• Lubię to 1
  • Kocham to! 5
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
NAP
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Rekomendowane odpowiedzi

Stało się co miało się stać czyli powtórka z rozrywki 2020 roku po raz kolejny. FN de facto upadło, jedyną prowincją jest Monarchia Kiryjska która nota bene rządzona jest przez to samo środowisko co obecny rząd. Muratyka i Waksman była jak dotąd jedyną przeciwwagą dla środowiska w FN które kształciło się w ostatnim czasie - a które doprowadziło do jej upadku. 

Niestety to forum stało się burdelem po prostu. Przypomina to bardziej typowy toksyczny serwer na discordzie z incelami i trollami aniżeli dawną mikronacyjną zabawę. Resztki jakiejkolwiek netykiety, kultury osobistej - zniknęły - i wszyscy się zdemoralizowali. Nawet jednostki, które wcześniej wykazywały jakieś pozory przyzwoitości - teraz całkowicie odpuściły. 

Nie tylko upadł FN jako państwo ale też i jego ideologia - nastawiona na dialog i szacunek, pluralizm opinii i zdrową debatę. Zamiast tego jest to, co poprzednim razem zawiniło - oportunizm, infantylizm i niesprawiedliwość. Nikt mi nie wmówi, że banicja Waksmana i odbieranie mu obywatelstwa sądem jest drogą pokojową w w świetle jakiegokolwiek konfliktu. Wszyscy wiedzieli jak to się skończy i było to działanie całkowicie celowe. Moim zdaniem była to zaplanowana akcja i środowisko rządzące FN chciało jej upadku. Przypomina to upadek ZP poprzez secesję Voxlandu gdy tamtejsze wydarzenia były jedynie pretekstem do demontażu zjednoczonego państwa. Ta sytuacja powtarza się teraz tutaj, gdy wyszukano cokolwiek tylko po to, by pozbawić Waksmana obywatelstwa i po prostu wyrzucić go z gry. Waksman był współzałożycielem FN i jego filarem nie mówiąc już że współtworzył systemy informatyczne II FN - jak ktoś chce teraz by FN dalej działało to po prostu taka decyzja jest samobójstwem - nie wierzę jednak że ktokolwiek ma na to chęci... 

Jest to smutne, bo jest to po prostu kolejny bezsensowny, przewidywalny tok wydarzeń, który już kilka razy miał miejsce w historii Nordaty - nigdy nic z niego nie wyniknęło.

Tym razem miało być inaczej a wyszło jak zawsze. To koniec II FN.  

• Smuteczek 1

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

Miło widzieć powrót do formy w postaci tak długiego posta. Planujesz zostać z nami na trochę dłużej?

NordNET:
    augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:
    August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego

Opublikowano

• NIO: 2709210001

Na wstępie - dobrze cię widzieć Ewo! Zapraszam do niepodległej Muratyki, tam porozmawiamy w bardziej ludzkich warunkach niż tutaj, no ale jak trzeba to trzeba.

8 minut temu, Ewe Novak napisał:

Nikt mi nie wmówi, że banicja Waksmana

Ogólnie bana nie mam, ale to raczej kwestia czasu, bo ci ludzie nie mogą na mnie patrzeć z jakiegoś powodu XD. Przywykłem do tego i w sumie nie jest mi szkoda bo śmieci same się wyniosły.

9 minut temu, Ewe Novak napisał:

Moim zdaniem była to zaplanowana akcja i środowisko rządzące FN chciało jej upadku.

Podzielam opinię. Wraz z rozpoczęciem się kadencji Ligi Innowacji Strategicznych (czyli pierwszej od 2 lat innej władzy niż tej skojarzonej z bolkiem, burkiem, auguścikiem albo jego poplecznikami) dawna władza nie mogła pogodzić się z utratą wpływów, wysłała do nas żałguścika żeby szpiegował, aby następnie wyjść z podziemia i pod płaszczykiem "demokracji" poradzić sobie z "wrogami państwa" XD. Szkoda tylko, że nie ogarnęli, że prawdziwymi wrogami pannordatyzmu są oni, bo to ONI bezpośrednio doprowadzili do upadku idei pannordackiej, która przyświecała nam od ponad dwóch lat. Prawda boli, a oni wolą wierzyć w swoje własne łgarstwa.

11 minut temu, Ewe Novak napisał:

Waksman był współzałożycielem FN i jego filarem nie mówiąc już że współtworzył systemy informatyczne II FN - jak ktoś chce teraz by FN dalej działało to po prostu taka decyzja jest samobójstwem - nie wierzę jednak że ktokolwiek ma na to chęci... 

Cóż, to jak straciłem te wszystkie dostępy to też jest hit historia, bo "burkowi się wydawało że planuję zamach" do którego nigdy nie doszło XD (w ich rozumieniu dlatego, że ucięli mi dostępy w czas, a w rozumieniu faktów dlatego, że ja żadnego zamachu nie planowałem XD). No ale, chyba lepiej że tak się stało.

12 minut temu, Ewe Novak napisał:

Jest to smutne, bo jest to po prostu kolejny bezsensowny, przewidywalny tok wydarzeń, który już kilka razy miał miejsce w historii Nordaty - nigdy nic z niego nie wyniknęło.

Tym razem miało być inaczej a wyszło jak zawsze. To koniec II FN.  

Niestety, osoby niedojrzałe i zaburzone na tle psychicznym mają to do siebie, że jak tracą kontrolę to stają się nieprzewidywalni. Tak też się stało w całej tej sytuacji. Bo po KK i poplecznikach w opozycji spodziewano się raczej dalszej pracy na rzecz II Federacji (nawet jeśli wyrażanoby poglądy anty-LISowskie), a zamiast tego dostaliśmy pokaz frustracji, która ostatecznie doprowadziła do upadku II Federacji. Czy to smutne? Nie. Dobrze, że to wyszło teraz, a nie później. Nie wyobrażam sobie tworzyć państwa demokratycznego z osobami, które wolą autorytaryzm, i to tylko taki w którym to oni są u władzy. No ale, nie ma tego złego co na dobre nie wyszło. II FN to już nie II FN tylko kyrjania - boluś dopiął swego. A łatka najbardziej toksycznego forum z wami zostanie do końca waszych dni, i ja już się o to postaram <#

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    Minister Spraw Państwowych w Rządzie Damiano Robingrena
    były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png

Opublikowano

1 minutę temu, Burek napisał:

101005704499837903.png

znowu ci się nie zgadza jakaś kalkulacja w ekselku?

Edytowane przez Waksman

były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Opublikowano
  •   Zaimki: nijakie

5 minut temu, Waksman napisał:

Na wstępie - dobrze cię widzieć Ewo! Zapraszam do niepodległej Muratyki, tam porozmawiamy w bardziej ludzkich warunkach niż tutaj, no ale jak trzeba to trzeba.

Z jakiegoś jednak powodu ty ciągle przyłazisz tutaj. Z tymi ludzkimi warunkami też bym nie przesadzał, jeśli chodzi chodzi o forum, które jest mniej funkcjonalne niż typowe darmowe forum u żyda a.d. 2008.

8 minut temu, Waksman napisał:

Ogólnie bana nie mam, ale to raczej kwestia czasu, bo ci ludzie nie mogą na mnie patrzeć z jakiegoś powodu XD.

IMO ban byłby niezasłużonym miłosierdziem.

9 minut temu, Waksman napisał:

Przywykłem do tego i w sumie nie jest mi szkoda bo śmieci same się wyniosły.

Przecież ciągle tu przyłazisz i siedzisz. Chyba naffet częściej niż zanim straciłeś obywatelstwo.

9 minut temu, Waksman napisał:

Podzielam opinię. Wraz z rozpoczęciem się kadencji Ligi Innowacji Strategicznych (czyli pierwszej od 2 lat innej władzy niż tej skojarzonej z bolkiem, burkiem, auguścikiem albo jego poplecznikami) dawna władza nie mogła pogodzić się z utratą wpływów, wysłała do nas żałguścika żeby szpiegował, aby następnie wyjść z podziemia i pod płaszczykiem "demokracji" poradzić sobie z "wrogami państwa" XD. Szkoda tylko, że nie ogarnęli, że prawdziwymi wrogami pannordatyzmu są oni, bo to ONI bezpośrednio doprowadzili do upadku idei pannordackiej, która przyświecała nam od ponad dwóch lat. Prawda boli, a oni wolą wierzyć w swoje własne łgarstwa.

Tak serio to wystarczyło się nie odpierdalać i nie psuć państwa, a jeśli jednak by to robić - nie być histeryczną pizdeczką, która nie mogła się pogodzić, że jednak nie wszyscy was wielbią.

12 minut temu, Waksman napisał:

Cóż, to jak straciłem te wszystkie dostępy to też jest hit historia, bo "burkowi się wydawało że planuję zamach" do którego nigdy nie doszło XD (w ich rozumieniu dlatego, że ucięli mi dostępy w czas, a w rozumieniu faktów dlatego, że ja żadnego zamachu nie planowałem XD). No ale, chyba lepiej że tak się stało.

