2709210001

Zróbcie NUI mówili, będzie fajnie mówili... XD

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji
    były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png

Opublikowano

Zauważam, że tu po prostu nic się nie zmieniło od czasów NKI. NUI ma być nowoczesne i iść do przodu. Tego też się nie doczekamy. 

Peetri Romanaav
    Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan

Opublikowano

2 minuty temu, Peetri Romanaav napisał:

Zauważam, że tu po prostu nic się nie zmieniło od czasów NKI. NUI ma być nowoczesne i iść do przodu. Tego też się nie doczekamy. 

Widzę, że masz admina na forum. Może czas się postarać o awans, dostać dostęp do FTP i zacząć robić coś samemu? Wtedy nie trzeba będzie nikogo poganiać.

były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Opublikowano

4 minuty temu, Waksman napisał:

Widzę, że masz admina na forum. Może czas się postarać o awans, dostać dostęp do FTP i zacząć robić coś samemu? Wtedy nie trzeba będzie nikogo poganiać.

Słuchaj dopiero teraz jak usunąłeś weryfikację dwuetapową jestem w stanie cokolwiek robić sam w panelu administracyjnym. Dotychczas nie mogłem robić całkowicie nic przez to, że authenticator przynajmniej w moim wypadku miał całkowicie w poważaniu to, że chcę się zalogować. Także zamiast czepiać się mnie, że kogoś poganiam spójrz na to co informowałem już kilkanaście razy. Bo to nie sztuka żebyś mi wytykał skoro mówiłem o tym już dawno. Teraz mogę spokojnie pracować. 🙂

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

5 godzin temu, Burek napisał:

@Orjon, a może Pan wie co się dalej dzieje z tymi pieniędzmi?

Wiem tyle, że:

• wg zrzutki zebrano 415 zł,
    • na domenę poszło 82,46 zł, na hosting zaś 31,86 zł:
    • czyli powinno być jeszcze do dyspozycji 300,68 zł.

Pieniądze są w dyspozycji @Kamiljan de Harlin, z którym mam kontakt przez Discorda, a w razie potrzeby również telefonicznie. Wierzę (i mam nadzieję, że tak będzie), że za rok nie będzie problemu z uzyskaniem tych środków.

• Lubię to 1
    • Kocham to! 2

Opublikowano

Szkoda, że Kamiljan nie wydał po prostu jasnego oświadczenia, że pozostałe środki zostaną przeznaczone na zabezpieczenie domeny na kolejne lata. Pozwoliłoby to uniknąć różnych dziwnych treści i potencjalnych podejrzeń. 

(-) Maarik Vettari

Opublikowano

To jest znak od Boga. Nawet Waksman by was tak nie wyruchał, jak was wyruchał Kamiljan ❤️

• Kocham to! 1

Opublikowano

Nikt Was tak nie wyrucha jak parabohater Nordaty! Głosujcie na Harlina, a ten za Wasz hajs pojedzie na wycieczkę do Sarmacji i nie wróci. 

Kiedyś obciach, teraz klasa. 

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

21 godzin temu, Orjon napisał:

Pieniądze są w dyspozycji @Kamiljan de Harlin, z którym mam kontakt przez Discorda, a w razie potrzeby również telefonicznie. Wierzę (i mam nadzieję, że tak będzie), że za rok nie będzie problemu z uzyskaniem tych środków.

Informuję, że przed chwilą otrzymałem pozostałe pieniądze ze zbiórki, tj. 300,68 zł.

Koszty odnowienia domeny i serwera w przyszłym roku, o ile sytuacja się nie zmieni, będą wynosić:

• w przypadku domeny - 82,46 zł (ważna do 12 października),
    • w przypadku serwera - 205,41 zł (ważny do 24 października).

Na rok 2027 pozostanie więc 12,13 zł.

• Lubię to 2
    • Kocham to! 1