• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Czego nam potrzeba? - rzeczowa dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

Drodzy Koledzy Nandyjczycy, Szanowni Goście i Przyjaciele,

Na mocy Traktatu o Nordackiej Unii Informatycznej, który wprowadzany w życie jest bardzo powoli (nie z naszej winy), ale chyba już w końcu zacznie funkcjonować, Imperium Nandyjskie jest jednym z podmiotów decydujących o pannordackich systemach informatycznych. Na mocy decyzji Jego Imperatorskiego Wieliczestwa zachowam funkcję członka Rady NUI - nandyjskiego przedstawiciela w trzyosobowym zespole kierowniczym.

Na forum, discordzie i messengerze od miesięcy pojawia się wiele głosów krytycznych wobec technicznego funkcjonowania Nordaty. Czas zebrać wszystkie zastrzeżenia, ale i pomysły na ich rozwiązanie, abym mógł zabiegać w ramach NUI o ich realizację. 

Czego potrzeba obywatelom nandyjskim oraz innym użytkownikom, aby czuć się dobrze na wspólnym forum i stronie? Zapraszam do przedstawienia swoich stanowisk. Możecie podawać propozycje rozwiązań, jeżeli coś przychodzi Wam do głosy, albo i nie - nie wszyscy musimy znać się na kwestiach informatycznych.

• Lubię to 1

/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej

Opublikowano

Szanowni Koledzy,

gdy piszę posty na tym forum z telefonu, to od naciśnięcia przycisku "Dodaj odpowiedź" do pojawienia się postu na forum, mija średnio ok. 10 minut. To samo się dzieje, gdy piszę wiadomość prywatną.

Dla jasności:

• ten problem występuje cały czas,
    • ten problem występuje nie tylko u mnie,
    • tego problemu nie mam dosłownie w żadnym innym miejscu w Internecie.

Nie mam pojęcia jak to rozwiązać, ale wychodzę z założenia, że informatycy będą wiedzieli.

EDIT: Celowo napisałem ten post z telefonu, by zmierzyć czas, w jakim pojawi się on na stronie. 11 minut. Panowie, to na serio trzeba ogarnąć, bo aktywność na tym cierpi. 😞

Edytowane przez Borys Zamycki
    • Smuteczek 2

(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipșangu (Nan Di)

Gubernator Arctiq

Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski

Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

spacer.png

Opublikowano

Potwierdzam, że taki problem jest. Mi zdarza się to (ostatnio) w miarę rzadko, ale wiele osób mi zgłaszało, że taka nieprawidłowość występuje. To zniechęcające, jeśli nie ma się bardzo silnej motywacji. 😄

Kolejna sprawa...

Sygnalizowałem już, że Imperium Nandyjskie de facto nie ma dostępu do strony. Jak się poprzewija w dół, to rzeczywiście ND jest wypisane jako jedno z sześciu (sic) państw, a po kliknięciu pojawiają się jakże wyczerpujące informacje:

Cytat

Opis

Imperium Nandyjskie jest państwem stowarzyszonym z II Federacją Nordacką, którego historia rozpoczęła się w 2021 roku przy okazji jednej z wielu prób reaktywacji Brodrii.

Informacje

Typ: region

Niebiański Cesarz: Piotr Romanow

Potrzebujemy (pod)strony Imperium Nandyjskiego z prawdziwego zdarzenia. I to takiej, którą będziemy w stanie sami edytować, bez proszenia się tygodniami o naniesienie jakiejkolwiek zmiany. 

• Kocham to! 1

/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej

Opublikowano

1 godzinę temu, Borys Zamycki napisał:

Nie mam pojęcia jak to rozwiązać, ale wychodzę z założenia, że informatycy będą wiedzieli.

Informatycy też nie wiedzą 😭 Mogę się tylko domyślać, że problem ma jakiś związek z sesją i ciasteczkami.

• Smuteczek 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

Użytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
  •   Zaimki: nijakie

•   Zaimki: nijakie
    7 godzin temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

Informatycy też nie wiedzą 😭 Mogę się tylko domyślać, że problem ma jakiś związek z sesją i ciasteczkami.

Może można zapłacić komuś z zewnątrz żeby to naprawił.

Opublikowano

• NIO: 2611220030

• NIO: 2611220030

To ja tylko poproszę o aktualizację Dziennika Ustaw. Prosiłem o to Jego Ekscelencję Waksmana, ale ten niestety do dziś tego nie załatwił. (Głupio mi postować ustawy jak mamy taki ładny dziennik).
    Takich zakładek potrzebuję:

1)Konstytucja Imperium Nandyjskiego, 2) ukazy, 3) ustawy, 4) umowy międzynarodowe, 5) akty wykonawcze, 6) prawo lokalne, 7) prawo zwyczajowe.

Z góry dziękuję ślicznie.

• Lubię to 1

Peetri Romanaav
    Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan