Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Achkov, dnia 25 marca 2026 roku

MINISTER SPRAWIEDLIWOŚCI
@Piotr Suworow

1739126751_Godo_Nordata.png.6ec18e81b5e50e8a7570572b76a94a3a.png

Szanowny Panie Ministrze,

działając jako Minister Spraw Państwowych, wnoszę o niezwłoczne podjęcie działań w sprawie utrzymywania w Dzienniku Praw II Federacji Nordackiej tekstu jednolitego Konstytucji, którego treść nie odpowiada obowiązującemu stanowi prawnemu po wejściu w życie Ustawy konstytucyjnej o przywróceniu porządku prawnego z dnia 15 listopada 2025 roku.

W szczególności oficjalnie publikowany tekst jednolity nie uwzględnia zmian wynikających z wyżej wskazanej nowelizacji, mimo że akt ten został skutecznie ogłoszony i wszedł w życie wraz z publikacją. Powoduje to stan niepewności prawnej oraz godzi w zasadę prawidłowej i rzetelnej publikacji prawa, zwłaszcza w odniesieniu do aktu o najwyższej mocy prawnej w państwie.

Wnoszę zatem o:

1. stwierdzenie i oficjalne potwierdzenie istniejącej niezgodności,
  2. wskazanie organu właściwego do niezwłocznego usunięcia wadliwej publikacji,
  3. doprowadzenie do opublikowania prawidłowego tekstu jednolitego Konstytucji,
  4. rozważenie skierowania sprawy do Najwyższego Sądu Federalnego jako sprawy ustrojowej, jeżeli okaże się to konieczne dla definitywnego rozstrzygnięcia odpowiedzialności i skutków prawnych zaistniałego stanu.

Za powstanie tego stanu odpowiedzialność ponoszą organy poprzedniej władzy, sprawowanej przez Koalicję Konserwatywną, które mimo skutecznego ogłoszenia nowelizacji konstytucyjnej nie doprowadziły do ujawnienia jej treści w oficjalnie publikowanym tekście jednolitym Konstytucji. Zaniechanie to obciąża w szczególności ówczesne kierownictwo państwa, natomiast obecnie jego skutki nadal trwają i wymagają niezwłocznej interwencji właściwych organów.

Z góry dziękuję za szybkie podjęcie sprawy.

/-/ Minister Spraw Państwowych
KVW-D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ujednoliciłem jakiś czas temu.

• Lubię to 2

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png