Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

My, imamka Akrypa oraz imamka ‘Ālija,

Ogłaszamy powstanie niepodległego Imamatu al-Rafānu na terenach kontynentalnej Wirtuazji pomiędzy teutońską Loardią a wandejską Zongyą.

Nasza deklaracja nie jest wymierzona w nikogo ani nie jest działaniem przeciwko jakiemukolwiek państwu wirtualnemu czy jego polityce, tak wewnętrznej jak i zewnętrznej. Służy jedynie stworzeniu nowej przestrzeni do mikroświatowej aktywności, nieobciążonej bagażem historii bądź jakichkolwiek istniejących powiązań.

Apelujemy do wszystkich państw wirtualnych o uznanie naszego państwa, a twórców map mikroświata o naniesienie go na nie. Pragniemy pokojowego współistnienia na arenie międzynarodowej, a także wyrażamy chęć i gotowość do zawarcia stosunków dyplomatycznych ze wszystkimi państwami świata wirtualnego.

Wydano w pobliżu ruin al-Ri, dnia 20 lipca 2026 r.

imamka Akrypa
imamka ‘Ālija

DVIDS - Images - Iraqi basic training in Karbala [Image 11 of 17]

Na pohybel frajerom, poganom i innym wrogom Allaha! 

• Lubię to 1
  • Kocham to! 6

photo_2026-07-23_19-50-46.jpg.df2689b20790e7eccc7090f5cd9547a1.jpg
(-) Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lihtenštán
Nie ważne gdzie jestem, pamiętam kim jestem - Teutonką!
Imāmka Rafānu - Serdecznie zapraszam!

Opublikowano
  • Lubię to 2
  • Smuteczek 2

Opublikowano

A więc mamy to. W sumie smutne, ale z drugiej strony to chyba brak relacji z Bialenią oznacza też kres kryzysów dyplomatycznych z nimi... oby... może... chociaż nie, po co się oszukuję.

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Opublikowano

Moim zdaniem w takiej bardziej meta-perspektywie są to negatywne skutki Bialeńskiego Pannordatyzmu. Bialenia kulturowo zawsze była bliższa sstarym mikronacjom typu Sarmackiego i ich uznania szukała. Nordatyzm tam zawsze był trochę toksyczny, pierwotnie wynikał raczej z chęci większej masy ludzkiej pod parasolem dominacji RB. Bialenia jako Oniiiiiichan (starszy brat) posiada harem Imouuuuto (młodszych siostrzyczek) by jako hegemon noffych mieć silną pozycję wśród sstałych, nazwę to doktryną Swarzyzmu Międzynarodowego. 

Później wraz z noffymi bialeńczykami trochę się to zmieniało ale gdy do prymu wracają weterani to ciężko o inną sytuacje. Z perspektywy Bialenii radziłam by przyjaźnić się z Nordaciarzami ale nie budować jednej wspólnoty politycznej bo to się nie uda - a nie ma łatwiejszego sposobu na wrogość niż nieudany związek (dlatego trzeba dbać o swoje kobiety jak najlepiej, co na pewno mógłby potwierdzić najbardziej w utrzymywaniu kobiecych serc doświadczony @Barhir az R-Z-Emre). 

Ja jednak jestem optymistką i za rok atmosfera będzie już lepsza. W Bialenii jest masa ludzi którzy nie mają złej woli lecz dziś płyną tam gdzie wieje wiatr, a wiatry są zmienne. 

• Lubię to 3

Opublikowano
2 minuty temu, Derya Öztürk napisał(a):

Czy Rafan będzie miało swoje forum czy jest to telegramonacja? 

Wszystko wskazuje na to, że śladem Wandejskim będzie to telegramonacja. Może w przyszłości jakieś poselstwa do innych mikronacji będą ale póki co nie ma na tym skupienia.

Tak aktualnie wyglądają wątki. Zapraszam ciepło. 

Screenshot_2026-07-26-10-36-54-466_org.telegram.messenger-edit.jpg

• Ogień! 1

Opublikowano

Nie wiem... może faktycznie przesadzam i czasami (rzadko) coś Tobie wyszło pozytywnie, ale niestety ja patrząc na całokształt Twojej "twórczości" w RB (od jej początków) to widzę w większości tylko konflikty, trolling i słomiany zapał do wszystkiego co robisz... DB i prezydentura najlepszym przykładem. Widzę też ciągłe pretensje i fochy, że nie jesteś doceniany... a niestety nie bardzo jest za co.

W zasadzie to nie bardzo Ciebie rozumiem... odszedłeś i OK. Założyłeś własne państwo (na Telegramie) i fajnie, zostałeś jakimś tam przywódcą tej całej FN (widać Tobie "szemrane towarzystwo" odpowiada... w sumie nie mój cyrk i nie moje małpy) i niech Ci będzie na zdrowie. Ale za diabła nie rozumiem czemu ciągle wracasz jak bumerang - jednocześnie twierdząc, że Bialenia jest zła. To jakaś forma v-masochizmu? Czego szukasz w kraju, który w sumie Tobie nie odpowiada? Tego nie rozumiem...

image.jpeg

• Wow 2

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

Czyli dalszy ciąg sezonu napierdalania się z Rononem?

Opublikowano
Teraz, Burek napisał(a):

Czyli dalszy ciąg sezonu napierdalania się z Rononem?

tak, bo to jest no RonOnAI i można na żądanie generować jego wypowiedzi tylko trzeba no striggerować czujniki bo okienko chatbota się zepsuło

• Smuteczek 1

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

I coś tam ciekawego jeszcze napisali?

Opublikowano

Prawdziwy pannordatyzm polega na byciu alternatywą i przeciwwagą dla Starego Świata (TM). Pannordatyzm odpowiada m.in. na pytanie "po co być Nordaciarzem, skoro istnieje już Sarmacja"? 

Btw #FreeRonon

• Wow 2

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano
1 minutę temu, Kamiljan de Harlin napisał(a):

Prawdziwy pannordatyzm polega na byciu alternatywą i przeciwwagą dla Starego Świata (TM). Pannordatyzm odpowiada m.in. na pytanie "po co być Nordaciarzem, skoro istnieje już Sarmacja"? 

Btw #FreeRonon

Ergo pannordatyzm = głupkoffatość

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Opublikowano

Może nie powinnam z Rononem pisać tam ale no jak już mi rzucił, że nie wiem, jakiś zamach na RB planowałam poprzez domenę czy nie wiem co to uznałam, że warto publicznie wypowiedzieć się, że nie. Bardzo nie zulu poziom wypowiedzi niestety z jego strony. 

• Smuteczek 3

Opublikowano
1 minutę temu, Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein napisał(a):

Może nie powinnam z Rononem pisać tam ale no jak już mi rzucił, że nie wiem, jakiś zamach na RB planowałam poprzez domenę czy nie wiem co to uznałam, że warto publicznie wypowiedzieć się, że nie. Bardzo nie zulu poziom wypowiedzi niestety z jego strony. 

Ff tym no nie rozumiesz, żeby się wypowiadać w tym samym wątku co Ronon trzeba mieć porównywalny lub wyższy poziom karmy.

• Wow 2

99792411588297495.png

Opublikowano

Co jeślibyśmy stworzyli własnego Ronona i go nazwali np. Ronon Zulu

• Lubię to 1
Opublikowano

Zostawcie Rononka w spokoju. Żyje w swoim świecie i mu tam dobrze. Koń jaki jest, każdy widzi. Czy relacje prasowe z forum Bialenii są aż tak orgiastycznie angażujące? 

• Wow 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Opublikowano

Pytam dla kolegi psa sąsiadki z pracy ojca. 

Opublikowano
Teraz, Kamiljan de Harlin napisał(a):

Zostawcie Rononka w spokoju. Żyje w swoim świecie i mu tam dobrze. Koń jaki jest, każdy widzi. Czy relacje prasowe z forum Bialenii są aż tak orgiastycznie angażujące? 

Są wystarczająco angażujące, żeby mieć dobry śmiech z jego głupoty (pozdrawiam dexa który to czyta). Po co przeklejamy - a czemu nie? Tyle toksyn wylewa na świat, niech wyjdzie też z tego pożytek w postaci zdrowego gagu. Żadne #FreeRonon, #PoliceBeUponRonon

• Wow 2

99792411588297495.png

Opublikowano (edytowane)

Miałam dziś w miarę udaną rozmowę z inną osobą z Bialenii gdzie w miarę uznaliśmy, że nie będzie już takiej spiny międzynami. Dość optymistycznie założyłam, że może z Rononem się uda. Jednak @Kamiljan de Harlinmoże mieć tyle racji, że nie wiem czy plotkowanie o Rononie to najciekawszy temat. Lepiej zostawić go w jego uniwersum. Przynajmniej do póki czegoś bardziej ciekawszego nie zrobi niż samo szkalowanie FN.  

PS. Czekam na blokadę Kontynentalną. 

Edytowane przez Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein
  • Kocham to! 3

Opublikowano

Znaczy jak Ronon coś tam napisze to ciężko oczekiwać, żeby ktoś mu nieodpowiedział. Z mojej strony moge postarać sie nie pisać o Rononie (zbyt często).

Opublikowano
Teraz, Burek napisał(a):

Znaczy jak Ronon coś tam napisze to ciężko oczekiwać, żeby ktoś mu nieodpowiedział. Z mojej strony moge postarać sie nie pisać o Rononie (zbyt często).

ni no, tu wolmość i miłość panujem. 
o wszystkim co kogo śmiszy pisać można. 

Choć ja bym to jednak na coś bardziej wyszukanego przerobiła - trzeba bedzie otworzyc halerie sztuk paintowych i tam wystawe Ronistyczną poczynić

• Lubię to 1
  • Wow 1
  • Ogień! 1

Opublikowano

Hot take: robimy to ale z postami Ronona

image.png

image.png

image.png

• Wow 2

99792411588297495.png