Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

100505667931998453.png

Velke Mesto Achkov, dnia 16 września 2025 roku

Ja, Damiano Robingren, na mocy Preambuły Konstytucji II Federacji Nordackiej, która wskazuje na wolność oraz odpowiedzialność obywatela za wspólnotę oraz dobrowolność sprawowania urzędów publicznych, zrzekam się z dniem dzisiejszym urzędu Sędziego Najwyższego.

Kiedy obejmowałem urząd sędziego, przyświecała mi wiara, że Kongres będzie miejscem szacunku dla prawa. Tymczasem z bólem stwierdzam, że stanowisko to zostało w ostatnich tygodniach sprowadzone do pustego gestu. Wszelkim szanownym Kongresmenom pragnę przypomnieć, że urząd sędziego nie jest żadną dekoracją, a jednak mimo wszystko bywa traktowany jak balast, który można sobie, lekceważyć. Rezygnuję więc, by moje odejście było sygnałem ostrzegawczym, że bez szacunku dla prawa i instytucji państwowych, żadna federacja nie przetrwa. Jeśli społeczeństwo nie odrodzi w sobie poczucia powagi, to żadne przepisy, żadne konstytucje i żadne trybunały nie będą w stanie go uratować.

Życzę wam, abyście odnaleźli drogę do odpowiedzialności.

(-) Damiano Robingren

• Lubię to 1
  • Wow 1
  • Smuteczek 1
Opublikowano

Dziękuję za pełnioną służbę na rzecz praworządności w II Federacji Nordackiej i przyjmuję złożoną dymisję z urzędu Sędziego Najwyższego. 

Informuję Kongres II Federacji Nordackiej poprzez @Spiker, że ma czas do 23 września, aby drogą uchwały mianować nowego Sędziego Najwyższego. Po przekroczeniu tego terminu, skorzystam z prezydenckiej prerogatywy do obsadzenia wakatu. 

• Kocham to! 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png