Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wybaczcie dłuższą prywatę i trochę wazeliny ale mam na oba ochotę.

Są w v-życiu pewnie punkty przez które się przechodzi i zmienia się podejścia do pewnych symboli, nazwa, nacji itd. 
Gdy jakiś czas temu w Bialenii za namową przyjaciół zdecydowałam się nie poprzeć zerwania traktatu między RB a FN, nie spodziewałam się, że rozpocznie to efekt domina który doprowadzi mnie dziś tu. 
Początkowo spotkało się to z niechęcią części obywateli RB, gdy to narastało zaczęło się porównywanie mnie do "moich przyjaciół z FN"
Eeee?  Jakich przyjaciół?
Przecie ja tu w zasadzie z nikim nawet dłużej nie pisałam, nigdy tu dłużej też nie byłam aktywna. Myślę, że dla ludzi takich jak Ronon byłam poniekąd "awangardą", prekursorką wszelkiej głupkowatości - czyli najgorszych form zdziecinnienia i trollingu.

Po takich zarzutach do mnie - pytam Markusa - o co chodzi w tej inbie z FN. On mi coś tam opisuje, zaglądam na forum FN - I CO WIDZĘ? CO MOJE OCZY UJRZAŁY? BEZCZELNE OBRZYDLIWE NARUSZANIE ŚWIETYCH PRAW PISOWNI JEZYKA POLSKIEGO. Mój wniosek: Na Allaha!  BAZA! Jak to się super czyta. xD
Zwłaszcza te fabularyzowane posty. Kurła, jakieś świeże powietrze a nie ta zatęchła NUDA. Ta nuda co od lat męczy Polin. 
Od momentu gdy z powodów moich podobieństw do Nordaciarzy zaczęli na mnie szczekać w RB to zaciekawiłam się FN i jak porzuciłam Bialenie to zaczęłam właśnie tu wchodzić. Nie codziennie ale i tak dużo częściej niż w RB bo tutaj dużo lżejszym powietrzem się oddycha. 

Teraz znowu nowa drama o te screeny. No ja nie mogę. I jeszcze poza samymi bólami to oświadczenia i rezygnacje nimi spowodowane. Kurdę rozumiem, że kogoś tak prostacki humor może nie śmieszyć ale wy to byście sami nie mieli co robić chyba ludzie bez takich prowokacji co bardziej inteligentnych ludzi. Bo pewien dystans, polot, świeżość humoru i kreatywność wymaga inteligencji, przepisywanie dziesiątek paragrafów ustaw czy podobne czynności za to nie. 

Ostatecznie, uznałam, że trzeba tu trochę poprawić morale, bo ktoś tam zrezygnował, ktoś tam coś negatywnie oświadczył. To ja dla odmiany zrzekam się nieaktywności tutaj i oświadczam, że od dziś czuję ogromną chęć tu działać. W tej Federacji, tej Nordackiej, właśnie dlatego, ze tu jest po prostu zabawniej to czytać i morda sama się cieszy. 

Przyznam, że nie śledziłam uważnie ostatnich dram jakie były w FN, czemu dokładnie poszedł stąd prof. Andrzej czy Waksman oraz większości spin międzynarodowych. Coś tam wiem ale w zasadzie to mnie te sprawy trochę nie obchodzą. Liczą się dla mnie ciekawe rzeczy i mam nadzieje je w przyszłości tu pisać. Mam nadzieje, że nie zabraknie mi przyjemności z bycia tutaj, choć tak - czuję i zawszę czułam się tu mocno obco - chyba właśnie ze względów pokoleniowych, ale wydaje mi się, że właśnie nastąpił ten punkt przełomu i odnajduję przyjemność z samego czytania tego forum. To by się nie wydarzyło bez popchnięcia mnie w tym kierunku przez panów Profesora, Admina i Marszałka z bialenia.re - więc za to im dziękuję. 

Może jakiś islamizm tu porobię, może co innego, muszę jeszcze pomyśleć, ale Partia już powstała, więc ruch się zaczyna!

Z Essą!

