• Lubię to 1
  • Kocham to! 5
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
NAP
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

Pytanko czy mikronacjom nie brakuje dziś czegoś w rodzaju własnych "youtuberów"?

Umówmy się no ale dzisiaj sama ściana tekstu często nie przyciąga tutaj ludzi tak jak kiedyś a takie treści mogłyby teoretycznie zwiększyć zainteresowanie mikronacjami i przyciągnąć tutaj nowe osoby. Pytanie tylko, czy są u nas ludzie, którzy chcieliby w to pójść i czy byłoby na to realne zapotrzebowanie? Jak to w ogóle widzicie? Czy ktoś w ogóle oglądałby takie rzeczy?

Opublikowano

• NIO: 2709210001

14 minut temu, Damiano Robingren napisał:

Pytanko czy mikronacjom nie brakuje dziś czegoś w rodzaju własnych "youtuberów"?

W sumie, jakby zebrać grupkę chętnych osób, które chciałyby przy takim kanale współpracować, to to wcale nie jest taki głupi pomysł. Ja sam byłbym chętny do współtworzenia takiego dzieła. Pytanie tylko jakie materiały byśmy tam publikowali? Jakieś krótkie filmiki, dłuższe? Opracowania, wiadomości czy coś innego?

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    Minister Spraw Państwowych w Rządzie Damiano Robingrena
    były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png

Opublikowano

23 minuty temu, Burek napisał:

Patostreamy na kicku

wsm tobie mogłoby dobrze pójść zorganizowanie takiego przedsięwzięcia, może się podejmiesz?

były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

•   Zaimki: dowolne

A jakie filmy by się znajdowały na kanale takiego mikrojutubera? Krótkie debaty? Bieżące newsy? Historia regionu X w 5 minut? Analizy (geo)polityczne? Luźne rozmowy mirków?

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

9 minut temu, Kamiljan de Harlin napisał:

A jakie filmy by się znajdowały na kanale takiego mikrojutubera? Krótkie debaty? Bieżące newsy? Historia regionu X w 5 minut? Analizy (geo)polityczne? Luźne rozmowy mirków?

Właśnie to musimy wykminić, ale to, co Ty napisałeś jest już imho bardzo dobrym punktem wyjścia. Po YouTube lata wiele filmów w konwencji jakiejś prostej rysowanki, przy użyciu której przedstawia się historię danego kraju, regionu czy coś innego. Według mnie powinniśmy iść właśnie w taką stronę. Te krótkie debaty też są spoko - jak taki kanał udałoby się uruchomić i zyskałoby się jakieś zasięgi to wtedy można by organizować jakieś debaty polityczne, których skrót albo "THE BEST" wrzucalibyśmy na kanał.

Ja mega chciałbym zobaczyć format w stylu "Sejm THE BEST OF..." - przecież jakby te nasze kongresowe dramy przerabiać na pasty albo jakoś zabawnie animować i dubbingować takie sytuacje to byłby to dobry sposób na promocję 😄. Byleby nam nikt później na zarzucić promowania zachowań patolologicznych XD

Opublikowano

44 minuty temu, Kamiljan de Harlin napisał:

imo nie opłaca się robić newsów w dotychczasowej formule jaką znaliśmy w mikro (czyli telewizje) bo to nigdy się nie klika bo ludzie historycznie uciekali do internetu przed mass media i telewizją więc ogólnie poszełbym bardziej w content bardziej historyczny żeby móc opisywać te bardziej ciekawsze wydarzenia ale w sumie można to też podciągnąć pod commentery więc w sumie no dzisiaj to może jakoś lepiej opiszę

Opublikowano

no więc i opisuję lepiej, bo ostatnio natknąłem się na taki kanał jak PROsiaczek https://www.youtube.com/@PROsiaczekcwl

generalnie pozwólcie że pominę jego content ale wydaje mi się że ma dość intrygujący a zarazem ciekawy montaż w którym wykorzystuje blenderowe animacje i ogólnie wydaje mi się to całkiem spoko do realizacji dla mikronacji a ogólnie to content który opisałem wyżej raczej się nie zmieni

Opublikowano
  • NIO: 1609230033

• NIO: 1609230033

Pomysł z youtuberami wydaje się fajny.

Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski 

Spiker Kongresu II Federacji Nordackiej 

Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

101005704499835679_t.png.bc071a3c5ce1755f8295c1aadb75cf4c.png

1260.png

Opublikowano

3 godziny temu, Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał:

Pomysł z youtuberami wydaje się fajny.

znaczy to też swoją drogą, ale to chcę opisać później jak real pozwoli tutaj chodzi bardziej o założenie takiego konta które by się rzeczywiście wybiło i opowiadałoby o mikro i do którego prowadzenia potrzeba niestety ludzi