Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy Obywatele!

Mało strasznie galerii u nas, zbyt mało, szczególnie galerii cytatów, bowiem takowej nie odnalazłem. Wielia szkoda, gdyż chyba każdy razie nas czasami, patrząc w archiwa jakiś dawnych tutejszych dyskusji, znajdzie jakiś tekst, maksymę, powiedzenie, które uzna za warte przypomnienia bądź utrwalenia. Inni (no, głównie Sarmacja) mają specjalnie przeznaczone na takie perełki miejsce. My, Nordatczycy, nie gęsi i swoje cytaty mamy. Dlatego też otwieram uroczyście Nordacką Galeria Cytatów, gdzie każdy może wstawić jakiś (niekoniecznie swój, ale podanie autora mile widziane, a już najlepiej źródła), i prezentuję pierwszy cytat, który natchnął mnie do zapoczątkowania wątku.

"Jak mi zapłacicie, to mogę być sędzią kalosz i ogłosić wyrok w tej sprawie. Na pewno będzie pozytywny. A dla kogo? To już mniej ważne" - Leszek Ebe - Grüner, 6 sierpnia 2025

• Kocham to! 2
x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Opublikowano
Nie odwołuje się ze stołków przecież kolegów z partii, nawet jeśli mają na koncie zbrodnie wojenne.
Heniu sprawuje się świetnie - jeszcze nie przeprowadził w kraju żadnego puczu.

Leonid Repulijski, 28.08.2023

• Kocham to! 1
  • Haha 1
  • Wow 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

A i mam jeszcze świeży:

Wczoraj w godzinach wieczornych na ulice Gredensburga ponownie wyszła mniejszość kiryjska. [...] Władze Gredensburga są bezradne.

Kaspar WakSSman, 01.06.2026

• Smuteczek 2

99792411588297495.png

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
  • Smuteczek 1
x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza

Discord:

Opublikowano

"Na 10 serduszek znajduję sposób żeby bocik opowiedział o Xi i zabawnej metodzie medytacyjnej z symbolem płodności w swoim logo. POzdrawiam." - Bolesław Kiranóo von Hohenburg, 30 kwietnia 2025

(Nadal czekam. Nawet dałem pierwsze serduszko, jeszcze tylko 9. Jeśli zachowamy tempo, to wedle obliczeń, które wykonałem z pomocą paru stron, bocik opowie nam o Xi i metodzie medytacyjnej już 2 kwietnia 2036 roku)

• Kocham to! 1

Discord:

Opublikowano

Dziękujemy za to oświadczenie! To tak, jakby martwa od kilku lat Kugaria z Tuyuhun przyszły na nasze forum żądając oddania ichnich ziem. Przecież to zachowanie jest niedorzeczne. Jeśli na forum A nie ma dłuższej i większej aktywności to znaczy że państwo A jest po prostu zdechnięte. Dziękuję za uwagę. 

— Autor nieznany https://forum.nordata.org/topic/400-oświadczenie-republiki-socjalistycznej-czesnoradu/#comment-4521

• Lubię to 2
  • Smuteczek 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

CYTATY Z DISCORDOWEJ GALERII CYTATÓW [TA NO TZW PODMIANKA]

"Waksman: Jesteś rozczarowany? Piotrek: Jestem zezzzezezez-zzeezezezezez... Nie ważne."

Rozmowa @Kaspar Venir Waksman-Dëter i @𝕽𝖔𝖒𝖆𝖓𝖔𝖋𝖋 o ludności Azymutii

"Ja pierdolę kopalnie węgla" ~~ Piotr Pawłow 17.12.2021

pieter- widziałeś kiedyś kara z tłumikiem?
Misza- nie
pieter- to chuja wiesz o zabijaniu
Pieter- kurwa z tego deagle się strzelać nie da, kto go kurwa tak zaprojektował

"No, za to, że rozruszałem Muratykę kiedyś, to teraz płacisz mi za popkorn"
- @Alfred Fabian do @Kaspar Venir Waksman-Dëter po kupieniu ode mnie popcornu za pieniądze Muratyki.

"Kij mu w oko."
  • Iwan Pietrow do Waksmana w reakcji na depeszę informującą o zerwaniu traktatów z Bialenią i Brodrią

"Co ten... Szpasaran!"

• @𝕽𝖔𝖒𝖆𝖓𝖔𝖋𝖋 komentując twórczość Augusta de la Sparasana

"'X' jest wymowne, dziękuję bardzo"

• @Iwox o swoim nicku

"Pinionce to nje fszystko, ale fszytko bes piniendzy to nic"

• z serii "Cytaty z życia Kaspara Waksmana"

sarmaci.png

- Joahim von Ribertrop ( @Joahim )

Wiem natomiast jedno – jesteśmy najlepsi w byciu wirtualną republiką.

• iwan pietrow o bialenii - no śmieszny jest chłopak, lubi żartować XD

"Waksman: Kurwa co ja kliknąłem...

Plejek: Pewnie coś myszką, Panie Prezydencie,

Waksman: Pewnie zapewne tak."

• Inteligentna konserwacja z udziałem @Kaspar Venir Waksman-Dëter i @Deleted User

"Wrócę do Insulii, jeśli dokonamy z Bialenią pokojowej interwencji w post-kalkilistowskiej Muratyce, w celu przywrócenia praw obywatelskich, wolności i demokracji, a przede wszystkim dekalkilizacji tego autorytarnego kraju."

• Aleksander Idiota Novak

"Zawiśniesz jeszcze terrorysto" ~ Waksman do Novaka 2k22

ja : ale o co chodzi?
kacper : o to gówno co nie.. a nie to tramwaj

"To pomstę do woła nieba"

• ja

kolega.jpg

kopanie.png

byliście ostro zdesperowani
chcieliście za wszelką cenę wciagnąć nas do łóżka

~~Burek o swoich fantazjach o gwałcie i inkorporacji do FN

strona stoi.png

brak słów.png
brak słów 2.png

pan-nordatyzm.png

piotr.png

oliwier.png

Chciałbym zgłosić, że u siebie na umywalce zauważyłem świeże gówno. Jakiś żartowniś musiał mi podłożyć pod osłoną nocy.

-Heniu Ziemiański

nevermind.png

traktat.jpg

kugaria.png

aaa.png

hohenburg.png

Koczowanie przed budynkiem sądu II FN
Miałem pisać odwołanie, ale zorientowałem się, że według prawa sądy w federacji są nieomylne. Tak więc postanowiłem pokoczować sobie tutaj w oczekiwaniu aż to się zmieni (albo aż właściciel tego forum i w efekcie państwa postanowi mi przeszkodzić).

August de la Sparasan

Na Harlina ##

Fraszka autorstwa Adzi ###

A spierdalaj,
stara kurwo,
liberalna!

sraczka.jpg

fn1.png

fn2.png

1984.png

Agent 069 (Novak) namawia Ordyńskiego do wsparcia rozpadu Insulii, przekonując Harlina sekundę wcześniej, że szuka ludzi do walki o utrzymanie jedności kraju
novak agent.png

harlin status.png

mędrzec.jpg

novak milczy.jpg

art 1
Dekret ten wprowadza cenzurę prewencyjną na słowa wulgarne

art 2
Do słów zakazanych zaliczamy :

(Poniżej zostały wypisane podstawowe wulgaryzmy, zabronione jest używanie ich w różnych odmianach)

chuj ,
chwdp,CHWDP,CH.W.D.P,CH.W.D.P.,
cipa
debil
dojebać
dopieprzać
dopierdalać
dupa,du.pa
huj,hwdp,HWDP,H.W.D.P.,H.W.D.P
jebać
kurwa,koorwa,kórwa
kutas
matkojebca
nabarłożyć
najebać
naopierdalac
obsrywać
odpieprzać
odpierdalać
piczka,
pieprznięty
pierdolą
pierdzący
pizda
podpierdalać
pojeb
popierdala
poruchać
przejebać
przepierdalać
przyjebać
przypieprzać
przypierdalać
psiamać
qrwa
rozjebać
rozpierdalać
rucha
ryło
siki
skurczybyk
skurwić
spieprzać
spierdalać
srać
sukinsyn
śmierdziel
udupić
ujebać
upierdalać
wjebać
wkurwiać
wpierdalać
wpizdu
wyjebać
wypieprzać
wyruchał
zajebać
zapieprzyć
zapierdala
zasrać
zjebać
złamas
zrzynać
zrzynający
fuck
cunt
fucker
fucking
pussy
cock
c0ck
cum
twat
clit
bitch
fuk
fuking
motherfucker

art 3
Dekret wchodzi w życie od chwili uchwalenia go)
[pisownia oryginalna]

Ja, Kaspar Venir Waksman-Dëter, przysięgam w świetle dnia i kroku nocy wiernie i sumiennie wypełniać obowiązki Prezydenta

rozporządzenie.png

liżma.png

@Płatonowicz o nordackich fankach anime, nie wymagało koloryzacji
oglądały anime.png

Ronon "Totalna Śmierć WakSSmanoidów" Dex
dex.png

Mylisz z Magnifikatem
Czesnorad nie jest z mikro

~Kamiljan de Harlin neguje istnienie ZKRR [28.03.2025]

Z mikropedii, autor nie jest mi znany
kalkilizm.jpg

RONON DEX ostro masakruje WAKSMANLAND (po raz kolejny)
dex2.png

faszystololo.jpg

I niektórzy zaczęli mówić o Cieniu Trolla — obecności, która nie pisze, lecz działa. Która nie przemawia, lecz zmienia myśli. A każdy Trybun Bejcy wie, że gdy rozmowa staje się zbyt poważna, i nagle pojawia się jeden głupi komentarz, który rozbraja wszystko — tam był Troll. Gdy dramat osiąga szczyt, i ktoś wstawi gifa z krabem i podpisem "no elo" — tam był Troll.

Szyderikon o II FN

[...] dziś, także dzięki nam - a właściwie GŁÓWNIE dzięki nam, czyli tworzącym na przestrzeni lat Wandystan, staje się oczywiste NAWET DLA POSŁA SWARZEWSKIEGO, że moralnym fundamentem, na jakim mamy się opierać, jest TOLERANCJA.

~Michał Feliks, 2013

Z forum Czesnoradu. Niby literówka, ale mnie tam śmieszy
czesnorad.jpg

@𝕽𝖔𝖒𝖆𝖓𝖔𝖋𝖋 @Płatonowicz
lewy demokratyzm.png

lewy2.png

Świeżo kradzione z forum Sarmacji: rojenia sztucznej inteligencji, oryginalnie zapostowane przez Santiago Vilarte. Wybaczcie, ale mnie to rozwaliło
urojenia.png

2018.png

• Kocham to! 2

99792411588297495.png

Opublikowano

Z forum Cesarstwa Insulii, komentarz odnośnie koronacji JCM Cesarza Bazylego Izaaka

bazyli.jpg

Oryginalna sytuacja z forum RON, nie wiem, czy to się nadaje bardziej tutaj czy na #😂・memy Przybyłem, zobaczyłem (to), doznałem głupawki.

ron.jpg

Taka dyskusja z forum Skarlandu
skarland.jpg

cóż szkodzi.png

cóż szkodzi abdykować

Prezydent nie robi dużo, ale musi być dyspozycyjny. To urząd z małym nakładem pracy, ale wymagający dostępności i szybkiej reakcji. Posiada też potężne narzędzia: wetowanie ustaw, odsyłanie ich do sądu albo poddawanie kongresowych zmian w Konstytucji pod referendum. Zachęcam do kandydowania, bo wybory prezydenckie są najbardziej nieprzewidywalnymi wyborami w II FN - spośród 5 wyborów już 2 razy się zdarzyło, że wygrał je kandydat niezwiązany z obecną ekipą rządzącą. Samo prezydentowanie nie wymaga wysiłku - wystarczy być dyspozycyjnym.

Wolą ludu jest to, że Wy jeszcze jesteście w Federacji Nordackiej na takich warunkach, jak Wam dał Harlin. W tym momencie obowiązuje Was prawo wewnętrzne Federacji Nordackiej, a nie jakieś traktaty, które z chwilą referendum o pozostaniu ZPViW tym burdelu pozostał uznany za nieważny. Jeżeli tak trzymacie się postanowień traktatu to wiesz, że zgodnie z nim niedługo będziecie wypierdalać z FN, ze względu na utratę obywateli. Nie pozwolę, aby ZPViW dyktowało centrali i mnie jakieś wyimaginowane warunki. Nie pozwolę, aby ZPViW storpedowało plan jedności. Przy obecnym nastawieniu społecznym obywateli FN do Waszego śmietnika powinniście być bardziej pokorni.

-Henryk Wespucci do Novaka

waifu.png

Wysoki Sądzie! Czy zeznania osoby, która dwukrotnie wyruchała Volkian, powtarzam dwukrotnie go wyruchała są cokolwiek warte? Według mnie nie są. To człowiek, który perfidnie kłamie Wysokiemu Sądowi i nam wszystkim, żeby tylko obronić swoją rację. Sam przyznał, że robił wszystko by tylko utrzymać swój stołek.

-Henryk Wespucci o Auguście de la Sparasanie w toku sprawy o nielegalną aneksję ZPViW do ZKRM w Naczelnym Sądzie Federalnym, 3 marca 2020 roku

siora.png

Kurwa!!! Jak to zostałam skreślona przecież było że startuje!!! Chuj wam w dupę!!! Gdzie tu demokracja? Kurwa!!!!!!!!!!! Kto na to pozwolił? Uzgodniłam, że startuje, wy suki syny, parszywe jebańce!!!!!!!!. Kurwa mać!!!!!, to jakiś spisek!!!!!!? Chuj wam wszystkim w wasze zdradzieckie pizdy, wy skurwysyny!!!! ZAPIERDOLE WAS albo nie, jebać was, i te mikronacje

~Ewe Novak, teraz

Wbrew pozorom, pytanie jest ważne i w jakimś sensie naglące. Promocja zakłada przyciągnięcie osób o różnym przygotowaniu do życia w wirtualnej rzeczywistości. Nie warto, bo to dodatkowa robota i trudna robota! Trzeba im poświęcać uwagę, prowadzić jakieś śmieszne onboardingi, zniżać się do poziomu ich niewiedzy, ba, nawet trzymać fason, co jest niezwykle uciążliwe dla wygody codziennego bytowania w bańce zamkniętej! Do tego te ich oczekiwania, grywalność, dostępność, zaangażowanie, no panie!!! Cierpliwości! Nowych mikronautów należy zwyczajnie anihilować w momencie ich zjawienia się!!! Załóżmy ruch zwalczania Nowych, bo są gorsi od Alienów w Alawancji! Wybić Nowych, to dzisiejsze hasło dnia w mikro!

#darmowybolek

trochę 1984.png

Jak w temacie, Imperium Brodii. Nie nie, wcale nie uważamy, że inicjatywa dostała zadyszki, to nie tak. Jest wiele problemów związanych z reaktywacją czegoś tak skomplikowanego, jak burzliwa i po prawdzie rewolucyjna, Brodia. Mapy to akurat najmniejszy z problemów, bo rozsądnie zachowany jest Iżniewsk, który wydaje się naturalną stolicą dla Imperium. Klimat, bo tu jest znacznie trudniej. Tu zderzają się koncepcje, wojownicza i pluszowa, bo takie dwie są w mikro. Klan zbrojarzy liczący wedle wielu szacunków dwóch menów i jedną women pragnąłby wojen, podbojów i budowy niebotycznie wyposażonych sił zbrojnych, a armia ma prawo być zajęta… wojną wirtualną? No ma! Koncepcja pluszowa, co by o niej nie powiedzieć, jest topową konserwą w mikro, która pilnuje układów v-polityki realnej i starannie w y b i j a nowych z nowymi koncepcjami? No tak, to znane hasło w Webpressu – wybić nowych! niedawno precyzujące tą atomową opcję. Popatrzmy jednak na obiekt wpisu, Imperium Brodii. Która opcja starym wyjadaczom mikro najbardziej odpowiada tu i teraz? Odpowiedź jest prosta, prawda?

Komitat bazowiecki - jednostka podziału administracyjnego Wenedii. Znajduje się we wschodniej części Wenedyjskiej Republiki Ludowej. Siedzibą władz komitatu jest Warnawa.

Hordy Północy Rohanu - Zgraja tzw. Wolnych Ludzi, Nomadów, Wynaturzeńców i innych typów (istot) żyjących daleko od cywilizacjii. Zajmujących północne tereny i rządzacych się własnymi prawami. Tam gdzie kontrola Skarlandu i władza Królewska Rohanu, nie ma zasięgu i się nie zapuszcza.

Próbowano je przenieść na Pollin, lecz społeczność państwa nie potrafiła pisać postów na forach.

monarchia.png

re.png

322-55e5d78a42f69cfe.png

#darmowyHarlin

ja tam lubie harlina.png

oj widzę że Nordata powoli zamienia się w monolit pod tytułem Bolesław, MOze czas zmienić nazwe państwa z "Federacja Nordacka" na "Federacja Bolesławska"

pudrowanie coś zmieni?

FN zagraża prywatności użytkownika Linuksa

Boryzs Zamyckis, użytkownik Windows - co to jest Linuks?

[KONIEC TEJ NO PODMIANKI]

Moja kolekcja captionów (.gif)

proroctwo.gif

i jak mamy obalić.gif

era obków.gif

discord demoralizuje.gif

ja tam lubie harlina.gif

• Ogień! 3

99792411588297495.png

Opublikowano
8 godzin temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):

Z mikropedii, autor nie jest mi znany

Aleksander Novak!

• Kocham to! 2

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png