PS.
Z tej okazji postanowiłam zmienić ubiór i stworzyć taki plik png by oddać nowe poczucie przynależności. 
Idealnie oddaje moje uczucia.

photo_2026-07-23_19-50-46.jpg

Edytowane przez Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein
.
  • Lubię to 2
  • Nie lubię tego! 1
  • Kocham to! 3
  • Ogień! 2

photo_2026-07-23_19-50-46.jpg.df2689b20790e7eccc7090f5cd9547a1.jpg
(-) Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lihtenštán
Nie ważne gdzie jestem, pamiętam kim jestem - Teutonką!
Imāmka Rafānu - Serdecznie zapraszam!

Opublikowano

Ff tym no ja poffiem tak: no te no inne fora to są no sstarre i tam jest sstarry no duch. A u nas jest noffy duch, Duch Głupkowatości. I powiem: bravo zulu za to. Bo ff tym no te no mikronacje to jest ta no zabawa tzw a nie te no tzw praca ff tym drugim no etacie, tak rell? 

I ff tym no MAMY NOFFĄ, czyli no głupkowatość działa ok spk. Ff tym Bravo Nordaciarze.

• Wow 1
  • Żaboid 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

Bardzo dobra decyzja. 

• Lubię to 1

Alfarun_kalifat_godlo.webp.9b5ffe1969ba860ea76ebffe4cb30508.webpYasmin an Zentawi-Emre Sułtanka Wielkiego Sułtanatu Siyah, Wezyrka Al-Faradon, Pani wszystkich karków, służka Wielkiego Meczetu, Imperatorka Wschodu i Zachodu, prawowita władczyni Nordaty Muzułmańskiej. Druga żona Barhira. Córka Aymana Zentawi. Dziedziczka Al-Rajn i Al-Farun. 

Flaga-1561116550.webp.1aff4cfae15ed391da37c4d50f58c68a.webpFAR-1.webp.73ac1a5b5bea98d3b370c56acf66b2a7.webpAlfarun_kalifat_flag.webp.fc9bb6067061a2d8ed876f155bd2cc93.webp

Opublikowano

Klasa, kultura, styl (wśród małp) - Federacja Nordacka. 

• Kocham to! 1

Barhir az Ruzmari-Zentawi-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Tyran pikseli. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila. Mąż swojej pierwszej żony Eliny i drugiej żony Yasminy. Ojciec syna Salima, dziedzica i przyszłego władcy mikroświata. 

Opublikowano
3 minuty temu, Barhir az R-Z-Emre napisał(a):

Maup*

• Lubię to 1
  • Ogień! 1
Opublikowano

Maup* żeby nie obrażać zwierząt. 

• Wow 1

Barhir az Ruzmari-Zentawi-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Tyran pikseli. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila. Mąż swojej pierwszej żony Eliny i drugiej żony Yasminy. Ojciec syna Salima, dziedzica i przyszłego władcy mikroświata. 

Opublikowano
5 minut temu, Barhir az R-Z-Emre napisał(a):

klassowy cyrk, klasowe maupy

kaka maupa - kaka mikronauta

• Lubię to 1
  • Ogień! 1

Opublikowano
Teraz, Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein napisał(a):

klassowy cyrk, klasowe maupy

kaka maupa - kaka mikronauta

Brawo! Zapraszam na najbliższą bitwę poetów w Siyah. 

• Wow 1

Opublikowano

Znaczy Republika Bialenii właśnie straciła 32% ludności? 😮 Bo Attila, czy jak ta osoba powiazana z tobą nazywa się, także zapewne poszła sobie? 😮 Ale biznes!

• Wow 1
Opublikowano
25 minut temu, karol flibustier keane napisał(a):

Znaczy Republika Bialenii właśnie straciła 32% ludności? 😮 Bo Attila, czy jak ta osoba powiazana z tobą nazywa się, także zapewne poszła sobie? 😮 Ale biznes!

Bravo Attila!

Opublikowano (edytowane)

Imāmka Ālija z krótkim komunikatem do władz Bialenii.

PS. Post ma charakter satyryczny. Nie dokonuje się tu fałszowania wypowiedzi użytkownika Polyna.

Edytowane przez Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein
  • Wow 1