• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Wow 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Stare forum

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Burek napisał:

Na starym forum w tej całej galerii nie da się użyć wyszukiwarki. Proszę o zrobienie coś z tym

https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/forum.winkulia.eu/

Wyjaśniam: stare forum zostało zarchiwizowane w formie statycznej. Oznacza to, że pliki, jakie tam są, to "goły", czysty HTML pobrany przez wget, a nie pliki forum. Wyszukiwarka zatem nie może tam działać, bo zwyczajnie nie ma plików i bazy forum.

Mógłbym oczywiście poprosić o pliki i bazę, ale nie chcę za X lat mieć problemu pt. "wersja PHP jest niewspierana i trzeba zaktualizować forum, aby działało dalej".

• Lubię to 1

Opublikowano
  •   Zaimki: nijakie

•   Zaimki: nijakie

No to chujowo, tragicznie. Jak ktoś będzie chciał teraz tam to znaleźć to ma kompletnie przejebane. Tragedia, przejebane kompletnie... ja pierdole nie wiem co teraz zrobić chyba się zajeba zostało

• Smuteczek 3

3 godziny temu, Burek napisał:

No to chujowo, tragicznie. Jak ktoś będzie chciał teraz tam to znaleźć to ma kompletnie przejebane. Tragedia, przejebane kompletnie... ja pierdole nie wiem co teraz zrobić chyba się zajeba zostało

No niestety, na to nic nie poradzę. Można ewentualnie szukać w Google po adresie, może coś znajdzie. HTML ma tę zaletę, że będzie działać zawsze. PHP - niekoniecznie.

Wszystkie fora (poza Bialenią, która póki co opiera się wgetowi, i Lumerią, która jest... specyficzna) są zarchiwizowane jako statyczne, to nie jest tak, że tylko Winkulia tak ma.

Edytowane przez Orjon

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

@Szef NKI @Pracownik NKI jest opcja wyhostowania forum na subdomenie z wyłączoną publikacją postów, jak to sugerowano na Discordziku?

• Lubię to 2

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

Użytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

•   Zaimki: dowolne
    W dniu 26.08.2025 o 14:10, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

@Szef NKI @Pracownik NKI jest opcja wyhostowania forum na subdomenie z wyłączoną publikacją postów, jak to sugerowano na Discordziku?

Jest to technicznie możliwe, ale ja nie podejmuję takich decyzji w NKI.

• Lubię to 1

Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny .

Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem.

101005704499822879.png

Opublikowano

• NIO: 2709210001

• NIO: 2709210001
    3 godziny temu, Kamiljan de Harlin napisał:

Jest to technicznie możliwe, ale ja nie podejmuję takich decyzji w NKI.

Praktycznie też. Można zaaranżować taki mariaż, jestem za.

• Kocham to! 1

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji
    były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png

@Waksman jak chcesz, to ja nie mam problemu, żeby pliki forum z FTP i bazę danych wysłać wetransferem (zależy co jest ostatecznie potrzebne do odtworzenia forum w stanie "używalnym"), daj tylko maila na Discordzie. Jak na moje, nie wiem jak się do tego @Burek i pozostali odnoszą ale może być nawet na domyślnym szablonie MyBB, żeby się nie bawić w ten winkulijski, który był ręcznie modyfikowany w kilku miejscach.

Gość
    Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Udostępnij