Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akt Założycielski Sułtanatu Dawlat al-Qamar

W imię Allaha, Miłosiernego, Litościwego,

My, założyciele i mieszkańcy Sułtanatu Dawlat al-Qamar, zjednoczeni w wierze i duchu, ogłaszamy powstanie nowego państwa - sułtanatu, który ma stać się domem i schronieniem dla wszystkich muzułmanów mikroświata.

Sułtanat Dawlat al-Qamar powstaje jako wolne i niepodległe państwo, którego celem jest zjednoczenie wszystkich wyznawców Islamu pod jednym sztandarem, w duchu pokoju, sprawiedliwości i braterstwa. Pragniemy stworzyć wspólnotę, w której każdy muzułmanin, niezależnie od pochodzenia, będzie mógł znaleźć swoje miejsce i godność.

Władzę w Sułtanacie powierzamy Sułtance, która będzie przewodzić z mądrością, sprawiedliwością i oddaniem wobec Allaha oraz całej wspólnoty. Sułtanka będzie strażniczką wartości islamu, praworządności i jedności. Koronę Sułtańską wręczamy Yasmin an Zentawi-Emre. 

Każdy, kto przyjmie Islam i stanie się częścią naszej wspólnoty, otrzyma lenno - ziemię i prawo do jej zarządzania wedle własnej woli, w zgodzie z zasadami wiary i prawem Sułtanatu. Lenno to będzie symbolem odpowiedzialności, wolności i zaufania, jakie Sułtanat pokłada w swoich obywatelach.

Niech Allah prowadzi nas wszystkich na drodze prawdy i pokoju, a Sułtanat Dawlat al-Qamar niech będzie światłem nadziei i jedności dla całego mikroświata.

Ten akt założycielski stanowi fundament naszej wspólnoty i zobowiązanie do budowania przyszłości opartej na wierze, wolności i wzajemnym szacunku.

- Yasmin an Zentawi-Emre

- Derya Öztürk

- Fatima Rahman 

• Kocham to! 1
  • Wow 1
Opublikowano

ig będziemy mieli Siyaską Wojnę Sukcesyjną??

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

Żadnej wojny nie będzie. Wciąż pozostaje w związku małżeńskim z Sułtanem Barhirem az Ruzmari-Zentawi-Emre, który zrzekł się wszystkich praw i pretensji do tronu Sułtanatu Dawlat al-Qamar. 

Za to nasz syn Salim będzie dziedzicem Al-Rajn, Al-Faradon, Siyah, Nowego Siyah, Al-Faradon i Dawlat al-Qamar. 

Alfarun_kalifat_godlo.webp.9b5ffe1969ba860ea76ebffe4cb30508.webpYasmin an Zentawi-Emre Sułtanka Wielkiego Sułtanatu Siyah, Wezyrka Al-Faradon, Pani wszystkich karków, służka Wielkiego Meczetu, Imperatorka Wschodu i Zachodu, prawowita władczyni Nordaty Muzułmańskiej. Druga żona Barhira. Córka Aymana Zentawi. Dziedziczka Al-Rajn i Al-Farun. 

Flaga-1561116550.webp.1aff4cfae15ed391da37c4d50f58c68a.webpFAR-1.webp.73ac1a5b5bea98d3b370c56acf66b2a7.webpAlfarun_kalifat_flag.webp.fc9bb6067061a2d8ed876f155bd2cc93.webp

Opublikowano
1 godzinę temu, Adelaide Radziwiłł-Chojnacka napisał(a):

A dlaczego takie sprawy są rozważane beze mnie? Sułtan stara się o moją rękę! Też chcę sułtanat! 

Federacja Sułtanatów. ❤️
Nowe mikro na kontynencie Sułtano-azja. 
Można zrobić bastion forum z niezależnymi Sułtanatami co każdy będzie osobno na mapie ale tylko jednoosobowe mikro. 

• Lubię to 1

photo_2026-07-23_19-50-46.jpg.df2689b20790e7eccc7090f5cd9547a1.jpg
(-) Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lihtenštán
Nie ważne gdzie jestem, pamiętam kim jestem - Teutonką!
Imāmka Rafānu - Serdecznie zapraszam!

Opublikowano

znormalizujmy robienie osobnej mikronacji dla każdego głosu w mojej głowie

• Wow 2
  • Sigma 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
15 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

FN, Winkulia, Kirym, Eesti, KTA, Wyrtlandia

• Lubię to 1
  • Sigma 1
Opublikowano
34 minuty temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

Świetny plan! Łap resztki OBPP zanim Ci Bialenia „zagrabi” 🫠

(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

Opublikowano (edytowane)

Dla forum sułtanatów proponuję nazwę Bestion! Od the best!

bo Bastion w trakcie likwidacji w sumie jest, jak to piszę w Webpressie

Edytowane przez Edward Teague