Piotr Jankowski 195 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 Cześć! Kiedy w czerwcu 2020 stawiałem swoje pierwsze kroki w mikroświecie, naprawdę nie podejrzewałem, że przeżyję tak fantastyczną przygodę. To jeszcze nie koniec, pewnie będę tu i na Bastion jeszcze czasem zaglądał (a gdyby ktoś czegoś pilnie potrzebował, może także napisać do mnie na piotr.jankowski.nor@gmail.com). Niemniej pewnie nieprędko wrócę do dawnej, co by tu jednak nie mówić niewielkiej jednak aktywności. Nic mnie w mikronacjach nie zraziło, ani nie odepchnęło, ale czuję po prostu, że potrzebuję przerwy, zrobić krok na przód, by potem z większą przyjemnością powrócić. W tym miejscu pragnę podziękować wszystkim niesamowitym osobą, które spotkałem na swojej mikronacyjnej drodze. To Wy sprawialiście i nadal sprawiacie, że mam ochotę zaniżać się w wirtualny świat. Dzięki! W kwestiach formalnych chciałbym zrzec się wszystkich funkcji państwowych (zostawiając sobie, jak długo to możliwe, prawo do nazywania siebie obywatelem II Federacji Nordackiej), w tym funkcji kongresmana, ale jeśli coś ważnego jest do uchwalenia, to mogę jeszcze zagłosować. W ogóle prosiłbym jakąś dobrą duszę o informację jakie kroki prawne powinienem podjąć. Z góry dziękuję. Do zobaczenia! 1 4 piotr@mail.vox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zawsze boli gdy mikronacyjne (a zwłaszcza nordackie! (a zwłaszcza kiryjskie)) grono się zmniejsza, choćby na jakiś czas. Niemniej szanuję za szczerość i realistyczne określanie swoich możliwości na dany okres czasu. Niech Ci real lekkim będzie! Ale nie za lekkim, żebyś kiedyś wrócił. 3 godziny temu, Piotr Jankowski napisał: W kwestiach formalnych chciałbym zrzec się wszystkich funkcji państwowych (zostawiając sobie, jak długo to możliwe, prawo do nazywania siebie obywatelem II Federacji Nordackiej), w tym funkcji kongresmana, ale jeśli coś ważnego jest do uchwalenia, to mogę jeszcze zagłosować. W ogóle prosiłbym jakąś dobrą duszę o informację jakie kroki prawne powinienem podjąć. Z góry dziękuję. O ile wiem, Twoje główne funkcje publiczne to na tą chwilę Kongresman, żołnierz Zjednoczonych Sił i z ich ramienia zarządca Dystryktu Wojskowego Kilndii oraz Namiestnik Komarchii Nordackiej. Jako reprezentant rządu i Kongresu mogę uznać powyższy post za de facto rezygnację z pierwszego i ostatniego stanowiska, natomiast co do ZS to już pytaj @Albert Fryderyk de Espada, może uzna że służba nie drużba i będziesz musiał dezerterować... Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 347 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 Życzę najmilszego jak się da wypoczynku. Wiem, jak bardzo to człowiekowi czasem potrzebne. Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Jankowski 195 Opublikowano 6 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2024 W dniu 4.12.2024 o 20:31, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: mogę uznać powyższy post za de facto rezygnację z pierwszego i ostatniego stanowiska to jeszcze dla formalności w takim razie: Świadomy wynikających z tego konsekwencji zrzekam się mandatu kongresmana II Federacji Nordackiej, oraz rezygnuję ze sprawowania urzędu Namiestnika Komarchii Nordackiej. Piotr Jerzy Jankowski 2 piotr@mail.vox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 8 Grudnia 2024 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2024 W dniu 4.12.2024 o 20:31, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Zawsze boli gdy mikronacyjne (a zwłaszcza nordackie! (a zwłaszcza kiryjskie)) grono się zmniejsza, choćby na jakiś czas. Niemniej szanuję za szczerość i realistyczne określanie swoich możliwości na dany okres czasu. Niech Ci real lekkim będzie! Ale nie za lekkim, żebyś kiedyś wrócił. O ile wiem, Twoje główne funkcje publiczne to na tą chwilę Kongresman, żołnierz Zjednoczonych Sił i z ich ramienia zarządca Dystryktu Wojskowego Kilndii oraz Namiestnik Komarchii Nordackiej. Jako reprezentant rządu i Kongresu mogę uznać powyższy post za de facto rezygnację z pierwszego i ostatniego stanowiska, natomiast co do ZS to już pytaj @Albert Fryderyk de Espada, może uzna że służba nie drużba i będziesz musiał dezerterować... Bez obaw, mimo bycia "wojskowym" pozbawiony jestem cechy którą nade często obserwuję u ludzi nieco bardziej pochłoniętych również moimi zainteresowania a mianowicie kija w dupie. Wielka szkoda że tracimy tak dobrego i zaangażowanego żołnierza ale trzeba jakoś z tym żyć. Tym bardziej bardzo na tym ucierpi obóz opozycji który chyba bardziej skurczyć się nie może ale jednak jak widać zawsze może być gorzej. Teraz się zastanawiam nas sensem jakiegokolwiek angażowania się w politykę gdy zostałem sam, z drugiej strony większość swojego życie w mikronacjach byłem mniej lub bardziej sam. 1 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Ziemiański 201 Opublikowano 8 Grudnia 2024 NIO: 1609230033 NIO: 1609230033 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2024 Życzę rychłego powrotu do mikronacji. Zawsze będzie ciebie brakować. Kawaler Henryk Ziemiański herbu Ziemianin Vajs-Spiker Były Premier II Federacji Nordackiej Kongresman IV kadencji Lider frakcji ultranordacko-ojczyźnianej w Koalicji Konserwatywnej II Prezydent II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Jankowski 195 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 W dniu 8.12.2024 o 02:01, Albert Fryderyk de Espada napisał: bardzo na tym ucierpi obóz opozycji który chyba bardziej skurczyć się nie może ale jednak jak widać zawsze może być gorzej Chyba czas na system jednopartyjny 😄 1 piotr@mail.vox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heinz-Werner Grüner 217 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Wróć "silnijeszy"! Tego Ci Herr @Piotr Jankowskiżyczę! No i samorealizacji w realu! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 056 Opublikowano 18 Grudnia 2024 NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2024 W dniu 15.12.2024 o 21:00, Piotr Jankowski napisał: Chyba czas na system jednopartyjny 😄 To nawet nie będzie system jedno partyjny to będzie system jedno. Chociaż muszę przyznać że życie w nim byłoby nieporównywalnie prostsze, niekoniecznie lepsze ale prostsze. AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi