Damiano Robingren 507 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego no ale jak właściwie postrzegamy II FN w sensie prawnym? jeśli prawo ma funkcjonować tak jak obecnie to nie widzę żadnego uzasadnienia ani dla utrzymywania NSF ani w ogóle dla powoływania sędziów. Może należałoby wreszcie jasno określić, jaki model prawa obowiązuje w Federacji bo po co prawo skoro w praktyce nikt nie jest zobowiązany do jego przestrzegania?
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Chyba obowiązuje polski model sądownictwa. Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Elina az Ruzmari-Emre 67 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Ja powiem jak działa system Federalny: To jest władza decentralizacyjna, w tym sądy na model sądownictwa są powiązane z tak mówiąc z sytemem rzeczywistnym to jest centralizacyjnym niby są upartyjnione ale są niby apolityczne moim zdaniem to są tzw. sprzeczność tak uzupełniąc do tematu. Niemcy, USA, Austria i Australia są krajami Federalnymi w tym sądy są apolitycznione a nie centralizacyjnę jak w Polsce. - W tym nwm jaki jest tutaj model tak tylko podałam na przykładzie porównawczo. W tym możecie mnie poprawić w tym mogę się pomylić lub mieć rację czy pół rację?
Damiano Robingren 507 Opublikowano 3 Lutego Autor Opublikowano 3 Lutego Teraz, Elisa Prakopenka napisał: Ja powiem jak działa system Federalny: To jest władza decentralizacyjna, w tym sądy na model sądownictwa są powiązane z tak mówiąc z sytemem rzeczywistnym to jest centralizacyjnym niby są upartyjnione ale są niby apolityczne moim zdaniem to są tzw. sprzeczność tak uzupełniąc do tematu. Niemcy, USA, Austria i Australia są krajami Federalnymi w tym sądy są apolitycznione a nie centralizacyjnę jak w Polsce. - W tym nwm jaki jest tutaj model tak tylko podałam na przykładzie porównawczo. W tym możecie mnie poprawić w tym mogę się pomylić lub mieć rację czy pół rację? nic nie zrozumiałem ale buja
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego @Damiano Robingren o co konkretnie się pytasz w tym wątku? Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego W dniu 4.02.2026 o 06:43, Burek napisał: prawo dżungli dżungla prawa 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Elina az Ruzmari-Emre 67 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 2 minuty temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: dżungla prawa Albo prawo na dzikusa też tak może być Edytowane 5 Lutego przez Elisa Mitchell
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 5 minut temu, Elisa Prakopenka napisał: Albo prawo na dzikusa też tak może być Słusznie, chociaż dzikusy to my mamy po drugiej stronie morza morowego 1 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Elina az Ruzmari-Emre 67 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Słusznie, chociaż dzikusy to my mamy po drugiej stronie morza morowego Tak rell
Damiano Robingren 507 Opublikowano 11 Lutego Autor Opublikowano 11 Lutego W dniu 5.02.2026 o 20:51, Kamiljan de Harlin napisał: @Damiano Robingren o co konkretnie się pytasz w tym wątku? o to jakie prawo tutaj funkcjonuje bo mam wrażenie że dalej mamy dziwny podział na prawo narracyjne i nie narracyjne i po prostu trzeba to zlikwidować
Elina az Ruzmari-Emre 67 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 24 minuty temu, Damiano Robingren napisał: o to jakie prawo tutaj funkcjonuje bo mam wrażenie że dalej mamy dziwny podział na prawo narracyjne i nie narracyjne i po prostu trzeba to zlikwidować Ja bym wprowadziła takie prawo kompromisyjne: prawo narracyjne + nie narracyjne = (półnaracyjne prawo to jest prawo kompromisowe)
Rekomendowane odpowiedzi