Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miała być Sarmacja, ale karol ma obiekcje po ich imperialnych zakusach na Fenocję. Dlatego uradziliśmy, że Winkulia wejdzie do audycji na jej miejsce. Co można w krótkiej audycji do pięciu minut dać o Winkulii? Rocznica, jakaś, może coś z vhistorii państwa? Co myślicie? 

ps. karol uważa, że to będzie też w angielskim po polskiej publikacji, jako current news jednak.

• Wow 1
Opublikowano

Ej no. Oni są zbyt zadufani w sobie, aby o nich dawać na antenę. Do czternastego jesteś gdzieś tam, to audycja będzie po tym terminie?  @Burekczy ty ffidzisz, że twoje vpaństwo nowale chco obgadywać w radiu? 😮 I nie grzmisz Dzeusie?! 😮 

• Wow 1
Opublikowano

Ja wiem co mają mówić! Niech opiszą stan Winkulii. W jednym słowie tragiczny. Na wypowiedź wystarczy kilka sekund włącznie z powitaniem i pożegnaniem!!

• Żaboid 1
  • Sigma 1

(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

Opublikowano
56 minut temu, Burek napisał(a):

@Bolesław Kirianóo von Hohenburg powiedz co mają muffić

no ig możecie poffiedzieć o tym że no wszystkie stateczki wróciły do portów chba

• Sigma 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

no to piszemy 

Cytat

Wszystkie stateczki powróciły do portów w Winku-lii i załogi założyły sobie togi. Siedzom na brzegu i lulki palom, a mosche fajki pokoju dziennego?! Jah ffidzi ich głupkowatość i składa im swoje trzy błogosławieństwa ..niech swoje oblicze nad tobom rozpromieni... a pone z flibustierami poncz żlopio, zamiast azan odśpiewać! Winkulia rulez, dostaje ffłdzem nad vwirtualem od karola, którem zajon ostatni five provincies! ...

dobra, zagajenie fajne, co dalij dajemy? stateczki był, a co po niech?

• Wow 1
  • Ogień! 1
Opublikowano

Nagrałeś tylko ze stateczkami? Nagrałeś! To i ja puściłem.

Kolega z York pisał mi, że masz akcent walijski, jak to możliwe, że masz, skoro nigdy tam nie byłeś? 😉 Ale speakerem angielskim pozostaniesz.

• Wow 1