Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Burek napisał:

Na starym forum w tej całej galerii nie da się użyć wyszukiwarki. Proszę o zrobienie coś z tym

https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/forum.winkulia.eu/

Wyjaśniam: stare forum zostało zarchiwizowane w formie statycznej. Oznacza to, że pliki, jakie tam są, to "goły", czysty HTML pobrany przez wget, a nie pliki forum. Wyszukiwarka zatem nie może tam działać, bo zwyczajnie nie ma plików i bazy forum.

Mógłbym oczywiście poprosić o pliki i bazę, ale nie chcę za X lat mieć problemu pt. "wersja PHP jest niewspierana i trzeba zaktualizować forum, aby działało dalej".

• Lubię to 1
Opublikowano

No to chujowo, tragicznie. Jak ktoś będzie chciał teraz tam to znaleźć to ma kompletnie przejebane. Tragedia, przejebane kompletnie... ja pierdole nie wiem co teraz zrobić chyba się zajeba zostało

• Smuteczek 3
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Burek napisał:

No to chujowo, tragicznie. Jak ktoś będzie chciał teraz tam to znaleźć to ma kompletnie przejebane. Tragedia, przejebane kompletnie... ja pierdole nie wiem co teraz zrobić chyba się zajeba zostało

No niestety, na to nic nie poradzę. Można ewentualnie szukać w Google po adresie, może coś znajdzie. HTML ma tę zaletę, że będzie działać zawsze. PHP - niekoniecznie.

Wszystkie fora (poza Bialenią, która póki co opiera się wgetowi, i Lumerią, która jest... specyficzna) są zarchiwizowane jako statyczne, to nie jest tak, że tylko Winkulia tak ma.

Edytowane przez Orjon
Opublikowano

@Szef NKI @Pracownik NKI jest opcja wyhostowania forum na subdomenie z wyłączoną publikacją postów, jak to sugerowano na Discordziku?

• Lubię to 2

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
W dniu 26.08.2025 o 14:10, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

@Szef NKI @Pracownik NKI jest opcja wyhostowania forum na subdomenie z wyłączoną publikacją postów, jak to sugerowano na Discordziku?

Jest to technicznie możliwe, ale ja nie podejmuję takich decyzji w NKI.

• Lubię to 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

@Waksman jak chcesz, to ja nie mam problemu, żeby pliki forum z FTP i bazę danych wysłać wetransferem (zależy co jest ostatecznie potrzebne do odtworzenia forum w stanie "używalnym"), daj tylko maila na Discordzie. Jak na moje, nie wiem jak się do tego @Burek i pozostali odnoszą ale może być nawet na domyślnym szablonie MyBB, żeby się nie bawić w ten winkulijski, który był ręcznie modyfikowany w kilku miejscach.

Opublikowano

Byle dało się wyszukiwać.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

stare forum padło, więc myślę że trzeba będzie wrescie się ruszyć i zrobić to co od dawna było dogadywane czyli utworzyć subdomenę z archiwum

@Radca NUI@Radca NUI mogę wysłac pliki które dostałem od alfreda i zrobicie coś z tym?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Informuję, że stare forum (a więc też treści z I FN, Insulii) zostało funkcjonalnie zarchiwizowane pod adresem https://archiwum.nordata.org/index.php

Wyrazy wdzięczności należą się przede wszystkim JW Alfredowi, który ostatecznie wszystko sfinalizował.

Chcę podziękować także panu Damiono Robingrenowi, który utworzył tą subdomenę i wykonał pierwsze kroki dla pracy, którą ostatecznie rozwiązał Alfred.

Jest to w pewien sposób piękne uczczenie rocznicy powstania ZW. Dlatego temu wysiłkowi należy się nadzwyczajnie głębokie BRAVO

DW: @Obywatel Federacji @Obywatel Winkulii

Edytowane przez Burek
  • Lubię to 1
  • Kocham to! 3