karol flibustier keane 89 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Spokój!!! Uuuuuu! 😉 Sześciu ludzi poszło z ND razem do Bialenii, nie zgrywaj tu Greka, inspektorku Ryba, bo Jerzy Kiler może i na ciebie dostać zlecenie 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Robingren 266 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 5 minut temu, Burek napisał: Dlatego powtórzyłem opinię pana Robingrena. Nie mamy pewności czy to silnik (nie znam się na tych kąkuterach, ale to chyba coś innego niż hosting)... więc zmiana silnika niekoniecznie coś pomoże, jeśli to hosting jest winny. Moim zdaniem problem polega na tym, że requesty po prostu nie docierają do serwera i najłatwiej to sprawdzić w zakładce Network w devtoolsach. Kiedy post laguje, request jest wysyłany (bo widzimy go w liście), ale odpowiedź albo w ogóle nie wraca, albo wraca po absurdalnie długim czasie. Gdyby padał cały silnik to ten request w ogóle by się nie tworzył. No i też wiemy, że przez większość czasu forum działało normalnie i nikt nie zgłaszał problemów przez co raczej to jest problem po stronie hostingu i prawdopodobnie nawalił jakiś firewall albo ich konfiguracja PHP. Tego oczywiście nie jestem w stanie zweryfikować bo nie pracuję w seohost no ale to jest dla mnie najbardziej prawdopodobne po prostu 😕 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 385 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 1 minutę temu, August de la Sparasan napisał: Ej, ale kultura dyskusji trochę tu podupada. Słaba taka prośba. Myślę, że jest to proporcjonalna odpowiedź wobec oszczerczych bredni o "nielegalnie podejmowanych decyzjach NUI". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 525 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 1 minutę temu, Burek napisał: Myślę, że jest to proporcjonalna odpowiedź wobec oszczerczych bredni o "nielegalnie podejmowanych decyzjach NUI". Te przynajmniej były bez wyzywania od "kobiet lekkich obyczajów". NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 822 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 1 minutę temu, Burek napisał: Myślę, że jest to proporcjonalna odpowiedź wobec oszczerczych bredni o "nielegalnie podejmowanych decyzjach NUI". Jest to informacja, którą otrzymałem od Wicepremiera. Mnie na grupie NUI nie ma od dawna. /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol flibustier keane 89 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia A są legalne, panie radco wypowiadający się w imieniu nie istniejącej rady? Formalnie, to waść jest uzurpatorem zwyczajnym za takie wypowiedzi, bo nikt waści do zajmowania stanowiska rady nie upowaznił, wiec kto tu debiiluje, to ja nie wiem 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 385 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Teraz, Andrzej Ordyński napisał: Jest to informacja, którą otrzymałem od Wicepremiera. Mnie na grupie NUI nie ma od dawna. Uchwały NUI są co do zasady publikowane na forum... w ogólnodostepnym dziale. Teraz, August de la Sparasan napisał: Te przynajmniej były bez wyzywania od "kobiet lekkich obyczajów". Nie no wyzwałem go od debila, kurwa była tylko jako podkreślenie. A tak serio - uważam, że rzucanie fałszywych oskarżeń jest jednak trochę bardziej niegrzeczna niż lekko wulgarna forma. Teraz, karol flibustier keane napisał: A są legalne, panie radco wypowiadający się w imieniu nie istniejącej rady? Formalnie, to waść jest uzurpatorem zwyczajnym za takie wypowiedzi, bo nikt waści do zajmowania stanowiska rady nie upowaznił, wiec kto tu debiiluje, to ja nie wiem 😉 Reprezentuję w Radzie NUI Winkulię zgodnie z traktatem ustanawiającym NUI? _____________________________________________________________________________________________________ Czy próbuje się teraz zrzucić odpowiedzialność na Radę NUI (czyli chyba na mnie)? Ciekawe, że mamy tutajdwie osoby, które w Radzie NUI już były (APO i August). I co wy zrobiliście, jak byliście w radzie (poza narzekaniem, że nic się nie da zrobić bo Waksman nie pozwoli - tutaj głównie ten ostatni)? To właśnie ja próbowałem zrobić cokolwiek (poza narzekaniem na lewo i prawo) - czyli zaangażowac Robingrena żeby przyjrzał się problemowi. Ja przynajmniej próbowałem zrobić jakiś krok do przodu, wy tylko pierdoliliście. Bravo NUI! 11 minut temu, Damiano Robingren napisał: Moim zdaniem problem polega na tym, że requesty po prostu nie docierają do serwera i najłatwiej to sprawdzić w zakładce Network w devtoolsach. Kiedy post laguje, request jest wysyłany (bo widzimy go w liście), ale odpowiedź albo w ogóle nie wraca, albo wraca po absurdalnie długim czasie. Gdyby padał cały silnik to ten request w ogóle by się nie tworzył. No i też wiemy, że przez większość czasu forum działało normalnie i nikt nie zgłaszał problemów przez co raczej to jest problem po stronie hostingu i prawdopodobnie nawalił jakiś firewall albo ich konfiguracja PHP. Tego oczywiście nie jestem w stanie zweryfikować bo nie pracuję w seohost no ale to jest dla mnie najbardziej prawdopodobne po prostu 😕 Myślisz, że można jakoś temu zaradzić? Coś dałoby się jakoś zrobić? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Robingren 266 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Teraz, Burek napisał: Myślisz, że można jakoś temu zaradzić? Coś dałoby się jakoś zrobić? Jedyna myśl jaka mi przychodzi do głowy to przedyskutowanie sprawy z prezydentem i zrobienie specjalnej operacji wojskowej na siedzibę seohost. No a tak bardziej na poważnie to po prostu sugerowałbym przeniesienie forum na inny hosting 😕 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 525 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 3 minuty temu, Burek napisał: Czy próbuje się teraz zrzucić odpowiedzialność na Radę NUI (czyli chyba na mnie)? Ciekawe, że mamy tutajdwie osoby, które w Radzie NUI już były (APO i August). I co wy zrobiliście, jak byliście w radzie (poza narzekaniem, że nic się nie da zrobić bo Waksman nie pozwoli - tutaj głównie ten ostatni)? To właśnie ja próbowałem zrobić cokolwiek (poza narzekaniem na lewo i prawo) - czyli zaangażowac Robingrena żeby przyjrzał się problemowi. Ja przynajmniej próbowałem zrobić jakiś krok do przodu, wy tylko pierdoliliście. Bravo NUI! Wyładowałeś się już? Czy jeszcze? 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 385 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Teraz, August de la Sparasan napisał: Wyładowałeś się już? Czy jeszcze? Odpowiedz na pytanie... co zrobiłeś dla naprawy problemu jak byłeś radcą NUI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 822 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Teraz, August de la Sparasan napisał: Wyładowałeś się już? Czy jeszcze? Ależ skąd, jeszcze parę razy przeczytamy, że z Waksmanem można się dogadać, tylko my nie potrafimy. Ze spartolonym forum da się żyć. Bez obywateli też można działać. Jest super, uśmiechaj się. /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol flibustier keane 89 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Dlatego mówię, spokój!!! Tu nie chodzi o winnego, tylko o usunięcie feleru! Nie róbmy z tego wycieczki do osobistych ogródków, okej? Problem jest, rady NUI nie ma, jesteś tylko sam, bo Winkulii nigdzie się nie śpieszyło. APO wypadł z rady, bo komuś się śpieszyło, podobnie jest z innymi 😉 Co wcale nie oznacza, że reprezentujesz radę, tylko Winkulię w niej. Ale to ma marginalne znaczenie, teraz trzeba coś zrobić z felerem i dzisiaj już nic z tego nie będzie, więc prześpijmy temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 525 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Teraz, Burek napisał: Odpowiedz na pytanie... co zrobiłeś dla naprawy problemu jak byłeś radcą NUI? Tyle ile mogłem, czyli niestety, za co przepraszam, niewiele. NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 385 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Teraz, August de la Sparasan napisał: Tyle ile mogłem, czyli niestety, za co przepraszam, niewiele. Nie, nie tyle ile mogłeś. Zapamiętam głównie to, że szerzyłeś defetyzm (pokroju nic się nie da zrobić bo le wakSSman). 1 minutę temu, Andrzej Ordyński napisał: Ależ skąd, jeszcze parę razy przeczytamy, że z Waksmanem można się dogadać, tylko my nie potrafimy. Ze spartolonym forum da się żyć. Bez obywateli też można działać. Jest super, uśmiechaj się. Przecież Waksman robił chyba posłusznie wszystko co Rada NUI mu wskazała. Jaki macie niby do niego problem? _____________________________________________________________________________________________________ A do rzeczy to na obecną chwilę mamy trzy możliwości: 1) zostawić tak jak jest 2) zmienić hosting (jeśli tutaj jest wina, jak mówi Robingren) 3) zmienić silnik (jeśli tutaj jest wina) Generalnie, ufając ekspertyzie kolegi Robigena, skłaniam się do opcji numer dwa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 822 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Ten hosting funkcjonuje wielu innym mikronacjom, nie ma żadnych poważnych problemów. No ale z kradzionymi silnikami forum może nie współgrać. I to ten kradziony silnik trzeba zmienić. /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 525 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Teraz, Burek napisał: Nie, nie tyle ile mogłeś. Zapamiętam głównie to, że szerzyłeś defetyzm (pokroju nic się nie da zrobić bo le wakSSman). Ja niestety zapamiętam to, że przez większość czasu gadałeś jakieś głupoty niezwiązane z tematem, po czym nagle podłapałeś, że "Robingren zbawca". I to jest smutne. Ale nie wiem po co to piszę, nie dogadamy się. NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol flibustier keane 89 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Owszem, ja rozumiem twój pogląd, rozumiem tez Plejka, ale.... tu idzie lista mikro na tym hostingu.... i nie stwierdzono w nich żadnych zakłóceń opinia jest obarczona błędem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 385 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 3 minuty temu, Andrzej Ordyński napisał: Ten hosting funkcjonuje wielu innym mikronacjom, nie ma żadnych poważnych problemów. No ale z kradzionymi silnikami forum może nie współgrać. I to ten kradziony silnik trzeba zmienić. A skąd to niby wiesz? Ja wolę jednak zdać się w pierwszym rzędzie na opinię osoby, która ma jednak jakieś obycie w tych rzeczach. 4 minuty temu, August de la Sparasan napisał: Ja niestety zapamiętam to, że przez większość czasu gadałeś jakieś głupoty niezwiązane z tematem, po czym nagle podłapałeś, że "Robingren zbawca". I to jest smutne. Ale nie wiem po co to piszę, nie dogadamy się. No i udało się nam pozyskać aktywnego administratora... no mega smutne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 822 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 1 minutę temu, Burek napisał: A skąd to niby wiesz? No byłem administratorem Bialenii i Bastionu, w których korzysta(ło) się z seohostu. /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 192 Opublikowano 31 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 10 minut temu, Andrzej Ordyński napisał: Ten hosting funkcjonuje wielu innym mikronacjom, nie ma żadnych poważnych problemów. No ale z kradzionymi silnikami forum może nie współgrać. I to ten kradziony silnik trzeba zmienić. Trochę jestem zagubiony w waszych spamach i ciężko mi to śledzić, jednak pragnę tylko powiedzieć że z informatycznego punktu widzenia to nie jest takie oczywiste. Ten mit złego kradzionego forum odpowiada może wyobrażeniom niektórych o funkcjonowaniu forumików, ale jak już (jeżeli) forum zostało skutecznie ukradzione to do pisania pościków silnik nie potrzebuje się łączyć z jakimiś centrami danych invisiona żeby się zepsuć ze względu na brak jakichś tych połączeń w wyniku spiracenia. Jakby, to nie jest jakieś adobe, pakiety żądań z pościkami nie powinny w teorii mieć nic wspólnego z tym w jaki sposób forum było nabyte i związanym z tym brakiem jakiegoś tam supportu czy czego tam pa 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 1 014 Opublikowano 1 Lutego Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 18 godzin temu, Damiano Robingren napisał: Moim zdaniem winny jest hosting a nie silnik forum, no ale niech inni mówią co chcą Na obydwu hostingach było to samo BTW. Wiesz co konkretnie jest źle skonfigurowane, ustawione, że 5% użytkowników ma problemy, a 95% żadnych? Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 90 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Robingren 266 Opublikowano 1 Lutego Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2 minuty temu, Kamiljan de Harlin napisał: Na obydwu hostingach było to samo BTW. Wiesz co konkretnie jest źle skonfigurowane, ustawione, że 5% użytkowników ma problemy, a 95% żadnych? wyżej wymieniłem problemy z firewallem, jakimiś ustawieniami php po stronie hostingu itd ogólnie po naszej stronie zostało zrobione wszystko co było możliwe do sprawdzenia i zweryfikowania 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 1 014 Opublikowano 1 Lutego Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 17 godzin temu, Andrzej Ordyński napisał: Ponawiam pytanie. Kto ponosi osobistą odpowiedzialność za funkcjonowanie forum? Kogo należy nazwać partaczem, nie obrażając nikogo niesłusznie? Kogo można pociągnąć do odpowiedzialności za śmierć kobiety, której ubezpieczyciel odmówił sfinansowania leczenia raka? Akcjonariuszy firmy ubezpieczycielowej? Pracownika, który realizował politykę firmy? Przełożonych pracownika, który odmówił finansowania? Kobiety, że ubezpieczyła się w złej firmy? Państwa, że nie ma publicznej służby zdrowia? Nikt nie będzie odważał się brać odpowiedzialności za naprawienie forum, jeśli w zamian dostanie opierdol że jako jeden z nielicznych robi cokolwiek zamiast tylko narzekać. A skoro ma dostępy, to wszystko jego wina, wiadomix. 1 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 90 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 1 014 Opublikowano 1 Lutego Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 1 Lutego To zabawne, że jak tylko ktoś bierze za coś odpowiedzialność w tym kraju, to wylewa się na niego wiadro pomyi. Tak jakby robienie rzeczy (broń boże!) było gorsze od samego komentowania. Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 90 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 1 014 Opublikowano 1 Lutego Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 1 Lutego SeoHost śmiga innym mikronacjom. Nawet jeśli to akurat hosting robi problemy, to robi te problemy tylko w połączeniu z Invision, ale nie robi ich w połączeniu z MyBB ani PHPBB. Czyli tak jakby to właśnie silnik nam przeszkadza. Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 90 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi