Peetri Romanaav 753 Opublikowano 10 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Szanowni, Jakiś czas temu podjęliśmy próbę stworzenia religii państwowej, która byłaby sztuczną technokratyczną formą wierzeń. Nie mniej nie przyjęła się ona na tyle, aby mówić że udała się nam ona. Co sądzicie o tym, abyśmy spróbowali wykorzystać jakąś realową religię i dostosować ją do naszych potrzeb? Nie chciałbym osobiście, aby było to Chrześcijaństwo, bo tych w Pollinie u nas mnoga jak to mawiają. Mieliśmy zielony kościół, który już działa, nie działa? Sam nie wiem jak to jest. Dokopałem się, że kiedyś w Pollinie Jego Ekscelencja @Andrzej Ordyński w raz z Jego Eksclencją Michelangelo Piccolominim tworzyli niejaki Kościół Mazdaistyczny. Znalazł się on w moim posiadaniu, nie mniej wpadłem na pomysł, aby go reaktywować i ewentualnie stopniowo go zmieniać pod Pollinowe potrzeby. https://www.sarmacja.org/instytucja/profil/S00249 Łatwiej kierować czymś takim, niż czymś co nie istnieje i tworzyć to od zera. Jaki jest odzew? Znajdę zainteresowanych? Może Atasz Kade Zaratusztriański czy Wielka Agiara Zaratusztriańska? Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 782 Opublikowano 10 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Ja osobiście pozostanę wierny Zielonemu Kościołowi, niemniej życzę powodzenia w realizacji projektu i chętnie nawiążę dialog międzyreligijny. 😉 /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 201 Opublikowano 10 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Osobiście również pozostanę przy Zielonym Kościele, choć nie ukrywam, że jest on dość prymitywny. Wypadałoby w końcu usiąść do ogólnej koncepcji ZK i wykonać nieco pracy u podstaw. Zawsze możemy spróbować zreformować Zielony Kościół, aby poszedł w stronę zaratusztrianizmu. (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 782 Opublikowano 10 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) 22 minuty temu, Markus Wettin napisał: Osobiście również pozostanę przy Zielonym Kościele, choć nie ukrywam, że jest on dość prymitywny. Wypadałoby w końcu usiąść do ogólnej koncepcji ZK i wykonać nieco pracy u podstaw. Zawsze możemy spróbować zreformować Zielony Kościół, aby poszedł w stronę zaratusztrianizmu. Co jest prymitywnego w ZK? Edytowane 10 Stycznia przez Andrzej Ordyński /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 136 Opublikowano 10 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2 minuty temu, Andrzej Ordyński napisał: Co jest prymitywnego w DB? Zbyt mało wpływów kiryzmu. 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 782 Opublikowano 10 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 1 minutę temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Zbyt mało wpływów kiryzmu. Bluźnisz. /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 136 Opublikowano 10 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2 minuty temu, Andrzej Ordyński napisał: Bluźnisz. Być może, ale nie przewodzę prymitywnemu kościołowi. Coś trzeba wybrać. 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 347 Opublikowano 10 Stycznia Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia we are ewunia nowak, we carry the 'vials we'll fight for wsg, we'll honor her name 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 782 Opublikowano 10 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 4 minuty temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Być może, ale nie przewodzę prymitywnemu kościołowi. Coś trzeba wybrać. Iluż Proroków ogłaszało ludom prawa Boga? Żaden z nich nie ustrzegł się ich szyderczych naigrywań. 1 /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan 406 Opublikowano 10 Stycznia NIO: 1609230033 NIO: 1609230033 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Może rotryzm? Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI Arcybiskup achkovski Prymas II Federacji Nordackiej Wicepremier II Federacji Nordackiej Kongresman VIII Kadencji Minister sprawiedliwości Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 136 Opublikowano 10 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 1 minutę temu, Andrzej Ordyński napisał: Iluż Proroków ogłaszało ludom prawa Boga? Żaden z nich nie ustrzegł się ich szyderczych naigrywań. Żaden prorok nie jest mile widziany w swojej ojczyźnie. Jeśli do tego jest prorokiem kiryjskim, nie jest mile widziany nigdzie. Teraz, Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan napisał: Może rotryzm? Rotryzm nie jest częścią chrześcijaństwa, które kol. Romanow wykluczył? Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 347 Opublikowano 10 Stycznia Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia proszę o kanonizację następujących osób w zielonym kościele: benjamin natanjayu, kamiljan harlin, aleksander nowak, ewunia nowak, cobson, charlie kirk, 67 mason, hitler 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan 406 Opublikowano 10 Stycznia NIO: 1609230033 NIO: 1609230033 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Cytat Rotryzm nie jest częścią chrześcijaństwa, które kol. Romanow wykluczył? No tak, przeoczyłem. 1 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI Arcybiskup achkovski Prymas II Federacji Nordackiej Wicepremier II Federacji Nordackiej Kongresman VIII Kadencji Minister sprawiedliwości Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 201 Opublikowano 10 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 32 minuty temu, Andrzej Ordyński napisał: Co jest prymitywnego w ZK? Przy takim rotrio-katolicyźmie wygląda słabo. Brakuje takich stałych dogmatów, które są niezależne od naszych aktualnych realnych zainteresowań xDDDD (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 498 Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 44 minuty temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Zbyt mało wpływów kiryzmu. Słusznie pan Prezydent gada, polać mu! 33 minuty temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Żaden prorok nie jest mile widziany w swojej ojczyźnie. Jeśli do tego jest prorokiem kiryjskim, nie jest mile widziany nigdzie. Podwójnie słusznie pan Prezydent gada, polać mu po raz wtóry! Za mało jest kiryzmu w mikronacjach, niestety (nie żebym osobiście czynił jakieś starania by się to zmieniło... na razie). 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 753 Opublikowano 10 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Bardzo mnie cieszy, że pobudziłem dyskusję dotyczącą religii. Nie mniej cieszy mnie, że nawet Szanowny @Borys Zamycki wypowiedział się na messengerze, bo forum muli. Pozostajemy jednak przy Tekno. Mam nadzieję, że jeszcze podyskutujemy o urojeniach pokroju potwora spaghetti. XD 1 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vratislav Vondráček 27 Opublikowano 10 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 4 godziny temu, Peetri Romanaav napisał: Szanowni, Jakiś czas temu podjęliśmy próbę stworzenia religii państwowej, która byłaby sztuczną technokratyczną formą wierzeń. Nie mniej nie przyjęła się ona na tyle, aby mówić że udała się nam ona. Co sądzicie o tym, abyśmy spróbowali wykorzystać jakąś realową religię i dostosować ją do naszych potrzeb? Nie chciałbym osobiście, aby było to Chrześcijaństwo, bo tych w Pollinie u nas mnoga jak to mawiają. Mieliśmy zielony kościół, który już działa, nie działa? Sam nie wiem jak to jest. Dokopałem się, że kiedyś w Pollinie Jego Ekscelencja @Andrzej Ordyński w raz z Jego Eksclencją Michelangelo Piccolominim tworzyli niejaki Kościół Mazdaistyczny. Znalazł się on w moim posiadaniu, nie mniej wpadłem na pomysł, aby go reaktywować i ewentualnie stopniowo go zmieniać pod Pollinowe potrzeby. https://www.sarmacja.org/instytucja/profil/S00249 Łatwiej kierować czymś takim, niż czymś co nie istnieje i tworzyć to od zera. Jaki jest odzew? Znajdę zainteresowanych? Może Atasz Kade Zaratusztriański czy Wielka Agiara Zaratusztriańska? Nie lepsze by było coś na wzór mitologii słowiańskiej lub greckiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 782 Opublikowano 11 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 12 godzin temu, Markus Wettin napisał: Przy takim rotrio-katolicyźmie wygląda słabo. Brakuje takich stałych dogmatów, które są niezależne od naszych aktualnych realnych zainteresowań xDDDD Zapraszam do kontynuacji wątku: 1 /-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński Premier II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 753 Opublikowano 11 Stycznia Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 12 godzin temu, Vratislav Vondráček napisał: Nie lepsze by było coś na wzór mitologii słowiańskiej lub greckiej? Całkowicie nie odnosi się to do naszej państwowości. Ktoś już próbował robić religię wikingów, ja też kiedyś tam próbowałem, ale nie widziałem żadnego zainteresowania, dlatego odpuściłem sobie takowe pomysły. 1 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych. p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi