Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no ale jak właściwie postrzegamy II FN w sensie prawnym? jeśli prawo ma funkcjonować tak jak obecnie to nie widzę żadnego uzasadnienia ani dla utrzymywania NSF ani w ogóle dla powoływania sędziów. Może należałoby wreszcie jasno określić, jaki model prawa obowiązuje w Federacji bo po co prawo skoro w praktyce nikt nie jest zobowiązany do jego przestrzegania?

Opublikowano

Chyba obowiązuje polski model sądownictwa.

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

Ja powiem jak działa system Federalny: To jest władza decentralizacyjna, w tym sądy na model sądownictwa są powiązane z tak mówiąc z sytemem rzeczywistnym to jest centralizacyjnym niby są upartyjnione ale są niby apolityczne moim zdaniem to są tzw. sprzeczność tak uzupełniąc do tematu. Niemcy, USA,  Austria i Australia są krajami Federalnymi w tym sądy są apolitycznione a nie centralizacyjnę jak w Polsce. - W tym nwm jaki jest tutaj model tak tylko podałam na przykładzie porównawczo. W tym możecie mnie poprawić w tym mogę się pomylić lub mieć rację czy pół rację?

IIFNiWINKULIA.png.e9b98fe047a341513aad566a14bc8dea.png

Opublikowano
Teraz, Elisa Prakopenka napisał:

Ja powiem jak działa system Federalny: To jest władza decentralizacyjna, w tym sądy na model sądownictwa są powiązane z tak mówiąc z sytemem rzeczywistnym to jest centralizacyjnym niby są upartyjnione ale są niby apolityczne moim zdaniem to są tzw. sprzeczność tak uzupełniąc do tematu. Niemcy, USA,  Austria i Australia są krajami Federalnymi w tym sądy są apolitycznione a nie centralizacyjnę jak w Polsce. - W tym nwm jaki jest tutaj model tak tylko podałam na przykładzie porównawczo. W tym możecie mnie poprawić w tym mogę się pomylić lub mieć rację czy pół rację?

nic nie zrozumiałem ale buja

Opublikowano

prawo dżungli

• Kocham to! 1
Opublikowano

@Damiano Robingren  o co konkretnie się pytasz w tym wątku?

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano
W dniu 4.02.2026 o 06:43, Burek napisał:

prawo dżungli

dżungla prawa

• Smuteczek 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
5 minut temu, Elisa Prakopenka napisał:

Albo prawo na dzikusa też tak może być

Słusznie, chociaż dzikusy to my mamy po drugiej stronie morza morowego

• Lubię to 1
  • Wow 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
W dniu 5.02.2026 o 20:51, Kamiljan de Harlin napisał:

@Damiano Robingren  o co konkretnie się pytasz w tym wątku?

o to jakie prawo tutaj funkcjonuje bo mam wrażenie że dalej mamy dziwny podział na prawo narracyjne i nie narracyjne i po prostu trzeba to zlikwidować

Opublikowano
24 minuty temu, Damiano Robingren napisał:

o to jakie prawo tutaj funkcjonuje bo mam wrażenie że dalej mamy dziwny podział na prawo narracyjne i nie narracyjne i po prostu trzeba to zlikwidować

Ja bym wprowadziła takie prawo kompromisyjne: prawo narracyjne + nie narracyjne = (półnaracyjne prawo to jest prawo kompromisowe)

IIFNiWINKULIA.png.e9b98fe047a341513aad566a14bc8dea.png

• Dodaj nową pozycję...