Sam przyznałeś się, że mówiłeś "o rozjebywaniu forum" (w ziajtach, po pijaku, na diskordziku to się nie liczy, etc.) Z powodu twoich wcześniejszych popisów i całości charakteru potraktowaliśmy to jako zagrożenie. Z biegem czasu przekonuję się coraz bardziej, że słusznie.

14 minut temu, Waksman napisał:

Niestety, osoby niedojrzałe i zaburzone na tle psychicznym mają to do siebie, że jak tracą kontrolę to stają się nieprzewidywalni. Tak też się stało w całej tej sytuacji. Bo po KK i poplecznikach w opozycji spodziewano się raczej dalszej pracy na rzecz II Federacji (nawet jeśli wyrażanoby poglądy anty-LISowskie), a zamiast tego dostaliśmy pokaz frustracji, która ostatecznie doprowadziła do upadku II Federacji. Czy to smutne? Nie. Dobrze, że to wyszło teraz, a nie później.

Cała sytuacja eskalowała przez was. Usuwania postów, mszczenie się na regionach, 1984-tier projekty ustaw, próba zniszczenia NUI, ostateczny ragequit.

17 minut temu, Waksman napisał:

Nie wyobrażam sobie tworzyć państwa demokratycznego z osobami, które wolą autorytaryzm, i to tylko taki w którym to oni są u władzy.

Projekcja. No ale bez obaw. Muratyce już demokracja nie grozi. Osoby (w liczbie mnogiej) wkrótce też nie.

18 minut temu, Waksman napisał:

A łatka najbardziej toksycznego forum z wami zostanie do końca waszych dni, i ja już się o to postaram <#

W sensie, że będziesz dalej tu przyjeżdzać, żeby jęczeć? To jakaś forma muratyckiej wojny psychologicznej?

• Kocham to! 2

Opublikowano

19 minut temu, Burek napisał:

Z jakiegoś jednak powodu ty ciągle przyłazisz tutaj. Z tymi ludzkimi warunkami też bym nie przesadzał, jeśli chodzi chodzi o forum, które jest mniej funkcjonalne niż typowe darmowe forum u żyda a.d. 2008.

stary ja tak samo reagowałem jak ty zacząłeś pisać tu swoje wysrywy. ja mogę pisać gdzie chcę, jak chcę i kiedy chcę, więc wypierdalaj tam staremu obciągnąć czy coś

IMO ban byłby niezasłużonym miłosierdziem.

twój? niewątpliwie byłby wybawieniem dla nordaty, całej xd

Przecież ciągle tu przyłazisz i siedzisz. Chyba naffet częściej niż zanim straciłeś obywatelstwo.

bitch ja tu ciąglę siedzę i przyłażę od 2016 roku, wtedy kiedy ty miałeś 4 lata i byłeś debilem. wsm dużo się nie zmieniło

Tak serio to wystarczyło się nie odpierdalać i nie psuć państwa, a jeśli jednak by to robić - nie być histeryczną pizdeczką, która nie mogła się pogodzić, że jednak nie wszyscy was wielbią.

wielbienie? kto mówi o wielbieniu? odpierdalanie i psucie państwa? a to ja chciałem delegalizować partię? ja chciałem odbierać obywatelstwa? ja szpiegowałem dla własnych korzyści? człowieku co ty pierdolisz XD cały wasz kwietnikowy ruch to antyteza demokracji i naprawy państwa. wy tworzycie system w którym uważacie się za wybawicieli - czym jesteście wybawicieli? własnej dupy i dostępu do koryta? XDDDDDD jesteś tak kurwa żałosny że nawet nie chce mi sie tego dalej komentować

Sam przyznałeś się, że mówiłeś "o rozjebywaniu forum" (w ziajtach, po pijaku, na diskordziku to się nie liczy, etc.) Z powodu twoich wcześniejszych popisów i całości charakteru potraktowaliśmy to jako zagrożenie

dobrze a jak potraktujecie zjajciki twoje i bolka o zabijaniu kalkilistów? tu już się kurwa nie liczy? XDDDDD japierdole co za przeszczep to ja nie mogę

Cała sytuacja eskalowała przez was. Usuwania postów, mszczenie się na regionach, 1984-tier projekty ustaw, próba zniszczenia NUI, ostateczny ragequit.

cała sytuacja eskalowała przez was - usuwanie postów? instant wyjebanie. mszczenie się na regionach? zamiast wykorzystać konstytucyjne mechanizmy dostaliśmy na pysk groźby secesji które były WYŁĄCZNIE próbą ugrania czegokolwiek bo nie mogliście się pogodzić z utratą władzy. 1984-tier projekty ustaw? dobrze, że wasze delegalizowanie partii opozycji, pozbawianie obywatelstwa bez podstaw, snucie domysłów i wynoszenie ich do faktów, upolitycznienie sądów, groźby śmierci innym obywatelom bez konsekwencji jest zgodne z linią normalnego demokratycznego państwa. próba zniszczenia NUI? ADEKWATNA DO SYTUACJI bo ty z bolkiem zrobiliście z NUI swój własny folwark przy użyciu którego chcieliście kontrolować państwa członkowskie. no chyba coś ci się pojebało dzieciaku. a ten "ragebait" to jest odpowiedzialna decyzja, którą każdy dorosły i szanujący się człowiek by podjął w sytuacji w której wszyscy naskakują na niego BEZ ŻADNEGO POWODU i dla ZJAJCIKÓW XDDDDDD

wiadomo ty tego dzieciaczku nie rozumiesz, ale myślę, że za kilka lat dojdzie to do ciebie jak sperma wujka na twoim ryju

Projekcja. No ale bez obaw. Muratyce już demokracja nie grozi. Osoby (w liczbie mnogiej) wkrótce też nie.

Muratyka to jedyne oprócz Bialenii państwo demokratyczne na Nordacie. wy z powodzeniem wprowadziliście kwietnikowy autorytaryzm. zajebisty jesteś XD

W sensie, że będziesz dalej tu przyjeżdzać, żeby jęczeć? To jakaś forma muratyckiej wojny psychologicznej?

nah, to przypomnienie, że to forum jest sraczem a nie miejscem na którym normalnie rozmawiają ludzie. po prostu nie chcę, żebyście wyszli z wprawy tak jak do tej pory.

a co buruś? nagle stanowisko i naszła cię ochota na pisanie z dużej litery, używanie przecinków i pisanie z sensem? KURWO JEBANA XDDDDDDDD a jak trzeba było ratować federację od rozpadu to żeś trąbił TŚK i inne takie. jak ja znowu chciałbym być takim gówniarzem jak ty,.

Edytowane przez Waksman

Godzinę temu, August de la Sparasan napisał:

Miło widzieć powrót do formy w postaci tak długiego posta. Planujesz zostać z nami na trochę dłużej?

Dzień dobry, tak, planuję. Chcę działać głównie w Repujerstanie i Westlandzie. 

• Wow 1

Opublikowano

Teraz, Ewe Novak napisał:

Dzień dobry, tak, planuję. Chcę działać głównie w Repujerstanie i Westlandzie. 

O, i to się chwali.

• Lubię to 1
    NordNET:
    augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:
    August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego

Opublikowano

37 minut temu, Waksman napisał:

stary ja tak samo reagowałem jak ty zacząłeś pisać tu swoje wysrywy. ja mogę pisać gdzie chcę, jak chcę i kiedy chcę, więc wypierdalaj tam staremu obciągnąć czy coś

Możesz. Fajnie jak cyrk przyjeżdża. Bravo Muratyka!

twój? niewątpliwie byłby wybawieniem dla nordaty, całej xd

Nie no, twój. Nie wszyscy są takiego zdania, ale mi się podoba twoja radosna twóczość, którą nas raczysz z obecnej crashout ery. Jest pociesznie i wesoło!

bitch ja tu ciąglę siedzę i przyłażę od 2016 roku, wtedy kiedy ty miałeś 4 lata i byłeś debilem. wsm dużo się nie zmieniło

Erm... II FN istniejo od 2023, to forum od 2021, nie?

wielbienie? kto mówi o wielbieniu? odpierdalanie i psucie państwa? a to ja chciałem delegalizować partię? ja chciałem odbierać obywatelstwa? ja szpiegowałem dla własnych korzyści? człowieku co ty pierdolisz XD cały wasz kwietnikowy ruch to antyteza demokracji i naprawy państwa. wy tworzycie system w którym uważacie się za wybawicieli - czym jesteście wybawicieli? własnej dupy i dostępu do koryta? XDDDDDD

No a projekt ustawy o wyrzucaniu ludzi z państwa przez kongres? Ze szpiegowaniem też w sumie wy zaczęliście - z Elisską.

jesteś tak kurwa żałosny że nawet nie chce mi sie tego dalej komentować

A to dopiera połowa tego pościka!

dobrze a jak potraktujecie zjajciki twoje i bolka o zabijaniu kalkilistów? tu już się kurwa nie liczy? XDDDDD japierdole co za przeszczep to ja nie mogę

Byłeś adminem, już pare razy albo coś rozjebałeś albo próbowałeś (co wielu ci pamiętało - ja już uznawałem to za przesadę, chyba jednak niesłusznie). A TŚK to wyraz oporu przeciwko totalitarnym zapędom kalkilistów.

cała sytuacja eskalowała przez was - usuwanie postów? instant wyjebanie. mszczenie się na regionach? zamiast wykorzystać konstytucyjne mechanizmy dostaliśmy na pysk groźby secesji które były WYŁĄCZNIE próbą ugrania czegokolwiek bo nie mogliście się pogodzić z utratą władzy. 1984-tier projekty ustaw? dobrze, że wasze delegalizowanie partii opozycji, pozbawianie obywatelstwa bez podstaw, snucie domysłów i wynoszenie ich do faktów, upolitycznienie sądów, groźby śmierci innym obywatelom bez konsekwencji jest zgodne z linią normalnego demokratycznego państwa. próba zniszczenia NUI? ADEKWATNA DO SYTUACJI bo ty z bolkiem zrobiliście z NUI swój własny folwark przy użyciu którego chcieliście kontrolować państwa członkowskie. no chyba coś ci się pojebało dzieciaku. a ten "ragebait" to jest odpowiedzialna decyzja, którą każdy dorosły i szanujący się człowiek by podjął w sytuacji w której wszyscy naskakują na niego BEZ ŻADNEGO POWODU i dla ZJAJCIKÓW XDDDDDD

Tak, bez żadnego powodu. Kompletnie bez powodu. Trochę autorefleksji?

Oczywiście cały ten wysryw był już wielokrotnie wałkowany. No ale dobra - Kiriania nie ogłosiła referendum przez utratę władzy, tylko w reakcji na bezpodstawne ograniczenie swobody regionów. (mszczenie się było najpierw, referendum później). Poza tym uważam, że usunięcie technika za usuwanie postów, które są dla niego niewygodne politycznie za adekwatną reakcję. Obywatelstwo zostało ci odebrane z podstawami, po twoim ragequicie i zwróceniu się przeciwko Federacji (po prostu było konieczne ze względów bezpieczeństwa państwa).

Co do NUI-prywatnego-folwarku - to po prostu masz bul dupy, że FN przestało być (pod względem informatycznym) twoim folwarkiem, jak za czasów NKI. NUI w zasadzie powstało w wyniku frustracji twoją działalnością jako właściciela systemów. Takie same zresztą rozwiązania (jak NKI) miałeś zamiar wprowadzić po wyjściu z NUI, a wprowadziłeś w Muratyce.

Muratyka to jedyne oprócz Bialenii państwo demokratyczne na Nordacie. wy z powodzeniem wprowadziliście kwietnikowy autorytaryzm. zajebisty jesteś XD

Muratyka nie jest ani demokratyczna, a też ciężko ją okreslić jako państwo. To raczej coś w stylu obwoźnego cyrku albo wystawy osobliwości (osobliwości nie za wielu - w zasadzie chyba skończy się na jednej), bez większej przyszłości - skoro nawet jej przywódca musi przychodzić na żebry do znienawidzonej Skiriani (czy coś), żeby popisywać się za litościwie rzucony kawałek chleba.

Edytowane przez Burek
    • Lubię to 1
    • Kocham to! 1

Opublikowano

dzięki stary że przeczytałeś cały mój post, ja twojego nie zamierzam bo mam jakikolwiek kręgosłup moralny więc powiem tylko - idź tam possij bolusiowi bo chyba ma pelne jajca

• Nie lubię tego! 1
    • Smuteczek 1

Opublikowano

2 minuty temu, Waksman napisał:

dzięki stary że przeczytałeś cały mój post, ja twojego nie zamierzam bo mam jakikolwiek kręgosłup moralny więc powiem tylko - idź tam possij bolusiowi bo chyba ma pelne jajca

diddyblud ahh odpowiedź

• Smuteczek 1

Opublikowano

17 minut temu, Burek napisał:

diddyblud ahh odpowiedź

trochę ja twoje ale no niech ci będzie. przyznam ci rację żeby nie było ci smutno kidosku

• Smuteczek 1