Damiano Robingren 263 Opublikowano 3 Lutego Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 3 Lutego no ale jak właściwie postrzegamy II FN w sensie prawnym? jeśli prawo ma funkcjonować tak jak obecnie to nie widzę żadnego uzasadnienia ani dla utrzymywania NSF ani w ogóle dla powoływania sędziów. Może należałoby wreszcie jasno określić, jaki model prawa obowiązuje w Federacji bo po co prawo skoro w praktyce nikt nie jest zobowiązany do jego przestrzegania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 1 014 Opublikowano 3 Lutego Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Chyba obowiązuje polski model sądownictwa. Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 90 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elisa Prakopenka 41 Opublikowano 3 Lutego Zaimki: żeńskie Zaimki: żeńskie Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Ja powiem jak działa system Federalny: To jest władza decentralizacyjna, w tym sądy na model sądownictwa są powiązane z tak mówiąc z sytemem rzeczywistnym to jest centralizacyjnym niby są upartyjnione ale są niby apolityczne moim zdaniem to są tzw. sprzeczność tak uzupełniąc do tematu. Niemcy, USA, Austria i Australia są krajami Federalnymi w tym sądy są apolitycznione a nie centralizacyjnę jak w Polsce. - W tym nwm jaki jest tutaj model tak tylko podałam na przykładzie porównawczo. W tym możecie mnie poprawić w tym mogę się pomylić lub mieć rację czy pół rację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Robingren 263 Opublikowano 3 Lutego Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Teraz, Elisa Prakopenka napisał: Ja powiem jak działa system Federalny: To jest władza decentralizacyjna, w tym sądy na model sądownictwa są powiązane z tak mówiąc z sytemem rzeczywistnym to jest centralizacyjnym niby są upartyjnione ale są niby apolityczne moim zdaniem to są tzw. sprzeczność tak uzupełniąc do tematu. Niemcy, USA, Austria i Australia są krajami Federalnymi w tym sądy są apolitycznione a nie centralizacyjnę jak w Polsce. - W tym nwm jaki jest tutaj model tak tylko podałam na przykładzie porównawczo. W tym możecie mnie poprawić w tym mogę się pomylić lub mieć rację czy pół rację? nic nie zrozumiałem ale buja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 383 Opublikowano 4 Lutego Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 4 Lutego prawo dżungli 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 1 014 Opublikowano Czwartek o 19:51 Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano Czwartek o 19:51 @Damiano Robingren o co konkretnie się pytasz w tym wątku? Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 90 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 192 Opublikowano Czwartek o 20:33 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:33 W dniu 4.02.2026 o 06:43, Burek napisał: prawo dżungli dżungla prawa 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elisa Prakopenka 41 Opublikowano Czwartek o 20:35 Zaimki: żeńskie Zaimki: żeńskie Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:35 (edytowane) 2 minuty temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: dżungla prawa Albo prawo na dzikusa też tak może być Edytowane Czwartek o 20:35 przez Elisa Prakopenka 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 192 Opublikowano Czwartek o 20:41 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:41 5 minut temu, Elisa Prakopenka napisał: Albo prawo na dzikusa też tak może być Słusznie, chociaż dzikusy to my mamy po drugiej stronie morza morowego 1 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elisa Prakopenka 41 Opublikowano Czwartek o 20:42 Zaimki: żeńskie Zaimki: żeńskie Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:42 Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Słusznie, chociaż dzikusy to my mamy po drugiej stronie morza morowego Tak rell 1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi