Bolesław Kirianóo von Hohenburg 900 Opublikowano 17 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia Dziś akcja wyborcza Koalicji Konserwatywnej wraz z Bolesławem i innymi działaczami rządowymi odwiedziła miasto Sarajsk na muratyckiej wyspie Azymutia. Zaciekawiona ludność zebrała się wokół sceny, gdzie na podwyższeniu na tle flagi federacyjnej i flag frakcyjnych stanął Kirianóo. - Rodacy! Dwa spotkania temu prezentowaliśmy naszą dwójkę w wyborach do Kongresu, więc dziś przyszła pora na trójkę. Opowiadałem o nim już wczoraj jako o liderze Frakcji Ultranordacko-Ojczyźnianej. Proszę o gorące brawa dla @Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan - powiedział, odsuwając się, żeby zrobić miejsce koledze. Wyborcy wiwatowali, gdy Henryk stanął przy mównicy, żeby przedstawić się i wyjaśnić, dlaczego winno się głosować na listę nr. 3 w wyborach do Kongresu. Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan 348 Opublikowano 17 Sierpnia NIO: 1609230033 NIO: 1609230033 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia Arcybiskup stanął przy mównicy, ubrany w czarną koszulę z koloratką. Szanowni Państwo, Nazywam się Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan, obecnie jestem arcybiskupem achkovskim i prymasem II Federacji Nordackiej, a w przeszłości byłem wielokrotnym kongresmanem, premierem oraz prezydentem Nordaty. Dziś, w poczuciu obowiązku i świadomości tego, że Ojczyzna wzywa, znów kandyduję do Kongresu. Jestem nieprzerwanie od dwóch lat jednym z liderów Koalicji Konserwatywnej. Co prawda, zawiesiłem karierę polityczną, ale znów chcę ją realizować. Chcę bronić interesów osób wyznania rotryjskiego w II FN. Dlaczego warto głosować na Koalicję? Bo to jest formacja polityczna, która stworzyła podwaliny pod to, co mamy teraz, czyli nasz ustrój. Dokonała bardzo ważnych rzeczy, których nie wolno zaprzepaścić. Bardzo się cieszę, że doszło do podpisania konkordatu z Rotrią. Pokazuje to, że wyznawcy każdej religii będą tolerowani na terenie Nordaty. To niezwykle ważna rzecz. Nie ma miejsce na ksenofobię wobec wyznawców innych religii i mniejszości narodowych. Jeśli nie chcemy zalewu imigrantów, takiego jaki był dwa lata temu, to postawmy krzyżyk przy liście nr 3. Chcemy, aby Nordata była bezpieczna i wolna od terroryzmu. Nie chcemy, aby II FN była jego siedliskiem. Na koniec przemówienia chciałbym jeszcze raz zachęcić do głosowania na Koalicję, która odegrała dotąd wielką rolę w polityce nordackiej i niech odgrywa tę rolę dalej. Dziękuję bardzo. Niech żyje Nordata! 1 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI Arcybiskup achkovski Prymas II Federacji Nordackiej Minister sprawiedliwości Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 900 Opublikowano 17 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia Gdy Ziemiański skończył mówić, Bolesław uścisnął mu dłoń i stanęli razem na scenie, pozując do pamiątkowego zdjęcia - Dziękuję! Tak więc przedstawiliśmy wam po kolei wszystkich kandydatów z listy nr 3 Koalicji Konserwatywnej do Kongresu. Ale to nie koniec, przed nami jeszcze cztery spotkania. Wyczekujcie, bo może być ciekawie. Niech Trwa Nordata Zwycięska! Czyńmy Nordatę Wielką Ponownie! - zakrzyknął, a wyborcy za nim. Zasalutował im i podążył do swojego samolotu, żeby jeszcze tego samego dnia wypełniać swoje obowiązki w Achkov. Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Fryderyk de Espada 1 205 Opublikowano 17 Sierpnia NIO: 2908210003 NIO: 2908210003 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia Jonas Ledin Mieszkaniec Sarajska, Stary Kalkista Szanowni Panowie @Bolesław Kirianóo von Hohenburg i @Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan Słuchałem dziś waszego wystąpienia i chciałbym się odnieść jako Muratykanin z Azymutii. Nie czuję się tu obco ani gorszy – choć mój sąsiad ma inny kolor skóry, a inny znajomy wyznaje inną religię. Szczególnie Azymutia jest jednym z najbardziej zróżnicowanych regionów Muratyki, może poza Koribią. Tu każdy żyje obok siebie i wspólne prawo chroni prawa ludzi niezależnie od narodowości czy wyznania, bez faworyzowania kogokolwiek. Dlatego zastanawiam się, jak mam rozumieć wasze słowa. Z jednej strony mówicie o równości, sprawiedliwości i tolerancji. Z drugiej podkreślacie, że będziecie bronić interesów wyznawców Kościoła rotryjskiego, a zaraz potem dodajecie, że jesteście przeciw migracji. Więc jak to właściwie jest? Czy naprawdę wspieracie wolność dla wszystkich, czy jednak jedni mają być w tej wolności „równiejsi”? Bo jeśli Azymutia coś udowodniła, to właśnie to, że różnorodność nie musi oznaczać chaosu. Może być siłą. A ja mam wrażenie, że wy wolicie straszyć imigracją, zamiast zauważyć, że to dzięki tej różnorodności Nordata może być potęgą na skalę świata. 1 AFdeEspada@nordnet.fn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 900 Opublikowano 18 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia Szanowny Panie, dziękuję za przedstawienie swoich wątpliwości. Różne rzeczy mogą nam zrobić politycy, ale najgorzej jeśli odbiorą chęć do dyskusji. Muszę jednak wyprostować parę rzeczy. Kolega Ziemiański mówił o "zalewie imigrantów", czyli jej niekontrolowanej formie, a nie o imigracji w ogóle. Wspominał w ten sposób wydarzenia sprzed dwóch lat, kiedy w 2023 po upadku Bialenii nielegalni imigranci masowo nadpływali do brzegów II Federacji. Postąpiliśmy wtedy zdecydowanie, nie zezwalając na bezprawne wkroczenie na nasze tereny zalewu ludności, ale również nie zamknęliśmy całkowicie drzwi przed potrzebującymi. Rozważnie prowadziliśmy selekcję, aby upewnić się, że imigranci będą przybywać w racjonalnych ilościach i znajdą wspólny język z lokalną jednością, dokładając się do jej siły, a nie do chaosu. Ogólnie rzecz biorąc Koalicja Konserwatywna jest ZA legalną i kontrolowaną migracją, a także ZA różnorodnością i tolerancją, o czym mówiliśmy na tym spotkaniu, mówiliśmy wcześniej, a przede wszystkim - pokazywaliśmy to w czasie rządów. Co do obrony interesów rotrystów, jest to osobista obietnica kol. Ziemiańskiego, całkiem zrozumiała ze względu na jego przekonania religijne, które wszyscy w Koalicji szanujemy, choć tak się składa, że nikt ich nie podziela. Nordata za konserwatystów zarówno w przeszłości jak i dziś traktowała równo każdą religię i zapewniała swobodę wyrażania myśli nie mogącą się równać z pomysłami naszych oponentów. II Federacja Nordacka za naszych rządów podpisze konkordat z każdym chętnym związkiem wyznaniowym, który działa zgodnie z prawem. Proszę zauważyć, że zdecydowana większość konserwatystów to głęboko uduchowieni kiryści, a jednak Przenajświętszy Kościoł Kiryjski jest traktowany na równi z innymi wyznaniami i nie doczekał się faworyzacji na poziomie federacyjnym. Podsumowując - tak, zgadzamy się, że różnorodność jest naszą siłą i jeśli II Federacja ma się stać światowym mocarstwem, to tylko przez nią. Również dlatego na naszej trasie uwzględniliśmy Sarajsk, głęboko wierząc, iż uwzględnienie tej lokacji dobitniej jeszcze podkreśli nasz przekaz. Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi