Leszek Ebe 229 Opublikowano 12 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia Tak też ludzie dzisiaj wyjątkowo dostali dzień wolny w firmie Ampraczen-Koribien Cars, by mogli przyjść na to niezwykłe wydarzenie. Tak też moja Partia Ekonomicznie Bogatych Socjalistów przybyła do Ampraczy. Następnie gdy już ludzie zaczęli balować, to ja a to Ebe-Energolka Classic wypiłem, a to kiełbasy i karczka z grilla skosztowałem. Jednak jedzenie, jedzeniem, ale ostatecznie podbiłem na scenę i rozpocząłem przemowę. - Witam wszystkich zgromadzonych mieszkańców! Pragnę ogłosić że moja partia wystartowała do Kongresu! Bądźmy szczerzy, oni będą się kłócić! Jednak my mamy inne cele! O wiele ważniejszy! My walczymy by nie dostać się do Kongresu i pamiętajcie nie głosujcie na nas! Udowodnimy że nie dostaniemy się do Kongresu! Zapytacie pewnie, to na kogo w takim razie zagłosować! A ja wam odpowiem. I to bardzo szczerze. Nie jesteście niczyimi niewolnikami i jesteście bardzo świadomymi ludźmi, więc wy sami zadecydujecie mądrze na kogo zagłosować! Pamiętajcie zagłosujcie na partię która rozpiszę się najbardziej merytorycznie i niech będzie to was najbardziej świadomy wybór, tylko pamiętajcie nie na mnie! Będę wdzięczny za każdego mieszkańca który nie zagłosuje na moją partię! A teraz bawcie się i korzystajcie z tej wspaniałej imprezy! Po czym zszedłem ze sceny i sam też zacząłem imprezować . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 142 Opublikowano 12 Sierpnia Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia A i ja na zabawie byłem, i golonką po tajsku się raczyłem. Poznałem też przemiłe młode damy - Jessicę, Annę, Lindę i Martę. Ciągną mnie gdzieś, żeby porozmawiać na osobności - ciekawe co chcą mi tam powiedzieć? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 12 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 1 minutę temu, Burek napisał: A i ja na zabawie byłem, i golonką po tajsku się raczyłem. Poznałem też przemiłe młode damy - Jessicę, Annę, Lindę i Martę. Ciągną mnie gdzieś, żeby porozmawiać na osobności - ciekawe co chcą mi tam powiedzieć? Proszę się nie misgenderować. Osoba deklaruje zaimki nijakie. Byłom* Raczyłom* Poznałom* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 142 Opublikowano 12 Sierpnia Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2 minuty temu, Andrzej Ordyński napisał: Proszę się nie misgenderować. Osoba deklaruje zaimki nijakie. Byłom* Raczyłom* Poznałom* Przepraszam. To chyba przez to piwo z sokiem. Coś kręci mi się w głowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 12 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 1 minutę temu, Burek napisał: Przepraszam. To chyba przez to piwo z sokiem. Coś kręci mi się w głowie... Piwo szklanka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 142 Opublikowano 12 Sierpnia Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2 minuty temu, Andrzej Ordyński napisał: Piwo szklanka? Właśnie nie wiem gdzie się podziała szklanka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 229 Opublikowano 14 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Tak też jest drugi dzień. Tym razem zaprosiłem dwóch liderów partyjnych- @Waksmani @Bolesław Kirianóo von Hohenburgna moją imprezę. Oczywiście dbając o to by na pewno mnie usłyszeli, to powiedziałem przez megafon. - Dzień dobry wszystkim przybyłym. Z okazji tego pięknego drugiego dnia imprezy, chcę powiedzieć parę ważnych rzeczy. Ale zanim pamiętajcie o jednym! Wybierzcie jak najbardziej świadomie swój głos, byle nie na mnie! A teraz zapraszam Koalicję Konserwatywną i Kalkinistyczną Partię Kalinistyczną do mnie! Mam do ich liderów 10 pytań! 1.Macie opisać dlaczego wyborcy nie mają głosować na Partie Ekonomicznie Bogatych Socjalistów. 2.Macie podać Obietnice które dotrzymacie. 3.Macie podać Obietnice których nie dotrzymacie. 4.Macie podać Obietnice, których dotrzymacie, ponieważ przeciwnicy partyjni jej nie dotrzymają 5.Macie powiedzieć jak wygląda sprawa dla Bogatych Socjalistów 6.Macie powiedzieć jakie zamierzacie wprowadzić ustawy do kogresu 7.Macie powiedzieć jak zamierzacie rozwinąć gospodarkę II Federacji Nordackiej 8.Macie opisać dlaczego Damiano Robingren jest wybawieniem dla Sądów Najwyższego 9.Oraz macie napisać dlaczego jest to jedyny słuszny wybór 10.Na sam koniec macie powiedzieć dlaczego warto oddać głos na waszą partię. I tak czekałem na odpowiedzi z obu stron. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 900 Opublikowano 14 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Na scenie pojawił się Bolesław w charakterystycznej niebieskiej czapce z daszkiem z napisem "Uczyńmy Nordatę Wielką Ponownie". Przybił pionę z Leszkiem, po czym przemówił do zgromadzonych. - Witajcie Rodacy! Jestem Bolesław Kirianóo von Hohenburg i z dumą reprezentuję Koalicję Konserwatywną w nadchodzących wyborach do Kongresu. Nie powinniście głosować na PEBS, gdyż mandaty w Kongresie są tylko trzy, trzeba więc wybrać jak najbardziej kompetentnych ludzi z doświadczeniem na to stanowisko. Leszek Ebe to świetny przedsiębiorca i społecznik, ale polityków znajdzie się paru lepszych, np. na liście nr. 3 w wyborach do Kongresu - akurat trzy miejsca na trzy mandaty. Polecam. Uczynimy (a raczej będziemy kontynuować nasze działania aby uczynić) Nordatę światowym mocarstwem. Nasze rozliczne kontakty w świecie dyplomacji już teraz pozwoliły stworzyć potężną siatkę sojuszy, którą będziemy rozbudowywać. Przejdziemy całkowicie na norda EndoBanku, który upaństwowimy. Zmusimy każdego obywatela do noszenia kocich uszek. Będziemy stać na straży niezawisłości prowincji wobec centrali. Sprawa wygląda bardzo dobrze. Fajna taka, nie za duża. Ustawa o przejęciu kontroli nad Endobankiem, wspomniane w punkcie 7. kodeks gospodarczy i ustawa o Banku Centralnym Nordaty itp. Powołamy Bank Centralny Nordaty z narzędziami do realizowania polityki monetarnej i napiszemy kodeks gospodarczy, który stworzy ramy prawne dla funkcjonowania przedsiębiorstw i wprowadzi ochronę przed naruszeniami zapisów umów przez osoby. Damiano Robingren jest wybawieniem dla sądu gdyż wreszcie mamy działający wymiar sprawiedliwości i można normalnie ludzi pozywać. Ważne jest tu też doświadczenie z czasów rządzenia Sarmacją, gdyż wie jak bronić się przed biurokratyczną propagandą polityków, którzy chcą wpływać na wyroki. Oprócz tego jest zabawny, uprzejmy, inteligentny, przystojny... nie no dobra przegiąłem troszkę sorki. Nie było innego, więc automatycznie jest jedyny słuszny. Znaczy był Burek, ale i tak nie miał szans, bo Prezydent nienawidzi mniejszości winkulijskiej w naszym kraju. Moja partia postuluje zdroworozsądkowe, zdystansowane podejście do hucznie obiecywanych rewolucji z których nic potem nie wynika i proponuje model państwa przyjazny dla samorządów i przedsiębiorców. Do tego zgadzam się z 100% postulatów Partii Ekonomicznie Bogatych Socjalistów, gdyż obaj z Leszkiem pragniemy, żeby nie dostał się do Kongresu! Następnie zszedł ze sceny i napił się betonówki. 1 2 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 142 Opublikowano 15 Sierpnia Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia (edytowane) A tymczasem ja obudziłem się w wannie... zimno tu, ktoś wypełnił ją lodem. Coś boli mnie bok, chyba goloneczka mi zaszkodziła... nie wiem gdzie podziały się Jessica, Anna, Marta i Linda... nic nie pamiętam. Edytowane 15 Sierpnia przez Burek 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 229 Opublikowano 19 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia Tak też impreza powoli się kończyła. Jednak Leszek nie zignoruje sygnałów, które mimo zaproszenia Kaspara Waksmana, ten się nie pojawił i nie odpowiedział na jego pytania, nad czym ubolewam. Z kolei, o ile może nie ze wszystkim się zgadzam z panem Bolesławem, to jednak trzeba przyznać że w Ampraczy się pojawił i odpowiedział na każde moje pytanie, co na pewno jest dużym plusem. Na koniec po raz ostatni podszedłem do megafonu i powiedziałem. - Dziękuje wszystkim którzy się tutaj zjawili! Podziękowania dla Bolesława Kirianoo von Hohenburga, który się zjawił i odpowiedział na moje pytania! Może i ze wszystkimi się nie zgadzam, ale trzeba przyznać że uczciwie odpowiedział mi na wszystkie pytania. Ubolewam że nie było na nim Kaspara Waksmana, no widocznie przerosła go ilość pytań, a bardzo szkodza, bo akurat liczyłem że pan Kaspar Waksman mnie nie zignoruje i pojawi się na moim wiecu partii. Dla przypomnienia ja na wieciu pana Kaspara Waksmana podczas zbierania głosów do prezydentury do IV Republiki Muratyki byłem i się wypowiedziałem. No ale nie mówmy więcej o tym, mimo wszystko życzę jemu sukcesów. Oczywiście Bolesławowi również życzę sukcesów i jeszcze raz dziękuje. I pamiętajcie by wasz wybór był jak najbardziej świadomy, ale nie na mnie. Dziękuje bardzo i ogłaszam koniec imprezy zwanej wiecem Partii Ekonomicznie Bogatych Socjalistów. Tak też zszedł ze sceny, a ludzie zaczęli już sprzątać scenę i powoli kończyć imprezę. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 574 Opublikowano 19 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia Niestety, musisz mi wybaczyć Leszku. W związku z ukonstytuowaniem się władzy w IV Republice musiałem być obecny na zamkniętych obradach komisji konstytucyjnej, gdzie omawialiśmy projekt nowelizacji zmian w akcie zasadniczym Muratyki. Niby mówią, że lepiej późno, niż wcale, więc: Chyba najmocniejszym argumentem jest twoje publiczne zaanonsowanie faktu (niejednokrotnie na Discordzie), że stronisz od polityki jak najmocniej, więc po co to zmieniać i robić ci na złość? 😛 Nie wiem czy to obietnica, bo już to robię, ale obiecuję dalej tworzyć zajebiste systemy dla II FN z moimi kulegami z NKI @Pracownik NKI, z którymi, nieskromnie uważam, robimy świetną robotę. Kocham was Chłopaki ❤️ Chciałbym też, aby w Kongresie obowiązkiem każdego kongresmena było uczestnictwo w jednej z kilku komisji, które pracowałyby nad projektami ustaw odnośnie kluczowych spraw w naszym państwie. Że mi się realioza już nigdy nie przytrafi XD Że nie chcemy mieć monopolu na władzę duh No jak wygląda no. Normalnie chyba. Różne, różnorakie. Taka o NKI, taka o WSG, taka o systemach informatycznych, żeby rząd się w końcu nimi zainteresował, bo przez 2 lata rządów KK ma je w dupie XD Zmodernizować gruntownie Wielki System Gospodarczy (co już się dzieje) i wprowadzić go do OFICJALNEGO użytki OBOWIĄZKOWO dla CAŁEJ IIFN, i opcjonalnie dla państw stowarzyszonych (ich zapytamy w pierwszej kolejności). Tymczasem KK gada o ustawach, ale na gadaniu się kończy 😄 Bo dzięki jego obecności działa władza sądownicza, z my jesteśmy demokracją. Dlatego jest zbawieniem - dzięki niemu w pełni działa u nas demokracja ❤️ Nie ma jedynego słusznego ogólnie, jest jedyny słuszny w tej sytuacji. Ile ludzi, tyle opinii, dla każdego "jedyne słuszne" jest czym innym. No ale fakt faktem to był jedyny słuszny wybór XD Bo gdyby nie my, to wiałoby tu chujem jak nie wiem co. Jak dojdziemy do władzy, to ten konserwatywny marazm się skończy, i sam o tym wiesz. OBALIĆ BOLKA I RZĄDY KOALICJI!!!!!!!! @Leszek Ebe 1 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi