• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Wow 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Propozycja Współpracy

Leszek Ebe
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

Gdy skończyłem pracę nad kolejnym modelem samochodowym z mojej firmy AKC, następnym ruchem było udanie się do siedziby firmy Utopia. Usiadłem w biurze, czekając na reprezentantów tej firmy.

101005704499828747.png.542120a98accafff46f4a70b79cf65df.png

I tak też spokojnie siedząc i czekając na przedstawicieli, miałem w głowie podjęcie z nimi współpracy. Oczywiście gdy dzwoniły do mnie wszelkie telefony, to miałem ustawiony na tryb wibracji, by być w pełni skoncentrowany na rozmowie, która mnie czeka.

• Lubię to 1

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

Powoli otworzyłem drzwi swojego gabinetu i wyszedłem do holu. Na tę specjalną okazję przyodziałem fioletową marynarkę z poliwiskozy, aby podkreślić kreatywność i innowacyjność firmy. 

- Dzień dobry! Witam zacnego Towarzysza w naszym biurze! - uściskałem dłoń Leszka. - Mam nadzieję, że uda nam się wynegocjować dzisiaj opracowanie kolaboracyjnego projektu samochodu, wzajemny sponsoring lub inne formy współpracy. Ale omówimy to dokładniej za chwilę. Zapraszam serdecznie do sali konferencyjnej, gdzie już czeka na nas @August de la Sparasan z napojami. 

• Kocham to! 1

Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny .

Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem.

101005704499822879.png

W sali konferencyjnej istotnie był już dyrektor rozwoju biznesu August de la Sparasan, który nie wiadomo, czy pojawił się tam nagle za pomocą spontanicznej teleportacji mikronacyjnej (zjawiska jak wiemy w mikroświecie częstego) czy też był tam już wcześniej i po cichu chlał betonówkę... to znaczy kontrolował jakość lokalnych zapasów (ale jeszcze trochę zostało). Wyszedł  prędko na spotkanie Szanownego Leszka.

• Kocham to! 2
    NordNET:
    augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:
    August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499822879.png

Opublikowano

- Proponuję od razu przystąpić do rozmów. - Harlin otworzył w tym momencie pierwszą butelkę betonówki i polał każdemu po kielichu. - Widzę spory potencjał w opracowaniu kolaboracyjnego projektu nowego modelu samochodu. Załatwimy finansowanie dla produkcji i reklamy, a w zamian Utopijna myśl propagandowa znajdzie się w kokpicie i na karoserii. No i w nazwie auta, przede wszystkim. Co o tym sądzisz, Leszku? @Leszek Ebe

• Kocham to! 2

Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny .

Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem.

101005704499822879.png

Opublikowano

Tak też poszedłem do sali konferencyjnej i tak też usiadłem przy stole. Oczywiście wcześniej podałem rękę pierw do Właściciela firmy Utopia Harlina, a potem do Dyrektora Do Spraw Rozwoju Biznesu, pana Augusta de la Sparasana. Powiedziałem.

-Dzień Dobry, cieszę się że możemy się spotkać i omówić poważne sprawy.

Następnie mój wzrok skupił się głównie na Harlinie i odpowiedziałem mu co sądzę.

-Jeśli chodzi o logo firmy na samochodach firmy AKC, jak najbardziej to nie problem i następne modele mogą mieć logo waszej firmy na moich samochodach. W zamian oprócz finansowania dla produkcji i reklamy, chciałbym jeszcze dodać jeden warunek. Będziemy od firmy Utopia dostawać darmowe ciasteczka ja oraz mój współpracownik biznesowy pan @Albert Fryderyk de Espada, który tworzy silniki dla moich samochodów. W zamian po podpisaniu umowy, możemy bezpośrednio panu Harlinowi dać samochód AKC Espada Sport Light, którym będzie pan mógł jeździć i się chwalić przed innymi kolegami że ma bardzo piękny i sportowy samochód. I oczywiście też za darmo.

Tak też pierw odwracam wzrok do Augusta, a potem wzrok do Harlina i mówię sympatycznie.

-To jak, dochodzimy do konsorcjum i podpisujemy umowę między naszymi firmami o te aspekty współpracy panowie Kamiljan Harlin i Auguście de la Sparasanie?

Edytowane przez Leszek Ebe
    • Kocham to! 1

August odchylił się zamyślony na krześle. Po chwili stwierdził:

- No nie wiem. Ciasteczka? Nie jesteśmy firmą... - 

Tu przerwał, dostrzegając na stole ciastko z konopią winewską, mogące przeczyć jego argumentowi. Szybko złapał je ukradkiem i schował na później. 

- ... cukierniczą -

Dokończył zdanie, już mniej pewnym tonem.

• Kocham to! 2
    NordNET:

Discord:

101005704499822879.png

Opublikowano

- Myślę, że dobiliśmy targu. Czy jakoś tam. Ewentualnie zamiast ciastek z konopią winewską mogę zaproponować uruchomienie linii produkcyjnej pralinek oraz darmowe zaopatrywanie nimi biur AKC. Oczywiście też o smaku konopii winewskiej. No chyba że wolicie z aromatem betonówki...? Decyzja należy do Was.

a35f1eac-261f-4678-8a9a-0b292868dfce_text-3181463453.gif

• Kocham to! 2

101005704499822879.png

Opublikowano

Podrapałem się po swoim zaroście. Pomyślałem i powiedziałem.

101005704499828748.jpg.4b77bb6c64da9d7222ff9d9403c988f1.jpg

Dobra pralinki też mogą być zamiast tych ciastek. To w takim razie darmowe zaopatrywanie nimi do biura AKC i biura Atlas od pana @Albert Fryderyk de Espada. Myślę że Pralinki z konopią winewską są smaczniejsze, zostaniemy przy tym smaku. No i wtedy mamy konsorcjum dogadane i możemy podpisywać umowę panie @Kamiljan de Harlini @August de la Sparasan.

- Dokument! Długopis! Dokument i długopis! Ma ktoś dokument i długopis! -

Zakrzyknął August, po czym pomacał się po kieszeniach. Wymacał kształt czegoś, co przypominało długopis.

- O, ja mam pióro. Proszę bardzo. Oryginalne amatorskie pióro sekretarzy socjalkapitalistycznych.

Tu uniósł owe pióro z dumą.

- Ponoć podpisano nim...

Tu zamyślił się na moment, może szukając w pamięci, co właściwie owym najlepszym przyjacielem urzędnika podpisano, a może po prostu betonówka weszła już za mocno.

- ... wiele ważnych dokumentów. -

Stwierdził z niezachwianym przekonaniem.

• Lubię to 1
    NordNET:

Discord:

101005704499822879.png

Opublikowano

Tak też wziąłem swój długopis z swojej kieszeni i następnie mówię.

-No to jeszcze tylko potrzebuję umowy i można podpisywać, bo długopis też już mam.

Opublikowano

Harlin wyciągnął z marynarki zadrukowaną kartkę papieru i przeczytał jej treść na głos.

- Traktat akcesyjny pomiędzy II Federacją Nordacką a ZKRR... eee to nie to. Moment... - zaczął przeszukiwać szafkę biurka. - Mam! Proszę przeczytać. Jeśli się wszystko zgadza, to proszę o podpis.

§1 Zakres umowy

1. Strony zobowiązują się do współpracy przy opracowaniu i wdrożeniu do produkcji nowego modelu samochodu, będącego wspólnym projektem AKC i Utopii.

2. Projekt samochodu będzie obejmował:

a. konstrukcję i montaż samochodu przez AKC,
    b. zapewnienie finansowania i kampanii reklamowej przez Utopię.

§2 Kolaboracyjny model samochodu

1. Nowy model samochodu będzie posiadał:

a. logo i znaki graficzne Utopii umieszczone na karoserii pojazdu,
    b. nazwę zawierającą odniesienie do Utopii (do uzgodnienia przez Strony przed wprowadzeniem modelu na rynek).

2. Utopia uzyskuje prawo do wykorzystania modelu w celach promocyjnych.

§3 Wzajemne zobowiązania

1. Utopia zobowiązuje się do:

a. pokrycia kosztów produkcji i promocji wspólnego modelu,
    b. dostarczania na koszt własny do siedzib AKC i Atlas (firmy współpracującej z AKC, reprezentowanej przez Alberta Fryderyka de Espadę) regularnych dostaw pralinek o smaku konopii winewskiej.

2. AKC zobowiązuje się do:

a. oznaczenia wybranych modeli samochodów znakami graficznymi Utopii,
    b. przekazania nieodpłatnie jednego egzemplarza modelu AKC Espada Sport Light na rzecz Prezesa Utopii, Kamiljana de Harlina.

§3 Postanowienia końcowe

1. Wszelkie zmiany niniejszej umowy obustronnej zgody Stron pod rygorem nieważności.
    2. W sprawach nieuregulowanych umową zastosowanie ma prawo II Federacji Nordackiej.
    3. Spory wynikłe na tle niniejszej umowy Strony zobowiązują się rozstrzygać w drodze negocjacji, a w razie braku porozumienia – przez Sąd Najwyższy II Federacji Nordackiej.

• Kocham to! 1

101005704499822879.png

Opublikowano

Tak też widząc co jest napisane na umowie i dokładnym jego przeczytaniu, kieruję powoli swój długopis w stronę podpisu umowy i jest coraz bliżej i bliżej... I tak ostatecznie podpisałem się pod dokumentem.

Leszek Ebe-Grüner

• Kocham to! 1

Zaraz potem i August nakreślił piórem swój podpis pod umową.

/-/ August van Hagsen de la Sparasan de Harlin

• Kocham to! 1
    NordNET:

Discord:

101005704499822879.png