• Kocham to! 3
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • NIO: 1609230033

Moi drodzy, wielu z was mnie zna, byłem waszym prezydentem, staram się działać dla lepszej Federacji. Moja działalność nie wywoływała większych problemów, do czasu jednak. Dzisiaj zorganizowałem pokojowy marsz, w trakcie którego domagałem się odnowy Federacji Nordackiej, powstrzymania zamiany kraju w tęczowy co robi z nas pośmiewisko na świecie i wreszcie oddania administracji w ręce narodu. Ten ostatni postulat wywołał rozjuszenie Kaspara Waksmana, który złożył na mnie pozew i mi groził. Jedno zdanie wywołało wściekłość człowieka, który sprywatyzował kraj i gdy ktoś chce nawet nie odebrać mu zabawki, po prostu wyrazić swoje zdanie to atakuje. Raczej nigdy pomocy nie potrzebowałem, ale teraz jest ta chwila, gdy się przyda, proszę o pomoc w obronie przed dyktaturą. Federacja to nie Waksman, to my wszyscy. Niech żyje FN!

• Haha 1
    • Wow 1

Kawaler Henryk Ziemiański herbu Ziemianin 

Vajs-Spiker 

Były Premier II Federacji Nordackiej 

Kongresman IV kadencji 

Lider frakcji ultranordacko-ojczyźnianej w Koalicji Konserwatywnej 

II Prezydent II Federacji Nordackiej 

816969640_100895599741633765(1).png.7a67183fdb10829777c420f9e0f669a0.png

1260.png

Opublikowano
  •   Zaimki: on/jego

• NIO: 2709210001

Nie wiem, naprawdę nie wiem gdzie Panu groziłem, może mi Pan rozjaśni sprawę? Wiem na pewno, że pomawianie mnie o czyny, których się nie dopuściłem na pewno teraz Panu nie pomogą.

Nie rozumiem też tego mojego "rozjuszenia". Nigdzie w czasie wyrażania mojego niezadowolenia pańskimi działaniami nie nadużyłem swojej władzy administratorskiej, bo ona od tego nie jest - kolejne pomówienie. Tęczowe plakaty nie robią z nas żadnego pośmiewiska, nie wiem skąd ten wniosek. W żadnym państwie Mikroświata nie widziałem nawet wzmianki o tych tęczowych obrazkach.

Proszę więc o wytłumaczenie nam tu wszystkim, w jaki sposób, działaniami administracyjnymi jako Szef NKI, atakuję Pana lub uniemożliwiam działania i swobodne wyrażanie swoich poglądów?

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png

Opublikowano

Groził mi Pan w wątku z pozwem, że będzie wnioskował o odebranie mi praw publicznych. To jest cyniczne, gdyż na czynność, którą Pan opisał, nie ma w ogóle paragrafów w Kodeksie Karnym. 

Kawaler Henryk Ziemiański herbu Ziemianin 

Vajs-Spiker 

Były Premier II Federacji Nordackiej 

Kongresman IV kadencji 

Lider frakcji ultranordacko-ojczyźnianej w Koalicji Konserwatywnej 

II Prezydent II Federacji Nordackiej 

816969640_100895599741633765(1).png.7a67183fdb10829777c420f9e0f669a0.png

1260.png

Gość Oliwier Dymarski
    17 minut temu, Henryk Ziemiański napisał:

odnowy Federacji Nordackiej, powstrzymania zamiany kraju w tęczowy

Odnowa właśnie ma miejsce. Czas na wolność, tolerancję i miłość. Nie nienawiść.

1749053692_ForumLogo.png.fae5ca004ff29571e5a5c8662d867c58.png.d316b356e0bcd68afae19506b1a4b589.png

Opublikowano

Teraz, Henryk Ziemiański napisał:

Groził mi Pan w wątku z pozwem, że będzie wnioskował o odebranie mi praw publicznych. To jest cyniczne, gdyż na czynność, którą Pan opisał, nie ma w ogóle paragrafów w Kodeksie Karnym. 

Tu nawet nie czytanie ze zrozumieniem, tylko umiejętność czytania się kłania. Pozew to nie groźba. Pozew to pozew, jak sama nazwa wskazuje. Wnioskowałem o dożywotni zakaz pełnienia funkcji publicznych, to zdecydowana różnica. To, że nie ma paragrafów udowadnia nam tylko ułomność prawa. Takie rzeczy jak pomówienia czy groźby karalne nie są wykazane w Kodeksie Karnym, a powinny być. Jak obywatel czy mieszkaniec ma domagać się sprawiedliwości, jak Minister Sprawiedliwości zamiast takie rażące błędy w prawie naprawić zajmuje się jakimiś bzdetami? Jakie działania jako Minister Sprawiedliwości podjął Pan, żeby poprawić wydajność systemu prawnego w II Federacji Nordackiej? Bo jak na razie oprócz krzyków nic nie widać.

były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Opublikowano

Dajcie mi Henia, a nie znajdę na niego paragrafu. Obywatel Waksman chce pozwać Henryka Ziemiańskiego za coś, co nawet nie jest zabronione przez nasze prawo. To naprawdę przykre, że opozycja niemogąc przejąć władzy w legalny sposób posuwa się do takich środków - odebrania rządzącym prawa do pełnienia urzędów publicznych za urojone przewinienia.

• Lubię to 2

podpis: Leonid Repulijski
    Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin

Opublikowano

4 minuty temu, Leonid Repulijski napisał:

Dajcie mi Henia, a nie znajdę na niego paragrafu. Obywatel Waksman chce pozwać Henryka Ziemiańskiego za coś, co nawet nie jest zabronione przez nasze prawo. To naprawdę przykre, że opozycja niemogąc przejąć władzy w legalny sposób posuwa się do takich środków - odebrania rządzącym prawa do pełnienia urzędów publicznych za urojone przewinienia.

Fragment o zakazie pełnienia funkcji publicznych został usunięty z mojego pozwu - wystarczy sobie wejść i przeczytać. Opozycja jakby nie chciała przejąć władzy w legalny sposób to już dawno mielibyśmy jakiś przewrót, a z tego co widzę żadnych takich działań ze strony KdF nie widać. Widać za to mocną nienawiść po stronie Koalicji Konserwatywnej, której członek chce mnie usuwać, tak samo jak poczynić szkody wizerunkowe NKI.

To naprawdę przykre, że rządzący nie posiadając umiejętności prowadzenia zdrowej rywalizacji politycznej posuwają się do takich środków - pomawiania polityków opozycji i otwartego wyrażania chęci ich "usunięcia". Nie widziałem do tej pory żadnych protestów w obozie rządzącym. To oznacza, że cała Koalicja Konserwatywna zgadza się z Ministrem Ziemiańskim?

Gość Oliwier Dymarski
    3 minuty temu, AleksanderNovak napisał:

Właśnie sobie uświadomiłem, że jeśli opodatkujemy sądownictwo, to będziemy czerpać zyski od Waksmana składającego pozwy! 

Koszty sądowe powinien ponosić przegrany, a tutaj winny jest jeden i nie jest to ewidentnie Waksman . Czyny Ziemiańskiego są skandaliczne i w normalnym państwie już by się podał do dymisji, albo wylądował za kratami.

Edytowane przez Oliwier Dymarski

Opublikowano

3 minuty temu, AleksanderNovak napisał:

Właśnie sobie uświadomiłem, że jeśli opodatkujemy sądownictwo, to będziemy czerpać zyski od Waksmana składającego pozwy! 

Waksman przez prawie rok istnienia II Federacji złożył tylko jeden pozew, i wydarzyło się to właśnie dzisiaj. Obawiam się, że dużego biznesu byście tymi podatkami na mnie nie zrobili XD

Ale tak. W normalnym państwie taki minister zostałby wywalony z rządu na zbity pysk. To jest niedorzeczne, że taka osoba zasiada w Radzie Ministrów pomimo swoich czynów i faktu, że nic nie robi.

Opublikowano
  • NIO: 2908210003

• NIO: 2908210003

Dobrze chwila chwila chwila. 

Jakkolwiek pewnie co poniektórym wyszło by na rękę gdybym był stronniczy ale w tej sytuacji pozwolę sobie skromnie skrytykować obie strony. 

Zaczynając od szanownego pana @Henryk Ziemiański który mimo swoich zapewnień o pokojowości organizowanego przez siebie marszu oraz wypowiedzi jakie ostatnimi czasy nas raczy daleki jest od cnotliwych ideałów miłosierdzia, pokoju i pojednania otwarcie nawołując do bojkotu i dyskryminacji innej grupy ideologicznej od swojej co oczywiście że warte jest potępienia. Nie wspominając o bezpośrednim i niczym nie podpartym atakiem w strukturę NKI.

No i teraz kwestia karania wyżej wymienionego o jakiej wspomina szanowny pan @Waksman w akompaniamencie szanownego pana @Oliwier Dymarski. Czy pana Ziemlińskiego można realnie skazać? No nie do końca, przynajmniej nie za wygłaszanie swoich poglądów nawet w tak niewysublimowany i bardzo nieprzyzwoity sposób. Zachowanie pana @Henryk Ziemiański można by podpiąć pod paragrafy o publikacji treści obraźliwych i wulgarnych ale nie oszukujmy się, szkodliwość tych czynów jest raczej znikoma. Oczywiście nie jest to pierwszy raz gdy takie wypowiedzi mamy okazję czytać i gdy sytuacja dalej będzie się powtarzać może już nie pozostać inna opcja niż złożenie pozwu. Mam gdzieś z tyłu głowy jednak nadzieję że przewodniczący/prezes @Leonid Repulijski skutecznie utemperuje takie nagminne łamanie ogólno przyjętych zasad etyki przez członka swojej partii który wielokrotnie głosi je w jej imieniu co wydaje mi się jest trochę ponad osobę przewodniczącego.

8eb9053500921dd86408d26eec6ac359.png

d163f8cdb3f91e7d14a03435118e2fd2.png.86fdf0557357fae59b90edaf1f1fd87c.png1141.png99527777916552134.png.36d8ca78e1684f2c1fe18307c76c620e.png

AFdeEspada@nordnet.fn