Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca (edytowane) Wysoki Kongresie, przechodzimy do kolejnego punktu porządku dziennego obraz, tj. rządowego projektu nowelizacji Ordynacji Wyborczej. Debata potrwa 24h do jutra g. 15:30. P R O J E K T U S T A W A o zmianie Ordynacji Wyborczej Artykuł 1 W ustawie Ordynacja Wyborcza z dnia 2 listopada 2023 r. wprowadza się następujące zmiany: W art. 4 po ust. 2 dodaje się ust. 2a–2c w brzmieniu: 2a. Głosowanie w wyborach rozpoczyna się nie wcześniej niż w piątek i kończy nie później niż w niedzielę. 2b. Termin głosowania wyznacza się w sposób zapewniający jego przeprowadzenie w dniach obejmujących weekend, o ile szczególne okoliczności nie uniemożliwiają przeprowadzenia wyborów w tym terminie. 2c. W przypadku zaistnienia szczególnych okoliczności, o których mowa w ust. 2b, Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej jest obowiązany wskazać przyczyny odstąpienia od przeprowadzenia głosowania w terminie weekendowym w uchwale o ogłoszeniu wyborów. Artykuł 2 W art. 4 ust. 2 wyrazy: "nie mniej niż 48 godzin, ale nie więcej niż 120 godzin" zastępuje się wyrazami: "co najmniej 48 godzin i nie więcej niż 120 godzin". Artykuł 3 W art. 4 po ust. 4 dodaje się ust. 4a w brzmieniu: Po upływie terminu zgłaszania kandydatur oraz ogłoszeniu przez FKW ostatecznej listy kandydatów zachowuje się co najmniej siedmiodniowy okres kampanii wyborczej poprzedzający rozpoczęcie głosowania. Artykuł 4 Ustawa wchodzi w życie z dniem ogłoszenia. Edytowane 18 Marca przez Gość
Damiano Robingren 507 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca w związku z tym, że projekt przyjął się z powszechną akceptacją chciałbym zawnioskować o skrócenie debaty i przejście do głosowania
August de la Sparasan 1 119 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Popieram wniosek. x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 17 Marca Autor Opublikowano 17 Marca Wysoki Kongresie, skracamy więc debatę i przechodzimy do głosowania. Potewa 24h do 16:30 dn. 18 marca 2026 roku. DW: @Członek Kongresu
Kamiljan de Harlin 1 452 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Zgłaszam poprawkę. każde wystąpienie stwierdzenia "głosowanie w wyborach" zastępuje się frazą "głosowanie w wyborach i w referendum" 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Damiano Robingren 507 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Teraz, Kamiljan de Harlin napisał: Zgłaszam poprawkę. każde wystąpienie stwierdzenia "głosowanie w wyborach" zastępuje się frazą "głosowanie w wyborach i w referendum" uwzględnimy w następnym projekcie
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 17 Marca Autor Opublikowano 17 Marca Kończę głosowanie. Głosowało 3 z 3 Kongresmenów, wszyscy byli ZA. Proszę Pana @Prezydent Federacji o opublikowanie nowelizacji w DP oraz o dokonanie zmian w Ordynacji Wyborczej zgodnie z przepisami nowelizacji.
Rekomendowane odpowiedzi